Şimdi Ara

Bursalı Egea Meksikaya Dodge Neon markasıyla ihraç edilecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
163
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  Bursalı Egea Meksikaya Dodge Neon markasıyla ihraç edilecek


    Bursalı Egea, Dodge Neon adıyla Türkiye'de üretilip, Orta Amerika'nın otomotiv ülkesi Meksika'ya ihraç edilecek.


    Türkiye otomotivde yeni bir hamle daha yaptı. Bursalı otomotiv devi Tofaş, 1 milyar dolarlık dev yatırımının ürünü Egea/Tipo modeli için uzaklarda bir kapı daha açtı. Bursalı işçilerin elinden çıkan Egea'lar, Meksika'da Dodge Neon adıyla satılacak.

    ABD'ye halen Doblo modelini Ram Promaster City markasıyla ihraç eden TOFAŞ, Egea ile 10 yılda 10 milyar dolarlı ihracat hedefi için listesini genişletiyor.

    OTOMOTİVDEKİ EN BÜYÜK YATIRIMLARDAN BİRİ OLMUŞTU


    Fiat’ın Egea ve Tipo isimleriyle pazarlayacağı sedan, hatchback ve station wagon gövde seçeneklerinden oluşan yeni B plus model ailesinin bahtı açık çıktı. TOFAŞ’ın bugüne kadar 1 milyar dolarlık yatırım yaptığı bu projede yeni hedef Orta Amerika olarak belirlendi.

    Fiat Egea projesi, Avrupa'da Tipo adıyla satılacak Sedan, Hatchback ve Station Wagon gövde seçeneklerine sahip yeni bir model ailesi olarak hazırlandı. Fiat'ın bir süredir bulunmadığı kompakt otomobil sınıfına yeniden dönüşünü ifade ediyor.

    Tofaş'ın Fiat Egea model ailesinden 2023 yılına kadar toplamda 1.2 milyonu aşan bir üretim hedefi bulunuyor.

    AMERİKA'YA BİR KAPI DAHA AÇIYOR

    Tofaş CEO’su Cengiz Eroldu Kuzey ve Güney Amerika dahil tüm Amerika kıtasında güçlü bir mirasa sahip Dodge markasını da ihracat portföylerine kattıklarını söyledi. Eroldu, Egea model ailesinin yeni yolculuğu hakkında şu bilgileri verdi:
    “Dodge otomotiv sektöründe bilinirliği yüksek, güçlü mirasa sahip bir marka. Tofaş olarak Dodge markasına üretim yapacak olmamız çok önemli bir adım. Dodge markasıyla ilk etapta Meksika pazarına giriyoruz. Meksika önemli, köprü bir pazar. Rekabetin çok yaşandığı ve Türkiye’den daha büyük bir yapıya sahip Meksika’da yılda 1.4 milyon adet araç satılıyor; buna karşın yıllık 3 milyon adetlik üretim kapasitesiyle Meksika’daki otomotiv endüstrisi Türkiye’den misliyle daha büyük bir yapıya sahip. Dodge ile Meksika pazarına elbette yine gururumuz Egea modelimizle giriyoruz. Türkiye’de üretilen Egea Sedan modelimiz, Dodge Neon adıyla bu pazara ihraç edilecek. “

    Egea Sedan ile Dodge markasını portföylerine katarak Amerika kıtasında bir kapı daha açtıklarını kaydeden Eroldu, Dodge Neon’u bu yıl içinde Meksika’ya ihraç etmeye başlayacaklarını, Meksika pazarında aracın sadece benzinli motorla satılacağını ifade etti.

    DODGE YEDİNCİ MARKA

    Tofaş’ın üretim yaptığı marka sayısı da Dodge markasının da katılmasıyla yediye çıktı. Aslen Fiat markası için üretim yapan TOFAŞ, Peugeot ve Citroen için Mini Cargo, Opel ve Wauxhall için eski nesil Doblo, Ram için yeni nesil Doblo üretiyordu.
    Geçtğimiz yılın sonlarında yola çıkan Egea Sedan satışlarının kendileri açısından çok sevindirici gittiğini dile getiren Eroldu, “Egea, Türkiye’de kısa sürede 8 bin 500 adetlik satışa ulaşırken, Türkiye pazarı da dahil, EMEA Bölgesi’nde 20 bin adetlik toplam sipariş aldı. Şubat ayı itibarıyla Egea Sedan benzinli otomatik versiyonumuzu da pazara sunduk. Otomatik versiyon da satışlara ilave bir ivme kazandıracak” dedi.


    KAYNAK


    http://otomobil.mynet.com/haberler/bursali-egeaya-meksika-bileti-937



  • acaba meksikalılarda jettayı türkiyeye ihraç edince böyle seviniyorlar mı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.