Şimdi Ara

Turk.net İnternet 59.99 TAAHHÜTSÜZ (568. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18.993
Cevap
181
Favori
764.006
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
69 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 566567568569570
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • yasin613 Y kullanıcısına yanıt
    O zaman şu durumda benden başka aynı durumu yaşayan tonla insan var demek. 16Mbit'e kadarın kadar kısmı sanırım gerçek oluyor. Düzenl değil ama ucuza dalgalı alacağız bu hızı. Ben yine de altyapı ve port kalitesini kontrol ettireyim bakalım. En azından hat değerlerini iyileştirebilirler belki.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: massacrer

    Ben daha dün öğlen geçiş yaptım. Akşam eve gittiğimde aldığım hızın 4Mbit ile 7Mbit arasında dalgalandığını gördüm. 16Mbit olarak tanımlanan hızı 12Mbit'e çektirdim ama çok bir şey değişmedi. Sonra saat 22:00 civarlarında aldığım hızın 9Mbit saat 22:30 sularında da 10Mbit-10.5Mbit olduğunu gördüm. Sabah kalktığımda 08:00 gibi baktım hız aynı arayıp hızı 16Mbit'e çektirdim. Yarım saat içerisinde bir kaç test yaptım ve sürekli 14.1Mbit stabil değer aldım.

    Sorum ve fikir danışacağım nokta şu olacak. Yaşadığım olay dalgalanma olarak adlandırdığınız bahsettiğiniz ve çözümü olmaz dediğiniz olay mı? İkincisi bu şekilde hızı 16Mbit'te kullanmaya devam edelim mi? Evet ise bu tamamen Turk.net ile ilgili olmalı çünkü zamanında D-Smart bana 16Mbit stabil hızı verebilmişti.

    bu dalgalanmanın bir kaç sebebi olabilir: Eğer dahili hattınızda bir sorun yoksa (herhangi bir ek yada deformasyon gibi) bu dalgalanmanın en temel sebebi bağlı bulunduğunuz santraldeki yoğunluktur. Yoksa hizmet aldığınız kurumla bir alakası yok. Hepsi aynı alt yapıyı kullanıyor(bakır hattan bahsediyorum. fiber olarak sol ve vodafone un kendi alt yapıları mevcut). Fakat bu santrallerde bir iyileştirme yapmak sanırım biraz maliyetli olduğu için çok fazla bir şey yapılamıyor. ha hizmet aldığınız kurumu değiştirince düzeliyorsa bu kurumun yaptırım gücüne bağlı olarak bir takım iyileştirme çalışmaları yapılmış olabilir.


    Genelde bu gibi durumlarda iç hata kabahat bulurlarki haksız da değiller. Çoğu binada telefon hattı olarak kalitesiz zil kabloları kullanılıyor.

    Basit bir örnek daha vereyim ; komşunuz kullandığı modemin yerini değiştirir 2.4 mhz frekansında aynı kanalda wireless ta dalgalanma yaşarsınız mesela. vs...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rad -- 7 Haziran 2017; 10:26:42 >




  • Bu sabahki değerlerim bu şekilde ama, indirmeler esnasında hız sürekli sıfıra inip bağlantı gidip yeniden başlıyor ve periyodik süreyle 0kb ile 6mb/s arasında kademeli olarak artma ve azalma eğiliminde ilerliyor

    Turk.net İnternet 59.99 TAAHHÜTSÜZ

    Turk.net İnternet 59.99 TAAHHÜTSÜZ



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tolgabes64 -- 7 Haziran 2017; 10:24:15 >




  • rad R kullanıcısına yanıt
    Bilgi için çok teşekkürler hocam. Onlar benim hattımda gerçekten sorun olduğunu bulsunlar ben zaten seve seve Cat6 kablomu çektiririm eğer uçuk bir ücret çıkmayacaksa. Zaten ben de telefon hattı olarak müteahhitin doğru düzgün bir şey kullanmadığını düşünüyorum çünkü santrale 700 metre mesafede bu kadar düşük SNR margin ve yüksek attenuation olmamalı.

    Onun dışında dalgalanmayı kablo üzerinden aldım dün akşam powerline üzerinden. Akşam umarım dünkü gibi bir sürpriz ile karşılaşmayız da bu şekilde kullanırım.

    Bir de son olarak bir %20 kesinti var o gidiyor muhabbeti vardı. 16Mbit ise tam 16Mbit test sonucu alınabiliyor artık falan denmişti. Sanırım Turk.net CEO'sunun foruma verdiği röportajdan 8-10 gün sonra falandı. O konu nedir biliyor musunuz?
  • massacrer kullanıcısına yanıt
    % 20 kesinti konusunda bir bilgim yok maalesef. rica ederim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: massacrer

    O zaman şu durumda benden başka aynı durumu yaşayan tonla insan var demek. 16Mbit'e kadarın kadar kısmı sanırım gerçek oluyor. Düzenl değil ama ucuza dalgalı alacağız bu hızı. Ben yine de altyapı ve port kalitesini kontrol ettireyim bakalım. En azından hat değerlerini iyileştirebilirler belki.

    Hocam ben çat 6 üzerinden kullanıyorum 3 yıl ttnet kullandım ayni yerde hız sabitti.. 3 hafta önce turk net e geçtim dalgalandı... Alt yapi kablo sorunu olsa ttnet de de dalgalanırdı... Turk net in yoğunluğundan kaynaklı dalgalanmalar yaşanıyor bence... Belli saatlerde düşme fazla oluyor... Hat kaldırmasa düşmeden ziyade kopmalar olur...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yasin613 Y kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam. O zaman Turk.net'in zamanla parayı bulup hizmetini düzeltmesini beklemekten öte yapılabilecek pek bir şey yok şu durumda. Doğum sancısı olarak bir süre kabullenebilirim herhalde bunu. Türk Telekom'un bu pis oyununa direnmeye çalışan bir firma olduğu için bile destek verebilirim.
  • yasin613 Y kullanıcısına yanıt
    sizin yazdığınıza göre şöyle bir durumda var: turk.net in yapa ile santrale kendi dslam ini yerleştirerek hizmet verdiği yerler var. Zaten sorgulamada belli oluyor mevcut alt yapımızdasınız ya da değilsiniz diye. Buralarda her ne kadar kablo alt yapısı ttnet in olsada cihazlar turk.net e ait olduğu için dalgalanma konusu buradan da kaynaklanıyor olabilir. Çok fazla paramatre var. En güzeli fiber. Fiber hatların çekilmesinde ya belediyeler kolaylık sağlayacak yada ortak fiber alt yapı kullanılmasının önü açılacak. yoksa bu iş böyle devam eder gider.

    Aktif Altyapı Nedir?
    Türkiye’de evlerden santrale giden bakır kabloların kontrolü yerleşik operatördedir (Türk Telekom). TurkNet gibi alternatif operatörler VAE (Veri Akışı Erişimi) ya da YAPA (Yerel Ağın Paylaşıma Açılması) yöntemleriyle müşterilerine hizmet verirler. YAPA yöntemiyle hizmet verdiğimiz müşterilerimiz bizim aktif altyapımız kapsamındadır.
    YAPA yönteminde bakır kabloların uçları, yerleşik operatöre ait santral binalarında bulunan TurkNet'e ait cihazlarda sonlanır. Veri sonrasında tamamen TurkNet ağı içinde hareket eder. TurkNet ağı, kapasitesini başka operatörlerle paylaşmaz, yedeklidir ve ihtiyaç oldukça kapasitesi kolayca artırılabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rad -- 7 Haziran 2017; 11:3:47 >




  • Kısa türknet maceramın sonuna geldim, burda Cem beyin konuşmasını dinleyerek geçeceğimi söylediğimde bir arkadaş beni uyarmıştı, dinlemedim ve geri gidiyorum Uğraşmaya değmez arkadaşlar İllaki memnun olanlar olacaktır ama risk fazla . Son 5 yıldır hiç internetimin 5 dk bile kesildiğini bilmem ama türknette 20 günlük süreçte 10 gün anca kullanabildim

    Aynı evde 3 yıl TTNET, 1 yıl Superonline, 6 ay Vodafone kullandım, bir kez bile müşteri hizmetlerini arama ihtiyacı duymadım bu süreçte. Türknetin kurucusu Cem bey Donanımhaberde AKN ile ilgili yaptığı konuşmayı samimi bulunca TurkNete geçmeye karar verdim. TurkNete geçeli 25 gün falan oldu, ilk 15 gün sorunsuz kullandım, sonrasında ping 150 lerde dolaşmaya başladı sonrasında AKN olmayan bölgede olmama rağmen hızım 2 mbit 1mebit gibi hızlarda dolaşmaya başladı . Şu an son 1 haftadır internet kullanamıyorum ve 1 gündür internet tamamen gütmiş durumda. Evimde sorun olmadığını çok iyi biliyorum ama boşuna arıza kaydı açılıp duruyor . Yani TürkNet maceram hüsranla bitti. En kısa sürede başka bir İSS ye geçeceğim . Kesinlikle kimseyede tavsiye etmem .




  • igetsky kullanıcısına yanıt
    Şimdi baktım türknete geçeli 1 buçuk ay oldu 250 gb yapmışlar
  • Ben taşıma yöntemiyle geçtim bu esnada hiç kesintiye uğramadı internetim .

    Umarım bağlandığı zaman pişman olmazsınız .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ARTHUR. -- 7 Haziran 2017; 11:30:50 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: PiccoLo

    Şimdi baktım türknete geçeli 1 buçuk ay oldu 250 gb yapmışlar

    Şimdi baktim hala 150

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba 1 hafta önce binaya hat çektiler sonra biz de bu hattı eve çektik ancak modemde adsl ışığı yanmıyor. Mh arıyorum ama arıza kaydı oluşturmaktan başka bişey yapmıyorlar bu ne yapmam gerekli bu işlerden pek anlamam da yardımcı olabilir misiniz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • türktelekom yeni evimde vdsl var dedi nakli öyle yaptılar sonrada desteklemiyor diyip adsl'e düşürdüler benim işime geldi tahaadüt'üm iptal oldu cayma bedeli vermeden. şimdi türknet de vdsl var destekliyor diyor gene aynımı olur acaba? bidahaki ay bi denicem bunlarda vdsl yok derse mecbur kablonete kalıcaz
  • Arkadaşlar Türk.net düşünüyorum ama 16 Mbps'ye kadar olan tarifeyi destekliyormuş hattım. Normal ADSL modemi bunda kullanabilirim değil mi?

    Bir de TV hizmeti Türk.net'de var mı? Yok ise nasıl çözelim TV işini?
  • 1 hafta önce dsmarttan turknete gecis yaptim. Hic bir sorun yasamadim ve hizli bir sekilde internetini aktif ettiler. Kesinti vs gibi hic bir sorun olmadi . Dsmartta 16 mbps e kadar internet kullaniyordum ve hiz teslerinde 7-8 arasi hiz aliyordum. Bir cok kere sikayet olusturdum ve hizimin 16 ya yukseltilmesini istedim fakat bina icin tesisatinizdan dolayi bu hizi almaktasiniz dediler. Turknet ile yaptigim her test 15 mbps . Madem bina ici tesisatindan dolayi cikamiyordum bu hizlara . Turknet farkli bir bananin icinden mi gecirdi acaba tesisati diye kendime soruyorum 😂😂

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: orophim

    Arkadaşlar Türk.net düşünüyorum ama 16 Mbps'ye kadar olan tarifeyi destekliyormuş hattım. Normal ADSL modemi bunda kullanabilirim değil mi?

    Bir de TV hizmeti Türk.net'de var mı? Yok ise nasıl çözelim TV işini?

    Eger elinde adsl modem varsa yeterli olur ama yok sifirdan almam lazim dersen vdsl al ne olur ne olmaz . Turknet in tv hizmeti yok bende dsmarttan gecis yaptim . Tv + internet kullaniyordum ve interneti kapattiktan sonra tv icin ne yapabilirim diye dusundum. Turktelekom mobil hat kullaniyorsan super bir kampanyasi var . Tivibu nun Super paket icerigini 1 tl ye kadar indirimli sekilde kullanma imkanin var. Ben internet hizmeti icin turknet tv icinde tivibu ya gecis yaptim ve her ikisinden de cok memnunum. Tivibu nun sitesine girip inceleyebiirsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • suleymanbegic kullanıcısına yanıt
    Benzer durumu ben de yaşadım hocam ama bende lig maçları için zaten Digiturk vardı. 1-2 ek paket aldım ve D-Smart'tan komple kurtulmak için bu akşam dilekçemi vereceğim inşallah.
  • karekoT K kullanıcısına yanıt
    Elektrikçi çağırın bir baksın doğru mu çekilmiş diye
  • rad R kullanıcısına yanıt
    Ben de mesela bu YAPA ile AKN/AKK olmadan hizmet alanlardanım. Muhtemelen bu da dalgalanma için bir sebep hocam.
  • 
Sayfa: önceki 566567568569570
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.