Şimdi Ara

PLAYSTATION 4 PRO | ANA KONU (1729. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34.823
Cevap
288
Favori
1.311.020
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
62 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 17271728172917301731
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • HyperV H kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    1.sorunuzun cevabı hesaplar kısmından mail adresinizi çıkış yapıyorsunuz. Daha sonra ayarlar kısmında fabrika ayarlarına geri yükle var. Onu yaptığınız zaman cihaz ilk gün ki gibi sıfır ayarlarına geri yüklenir.

    2.sorunuzun cevabı da sarı siteden girip diğer ilanlara bakarak ortalama fiyat belirleyebilirsiniz. 1 adet oyunsuz cihazlar ortalama 2500-3000₺ arası satılıyor. Oyunun digital mi kutulu mu, ya da oyunun çıkış yılına ve fiyatına göre bir değer belirleyebilirsiniz.
  • Merhaba
    Ps4 pro dualshock 4 L2 tuşunda sorun var basınca adam hareket ediyor yürüyor koşuyor şiirler okuyor :) hiç durmuyor. Bu yazılım mi teknik mi anlamadim. Nasil çözebilirim?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TurkuaZ-TR

    Merhaba
    Ps4 pro dualshock 4 L2 tuşunda sorun var basınca adam hareket ediyor yürüyor koşuyor şiirler okuyor :) hiç durmuyor. Bu yazılım mi teknik mi anlamadim. Nasil çözebilirim?
    Teknik bir sorun, uzun süredir bende aynı sorunu(L2e basınca ileri hareket etme) yaşıyordum. Geçen hafta DS4ü söküp, analog motorunun yanlarında bulunan yeşil plastiğin içindeki analog hareket edince dönen beyaz parçaları, kullanmadığım Ps2 kolundaki parçalar ile değiştirdim sorun çözüldü.

    Şu video yardımcı olur;

    https://www.youtube.com/watch?v=ls_XYIwf6nc&feature=youtu.be




  • Mossberg kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. Eski ds4 ün bakır cemberlerini çıkarıp ds4 v2 ye taktım. R ve L toplam 4 tane şuanda sorunsuz.
    Özellikle R analog tamamen bakiri gitmişti. Kamera kendi kendine yukarı kalkiyordu. Oda düzeldi
  • Merhaba arkadaşlar, ilk serideki uçak motoru sesine termal macun yenileme gibi yöntemlerden deneyen, önerisi olan var mı? Bazı oyunlarda kulaklıksız oynamak neredeyse imkansız oluyor :/


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sonic.Storm kullanıcısına yanıt

    termalmacun süreceksin. bunu arada bir yapacaksın o yüzden kendin yap. arctic mx4 sürüyorlar genelde. başka yere yaptıracaksannkonsolun başında bekle. ben yaptırdım sonra bir sürü uğraştım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • woop kullanıcısına yanıt

    Kendim yapacağım hocam. Senin konsol nasıl şuan çok fark etti mi? Youtube da izlediğim videodaki sonuç baya başarılı.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sonic.Storm kullanıcısına yanıt

    çok fark etti. oyuna girince deli gibi bağırıyordu. şimdi çok ışıklı aksiyonlu bişey olursa arada açıp sonra kapatıyor. 2 ay oldu yaptıralı. adam içine ne sürdü bilmiyorum. cooler master sürdüm dedi ama bi dahakine kendim yapacapım. power kablosunu çıkarırken dikkatli ol. ana karta bağlı soketin içinde. dışardan çekersen anakart zarar görür. pense lazım mutlaka.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • woop kullanıcısına yanıt

    Tamamdır hocam yapmak şart öyleyse, teşekkür ederim bilgi için 👍


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • https://www.youtube.com/watch?v=gAqDFlh8okQ&feature=youtu.be
    Bu uygulamayı yaptım kendi cihazıma. 3.5 yıllık benim pro. Üst kapağı açıp fanı temizlemiştim birkere o kadar. Uçak gibi çalışıyordu fan. Makineyi açıp sogutma bloğundaki tozu görünce fanı temizlemenin hiçbir işe yaramadığını anlamış oldum. Termal macunla termal pede100 tl verdim. Macun arctic mx-4. Ped markasız 10 cm2 1mm kalınlık. Ama hassas bir iş. Bütün parçaları sökmeden yapılmıyor. Yaparken işlemciye birşey olur diye baya çekinerek yaptım. Anakarta kazara tornavida çarpsa o kadar küçük elemanlar var ki kesin zarar görür. Ama yaptığıma değdi. Shadow of the tomb raider oynadım. Yapmadan önce fanı full açıyordu. Şimdi saatlerce birkere bile açmadı tam güçte. Hep rolantide çalıştı. Bir de kasmalar oluyordu ara videolarda,o da yok artık. Sanırım makinenin ömrünü de uzatmış oldum.
    Soğutma bloğundaki tozun fotoğrafını ekliyorum. Buna fan temizliği naapsın yani. Eliniz yatkın değilse hiç girmeyin ama mutlaka bir servise gidip bu temizliği ve termal uygulamaları yaptırın.
    PLAYSTATION 4 PRO | ANA KONU

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ben de yakin zamanda tanidigim birine 2 senedir kullandigim 7216b modeli olan proyu temizletmeyi dusunuyorum.

    ozellikle bir kac oyunda deniyorum. Mesela suan final fantasy 7 remake de inanin gece efsane bir gurultu onun disinda uyku modunda bile gereksiz bir fan sesi var. cihazi konumlandirdigim yer de bu sekilde.

    elimde suan her hangi bir malzeme yok tam olarak neler almam gerekiyor?

    bu macunlardan hangisini tavsiye edersiniz?

    padd yada diger seyleri sifirdan hepsini yenilemek istiyorum.

    hatta kumandanin icini actirip o isigi da kapattirmayi istiycem.

    tam olarak hangi kaliteli yada onerilen malzemeler gereklidir acaba yardimci olabilir misiniz?

    makineyi sokerken herhangi bir ince tavsiyeniz var midir? Ona iletirim varsa. Ve Cihaz ilk defa acilacak.

    PLAYSTATION 4 PRO | ANA KONU

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Merhaba Ps4 Pro CUH 7216b sürümünü 2. el olarak takasla aldım, elimde daha önce kullandığım Ps4 ün Hdmi kablosu var, 4k TV için bu yeterlimidir, yoksa hdmi hangi MARKA kabloyu önerirsiniz.?

  • dream54 kullanıcısına yanıt
    Yeterlidir hocam. PlayStation 5 kullanmadığın müddetçe normal HDMI kablosu gidiyor. Ben 4K tv de konsolun kendi kablosunu kullanıyorum.
  • Artctic mx-4 termal macun baya ünlenmiş. Ben de profesyonel değilim ama araştırdım nedir diye. Çok memnun kullananlar ben de dahil. Çok daha pahalı macunlarla aynı performansı. 55 tl ye buldum 4gram. Ama ne kadarını kullanıyorsun belki 10 da 1 i. Arctic markasının termal pedi de var fakat fiyatı yüksek geldi bana ebatına göre. Gittigidiyordan 10cmX10cm 1mm. kalınlıkta pet buldum 45 tl civarıydı. Gerçi bunun da 10 da 1 ini kullandım heryere yapıştırmama rağmen. Yani arctic marka küçük boyutta birşey alınabilir yakın fiyatlara.


    Sökerken çok fazla ve çeşitli vida var. Bölmeli bir kutu gibi birşeye bölge bölge vidaları açılış sırasına göre koyarsa aynı sıradan karıştırmadan kapatırken geri takar. Sadece sıradan yıldız tornavidayla açılmıyor. Çokgen bir kafası var bazı vidaların ve ortasındaki boşlukta da çıkıntı var. Açmadan edinmek lazım. Sökme videolarının birinde tornavida adını vermişti. Ben ince uçlu düz bir tornavidayı araya sıkıştırarak açtım ama kolay olmadı.

    Videoyu başlamadan dikkatlice izleyip sonra tekrar video eşliğinde açmakta fayda var. O sıralamada sökülmesi ve takılması şart.


    Tüm parçalar ,ram,ekran kartı, işlemci anakarta entegre olduğu için herhangi birşeye zarar vermek makineyi çöp yapar. Değiştirilemiyor tak çıkar değil. Bazen eldeki statik elektrik bile devredeki elemanlara zarar verebilir. İşlemciyi sökünce oradaki eski macunu temizlerken de çok dikkatli olmak hassas davranmak lazım. Çok minik elemanlar var biraz zorlama koparabilir zarar verebilir. Anakartı çalışma alanından uzakta statik elektrik olmayan yumuşak bir zeminde temizlemeni tavsiye ederim. Çünkü iki tarafında da hassas elemanlar var.

    Macun uygulama şekli de çok önemli. Testlerini izledim farklı şekilde uygulamaların. İşlemci sıcaklıklarını ölçmüşler farklı uygulamalarda. İşte 5 nokta, tek nokta, komple sürme, çapraz sürme. En iyi sonuç veren üzerine ince bir tabaka sürüp sonra çarpı seklinde sıkmak. Heryere temas ediyor bu şekilde. Bir de kartı tek seferde yerleştirmek gerek. Tekrar kaldırıp indirirsen hava boşluğu yapabilir macunda.


    Kaba tozları almak için düşük güçte elektrikli süpürge kullandım. Ciddi toz var etrafa yayılmasını istemezsin. Araları almak için pamuklu kulak çubuğu olabilir. Yumuşak bir fırça olabilir.


    Kolun ışığına gelince ben bunu yeni aldığımda ışıktan gece rahatsız olduğum için yapmıştım. Orada ışığa bağlantı yapan flex kablo aynı zamanda şarj bağlantısı. O yüzden ayırmak pek mümkün görünmedi. Işığı veren minik bir led var. Onun önünü bir kağıt parçasıyla kapattım. Işık tamamen kesildi. Yapısal hasar da vermemiş oldum.


    Uygulamayı yapınca sesteki farka inanamayacaksın. Ben makineleri her zaman tv nin arkasındaki odada tutuyorum. Duvarı delip hdmi kabloyu çekiyorum tv ye. Ona rağmen ses heryerden duyuluyordu. Şimdi sütliman çıt yok. Performans farkı da oldu çünkü yüksek sıcaklıkta işlemciler görevini yerine getiremiyor. Takılmalar başlamıştı ara videolarda. Şimdi hepsi düzeldi.





  • Hakan.Kayikci34 kullanıcısına yanıt

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok teşekkürler

    Artic m-x4 ped

    Artic m-x4 termal macun siparişi verdim bu hafta içi gelecek işlemi yaptıktan sonra tekrar güncellerim

  • Rica ederim hocam sorunsuz hallolur umarım PLAYSTATION 4 PRO | ANA KONU 

  • stylerbb kullanıcısına yanıt

    Termal pedin linkini atabilir misin hocam? Anladığım kadarıyla arctic mx in 2gr lık olanı da yeterli gelir doğru mu?


    Önceki mesajı da şimdi gördüm bilgi için teşekkürler. Ben de bu aralar yapacağım fırsat bulunca ama öncesinde sadece fan ve soğutma bloğunu temizleyip denemeyi düşünüyorum. Bi video izledim o işlem bile çok farketmiş. Hatta komple sökmeden tarif ediyor. Sadece güç kaynağını çıkarıp blok tarafından fön makinesiyle üfletmeyi önermiş. Ben cod warzone lobbyde test ettim 79db'leri görüyor ses şuan.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sonic.Storm -- 17 Mart 2021; 17:19:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sonic.Storm kullanıcısına yanıt

    Termal Pad Ped İşlemci Soğutucu Silikon 10cmx10cm Kalınlık 1mm Fiyatı ve Özellikleri - GittiGidiyor


    Tabi hocam fazlasıyla yeter 2 gramı daha uygun bulursan. Bu pad de çok fazla geliyor. Kalınlığı önemli sadece.


    Evet sadece soğutma bloğunu temizlemek de yeterli olabilir. Ben açınca termal uygulamayı da yapmak istedim. 3.5 yıllık oldu çünkü cihaz. Olmuşken tam olsun mantığıyla.

    O şekilde pratik sökülebiliyorsa hiç termal uygulamaya bulaşmadan denenir. Performans iyiyse zaten gerek yok, hem risk alınmamış olur PLAYSTATION 4 PRO | ANA KONU Yalnız çok güçlü bir fön gerekebilir. Oradaki toz kumaş gibi olmuştu artık. Bir de fönle üflerken dışarı mı atacak tozu içeri mi o da önemli.





  • Arkadaslar DS4 un icini acip light bari kapatmaya calisan var mi?
    Bugun kapatmaya calistik ama bir den fazla pin var ve bir kac pini kapattigimizda herhangi bir isik gelmedi sarj olurken sari yanan isik ve yanip sonen beyaz, sari isik dahil.

    Internette bazilari ayni method la isigi kapatirken ,sarj olma durumunu ve yanip sonme isiginin hala calistigini soyluyor. Pin in ilk taraftakini kapatiyorlar ama bugun denedigimizde 2.3.4 taraftaki pinleri kapatarak ancak isigi kesebildik.
    Acaba V2 kumandalarda bu olay calismiyor mu? Cunku internetteki icerikler 2016 oncesine ait.

    Suan herhangi bir isik yanmiyor, sarj durumunu gosteren isikta dahil

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 17271728172917301731
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.