Şimdi Ara

18 Mart Çanakkale Zaferi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
1
Favori
1.020
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • O dönemde savaşa katılanların çoğu 15 yaşında çocuklar ,yaşlılar ve kadınlarımızdı. Karşı tarafta o dönemin süper güçleri bizden kat kat üstündüler böyle bir ortamda savaşı kazanmamız imkansızdı taki Allah yardım edene kadar. Ben inanıyorum ki Peygamberimizde o savaşta vardı. Allahın yardımıyla süper güçleri vatanımıza sokmadık binlerce şehit verdik hala daha veriyoruz hepsi bu vatan için canını verdi böyle zamanlarda birlik olmalıyız bir kaç gavurun, kafirin, münafığın oyununa gelmeden birlik olmalıyız.





  • blackshow kullanıcısına yanıt
    Direk meseleyi kazanmak imkansızdı deyip, belli bir yere bağlamak ne kadar doğru ? Belki dediğin gibi de olabilir, belki şans, strateji, kumandan da olabilir bilemeyiz. Belki zafer imkansız gibi gelebilir 90 bin kadar asker donarak şehit oldu peygamber neredeydi. ¿ Yada Irak, Kanal Hicaz-Yemen ¿

    -Din, mezhep, inanç özgürlüğü çevresinde yukarıda ki mesajımda hiçbir şekilde alay, küçümseme gibi yada yanlış anlaşılmaya sebep olan bir durum kesinlikle söz konusu değildir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Festen -- 18 Mart 2016; 11:59:21 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Festen

    Direk meseleyi kazanmak imkansızdı deyip, belli bir yere bağlamak ne kadar doğru ? Belki dediğin gibi de olabilir, belki şans, strateji, kumandan da olabilir bilemeyiz. Belki zafer imkansız gibi gelebilir 90 bin kadar asker donarak şehit oldu peygamber neredeydi. ¿ Yada Irak, Kanal Hicaz-Yemen ¿

    Dostum arkadaşın amacı provoke etmek boşver . Türkler müslüman değilken de bir çok savaşı kazandı , imparatorluklar kurdu .

    Evliyalar yardım etti veya etmedi , olmasaydı kazanamazdık demek provoke etmektir o yüzden pek takılma . Ayrıca " ben inanıyorum ki " yazmış herkes istediğine inanabilir özgürdür diyecek bir şey yok ama gerçekler ortada .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheCaliph_ -- 18 Mart 2016; 10:51:42 >
  • TheCaliph_ kullanıcısına yanıt
    Amacım provoke etmek değil. Tabi ki de Allahın yardım ettiğine sonuna kadar inanıyorum. Herkes düşüncesinde özgürdür. Ayrıca burda türklerin yaptığı savaşları değil sadece çanakkale zaferiyle ilgili düşüncemi paylaştım.

    Çanakkale savaşı, kahraman ecdadımızın batının son haçlı seferine karşı verdiği bir ölüm kalım savaşı idi. Yedi düvele karşı âdeta etten ve kemikten bir müdafaa harbi idi.

    Mehmetçiğin canını dişine taktığı, ölümü âsude bir bahar gibi gördüğü savaştı Çanakkale. Bu canhıraş gayrete rağmen gücünün tükendiği, çaresiz kaldığı demlerde ilahî yardımlar ile teyid ve taltif edildiği savaştı.

    Bu hakikatlerin pek çoğunu düşmanlar da itiraf etmekteydi. Nitekim Hamilton şöyle demiştir:

    “Bizi Türklerin maddî gücü değil manevî gücü yendi. Onların atacak barutu bile kalmamıştı lakin biz gökten inen güçleri müşahede ettik.”

    Yine Çörçil(Churchill) bunca teknolojiye rağmen Türklere nasıl yenilirsiniz? diye sıkıştırılınca şu cevabı vermiştir:

    “Anlamıyor musunuz, biz Çanakkale’de Türklerle değil Tanrıyla harbettik, herhalde yenildik.”

    Buda alıntı bir yazıdır isterseniz tamamını burdan okuyabilirsiniz.




  • güne binayen konuşmak tartışmak istemiyorum ama, hala birileri peygamber neredeydi, yada inançları hafife alış alay edercesine darvanıp ahkam kesme ukalalığı yapmasın. gün kutlansın. tartışılacak şeyler uslubuyla tartışılsın. ama artık insanların inançlarını küçümseyip, inananları, cahil, birşey bilmez görüp, kendilerini kaf dağından indirmeyen kibirle donatıp, herşeyi bilirim havasıyla ALLAH ı inkar etme ukalalığından geri durmayıp, bir marifet yaptım sanmayın. bu şehid olan insanlar sizin o inanmadığınız ALLAH uğruna savaşıp, şehid olmuşlar bu ülke fransasından tut, yunanından italyanından rusundan bilmem nesinden kurtulsun diye savaştılar, sonrasında olanları daha öncede söyledim, şimdi söylemek istemiyorum. ama müslüman insanları aşağılamaktan vazgeçiniz. ya o kibirinizi kendinizden yok ediniz, yada o kibirinizle susumayı biliniz. biraz edep biraz.

    saygılar

    hayırlı cumalar
  • Şöyle bir söz var ne kadar doğru ne kadar sallama bilemem

    " Mustafa Kemal İngilizleri yeninceye kadar Tanrıyı da İngiliz sanardım " Ghandi söylemiş bunu bence büyük ihtimal yalan ama
  • TheCaliph_ kullanıcısına yanıt
    Bu sözün doğruluk payı var hocam kurtuluş savaşı içinde sözleri mevcut, dönemin Cum. Bşk, başbakanlarına yazdığı bir çok mektup vardır. Farklı bir insandı Gandhi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Festen

    Bu sözün doğruluk payı var hocam kurtuluş savaşı içinde sözleri mevcut, dönemin Cum. Bşk, başbakanlarına yazdığı bir çok mektup vardır. Farklı bir insandı Gandhi.

    Aslında evet o dönemin dergilerine falan ulaşabilirsek de bulabiliriz . İngilizce yazıp araştırdım ama pek bir şey çıkmadı .

    Güzel bir söz kim salladıysa da güzel sallamış
  • İstanbul yolunda Çanakkale savaşında yüzbinlerce insanı kaybettikten sonra İstanbul'u elleriyle teslim edip Sevr'i imzalayan hain Osmanlı hanedanını anıyorum

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vurulmuş Tertemiz Alnından Uzanmış Yatıyor.
    Bir Hilal Uğruna Ya Rab Ne Güneşler Batıyor.

    Şu mısraları hatırlayıp da gözlerimin yaşlanmadığı bir gün yoktur. O kadar dolu ki içi sayfalarca anlat anlat bitmez.
  • Canlarını bizim için feda eden bir millet hatta milletler desek daha doğru olur hepsinden Allah razı olsun saygı ve seygiyle anıyoruz.
  • yalnız şunu söyleyim o zafer Türk zaferiydi , çanakkale şehitliğine gidenler bilirler şehitlerin büyük çoğunluğu batı bölgesidir.

    Zaten Osmanlının o şartlarda doğudan asker toplayıp çanakkaleye getirecek durumu yoktu .Kürtlerin arapların falan yardımı oldu ama bunlar olmadan da o savaş kazanılırdı .(Bazı bölücüler biz olmasak kazanamazdınız diyor da ondan yazdım bunu)
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.