Şimdi Ara

Turk.net İnternet 59.99 TAAHHÜTSÜZ (290. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
18.993
Cevap
182
Favori
763.725
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
69 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 288289290291292
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bir hafta once sözleşmeyi gonderdim 75mb hız alabilirsiniz dediler.Dün tekrar aradılar sizin altyapınız fiber gözüküyor size hizmet veremeyiz sozlesmenizi iptal ediyoruz dediler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 9unda başvurmuştum 17sinde şifre geldi

    telefon çalışıyor

    adsl ışığı yanıyor internet yok

    yer Ankara Çankaya

    mh hergün arıyorum.

    çevremdekilere anlatıyorum hayret ediyorlar

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yggdrasil Asgard kullanıcısına yanıt
    modem adsl 17/1 mbit bağlanıyor ama ip alamıyor

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Iki sorum olucak;

    1 normal bir telefon almam lazim mi? Yoksa direk modemi ethernet girisine takip kullanabilir miyim?

    2 vdsl ile adsl baglantisi alabilir miyim?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • rLzApex kullanıcısına yanıt
    Karşı apartmanın sorgusunu yaptım aşağıdaki sonucu verdi, ilginç değil mi?
  • kocaballi kullanıcısına yanıt
    Vodafone'a guvenmeyim. Turk telekom veya superonline'ı arayin. Dogru bilgiyi onlar veriyor. Vodafone bana 46 mbit vdsl diyor. Turk telekom ve Superonline alt yapinizda vdsl yok diyor ve doğru.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuyu geçmişte takip edenler bilir arkadaşlar sonunda mutlu sona ulaştım ve hattım aktif edildi, sürecimin nasıl ilerlediğini aktarayım.

    14 Kasım - Türknet`i aradım ve 50 Megabite kadar 150 GB Kotalı Vdsl başvurusu yaptım. Evraklarım mail ile hazır şekilde gönderildi sadece çıktı aldım ve imzaladım.
    15 Kasım - Evraklarımı Aras Kargo Günaydın ile yolladım, erkenden ellerine ulaşması için.
    16 Kasım - Aptal aras kargo görevlisi 10`a kadar götürmesi gereken evrağı gündüz 3 de götürmüş şanssızlık, akşam mesaj geldi evrakları teslim aldık diye.
    17 Kasım - Evraklarınız işleme alındı diye mesaj geldi hemen aradım tabikide telefon başvurusu yapılmış.
    18 Kasım - Gün boyu telekomdan görevli bekledim ama gelmedi sinir krizi geçirmek üzereyim
    19 Kasım - Sabah sms geldi, online işlemlere ait bilgilerimdi ve giriş yaptığımda ev telefonu numaramında belirlendiğini gördüm.
    20 Kasım - Gündüz 12 gibi Türknet`e hoşgeldiniz diye sms geldi ve modem kulllanıcı adı - bilgilerim yer almaktaydı ama hattımda ne çevir sesi nede internet sinyali vardı ve ilk günden arıza kaydı açtım.
    21 Kasım - Arıza Kaydı Süreç Devam yasal süre 2 günmüş bekledim mecburen bu arada 4-5 kez aradım.
    22 Kasım - Sabah 9 da beni Türknet yetkilisi aradı ve sorunun çözümlendiğini söyledi ama modemi açtım hala aynı sonra ev telefonunu deneyin dedi sonuç aynı ve telefon açıp bağırdım çağırdım, gene arıza kaydını devam ettirdiler ve beklemem gerektiği söylendi.
    23 Kasım - Arıza kaydı sürecim devam ediyordu ve sabah sms geldi güya sorun iç tesisatımdan kaynaklıymış diye tabi aradım mümkün olmadığını söyledim ama genede elektrikçi çağırdım. Tüm sistemimim kontrol edildi ve sıkıntı olmadığı ortaya çıktı, elektrici üstüne basa basa aşağı ankastre kutusundan sinyal gelse benim alabileceğimi belirtti ve iç tesisatta bir problem olmadığını söyledi. Hatta aşağı kutuda kontrol ettiğinde ordaki kabloda da çevir sesi duymadı yani telefon kutusuna dışardan gelen kablodan duyamadı bu durumda zaten direk olay Telekomla alakalı. Hemen aradım ve tekrar arıza kaydı bıraktım videoda çektiğimi ve iç tesisatımda sinyal alınmaması için bir problem olmadığını, dışardan gelen kablodan geldiğini belirttim.
    24 Kasım - Yasal süreç olan 2 günü beklemeye koyuldum dün aradığım için müşteri hizmetlerini şanslıydım cumaya kadar ekibin gelmesi gerekiyordu, aradığımda hep aynı zırva önceliklendiriyor efendim vs.
    25 Kasım - Sabah 9 da kapıcım beni ev ahizesinden aradı ve telekom ekiplerinin apartmana geldiğini söyledi ve aşağı indim tam gidiyorlardı, daire numaramı söyledim ve sorun halledildi mi dedim. Adamın verdiği cevap sonrası şok oldum arkadaşlar resmen biz sizin için gelmedik başka bir daire için burdayız dedi tivibu kurulum ve internet bağlantısı başka bir daireye. Tabi benim şarteller attı tam bağıracaktım ama bu iş böyle olmuyacak dedim baktım karşımdakide gayet halden anlıyan birisi bir dakika bakarmısınız insanlık için diye ricada bulundum. Arkadaş ilk ne bir arıza kaydı var nede tesisat numarası dedi ama genede bir bakayım dedi. Ankastrededaki sağa sola sıkışmış dışardan gelen kabloyu tek hamlede söktü ve elindeki bir cihazla tekrar düzgünce monte etti ayrıca ev telefonumu sordu hemen verdim, bana aşağıya kutuya gidip bakacağını haber ileteceğini söyledi. Sağolsun aşağıya kutuya kadar gitti ve ankaste numaramıda santralden öğrenip, saha dolabından düzgün bir porta yerleştirdi beni. Hatta ben dayanamyıp ters yoldan aşağıdaki kutuya gitmeyi denedim 2-3 kez denk gelemedik o arada sağolsun bizim evi bina ahizesi ile arayıp anneme teyze telefonunuzu hallettim geldimi diye sordu. Tivibu işlemlerini hallettikten sonra son kez çıkmadan tekrar bina kutusuna gittik ve bana çevir sesini dinletti kısacası hiç bir zaman sorun bende değilmiş, önceki kabloyu bağlamaya gelen kişi hem bu ankastre içinde yanlış bağlantı yapmış hemde aşağıdaki saha dolabında. Arkadaş giderken sağolsun cep numarasınıda verdi bir problem olduğunda ara, arıza kaydın düşmüşse hallederiz dedi.

    Kısacası iyi bir Türk Telekom görevlisine denk gelmesem hala internetim yoktu büyük ihtimal, Allah razı olsun arkadaştan başkası olsa uğraşmaz bizim gibi genç birisi olduğu için halden anlayıp direk işlemi çözdü demekki istenilince çözülmeyecek bir durum yokmuş.

    İşin komik yanıda arkadaşlar ben telekom görevlilerinin elinde neden benim arıza kaydım yok diye Türknet müşteri hizmetlerini aradığımda, biz arıza kaydınızı açtık ama telekom ekiplerine iletilmemiş siz öncelikli konumda değilsiniz 3.sıradasınız dedi. Ben o arada iptal oldum zaten yahu dedim bugün resmi gün süresi zaten akşam 6 da doluyor siz benim arıza kaydımı nasıl telekoma iletmeyip kafanıza göre sıraya koyuyorsunuz dediğimde cevaplıyamadı.

    Kısacası arkadaşlar kanser eden bir müşteri hizmetleri altyapısı var TürkNet`in.

    Hattım aktif olunca direk bir hız testi yaptım böyle çıktı;



    Ama maalesef snr değeri düştüğü için kopmalar yaşadım, yani altyapıya bu hız ağır geldi ve hız yükselince SNR değeri düştüğü için hat kaldırmaz ve direk kopar.

    Müşteri hizmetlerini aradım maalesef ama hız sabitlemeyi bile başaramadılar, arıza kaydı açtık burdan 40 megabite tanımlı görünüyor hattınız bu yüzden biz elliyemiyoruz bunu santral sabitler dedi, eee dedim hattı böyle 5 dakikada bir kopucak şekildemi kullanacağım diye sordum kem küm etti 48 saat bekleyin diyor şaka gibi gene delirttiler beni. Vallah tam kanser sebebi arkadaşlar cidden hiç sinirlenmiyen insanı dahi çıldırtmayı başarırlar.

    Sonra Asus n16 modemimde hayati bir ayar keşfettim ve hat SNR dengesini kendim sağlıyabildiğimi gördüm sırasıyla 10 dan yükselterek 10-11 ve 12 denedim en stabil 12`de durdu ve kopmalar kesildi.

    Yaklaşık bu değerde de 18-19 megabite kadar çıkabiliyorum kopma yok ve stabil gayet.



    Uzun lafın kısası arkadaşlar günümüzde bu hız her türlü şeye yeter zaten, hızım 30 olup koptuktan sonra ben ne yapayım öyle interneti. Belki dairemden en aşağıdaki kutuya kadar sıfır kablo döşetsem belki biraz daha hızı yükseletebilirim ama önemi yok benim için takıntılı değilim bu hızda da ne download işleminde nede video izlerken bir problem yaşamıyorum.

    Ping değerimlerimde görüldüğü üzere 5-6 ms arası değişiyor ve mükemmel bir durum online oyunlar için bir avantajımda mevcut.

    Yaşadığım tüm tecrübelerimi buraya aktardım arkadaşlar, benim için yorucu ve sinir bozucu bir süreç olsada sonunda mutlu sona ulaştım.

    Umarım sizlerinde yaşadığı problemler en kısa zamanda giderilir ve hattınız aktif olur.

    Herkese hayırlı forumlar dilerim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jack Martin -- 27 Kasım 2016; 15:03:50 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şimdi aradım söyledim durumu 15 gün oldu online işlemler şifresi geleli hala kurulum yapılmadı sorun var dendi diye. Sorunun detayını sordum beni ilk aradıklarında sadece bi sorun var çözülünce geri aranacaksınız demişlerdi çünkü. Tahmin ettiğim gibi vdsl yokmuş yani sorun dediği şeye bakın ben başvuru yaparken telefonda adresi verdiğimde destekliyor denmişti hatta internettende kontrol ettiğimde destekliyor görünüyordu zaten sözleşmeyi onlar gönderiyor yani vdsl sözleşme yaptırdılar bana.Aldığım vdsl modemde elimde kaldı aynı zamanda. Velhasıl ben aramasam bu sorunun çözüleceği yok. Adsl e geçiş talebinde bulundum arkadaş işledi ordan yine geçiş onaylanınca arkadaşlar arayacak dedi ne zaman onaylanır ararlarda kurulur yine belli değil süre veremiyoruz dedi.
  • 15 i gibi Uydunet taahhütüm bitecek. Hazırana kadar kullancağım için taahhütü olmayan internet arıyorum , iki tane var birisi türknet diğeri vodafone ama ikisini de ayrı ayrı gömüyorlar Şimdi rLzApex ve kocaballi nın konusmalarındanhttp://www.vodafone.com.tr/Internet/fiber-sorgulama.php sitesinden sorgulama yaptım "Bölgede yalnızca ADSL altyapısı olup müsait ADSL portu bulunmadığından şu anda hizmet verilememektedir" uyarısı çıktı Ama ben su an uydunet fiber kullanıyorum daha önce de ttnet fiber kullanıyordum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: metabisülfit

    15 i gibi Uydunet taahhütüm bitecek. Hazırana kadar kullancağım için taahhütü olmayan internet arıyorum , iki tane var birisi türknet diğeri vodafone ama ikisini de ayrı ayrı gömüyorlar Şimdi rLzApex ve kocaballi nın konusmalarındanhttp://www.vodafone.com.tr/Internet/fiber-sorgulama.php sitesinden sorgulama yaptım "Bölgede yalnızca ADSL altyapısı olup müsait ADSL portu bulunmadığından şu anda hizmet verilememektedir" uyarısı çıktı Ama ben su an uydunet fiber kullanıyorum daha önce de ttnet fiber kullanıyordum

    Hocam değiştirmeyin uydunet varken diğerlerine hiç gerek yok. Gittiğiniz bölgede uydunet varsa taşırsınız yoksa yeni ikamet belgesiyle taahhüt cezası ödemeden iptal edebilirsiniz. Yeni yaptım ben bu şekilde iptal ettirdim ceza ödemeden. Uyduneti arayın isterseniz aynı şeyleri söylecektir.
  • Bugün değişik bir şey oldu, sabah kalktım baktım modemde internet yok power hariç hiçbir ışık yanmıyor, dedim tamam sokağın başındaki kutudan interneti kestiler, gittim baktım orada mavi beyaz yeşil beyaz kablolar var, herhalde başka bir interneti yaparken benimkinin fişini çektiler, mecbur arıza kaydı oluşturdum, hele bakalım ne olacak. Sizin duruma benzeyecek galiba martin hocam

    Lestet hocam müdürlüğe gidip sordum maks, 24 mbit alırsınız dedi,peki vodafone nun sitesinde neden yüksek hızlar çıkıyor anlamadım gitti.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kocaballi kullanıcısına yanıt
    İlginç şimdi teorik olarak evin adresi ile saha dolabı veya santral her neyse ona olan uzaklığa göre sistem çalışıyor bence. Bunu da muhtemelen x y koordinatları ile sistem hesaplayıp veriyor. Bu uzaklığa göre daha dolabı vdsl varsa ve sizin uzaklık bunu kurtarıyorlar ise vdsl xmbit yazıyor. Yani sistem sizin ev eski mi veya apartman ankastresi mi nasıl bilsin. Sizin apartman ankastresi başka bir saha dolabına bağlı bence veya başka bir iş var. Bu durumda bu ornek ile Telekom a dilekçe verin ve bu durumu sorun. O vdsl olan apartmanin saha dolabına sizin apartman ankastresi neden bağlı değil bunu sorun.

    Vodafone sitesi ile Telekom sistemi zaten aynı. Benim orada 50mbit çıkıyor Turknet de 51mbit dedi. Telekom 35mbit dedi vs.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • rLzApex kullanıcısına yanıt
    bir süre böyle kullanayım bakayım, şimdi dilekçe veririm gelip olan bağlantıyı da bozar bunlar neme lazım...
  • mete14 kullanıcısına yanıt
    Tamamen aynı durumdayım. 4 gun once adsle gecis icin basvurdum. Hala ses seda yok, boşa bekliyoruz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fabrizo kullanıcısına yanıt
    Hacı benim TT tanıdık bir sürü arkadaşım var sen bana mı anlatıyon ya ? Bugün Turkcell superonline da kullansan vodafone net te kullansan hepsinin altyapısına TT ekipleri bakar ve hiçte kusura bakma canları ne zaman izsterse o zaman yapıyorlar birazda şans işi kaldı ki adamlarda taahüt yok fiyat iyi akk iyi ben memnunsam reklamını yaparım memnun olmayınca her yerde kötülerken kötülüyorlarda iyi olunca niye reklam yapmıyorlar :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yggdrasil Asgard

    Tamamen aynı durumdayım. 4 gun once adsle gecis icin basvurdum. Hala ses seda yok, boşa bekliyoruz.

    Senin internetten hala ses seda yok mu ?

    Aynı tarihte başvurmuştuk sanırım, vallah ben hallettirene kadar atla karayı seçtim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kaazto28

    Bugün değişik bir şey oldu, sabah kalktım baktım modemde internet yok power hariç hiçbir ışık yanmıyor, dedim tamam sokağın başındaki kutudan interneti kestiler, gittim baktım orada mavi beyaz yeşil beyaz kablolar var, herhalde başka bir interneti yaparken benimkinin fişini çektiler, mecbur arıza kaydı oluşturdum, hele bakalım ne olacak. Sizin duruma benzeyecek galiba martin hocam

    Lestet hocam müdürlüğe gidip sordum maks, 24 mbit alırsınız dedi,peki vodafone nun sitesinde neden yüksek hızlar çıkıyor anlamadım gitti.

    Telekom görevlileri için tetikte olun hallettirene kadar yanlarından ayrılmayın.
  • Perşembeden beri ekip bekliyorum vdsl için kutudan kablo işaretlesinler diye ne gelen var ne giden. Ek olarak doominsert bey de 4 gundur offline harika bir giriş oldu benim açımdan!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • badcatbad B kullanıcısına yanıt
    Hocam seneye ev arkadaşım evden ayrılacak bende yurda çıkacağım o yüzden taahhütsüz arıyorum,yurda çıkma durumunda dediğiniz yöntem işe yararsa sıkıntı yok
  • Jack Martin kullanıcısına yanıt
    Dedim bi kutuyu açıp bakayım, belki kablo çıkmıştır takarım, resmen kör oldum, bu ne biçim sistem, adsl/vdsl bile belli değil

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 288289290291292
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.