Şimdi Ara

PLAYSTATION 4 PRO | ANA KONU (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
34.823
Cevap
288
Favori
1.311.020
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
62 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: NECO ksk

    gerçekten tebrik ediyorum çok güzel bir yazı,ve her kelimesine katılıyorum

    Arkadaş madem buna da upgrade özelliği getiriyorlar o zaman pc alalım. Ne gerek var ki 2 senede bir konsol almaya en azından oyunlara fahiş fiyat vermeyiz. Konsol anlamını yitirdi benim için bu haberden sonra.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GoldPunch

    Nasıl araba satın alırken en iyisini alamıyorsak, veya çoğu diğer elektronik ürün gibi bütçemize göre bir model seçiyorsak oyun konsollarıda böyle olabilir. Yani 800 dolarlık PS4 Plus çıksa isteyen 4K gaming için onu alır isteyen düz modeli. Ama burada normal PS4 sahiplerinin isyan etmemesi için kırmızı çizgi olmalı. O da PS4 Plus'a çıkan tüm oyunlar PS4'e de çıkmalı. Yani tüm oyunlar ortak olmalı. Sadece daha iyi grafik/çözünürlük ve framerate farkı olabilir.

    Konsol mantığına aykırı filan diyoruz ama sonuçta artık teknoloji bambaşka bir yere doğru gitti.

    Bu dediklerin konsol dünyasına aykırı onlar pc de geçerli

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu çağda bir donanımın 7 sene üst seviye götürmesini bekleyen varsa gerçekten fazla iyimser düşünüyor.

    "Konsol mantığına ayrıkı" dönemi bu nesil konsolları x86 mimarisiyle seçtiklerinde kapandı sizin o ayrıkı dediğiniz çağda çıkan konsollarda özel tasarlanmış donanımlar oluyordu.Xbox 360/PS3 çıktığında piyasada doğru dürüst DDR3 ram yoktu ama konsollar kullanmıştı,Sony sadece Cell işlemcisine 400mn$ bütçe ayırdı Xbox 360'ın içindeki işlemci uzun süre masaüstü pclerde dengi yoktu yani demek istediğim PS3 ve Xbox 360 hadlerinden fazla uzun bir süreyi işgal ettiler ancak içlerinde özel donanım vardı.

    PS4'de Xbox One'da orta seviye birer "PC" dir PS4 ilk tanıtılırken "artık kar ettirecek donanım seçimleri yapacağız" dedi adamlar daha ne desinler?Konsol çıkalı 3 sene olmuş 1080P'de 20fps'ye düşen oyunlar var yani birşeyin net şekilde karşısında durmadan önce bir olan bitene bakmak lazım.




  • Bir başka konuda da dediğim gibi eğer bu model çıkarsa Sony PS4 sahiplerine ya ücret iadesi yapmalı veya ücretsiz değişim sunmalıdır. Çıkış yapalı henüz 3 sene olmasına rağmen herkes mevcut nesilde aynı kalitede oyun oynayamayacaksa konsol almanın ne anlamı var? "Beni ilgilendirmez ya 4K tv'm mi var." dememeliyiz bu durumda Sonynin yaptığı (eğer haber doğruysa) resmen kandırmacadır. Müşterilerine eksik bitmemiş bir ürün sunmuştur.
  • Sonyden bir açıklama bekliyoruz artık varsa böyle bişeyler açıklasınlar.Eğer yoksa microsoft yardakçıları kotakuya motakuya cevabını versinler.
    Tv lerdede 3d çıktığında geleceğin teknolojisi dediler şimdi kaldırıyorlar.
    Vr felanda hevesi alınana kadar kullanılıp atılacak cihazlar bence.
    Sırf bunun için daha güçlü konsol çıkarılmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • konsollar çıktığı günden beri bu konu aynen bu şekilde işleniyor zaten, donanımları çabul eskiyecek diye.

    evet teknoloji eski nesil konsolların var olduğu yıllara göre çok hızlı ilerliyor. güncellenmiş bir konsola kimsenin "hayır" diyeceğini sanmıyorum.

    ama bunu yaparken de "ahanda playstation 4.5, hadi bunu da alın" derlerse orada bir duracaksın

    ha diğer yandan sony çıkar der ki; konsol değişim kampanyası başlatıyorum. verin eski konsolunuzu + üzerine yarı parasını, gelin sıfır kutusunda yeni donanımlı playstation'ı götürün

    o zaman ok
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Port Valdez

    Aynen bunu yapacağım ben de, zaten korsan da yok.Bıktım bu esaretten...

    PC'de de korsanı engellediler. Ama Steam , ve bir sürü platform var çok ucuza alıyorsun oyunu zaten.
    1 hafta geçiyor 10 dolara iniyor oyunlar .


    Ama korsan yok. Ters mühendislikli DRM sistemi kurdular . Just Cause3,Tomb Raider 2, Hitman . vb bundan sonra gelecek çoğu oyunu oynamak imkansız.Cracklicek kimse yok ortalıkta. Çinli grup işi bıraktı
  • Eğer bu söylentiler doğruysa bir devrin sonuna geldik demektir. Bir nesilde farklı donanımlı aynı isimli 2 konsol, konsol mantığına aykırı. Konsol demek standardize etmek demektir. Konsol sahibi herkes aynı şartlar altında aynı oyunu, aynı grafik kalitesi, aynı çözünürlükte ve aynı fps ile oynar. Multide biri 60fps ile oynarken diğeri 30fps oynarsa o iş yürümez. Ne kadar kendimizi avutsak da onun ismi konsol olmaz pc olur. Ben 2-3 senede bir değiştireceğim ve tek amacı oyun oynamak olan bir elektronik cihaza bu şartlar altında bu paraları vermem.

    Bunun yanında eski stil konsollardaki bir konsolun 7-8 sene gitmesi meselesi teknolojiyi frenlemesi sebebiyle aslında iyi bir şeydi. Unutmamak lazımki eğer grafik motoru ve oyun yapan firmalara fırsat verirseniz onlar grafik kalitesini geliştirmeyi daha da hızlandırır. Sonuçta pclerde yapabildikleri sürekli yeni ekran kartı çıkarma işini konsollara
    da yapabileceklerinin farkına varırlar. Sonuçta adamların en büyük derdi mevcut teknolojiyi çok daha hızlı eskitip yenisini satabilmek. Bizim amacımızda satın aldığımız teknolojiyi parasını hakedene kadar kullanmak.

    Umarım firmalar sadece nabız ölçüyordur. Aksi halde konsol devri bitme tehlikesiyle yüz yüze kalabilir.




  • Opricnik kullanıcısına yanıt
    Yapma ya hocam çok kötü habermiş bu.Ama pcde korsan asla bitemez ya eşyanın tabiatına aykırı bi durum bu.Çinli bırakır rus devam eder bu devran böyle sürer görüşündeyim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Port Valdez

    Yapma ya hocam çok kötü habermiş bu.Ama pcde korsan asla bitemez ya eşyanın tabiatına aykırı bi durum bu.Çinli bırakır rus devam eder bu devran böyle sürer görüşündeyim.

    Kardeşim yazılım işlerinde olduğum için o dediğin imkansız. Yani bak olayı anlatayım istersen uzunca , makalelerle . Kısası şu bu işi yapan firma eski oyun kıran bir topluluk. İş kurdular şuan oyunlara firmalara programlarını lisanslıyorlar.
    İlk başta 2 sene önce başladılar o oyunlar bir şekilde " kırıldı". ama hepsi açıklardandı sistemin 1-2 açığın vardı. Bu programın 3.0 versiyonu yayınlandı Onunla beraber yayınlanan oyunların hiç biri kırılamadı.

    Fifa 16 ile başlayan.

    Bu sistemi kullanan oyunları kırman için müthiş derecede bir iş yükü gerekiyor. Yazılımda imkansız diye bir şey yok fakat hiç bir manası yoksa bu kadar kimse uğraşmaz ve " imkansız " olur. Hackerlik işleri falan zaten prestij işleri.

    Ama çokta dert değil zaten PC'de oyunlar cidden çok ucuz.


    Ha ben pek oynamıyorum oyun yıllardır fakat oynacağım gelse PC'den başka platform düşünmem bu saatten sonra. Konsollar bizim ülkemiz için lüks'ten >>> altına döndü.

    iyi günler.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: emre_1608

    Eğer bu söylentiler doğruysa bir devrin sonuna geldik demektir. Bir nesilde farklı donanımlı aynı isimli 2 konsol, konsol mantığına aykırı. Konsol demek standardize etmek demektir. Konsol sahibi herkes aynı şartlar altında aynı oyunu, aynı grafik kalitesi, aynı çözünürlükte ve aynı fps ile oynar. Multide biri 60fps ile oynarken diğeri 30fps oynarsa o iş yürümez. Ne kadar kendimizi avutsak da onun ismi konsol olmaz pc olur. Ben 2-3 senede bir değiştireceğim ve tek amacı oyun oynamak olan bir elektronik cihaza bu şartlar altında bu paraları vermem.

    Bunun yanında eski stil konsollardaki bir konsolun 7-8 sene gitmesi meselesi teknolojiyi frenlemesi sebebiyle aslında iyi bir şeydi. Unutmamak lazımki eğer grafik motoru ve oyun yapan firmalara fırsat verirseniz onlar grafik kalitesini geliştirmeyi daha da hızlandırır. Sonuçta pclerde yapabildikleri sürekli yeni ekran kartı çıkarma işini konsollara
    da yapabileceklerinin farkına varırlar. Sonuçta adamların en büyük derdi mevcut teknolojiyi çok daha hızlı eskitip yenisini satabilmek. Bizim amacımızda satın aldığımız teknolojiyi parasını hakedene kadar kullanmak.

    Umarım firmalar sadece nabız ölçüyordur. Aksi halde konsol devri bitme tehlikesiyle yüz yüze kalabilir.

    Haklısınız. Apple'in piyasasını tutacağını düşünüyorlar bence. Yıllardır Nintendo deniyor böyle şeyleri GB>>GBA, DS>>DSi,3DS>>n3DS gibi.
    çok tutmadılar ama .




  • Resmi açıklama gelmesi dışında (E3'de olur büyük ihtimalle.) oyun dünyasının sağlam kaynakları artık kesin gözüyle bakıyor yeni PS4 versiyonuna.

    http://www.eurogamer.net/articles/digitalfoundry-2016-in-theory-playstation-4k-is-real-but-why-is-sony-making-it
  • Bu haberlerden sonra bende ps4 slim geliyor havası oluştu. PS4 Slim'de VR kutusu olmaz(gerekmez) ve 4k video çıkışı desteklenir. 4k oyun oynatacak daha adam gibi pc yokken konsolda 4k çok yaş bir iş. Eğer PS4.5 diye birşey çıkarıp bunu ps4'ten daha güçlü ve daha grafikli olanı olarak çıkartırlarsa nesil değiştirmekten ne farkı kaldı ? Böyle birşeye ihtimal dahi vermek istemiyorum(oladabilir) olursa da bir daha konsola kolay kolay bulaşmayı düşünmem böyle 3 senede bir değiştireceğime gider bir gtx 970 alır onu değiştiririm 3 senede.
  • Eurogamer'daki yazinin kisa hali su:

    -4K Oyun oynatma beklentisi yok 4K desteği video için ve teorik olarak oyun için gelecek ama bu illa 4K Native çözünürlükte oyun gelecek manasynda değil kimi oyun çözünürlüğü biraz arttırabilir belki bir indie oyun çıkar 4K ama Uncharted 4K olacak gibi bir iddia yok.

    3 tane ihtimal var:

    Birinci seçenek:


    AMD'nin Zen CPU ve Polaris GPU mimarisi ile yani AMD'nin 2016 sonunda çıkacak en yeni donanımları ile yepyeni bir PS4 yapılacak ve bu yeni donanım sayesinde PS4 şu ankinden her koşulda kat kat hızlı olacak.

    Bu seçeneğin önünde üç tane engel var birincisi aradaki güç farkı çok açılıyor ikincisi bu donanımları 2017'den önce PS4'e koymak biraz zor üçüncüsü ise bu donanım değişikliği mimari değişikliğinide gerektiriyor ve iki PS4'ün %100 uyumlu olması sıkıntıya giriyor.

    İkinci seçenek:

    İlk seçenekteki gibi mimari değişiklik yapmadan 14nm veya 16nm üretim yapysyna geçilerek CPU aynı kalıp biraz hızlanacak GPU tarafında GCN 1.0 mimarisinin (2012) daha güçlüsü ile yola devam edilecek.Peki bu ne demek?PS4 çıktığı dönemde içindeki GPU AMD'nin GCN 1.0 mimarisinden HD7870 kartının 2 Cu'su kapatılmış versiyonuydu.Fakat HD7870 o dönemde orta üst seviye bir karttı ve GCN 1.0 mimarisinin en hızlısı HD7970 idi.Sony o dönemde PS4'e koyamadığı HD7970'i şimdi PS4'e rahatlıkla koyabilir ve bu da kağıt üzerinde şu anki PS4'den %60 daha hızlı bir PS4 çıkabilir demek.

    PS4'deki GPU HD7870'in 2 adet işlem birimi yapatılmış bir versiyonu ve 1152 adet grafik çekirdeğine sahip 256bit veri arayolu ile haberleşiyor.HD7970 ise 2048 adet grafik çekirdeğine sahip ve 384bit veri yolu ile haberleşiyor.

    Toparlarsak 2.seçenek şu anda en mantıklı seçenek olarak görünüyor.4K oyun oynatması mümkün değil ancak grafik olarak çok büyük bir sıçrama yaratması olası PS4'ün neredeyse 2 kata yaklaşan bir güç kazanması söz konusu ve 1080P ve 60FPS standart hale gelebilir.

    Üçüncü seçenek:

    Bu yıl üretim mimarilerinde 14nm ve 16nm üretim sürecine geçildiği için PS4'ün içerisindeki CPU ve GPU aynı kalacak ama güçlenecek,CPU'nun saat hızları yükseltilecek (mimarisi gereği fazla yükselemiyor) GPU'nun ise kapalı olan 2 Cu'su açılarak tam bir HD7870 haline gelmesi sağlanacak 1152 çekirdekten 1280 çekirdeğe çıkacak ve biraz daha hızlı ramler kullanılacak.Bu sayede hem mevcut PS4 ile arasında çok büyük bir fark olmayacak hemde PS4 biraz güçlenmiş olacak.

    Bu seçeneğin önünde hiçbir engel bulunmuyor ancak burada da şöyle bir sorun var bu seçenek ile en fazla Witcher 3'ü stabil 30FPS oynatmaya yarar yani öyle gözle görülür bir grafik farkı oluşturacak bir güç sıçraması olmaz.




  • PSVR'ın çıkışından önce duyuru gelecek,PS4'e göre daha görsel olarak detaylı VR oyunları üretebilmek yeni konsolun temel amacıymış.Başka bir yabancı kaynakta da mevcut PSVR oyunlarının bazılarının grafik kalitesinin PS3 seviyesinde bile olamadığı bazı VR demolarının neredeyse PS2 çağında göründüğü söyleniyordu.VR'ın çalışma mantığı gereği çift görüntü yüksek FPS PS4'ün donanımını ağlattı demekki.Tabi buradan yola çıkarsak yukarıdaki yorumumdaki hangi seçenekte bir yeni PS4 gelecek hala belli değil ama ciddi bir güç ihtiyacı olduğu kesin eğer sağlam VR oyunları gelecekse.

    http://www.gameinformer.com/b/news/archive/2016/03/28/rumor-upgraded-ps4-to-be-announced-in-october.aspx




  • VR ile işim yok olacağınıda sanmıyorum. Eğer Sony yeni cihazında örnek Battlefield 5 1080p 60 fps çalışacak eski PS4'de 900p 30fps derse ozaman PS4 nesili bitmiş demektir. Buda çok sert tekpilere neden olacaktır.

    Milyonlarca PS4 kullanıcısı cihazdan soğuyacaktır imkanı olanlar yeni cihazı alıp yoluna devam edecek kısıtlı imkanlarla PS4 sahibi olanlar Sony'e ağır küfürler edecektir.

    Aklı başına sonradan gelen Sony PS5'i çok üstün donanımla hazırlayıp piyasaya sürüp fiyatınıda baya yüksek tutacaktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackTower_35 -- 30 Mart 2016; 0:28:23 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: C-İ-E_SN

    VR ile işim yok olacağınıda sanmıyorum. Eğer Sony yeni cihazında örnek Battlefield 5 1080p 60 fps çalışacak eski PS4'de 900p 30fps derse ozaman PS4 nesili bitmiş demektir. Buda çok sert tekpilere neden olacaktır.

    Milyonlarca PS4 kullanıcısı cihazdan soğuyacaktır imkanı olanlar yeni cihazı alıp yoluna devam edecek kısıtlı imkanlarla PS4 sahibi olanlar Sony'e ağır küfürler edecektir.

    Aklı başına sonradan gelen Sony PS5'i çok üstün donanımla hazırlayıp piyasaya sürüp fiyatınıda baya yüksek tutacaktır.

    sanki bf4 1080 p 30 fps çıktı
  • 900p 30fps çıktı evet. Bunu herkes biliyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tinúviel

    PSVR'ın çıkışından önce duyuru gelecek,PS4'e göre daha görsel olarak detaylı VR oyunları üretebilmek yeni konsolun temel amacıymış.Başka bir yabancı kaynakta da mevcut PSVR oyunlarının bazılarının grafik kalitesinin PS3 seviyesinde bile olamadığı bazı VR demolarının neredeyse PS2 çağında göründüğü söyleniyordu.VR'ın çalışma mantığı gereği çift görüntü yüksek FPS PS4'ün donanımını ağlattı demekki.Tabi buradan yola çıkarsak yukarıdaki yorumumdaki hangi seçenekte bir yeni PS4 gelecek hala belli değil ama ciddi bir güç ihtiyacı olduğu kesin eğer sağlam VR oyunları gelecekse.

    http://www.gameinformer.com/b/news/archive/2016/03/28/rumor-upgraded-ps4-to-be-announced-in-october.aspx

    Dostum bnce 2 ihtimal var ilk psden beri devamli sony kullanan biri olarak soyliyorum ayrintiya girmeden
    1.incisi vr entegreli sadece gozluk olucak sekilde ve ufak degisikliklerle onceki jenerasyonlardaki slim mantigiyla cikicak bir konsol olucak
    2.incisi ise suan guncel durumdaki ps4den sadece vr oyunlarinda daha iyi bir perfomans vericek diger oyunlarda ayni performansi vermesi veya cok az fark olusmasi saglanicak bir konsol olucak

    Biraz iyi niyetli bndeki secenekler ama bunlari suna dayanarak soyluyorum sony cok farkli ps4 cikaricak olsaydi vr yi ps4 icin tanitmazdi..bide cok farkli donanima giderse sony ps4 ler devrini kapatmis olur yeni jenerasyona gecmis olur sony
    Buda sonynin basina is acabilir saglam bir adimla hersey terse doner nintendo veya msnin atagiyla ps serisini kaybeden taraf olmasina sebep olur.

    Bu arada bunlarin sorumlusu oyun firmalari.Konsollari pc ye dondurmelerinden belliydi zaten boyle seylerin cikacagi ve vr nin 3d gibi sonu olucagini dusunuyorum 3D tv aldirip dogru duzgun birsey yapmadilar ve cogumuz o zamanlar ucuk rakamlar verip aldik o tvleri sonuc?koca bir 0



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turkopol -- 30 Mart 2016; 1:44:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: turkopol

    quote:

    Orijinalden alıntı: Tinúviel

    PSVR'ın çıkışından önce duyuru gelecek,PS4'e göre daha görsel olarak detaylı VR oyunları üretebilmek yeni konsolun temel amacıymış.Başka bir yabancı kaynakta da mevcut PSVR oyunlarının bazılarının grafik kalitesinin PS3 seviyesinde bile olamadığı bazı VR demolarının neredeyse PS2 çağında göründüğü söyleniyordu.VR'ın çalışma mantığı gereği çift görüntü yüksek FPS PS4'ün donanımını ağlattı demekki.Tabi buradan yola çıkarsak yukarıdaki yorumumdaki hangi seçenekte bir yeni PS4 gelecek hala belli değil ama ciddi bir güç ihtiyacı olduğu kesin eğer sağlam VR oyunları gelecekse.

    http://www.gameinformer.com/b/news/archive/2016/03/28/rumor-upgraded-ps4-to-be-announced-in-october.aspx

    Dostum bnce 2 ihtimal var ilk psden beri devamli sony kullanan biri olarak soyliyorum ayrintiya girmeden
    1.incisi vr entegreli sadece gozluk olucak sekilde ve ufak degisikliklerle onceki jenerasyonlardaki slim mantigiyla cikicak bir konsol olucak
    2.incisi ise suan guncel durumdaki ps4den sadece vr oyunlarinda daha iyi bir perfomans vericek diger oyunlarda ayni performansi vermesi veya cok az fark olusmasi saglanicak bir konsol olucak

    Biraz iyi niyetli bndeki secenekler ama bunlari suna dayanarak soyluyorum sony cok farkli ps4 cikaricak olsaydi vr yi ps4 icin tanitmazdi..bide cok farkli donanima giderse sony ps4 ler devrini kapatmis olur yeni jenerasyona gecmis olur sony
    Buda sonynin basina is acabilir saglam bir adimla hersey terse doner nintendo veya msnin atagiyla ps serisini kaybeden taraf olmasina sebep olur.

    Bu arada bunlarin sorumlusu oyun firmalari.Konsollari pc ye dondurmelerinden belliydi zaten boyle seylerin cikacagi ve vr nin 3d gibi sonu olucagini dusunuyorum 3D tv aldirip dogru duzgun birsey yapmadilar ve cogumuz o zamanlar ucuk rakamlar verip aldik o tvleri sonuc?koca bir 0




    Iyi de , vr a optimize olacak demek,konsolun gücü artacak demek zaten.

    Yeni konsol çıkarmaktansa,ps4 e ek bir aparat ile(bunun nasıl olacağını bilmiyorum) vr desteği sağlamak çok daha akıllıca olur. Bu sayede mevcut ps kullanıcıları da bu işten memnun olur. Hani isteyen alır isteyen almaz durumu. Ancak öyle birşey olsa,bu seferde konsol bütünlüğü bozulur.

    Öte yandan vr olayını 3d ile kıyaslanması oldukça yanlış. 3d film ve oyun sektörü için vardı ve asla bu kadar iddalı değildi.
    Vr ile lunapark bile kurarsın. Mühendislik Şirketleri yapılacak olan ev ve türevi gibi şeyleri alıcıya göstermek için kullanabilir. Ne bileyim,tıp alanında kullanılabilir. Bu işin ucu yok yani.

    Şahsen çok merak ettiğim bir olay. Ama sadece oyun olarak bakmıyorum ben bu mevzuya. Vr lar ile film seyretmek denildiğinde bi heyecan basıyor beni.

    Bir de ,pc için istenilen donanım en az 980 olarak açıklandı. Oyun cephesinden bakıldığında,ps in eli oldukça güçlü. 980 ekran Kartı alana kadar gider ps alırım ve evet sırf vr bana konsol aldırtmak için yeterli bir sebeptir.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.