Şimdi Ara

DERS : KAMERADAN GÖRÜNTÜ AKTARMA (100. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.958
Cevap
14
Favori
845.529
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9899100101102
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: baranel

    quote:

    Orjinalden alıntı: KARACANNN

    Arkadaslar dv den pc ye attıgım videoları izlerken ses alamıyorum. Acaba ne yapmam lazım yardımcı olabilirmisiniz? Ulead 7.0 kullanıyorum. forumun yüzde 90 ını okudum ama göremedim. simdidien tesekkürler.



    dv kablosu ve kartı ses ve görüntüyü bir arada destekler s video kablosu desteklemez ses i sizin sorununuz kodek sorunu olabilir aktardınız görüntüyü power dvd gibi yazılımlarda bi açın kameranızda ses kapalıda olabilir ses kartından sesi aktaran ucdan dv olabilir kamera tr standartları dışında çekim yapmış yada yazılım tr standartlarından farklı bi mod da kurulmuş olabilir elemek maksatlı makerden bir dakikalık görüntü yakalayın gene aynı sorun varsa dx den ses sınamaları yaptırın ses kartınızıda aradan eleyin bunlar tamam yazılım yada kamerada ses kartında sorun yoksa deneme maksatlı söylüyorum usb kablosunu takın ve usb den 1 dk lik görüntü aktarın ses alıyorsanız anlayınki ya kart yada kablo arızalı.........

    İlgine tesekkürler BARANEL kardes PC nin 1394 girişi var ama bende kablosu yok (yarın alcam bide öyle deneyecem) o yüzden ben zaten usb ile attım görüntüyü deneme amaçlı. Ne kaydederken nede kayıttan sonra iki durumdada ses alamadım.
  • başarım açısında u 7 den vaz geçin en az u 9 olmalı forumda tüm matemetiksel verileri mevcut başarılar dilerim bi sorun yada takıldınız bi yer olursa yardıma hazırız ...... ve dv kablosu ile öneriririm usb olrda olaz
  • merhaba arkadaşlar umarım sorularım yanıt bulur beni tam anlamıyla aydınlatırsanız sevinirim...

    PC P4 3.0 GHZ , 128 EKRAN KARTI ,512+512 RAM



    SONY CCD-TRV218E analog kameram var.Görüntüyü BilgisAyara oradanda vcd ye atmak istiyorum öncelikle kamera ile pc arasındaki baglantıyı nasıl kurabilirim?

    kablomu lazım?

    tv kartından bahsedilmiş bu tv kartı mecburimi başka yolu varmı?eğerki yoksa başka yolu bu tv kartının ismi ve şu an piyasadaki fiyatı ve nereden bulabileceğim?

    Kartmı daha iyi performanslı kablomu?

    S Video out çıkışı var buraya göremi bir kablo alcağım?

    YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM CEVAPLARINIZI BEKLİYORUM...


     DERS : KAMERADAN GÖRÜNTÜ AKTARMA
  • Arkadaşlar bi sorunum daha var VHS VİDEO dan görüntü almak içinde aynı yolumu izleyecegiz acaba. Yani heralde uygun kabloyu bulsak (video dan - 1394 e ) görüntüyü aynı sekilde alabillirmiyiz. Teşekkürler.
  • her iki arkadaşa çevap veriyorum merhaba öncelikle bir önceki sayfada hard ve soft u anlattım hesaplı olsun diyorsanız tv kartı ama tv kartları hani dedik ya görüntü konusu başlı başına matematik diye işte tv kartı bu matemetige sadık kalmaz ama analog baglantıyı destekler soft gurubuna giren aygıtlardandır yani gerek analog video s balantısı tv yada sarı kırmızı beyaz kablolar gerekse anten girişi gibi birde hard gurubu var hard gurubu kartın üzerinde kendi işlemcisi olan ve görüntüyü birebir zahmetsiz ve berrak bi biçimde ve bekletmeden yakalar snazzi analog destekler. dv kartı desteklemez vhs den aktarım yapacak arkadaş aktarımın profca olmasını istiyorsan snazzi. tv kartı soft oldundan o kaliteyi vermez sizlere tv kartında şu bu markadiye bi marka önermek istemiyorum ben tv izlemek için bilinen en ünlü markayı kullanıyorum seçim size kalmış..........snazzi 3 size yeter bi üst modeli dvx yapmada kullanılır dvd vcd de yapar s3 vcd dvd svcd destekler........



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baranel -- 22 Ocak 2007; 0:59:42 >
  • Karacannn selamlar,

    Usb'den görüntü aktardığında ses alamadığını yazmışsın. Benzer bir sorunu ben de dün akşam yaşadım. Yeni aldığım Sony DCR-HC94E ile çektiğim görüntüleri bilgisayara aktarıyordum ve ses gelmiyordu. (ustalar usb'den aktardığımızı duyunca kızmasın, henüz firewire kartı ve kablosu olmadığı için deneme amaçlı aktarımlar bunlar ) Sonra biraz araştırınca şunu buldum. Video capture yapmadan önce "USB Streaming" ayarlarını yaptığın bir pencere açılıyor ve ilk olarak sana ses cihazını soruyor. Listede default olarak benim bilgisayarımdaki ses cihazı görünüyordu bende değiştirmeden devam ettim. Ancak bu şekilde ses alamadım. Sonra bu ses cihazı seçimindeki diğer seçeneği ("usb voice device"dı sanırım) seçince ses geldi. Senin cihazın nedir, aynı usb streaming onda da var mı bilemiyorum ama ben sorunumu bu şekilde çözdüm.
  • Arkadaşlar render öncesi de kayıp yaşanır. Yani direkt kameranın kayıt yaptığı format olan Avi de aslında sıkıştırılmış bir formattır.

    quote:

    Orjinalden alıntı: yigitboylu

    Kayıp derken render öncesini kastetmiştim, anladığım kadarıyla render yapmazsak 12gb haliyle aktarımdan dolayı bir kayba uğramıyor.
    Usb yavaş derken herhalde yoğunlukla kullanılan USB 1.1 firewire'a göre yavaş, zaten söylemişsin, ama benim bahsettiğim yönü o değil;
    Capture yaparken USB 1,1 aynı bitrate veriyi ama (düşük aktarım hızından dolayı) daha uzun sürede yapabilmesi lazım diyordum. Minik beynim ona takıldı..
  • Selamlar.

    Sony Dcr-Hc96e Kamera aldım. Her ne kadar minidv li olsa da pc ye ve de Dvd ye aktararak arşivlemek de gerek. Yazdıklarınızı okudum ve bu iş için farklı yolların olduğunu gördüm. Bu arada sabahın bu vakti benim de aklıma bir yol geldi. Tabi mümkün olur mu denemek lazım. Dvd ye aktaracağımıza göre bu arşivi izlemek için öyle ya da böyle bir Dvd player alıp kullanacağız. Peki bir adım ileri gidip Dvd recorder alsak ve kameradan direkt olarak Dvd ye aktarsak olmaz mı?. ie1394 giriş çıkışı olan bir dvd recorder mesela. Ben hiç kullanmadım bu aletleri. Kullanan arkadaşların fikirlerini merak ediyorum. Mümkün mü bu? ve nasıl olur sonuç? Teşekürler şimdiden.
  • Soruyu sordum ama boş durmadım fikir yürütüyorum. Sanırım Dvd recorder ların yazma hızı 12x bu eğer 12mb/sn ise sanırım istediğim olmuyor. Yok eğer yanılıyorsam araştırmaya değer. Bir dvd player/recorder (ie1394 girişi olan) 200 ytl civarı. Montaj harici arşivlemek için pratik bir çözüm gibi geldi. Baranel arkadaşın fikrini merak ediyorum bu konuda.
  • arkadaşlar kameram samsung vp-d907i mini dv
    kameranın verdiği dvc media 7 diye bi program var geçici olarak onu kullanıyorum.oda çok kötü zaten.sadece 5dk lık bi kayıt yapmama izin veriyo.görüntüde kötü sayılabilcek nitelikte.tv den izlediğinde çok daha net..
    anakartımda sanırım ieee1394 portu yok..kamerada dv kablosuda vermediler..bilgisayara sadece usb üzerinden bağlanabiliyorum...

    şimdi bu koşullarda kasedi oynatmaya başlicam ve sonuna kadar kayıt yapabilme (ort 60 dk kadar) imkanım var mı???vede görüntü net olabilir mi??

    hadi diyelim ki olmadı..olması için kart kablo zımbırtı fln ne almam gerekiyosa yazabilirmisiniz??çünkü siz ne söylerseniz onu yapıcam.çünkü 2 gündür uğraşıyorum ve yapamadım.ulead studio 7 yi denedim kameramı bi türlü okumuyo..

    yarın önemli çekimler yapıcam da o yüzden bu forumda çok yazı var okuma fırsatım olamadı.eğer bahsi geçtiyse kirlilik yarattığım için şimdiden özür dilerim..
    mutlaka bi cvp bekliyorum tek çarem burası kaldı..
    saygılar
  • quote:

    Orjinalden alıntı: SakincaliPiyade

    Soruyu sordum ama boş durmadım fikir yürütüyorum. Sanırım Dvd recorder ların yazma hızı 12x bu eğer 12mb/sn ise sanırım istediğim olmuyor. Yok eğer yanılıyorsam araştırmaya değer. Bir dvd player/recorder (ie1394 girişi olan) 200 ytl civarı. Montaj harici arşivlemek için pratik bir çözüm gibi geldi. Baranel arkadaşın fikrini merak ediyorum bu konuda.


    bu konuyu gecen sene bende merak ettim kamera balanabilen dvd + yazma özelli olan dvd player sahibi bi arkadaşım bana dv kamerasını baglayarak bir medyaya aktarım yaptını kalitesini degerlendirmem için bi bak dedi kalite oldukca iyi idi ben şahsen denemedim o yüzden kesin bir şey söylemem için bizzat yapmam ve kalite kontrolden geçirmem lazım arkadaşımın verdi dvd player üzerinden yaptı görüntü tr standartlarındaydı.şimdi bunu yapmak için dvd ye yazan player alacak arkadaşlara bir hatırlatmam olacak kamera tr standartlarında olabilir ama player hangi ülkenin kodunda yazma yapacak üretildi ülkenin kodlarında yazacaksa hiç bi işe yaramaz..........
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Carotis123

    arkadaşlar kameram samsung vp-d907i mini dv
    kameranın verdiği dvc media 7 diye bi program var geçici olarak onu kullanıyorum.oda çok kötü zaten.sadece 5dk lık bi kayıt yapmama izin veriyo.görüntüde kötü sayılabilcek nitelikte.tv den izlediğinde çok daha net..
    anakartımda sanırım ieee1394 portu yok..kamerada dv kablosuda vermediler..bilgisayara sadece usb üzerinden bağlanabiliyorum...

    şimdi bu koşullarda kasedi oynatmaya başlicam ve sonuna kadar kayıt yapabilme (ort 60 dk kadar) imkanım var mı???vede görüntü net olabilir mi??

    hadi diyelim ki olmadı..olması için kart kablo zımbırtı fln ne almam gerekiyosa yazabilirmisiniz??çünkü siz ne söylerseniz onu yapıcam.çünkü 2 gündür uğraşıyorum ve yapamadım.ulead studio 7 yi denedim kameramı bi türlü okumuyo..

    yarın önemli çekimler yapıcam da o yüzden bu forumda çok yazı var okuma fırsatım olamadı.eğer bahsi geçtiyse kirlilik yarattığım için şimdiden özür dilerim..
    mutlaka bi cvp bekliyorum tek çarem burası kaldı..
    saygılar



    görüntünün berrak olmasıyla ilgili daha önce yazılar yazdım öncelikle şunu hatırlatırım bir digital fotoraf makinası ve film tabanlı iki makinada foto çekelim eski teknoloji olan film tabanlı foto mak.bir resmi 20 mp den oluşturur yani digital teknoloji daha çok fırın ekmek yemeli blu-ray lar imdada yetişiyo az kaldı bir önceki sayfadaki yazımı okursanız ne demek istedimi daha iyi anlarsınız.şimdi gelelim görüntü çok kötü dediniz görüntüye bakın hemen hemen her kullanıcı yetenegin kamerada oldunu düşünür ben öyle düşünmeyenlerdenim kamerayı kullanmasını ve dogru ışık altında çekim yapmasınıda bilmeli kişi yani o çok kötü dediniz görüntüde bi 20 saniyede olsa net ve berrak bi yer vardır dogru açı kullanarak çektiniz.............. 1394 dv kartına gelirsek pc nizde olmaması olagan kablo dahil 25 ytl çivarında sadece size boş bir slota takmak kalıyo kameranızı tanıtmanıza bile gerek yok keza kartıda.benim şahsi kanatim kamera ve nero gibi yazılımların bu iş için öncelikli yazılımlar oladı yönünde.usb den kesinlikle vaz geçin...u.7 dende........28 de nasıl yapılır anlattım..tüm matematiksel dökümler forumda yer almakta......bu anlattım sistem soft gurubu siz profca yapmak istiyorsanız hard gurubunu tercih edin.......
  • Öncelikle Teşekürler Baranel.

    Ben bugün + recorder özelliği olan bir sony dvd player sordum fiyatı sadece 160 ytl. Fakat özellikleri arasında ie1394 girişi göremedim. Belki de satışı yapan mağaza yazmadı. (Mağazanın tanıtım listesiydi baktığım) Ancak packard bellin 230 ytl civarında ie1394 girişi olan plaer + recorder ı var. Eğer senin gördüğün gibi kaliteli bir aktarma sözkonusu ise, en azından üzerinde oynama yapmayacağımız kasetleri hızlı ve zahmetsizce dvd ye kaydedebiliriz. İlk etapta pahalı gibi duruyor belki ama kullanım açısından kolaylığı cazip. Bir kablo ve bir dvd recorder o kadar. Ayrıca bu dvd playerlar tüm PAL NTSC gibi sistemleri destekliyor okuduğum kadarı ile. Bahsettiğin ülke mevzusu bu ise sorun yok gibi. Evinde + recorder özelliği olan dvd playera sahip bir arkadaş varsa bir zahmet denesin ve sonuçtan bizi de haberdar etsin. Denemeye değer diye düşünüyorum ama sonuç iyi değilse gidip 230 ytl yi harcamayalım. Sonuçta Dvd ye aktardığımız sürece bir dvd player almak şart aslında. Bu nedenle bu seçenek üzerinde duruyorum. Pc imde ie1394 girişi yok. Öncelikle kart almam lazım. Onunla birlikte kablo. sonra Dvd writer almam lazım pc ye. 200 ytl en azından..sonra pc ye aktarıp ardından dvd ye yazmam lazım. zahmetli. Bu seçenek denemeye değer. Deneyiniz. Denesinler. Deneyelim. Bekliyoruz sonuçları. Kelefe makinadan foruma vakit bulamadın herhalde. Benim hc96 yatıyor 2 gündür kutusunda. Daha çekim bile yapmadım. :=) Bu arada burada bir sony yetkili bayiisine HC96e nin fiyatını sordum Kdv dahil 1.750 ytl dedi. Benim makine 10 ay taksitle 1.083 ytlye gerçekten bedava gibi geldi. Hayırlısı..
  • Merhaba arkadaşlar. Sorum şu canon mv890 veya sony 23e gibi mini dvmiz olsa herhangi bir dvd kaydedici ile firewire kartı, kablosu ve ulead studio türü bir yazılımla dvdye yazdırabilirmiyim? Yoksa aynı araçlarla bilgisayarımda mı dvdye yazdırabilirim?
  • Sn. baranel benim bir sorum olacak.Aslında google da kameradan CD ye kayıt için bilgi ararken bu formu buldum aslında tüm sayfalarıda bitiremedim. Dünden beri ilk sayfadan 20'lisayfalara kadar okuyabildim.Buradaki tüm ilgilenen arkadaşlara teşekkürler.
    Soruma gelince benim elimde öğretmenlere verilen toshıba marka dizüstü bilgisayar var.Ancak bu modelde üzerinde halihazırda İEEE1394 firewire girişi yok.Peki ben harici bir firewire ekleyebilirmiyim?Ekleyebilirsem tavsiye edeceğiniz bir model varmı?
    Aslında benim kameram Canon 630i mini divi ve bana studıo8 ve pınancle gibi bu kayıt işlerinde kullanılacak programlarıda verdiler.Ancak ben bir türlü kamerayı billgisayara USB den tanıtamıyorum.DV girişinden bağlanmam isteniyor ancak bilgisayarda sadece USB girişi var .Benim sorunuma çözüm olarak acaba ne tavsiye edersiniz.
    NOT:Bilgisayar alanında daha yeniyim önceki sayfalarda yazılaları okumuş olsamda çok güzel açıklamalarda olsa belki yinede aynı şeyleride soruyor olabilirim kusuruma bakmayın
  • merhaba öncelikle dizüstüne tabiyki balantaı yapıla birir buyrunhttp://www.shopdv.net/index.php?main_page=product_info&products_id=166 benim buldumdan biri siz daha degişik markalar bulabilirsiniz nasıl yapılırlar 28. sayfadan itibaren tüm detaylarıyla anlatılmıştır 28. sf bulabilrsiniz ve aklınıza takılabilecek tüm soruların cevabı mevcut isterseniz sorun isterseniz okuyun.........
  • arkadaşlar forum yeterince kalabalık oldu için ve 1. sayfadan bu sayfaya kadar okumanın güç olmasından dolayı forumu OKUMADAN SORUNUZU SORUN.........
  • quote:

    Orjinalden alıntı: baranel

    merhaba öncelikle dizüstüne tabiyki balantaı yapıla birir buyrunhttp://www.shopdv.net/index.php?main_page=product_info&products_id=166 benim buldumdan biri siz daha degişik markalar bulabilirsiniz nasıl yapılırlar 28. sayfadan itibaren tüm detaylarıyla anlatılmıştır 28. sf bulabilrsiniz ve aklınıza takılabilecek tüm soruların cevabı mevcut isterseniz sorun isterseniz okuyun.........



    Cevabınız için teşekkürler.Birde bu soruma cevap verebilirseniz ok sevinecem.
    Acaba firewire bağlantısı yerine capure kart alıp onunla bu kaydı yapmak pahalı olması dışında daha iyi bir görüntü elde etmemizi sağlarmı?Sonuçta biz 1394 firewire bağlantısını daha ucuz olduğu için tercih ediyoruz sanırım.Teşekkürler.
  • öncelikle capture daha öncedende dedigim gibi hard ve sort dur hard captureyi eş zamanlı soft rem ve yazalıma dayalı işler bu ve bir önceki sayfada daha detaylı anlattım siz sanırım tv kartı nı kastediyorsunuz oda soft gurubudur dv nin kalitesini vermez ve hard yada soft olsun hepsi capture sınıfı kartlardır..........
  • quote:

    Orjinalden alıntı: SakincaliPiyade

    Öncelikle Teşekürler Baranel.

    Ben bugün + recorder özelliği olan bir sony dvd player sordum fiyatı sadece 160 ytl. Fakat özellikleri arasında ie1394 girişi göremedim. Belki de satışı yapan mağaza yazmadı. (Mağazanın tanıtım listesiydi baktığım) Ancak packard bellin 230 ytl civarında ie1394 girişi olan plaer + recorder ı var. Eğer senin gördüğün gibi kaliteli bir aktarma sözkonusu ise, en azından üzerinde oynama yapmayacağımız kasetleri hızlı ve zahmetsizce dvd ye kaydedebiliriz. İlk etapta pahalı gibi duruyor belki ama kullanım açısından kolaylığı cazip. Bir kablo ve bir dvd recorder o kadar. Ayrıca bu dvd playerlar tüm PAL NTSC gibi sistemleri destekliyor okuduğum kadarı ile. Bahsettiğin ülke mevzusu bu ise sorun yok gibi. Evinde + recorder özelliği olan dvd playera sahip bir arkadaş varsa bir zahmet denesin ve sonuçtan bizi de haberdar etsin. Denemeye değer diye düşünüyorum ama sonuç iyi değilse gidip 230 ytl yi harcamayalım. Sonuçta Dvd ye aktardığımız sürece bir dvd player almak şart aslında. Bu nedenle bu seçenek üzerinde duruyorum. Pc imde ie1394 girişi yok. Öncelikle kart almam lazım. Onunla birlikte kablo. sonra Dvd writer almam lazım pc ye. 200 ytl en azından..sonra pc ye aktarıp ardından dvd ye yazmam lazım. zahmetli. Bu seçenek denemeye değer. Deneyiniz. Denesinler. Deneyelim. Bekliyoruz sonuçları. Kelefe makinadan foruma vakit bulamadın herhalde. Benim hc96 yatıyor 2 gündür kutusunda. Daha çekim bile yapmadım. :=) Bu arada burada bir sony yetkili bayiisine HC96e nin fiyatını sordum Kdv dahil 1.750 ytl dedi. Benim makine 10 ay taksitle 1.083 ytlye gerçekten bedava gibi geldi. Hayırlısı..


    O fiyata HC96 nereden aldınız öğrenmemiz mümkünmü?
    Teşekkürler
  • 
Sayfa: önceki 9899100101102
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.