Şimdi Ara

Tchibo Eksik Ücret İadesi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
371
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 08.02.2016 tarihinde tchibo.com.tr den 4,95 kargo+27,17= 32,12tl ye kemer aldım. Ürün büyük gelince beden değişimi için 12.02.2016 tarihinde tchiboya geri gönderdim. 1 ayı geçti ürünü geri göndermediler. Bu arada müşteri hizmetleriyle en az 6 görüşme yaptım. Sürekli ürün kontrol işlerleri devam ediyor vs. dediler. En son 14 martta aradığımda ürünün ellerinde kalmadıklarını ücret iadesi yapabileceklerini söylediler bende ücret iadesi istedim. Ürün ücreti kartıma iade edildi ama kargo ücreti kesilerek iade edildi. 32,12tl iade edilmesi gerekirken 4,95kargo ücretini düşüp 27,17tl iade ettiler. Bugün tekrar müşteri hizmetlerini aradım ve şirketlerinin prosedürünün böyle olduğu kargo ücretinin iade edilmediği söylendi. Kadınla tartıştım sinirlendim hakem heyetine şikayet etmeye karar verdim. Daha önce tchibo da iadeler de böyle bir şey başına gelen var mı? Hakem heyetine şikayet etsem olumlu sonuçlarınır mı? 5tl nin peşinde değilim ben yapılan rezilliğin ve çaldıkları zamanımın derdindeyim. Yardımcı olursanız sevinirim.







  • Tüm firmalar yapıyor bunu siz sadece geri iade ederken ücret ödemiyorsunuz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi halilcc -- 18 Mart 2016; 14:54:19 >
  • burda anormal bir şey yok hocam ürün kusurlu olsa kargoyla birlikte iade olurdu
  • halilcc kullanıcısına yanıt
    Haklı olarak derken ?

    Mesafeli sözleşmeler yönetmeliği

    "Satıcı veya sağlayıcının yükümlülükleri

    MADDE 12 – (1) Satıcı veya sağlayıcı, tüketicinin cayma hakkını kullandığına ilişkin bildirimin kendisine ulaştığı tarihten itibaren on dört gün içinde, varsa malın tüketiciye teslim masrafları da dahil olmak üzere tahsil edilen tüm ödemeleri iade etmekle yükümlüdür.

    (2) Satıcı veya sağlayıcı, birinci fıkrada belirtilen tüm geri ödemeleri, tüketicinin satın alırken kullandığı ödeme aracına uygun bir şekilde ve tüketiciye herhangi bir masraf veya yükümlülük getirmeden tek seferde yapmak zorundadır.

    (3) Cayma hakkının kullanımında, 5 inci maddenin birinci fıkrasının (g) bendi kapsamında, satıcının iade için belirttiği taşıyıcı aracılığıyla malın geri gönderilmesi halinde, tüketici iadeye ilişkin masraflardan sorumlu tutulamaz. Satıcının ön bilgilendirmede iade için herhangi bir taşıyıcıyı belirtmediği durumda ise, tüketiciden iade masrafına ilişkin herhangi bir bedel talep edilemez. İade için ön bilgilendirmede belirtilen taşıyıcının, tüketicinin bulunduğu yerde şubesinin olmaması durumunda satıcı, ilave hiçbir masraf talep etmeksizin iade edilmek istenen malın tüketiciden alınmasını sağlamakla yükümlüdür."

    Dolayısıyla bütün internet satış sitelerinin hukuksuzca kargo ücretini iade etmemeleri haklı olduklarını göstermez.
    Bu yönetmelik ve ilgili maddeleri bilinmediğinden dolayı en büyük güvenilir diyeceğimiz firmalar bile kargo ücretini iade durumunda geri ödemiyor. Haklarınızı bilin dostlar , iade durumunda ödediğiniz kargo ücretini de size iade etmek zorundalar.




  • Ben urunu beden degisimi icin geri gonderdim. Yaklasik 33 gun beni beklettiler sonra urun elimizde kalmadi diyorlar. Butada benim sucum nedir de kargo ucretini de bana odetiyorlar.

    @ahmdd hocam tesekkur ederim bu maddeyi de gosterip haftaici hakem heyetine basvuracagim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şuana kadar tüm iadelerde tam ücret aldım böyle bir sacmalik ilk defa duydum

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • mehmet 1905 M kullanıcısına yanıt
    hocam ben tüketici tarafındayım ancak ister istemez aklıma bir soru takıldı. Sizin yanlış beden verdiğiniz bir durumda satıcının suçu ne?
  • Broon kullanıcısına yanıt
    Hocam ben normalde 110cm kemer kullaniyorum buna istinaden 110cm siparis verdim ama 110cmlik kemer buyuk geldi magazaya gittim degisim icin ayni urunden ellerinde yokmus gorevli bizim bedenlerimiz normale gore buyuktur 100cm deneyin olursa iade icin gonderirsiniz dedi bende denedim 100cm oldu. Degisim icin gonderdim surekli aradim kontrol ediliyor kontrol tamamlanmis kargo yapilacak vs. diye oyaladilar. Sonra urun elimizde kalmamis de. Simdi burda benim sucum ne ben urunu gonderdigim de stoklarinda vardi sen 1ay sonra degisim islemini sonuclandirirsan kalmayabilir tabi. Bu firmanin degisim proseduru boyleyse hic degisim yapmasin sadece iade kabul etsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mehmet 1905 M kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam geç başlatmaları sizi madur etmiş. Şikayette bulunun ne yanıt gelecek

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Tcibo ile elliden fazla alışverişim olmuştur. iade, değişim ve para iadesi ile ilgili hiç sorun yaşamadım. Müşteri hizmetleri açısından en sorunsuz kurumlardan birisidir. alışverişlerim genellikle ücretsiz kargo olduğu için sizin duruma hiç düşmedim. Bir defasında sizin gibi 110/100 cm değişimi için kemer yollamıştım. Aradan 2 ay geçtikten sonra değiştirip yollamışlardı.
  • Bir daha asla tchibodan alisveris yapmam. Boyle rezil musteri hizmetleri olan firma gormedim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.