Şimdi Ara

ISI VE KAYKAY SORUSU İPTAL OLUR MU (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
435
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • çoğu kişinin fizikten 4 soruya ve matematikten 2 soruya itiraz ettiğini duydum fizik kay kay ısı ışık ve basınç sorularına 7. Fizik sorusunda çocukların kütleleri verilmiş olmasına karşın boyutları hakkında bilgi verilmediğinden, sorunun çözümü imkansız hale gelmektedir. Bundan dolayı sorunun iptal edilmesi gerektiği çok açık ve nettir.9. Fizik sorusunda kütleleri, ilk sıcaklıkları ve yapıldıkları maddelerin birbirinden farklı olduğu soru kökünde belirtilmiştir. Bu maddeler arasındaki ısı alışverişinde denge sıcaklığı, ısı sığası büyük olan maddeye daha yakın olacaktır. Ancak soruda hangi maddenin ısı sığasının daha büyük olduğu belirtilmemiştir. Bundan dolayı soru kökünde “kesinlik” ifadesi kullanılması gerekmektedir. “Kesinlik” ifadesi kullanılmadığından soru çözümsüz hale gelmektedir.14. Fizik sorusunda “Işığı oluşturan renklerle ilgili” ifadesi kullanılmış olup, III. öncülde “Bazı ışıkları insan gözü göremez.” ifadesi kullanılmıştır. Işık ifadesi her zaman görünür bölgeyi temsil ettiğinden sorunun kökü ile öncül çelişmektedir.f(n) = n + 31 fonksiyonu için f(Z) ? Z = Ø dir. (Z tam sayılar kümesini göstermektedir.)
    g(n) = n + 61 fonksiyonu için de g(Z) ? Z = Ø dir.
    Dolayısıyla fof/ gof / fog bileşke fonksiyonları tanımsızdır. Bilimsel olarak hatalı olan bu sorunun iptal edilmesi gerekir.30. Matematik sorusu anlatım eksikliği olması nedeniyle, öğrencilerden farklı seçeneklerde yönelenler olmuştur.




  • Şu soruları hazırlarken keşke TDK den bir elemanda katılsa şu kuruma. Anlatımda açıklık, anlaşılırlık, duruluk nedir öğretse.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bklmn

    çoğu kişinin fizikten 4 soruya ve matematikten 2 soruya itiraz ettiğini duydum fizik kay kay ısı ışık ve basınç sorularına 7. Fizik sorusunda çocukların kütleleri verilmiş olmasına karşın boyutları hakkında bilgi verilmediğinden, sorunun çözümü imkansız hale gelmektedir. Bundan dolayı sorunun iptal edilmesi gerektiği çok açık ve nettir.9. Fizik sorusunda kütleleri, ilk sıcaklıkları ve yapıldıkları maddelerin birbirinden farklı olduğu soru kökünde belirtilmiştir. Bu maddeler arasındaki ısı alışverişinde denge sıcaklığı, ısı sığası büyük olan maddeye daha yakın olacaktır. Ancak soruda hangi maddenin ısı sığasının daha büyük olduğu belirtilmemiştir. Bundan dolayı soru kökünde “kesinlik” ifadesi kullanılması gerekmektedir. “Kesinlik” ifadesi kullanılmadığından soru çözümsüz hale gelmektedir.14. Fizik sorusunda “Işığı oluşturan renklerle ilgili” ifadesi kullanılmış olup, III. öncülde “Bazı ışıkları insan gözü göremez.” ifadesi kullanılmıştır. Işık ifadesi her zaman görünür bölgeyi temsil ettiğinden sorunun kökü ile öncül çelişmektedir.f(n) = n + 31 fonksiyonu için f(Z) ? Z = Ø dir. (Z tam sayılar kümesini göstermektedir.)
    g(n) = n + 61 fonksiyonu için de g(Z) ? Z = Ø dir.
    Dolayısıyla fof/ gof / fog bileşke fonksiyonları tanımsızdır. Bilimsel olarak hatalı olan bu sorunun iptal edilmesi gerekir.30. Matematik sorusu anlatım eksikliği olması nedeniyle, öğrencilerden farklı seçeneklerde yönelenler olmuştur.

    umarım sizin gibiler bilim kurulundadır.




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.