Şimdi Ara

lol mu daha dengeli dota 2 mi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
2.940
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Efsanelere göre bir zamanlar Dota 2 dengeliydi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zorluk,grafik ve uygun oyuncu kitlesi istiyorsan dotadan şaşma.
  • lolde 150ye yakın hero var tam sayısını bilmiyorum ancak yarısının yüzüne bile bakılmıyor.. Hep belli başlı herolar seçiliyor..
  • Dengeyi bosverde dotayi savunmak icin demiyorum Ben lol gibi grafikli bir oyunu ustune maas baglasalar oynamam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dota daha dengeli, onceden daha iyiydi hatta ama yeni gelen guncellemelerle biraz dagildi.
    Turnuvalarda dotada her heroyu gorebilirsin nerdeyse ama lolde 20-30 hero arasi oynaniyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dota 2 de dengenin alakası yok. bir kere oyun başı damageler aşırı fazla bazı herolarda. Engel olmıyosun lol bu açıdan çok daha dengeli. 2. olarak lol de come back yapma şansı dota göre %100 daha fazla. kafadan barakalar 5 dakika içinde tekrar çıkıyor yenilen takıma bir şans veriyor anca dota da gitti mi geri gelmiyor.
  • Whoracle1905 kullanıcısına yanıt
    Comeback yapmak için barakaya ihtiyacın yok. Oyun başı damageler hiçbir zaman fazla olmadı. earlyde asıl işi yapan skiller zaten.
  • hocam yetenek hasarları çok fazla zaten :) Bilmiyorum lol oynadın mı anca lole göre aşırı fazla bir skillin vurduğu hasar. ikincisi come back yapmak için barakalara ihtiyaç yok demek abestir. bu her oyun için geçerlidir.
  • Lol de comeback şansı dotaya göre fazla diyene kadar ciddi ciddi okuyordum.
  • LoLde gelinen şu anki durum çok kötü ve oyun bariz bir şekilde dengesiz.Yapılan şampiyon ve item değişikleri oyunu güncel tutmak adına tabiki ama oyunu dengesiz bir hale getirdiğini düşünüyorum.Oyun şu an CD ve tek atma mantığı üzerine kurulu.Bütün itemlere nerdeyse bekleme süresi azaltma verdiler.Sanırım bunun URF modu denen saçmalığın eseri.İnsanlar ben sürekli skill atayım adam öldüreyim havasında,efendim tek atayım.Bu şekilde zevk alıyorlar sanırım.Oyun stratejisi denen birşey yok.Daha saymakla bitmez...
    Dota 2'ye gelecek olursak.Ben 15-20 oyun kadar oynadım oyunu bu esnada birçok turvuva,stream izledim kendimi geliştirmek adına.Hani sürekli oyun atıp değilde izleyerek ve araştırarakta oyunu öğrenmeye çalışıyorum.Çünkü oyunun mekanikleri LoL ile kıyaslarsak çok daha farklı.Şu oyuna ilk başlayan birisi sırf item almayı beceremediği için bile çok oyun kaybedebilir.Oyunda Counter-pick olayı çok bariz bir şekilde var.İtemlerin aktif özellikleri vs. baya ayrıntılı oyun.Hala çözmeye çalışıyorum.Gördüğüm kadarıyla gelen patchlerde lodeki gibi,şu şampiyonu biraz güçlendirelimde bu aralar bunlar oynansın mantığı burada da var.Genel olarak dotada oynanmayan hero sayısı azdır ama gördüğüm kadarıyla.
    Uzun lafın kısası şu tarih itibari le konuşursak Dota 2 çok daha dengeli ve oynanabilir durumda.Lol ise gelişmekte değil gerilemekte kanımca.Birde şunu söyleyeyim son olarak.Dota 2 oynayan birisine Lol çok basit gelecektir :)
    İyi Forumlar
  • League Of Legends Denge Anlayisi :

    Diyelim ki yeni bir sampiyon getirmek istiyorlar;

    Hemen onu en yuksek fiyattan markete koyarlar ayrica ozellikleri biraz fazladan iyi olur ki insanlar oyun kazanmak icin onu alsinlar ve riot games para kazansin. 1-2 ay icinde sikayetler artmaya basladiginda bir sonraki patchde o sampiyona nerf gelir. Bu sayede hem denge olusturulur hem de para kazanilir.

    Dota 2 Denge Anlayisi :

    Icefrog Dota'ya kullanici sikayetlerinden ve communtynin winrate oranlarindan esinlenerek yeni bir patch getirir. Herolarin tamami bedava oldugu icin hicbir heronun buffu gereginden fazla olmaz. Bir sonraki patchde de ayni sekilde winrate oranlarina bakilir.

    Bu bakis acilarina gore siz karar verin. Ayrica dota'da dengede tutulmasi gereken binlerce mekanik ve dinamik unsur varken, LoL'de bu dotanin ceyregi kadar bile degildir. Ayrintili cevap istenirse sirf bu karsilastirma icin konu bile acabilirim. Saygilar...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Whoracle1905

    hocam yetenek hasarları çok fazla zaten :) Bilmiyorum lol oynadın mı anca lole göre aşırı fazla bir skillin vurduğu hasar. ikincisi come back yapmak için barakalara ihtiyaç yok demek abestir. bu her oyun için geçerlidir.

    Hayatimda bu kadar fazla sacmaligi ayni cumle icinde hic okumamaistim. Hepsine tek tek cevap verelim ki milletin kafasindan acaba kelimesi bile gecmesin :

    - bir kere oyun başı damageler aşırı fazla bazı herolarda
    + Evet. Bir heronun diger herodan daha fazla vurmasi oyunda dengesizlik oldugunu mu gosterir? Kite atarsin zira bu herolarin attack speedi cok dusuktur ve armorlari da zayiftir. Herhangi bir agi herosu rahatlikla tokat manyagi yapabilir bunlari. Kisacasi sacmalamissin da cevap veren olmamis.

    - 2. olarak lol de come back yapma şansı dota göre %100 daha fazla. kafadan barakalar 5 dakika içinde tekrar çıkıyor yenilen takıma bir şans veriyor anca dota da gitti mi geri gelmiyor.
    + Dostum dota da 3 barakada yikilmadigi muddetce oyun tek bir fightla rahatlikla donebilir. Hayatinda hic anlamli bir dota maci gormedigin burdan belli. Ki LoL de bir mac ortalama 25-30 dakka surerken, Dotada 40-45 dakka surer sen ne comebackinden bahsediyorsun :D:D

    - ikincisi come back yapmak için barakalara ihtiyaç yok demek abestir. bu her oyun için geçerlidir.
    + Hayir her oyun icin gecerli degildir. Sadece comeback mekanizmasi sadece barakalara bagli olan mekanik ve dinamik yoksunu LoL icin gercerlidir bu arguman. Dotada streak sahibi bi heroyu kestiginde 1500-1600 gold bile alabilirsin. Dogana kadar sende onlarin aldigi barakalarin aynisini alabilirsin. Oyunlarin %50 si bu sekilde doner Dota'da.

    Baska bildigin sacmaliklar varsa yaz onlara da cevap vereyim. Saygilar..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Valbilken

    Lolu bilmem 2-3 mac attim sacma geldi ama.

    Dota yi 2004 den 2005 ten beri oynarim.Aralarla ama son 3 sene full dota 2.Yaklisk 4k saatim var.Dota 2 ye dengeli diyen birisi varsa yalan soyler.Dota 2 dengeli bir oyun degildir.Oyunda late herolar vardir ve iyi oyuncularsa oyunu onlar kazanir.Sen baslangicta godlike git.Dominate yap.Karsida bir late seni bir kere oldursun artik o mac bitmistir.Dota 2 de

    spectre win rate %60

    spectre win rate with radience %73

    with manta and radience %80

    yuzde 80 win rate li heroya dengeli diyorsaniz oynamayin.Dota 2 de su yalan vardir.Oyun tamamen dengeli herolarin hepsi esit ama senin oynayisina bagli.Oyle bir sey yok.Kim farm yaparsa kim daha late se o kazanir.Simdi yukarda yazmis arkadas 5 int sectik 26 dk da bitirdik.Herhalde gerizekalilara karsi oynuyorlar ki 3 tier toweri 5 intle 20 dk da yok etmisler.Hatta lafi vardir spectrela kaybedersen gerizekalisin diye.Ister 2k ol ister 4k ister 6k 7k secilen herolar genelde OD SPECTRE INVOKER NATURES PROPHET DEATH PROPHET kusrra bakmada profesyonel maclarda takimlar birbirleriyle yarisiyor ilk OD yi invokeri secmek veya banlamak icin.

    Su yazdigin sacmaliklara da cevap verelim :

    - Oyunda late herolar vardir, kim onlari alirsa onlar kazanir
    + Ornek olarak da spectreyi vermissin, cok guzel. Spectrenin win ratesi %52, onu bi soyleyelim de. Itemlerden ornek vermissin ona da eyvallah. Ulan 4k saat dota oynadigini soyluyorsun :D Spectreye earlyde farm salarsan veya oyunu fazladan lateye birakirsan bunlarin olacagini bilmiyormusun. Al sana bi istatistik de ben vereyim o zaman: Antimage butterfly ile winrate %80 :D Biraz daha vereyim hatta sana :

    -Alchemist + octarine core = %70
    -Sf + travel = %63
    -Gyro + divine = %86
    -Slark + abysal = %72
    -Void + skadi = %76

    Daha da yazarim ama sikilmayin bos yere. Simdi senin mantigina gore oyundaki hard core carrylerin tamami dengesiz :D:D Olay aslinda cok basit o farmi o hero alirsa oyunu genelde kazanir. Bunun neresi dengesizlik ben anlamadim. Oyundaki en core itemleri alan en core hard carryler oyunu kazaniyor bizim arkadaslarda buna sasiriyor. Hayir ne bekliyordun mesela 30 dakkada 4 slot gezen specin yenilmesini falan mi ?

    Dota da denge unsuru sadece herolar veya itemlerden ibaret degildir. Oyun kurgusu ve support rotasyonlari su anki metada en onemli denge unsurlari mesela.

    - kusrra bakmada profesyonel maclarda takimlar birbirleriyle yarisiyor ilk OD yi invokeri secmek veya banlamak icin.
    + Yanlis dostum son yapilan summit turnuvasinda secilmeye 2 hero vardi bs ve riki, sen ne dengesizliginden bahsediyorsun? Sadece insanlarin patchi ogrenmek icin 1-2 ay oynamasi lazim olay bu. Ayrica bazi herolarin fazla secilmesi yada banlanmasina dengesizlik degil meta denir ve dotada meta genelde 100 heroyu kapsar. Lol de ise bu en fazla 40-50 hero olur.

    Senin de baska sacmaliklarin varsa yaz onlara da cevap verelim. Saygilar..
  • dota 1 tertemiz.
  • MubabasH kullanıcısına yanıt
    ben lole göre çok fazla hasar var dedim zaten bazıları bana fazla geliyor. Ki Dota da daha yeniyim demiştim önceki mesajımda.

    2. olarak Tek bir fightta oyun döner diyon böyle bir savunma olamaz. Her moba oyununda tek bir fightla oyun döner. Bende hayatımda böyle saçma bi savunma görmedim. Smite-lol-dota üç oyunda da belli bir zamandan sonra tek bir fightla oyun döner.

    Tabii ki de barakalar olmadan da oyun döner ancak bu çok daha zor. Ancak lol de mesela 5 dakika içinde inhibitörler doğarken hadi dota da 10 dakika sonra doğsun. Bana göre bu çok daha mantıklı bir sistem sen aynı fikirde olmayabilirsin. Ayrıca lolde de inhibitörler olmadan çok oyun dönüyor.

    Sonuç olarak sen hayatını tek bir oyuna bağlamışın league of legends'a düşman kesilmiş bir insansın. O oyunu oynayan insanlara mal, yeteneksiz gözüyle bakıyosun kendin bi matah yapıyomuşun gibi. Sanıyosun ki lol oynayan insan dota oynayamaz öyle bir nefrete bürünmüşün. Oyun da hiç bir şey güzel değil güzel olan her şey dotada.
  • MubabasH kullanıcısına yanıt
    Şu dediğine de cevap vereyim hocam gördüm. Evet hypercarry late de güçlü olacaktır bu çok doğru ancak dota bu çok güçlü değil resmen allah. Allah bile spectre kadar güçlü değildir. Tamam herolar early mid late diye ayrılır ancak dota da 15 hero early mid late allah süperallah diye ayrılıyo buda bi dengesizliktir. o 15 hero varsa diğer herolar hiç bi boka yaramıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Whoracle1905

    ben lole göre çok fazla hasar var dedim zaten bazıları bana fazla geliyor. Ki Dota da daha yeniyim demiştim önceki mesajımda.

    2. olarak Tek bir fightta oyun döner diyon böyle bir savunma olamaz. Her moba oyununda tek bir fightla oyun döner. Bende hayatımda böyle saçma bi savunma görmedim. Smite-lol-dota üç oyunda da belli bir zamandan sonra tek bir fightla oyun döner.

    Tabii ki de barakalar olmadan da oyun döner ancak bu çok daha zor. Ancak lol de mesela 5 dakika içinde inhibitörler doğarken hadi dota da 10 dakika sonra doğsun. Bana göre bu çok daha mantıklı bir sistem sen aynı fikirde olmayabilirsin. Ayrıca lolde de inhibitörler olmadan çok oyun dönüyor.

    Sonuç olarak sen hayatını tek bir oyuna bağlamışın league of legends'a düşman kesilmiş bir insansın. O oyunu oynayan insanlara mal, yeteneksiz gözüyle bakıyosun kendin bi matah yapıyomuşun gibi. Sanıyosun ki lol oynayan insan dota oynayamaz öyle bir nefrete bürünmüşün. Oyun da hiç bir şey güzel değil güzel olan her şey dotada.

    Sonuç olarak sen hayatını tek bir oyuna bağlamışın league of legends'a düşman kesilmiş bir insansın. O oyunu oynayan insanlara mal, yeteneksiz gözüyle bakıyosun kendin bi matah yapıyomuşun gibi. Sanıyosun ki lol oynayan insan dota oynayamaz öyle bir nefrete bürünmüşün. Oyun da hiç bir şey güzel değil güzel olan her şey dotada.

    Bu tarz bisey soylemedim. Sadece soylediklerim dogru oldugu icin bu senin biraz canini sikti. Normaldir diyecek bisey yok. Arti senin dota oynadigin kadar bende lol oynadim iskembeden sallamiyorum yani. Smite ve honda oynadim. Hicbir oyuna dusman falan da degilim. Sonucta lolu gelistiren guinso bir zamanlar dotayi gelistiren adamdi. Ben sana argumanlarla yaklasirken sen sanki anana babana laf etmisim gibi olayi duygusalliga vuruyorsun. Bakl o spectre ile alakali konusan arkadasa herseyi argumanlariyla anlattim. Sen ise cikmissin yok allah yok superallah. Kafan mi guzel kardes, sen yeni basladigin bi oyunun denge sistemi hakkinda nasil bu kadar emin konusuyorsun ? Elinde 1 tane istatistik yok iskembeden salliyorsun vesselam Bana istatistik ver bak budur boyledir diye konus o zaman anlasiriz, ama sen tutupda 2-3 yildan az oynadgin oyunda durduramadigin bi heroya yok allah falan dersen seni susturmakta bana duser. Varsa dogru duzgun argumanin koy ortaya konusalim.

    Tutturmus barakalar. Kardesim dotada barakalar 5 dakkada falan tekrar dogsa oyun saatler surer. Bunu gram dotadan anlayan herkes tahmin edebilir. Ben sana diyorum ki bak istatiksel olarak yaklasiyorum Allah askina ac su gozunu de duzgun oku

    - League of legends oyununda 5 dakkada inhibitor doguyor oyun ortalam suresi 20-35 dakka arasi.
    - Dota da giden geri gelmiyor ama ortalama oyun suresi 30-48 arasi.

    E arkadas sen dotada tekrar baraka dogdursan bi tahmin et oyun kac dakka surer. Bir de kalkmis bunu dengesizlik olarak ortaya sunuyorsun, sen anca kendin gibileri kandirirsin komik cocuk seni. Madem bi iddaan var bunu dogru duzgun kanit kullanarak anlatacaksin, olayi duygusala baglamayacaksin.

    Anlat bakalim simdi dotada barakalarin yeniden dogmasi oyuna nasil denge unsuru olarak eklenebilir seni dinliyorum guzel kardesim. Ama cigirtkanlik yapacaksan cevap bile verme sus Allah askina.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SEANKingston

    Dota' nın grafiğinin çok daha iyi olduğu ve Riot' un paracıl bir şirket olduğu doğru ama oynanış en önemlisi.

    Oynanis olarak league of legends dotaya ne gibi bi ustunluk sagliyor mesela soylermisin ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MubabasH

    quote:

    Orijinalden alıntı: Valbilken

    Lolu bilmem 2-3 mac attim sacma geldi ama.

    Dota yi 2004 den 2005 ten beri oynarim.Aralarla ama son 3 sene full dota 2.Yaklisk 4k saatim var.Dota 2 ye dengeli diyen birisi varsa yalan soyler.Dota 2 dengeli bir oyun degildir.Oyunda late herolar vardir ve iyi oyuncularsa oyunu onlar kazanir.Sen baslangicta godlike git.Dominate yap.Karsida bir late seni bir kere oldursun artik o mac bitmistir.Dota 2 de

    spectre win rate %60

    spectre win rate with radience %73

    with manta and radience %80

    yuzde 80 win rate li heroya dengeli diyorsaniz oynamayin.Dota 2 de su yalan vardir.Oyun tamamen dengeli herolarin hepsi esit ama senin oynayisina bagli.Oyle bir sey yok.Kim farm yaparsa kim daha late se o kazanir.Simdi yukarda yazmis arkadas 5 int sectik 26 dk da bitirdik.Herhalde gerizekalilara karsi oynuyorlar ki 3 tier toweri 5 intle 20 dk da yok etmisler.Hatta lafi vardir spectrela kaybedersen gerizekalisin diye.Ister 2k ol ister 4k ister 6k 7k secilen herolar genelde OD SPECTRE INVOKER NATURES PROPHET DEATH PROPHET kusrra bakmada profesyonel maclarda takimlar birbirleriyle yarisiyor ilk OD yi invokeri secmek veya banlamak icin.

    Su yazdigin sacmaliklara da cevap verelim :

    - Oyunda late herolar vardir, kim onlari alirsa onlar kazanir
    + Ornek olarak da spectreyi vermissin, cok guzel. Spectrenin win ratesi %52, onu bi soyleyelim de. Itemlerden ornek vermissin ona da eyvallah. Ulan 4k saat dota oynadigini soyluyorsun :D Spectreye earlyde farm salarsan veya oyunu fazladan lateye birakirsan bunlarin olacagini bilmiyormusun. Al sana bi istatistik de ben vereyim o zaman: Antimage butterfly ile winrate %80 :D Biraz daha vereyim hatta sana :

    -Alchemist + octarine core = %70
    -Sf + travel = %63
    -Gyro + divine = %86
    -Slark + abysal = %72
    -Void + skadi = %76

    Daha da yazarim ama sikilmayin bos yere. Simdi senin mantigina gore oyundaki hard core carrylerin tamami dengesiz :D:D Olay aslinda cok basit o farmi o hero alirsa oyunu genelde kazanir. Bunun neresi dengesizlik ben anlamadim. Oyundaki en core itemleri alan en core hard carryler oyunu kazaniyor bizim arkadaslarda buna sasiriyor. Hayir ne bekliyordun mesela 30 dakkada 4 slot gezen specin yenilmesini falan mi ?

    Dota da denge unsuru sadece herolar veya itemlerden ibaret degildir. Oyun kurgusu ve support rotasyonlari su anki metada en onemli denge unsurlari mesela.

    - kusrra bakmada profesyonel maclarda takimlar birbirleriyle yarisiyor ilk OD yi invokeri secmek veya banlamak icin.
    + Yanlis dostum son yapilan summit turnuvasinda secilmeye 2 hero vardi bs ve riki, sen ne dengesizliginden bahsediyorsun? Sadece insanlarin patchi ogrenmek icin 1-2 ay oynamasi lazim olay bu. Ayrica bazi herolarin fazla secilmesi yada banlanmasina dengesizlik degil meta denir ve dotada meta genelde 100 heroyu kapsar. Lol de ise bu en fazla 40-50 hero olur.

    Senin de baska sacmaliklarin varsa yaz onlara da cevap verelim. Saygilar..

    Dostum mesajima cok gec yazdin.Meta degisti artik kimse od spectre spamlamiyor.Artik yeni meta str jungle ozellikle life stealer itemi daha az bile olsa cok fena kasiyor.Baslarda full jungle gank atip wardlasan bile iyi farm cikarabiliyor.5kisi deli gibi pushlicaksiniz ama solo oynuyorsan cok zor.Ben 5k ya yaklosiyorum.Artik her mmrda bir slark bir lifestelar banko goruyoruz.Solo oyunlarda.Sana soyle soyleyim support oynamasam.Carry kassam mid kassam hep dendi gibi otekiler gibi zaten 6kyi gecmistim support onemli ama garantisi yok carryniz aptalsa

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İki oyununda gameplayi çok farklı. Lolde turnrate olmadığı için oynanışı çok daha hızlı. Dota'nın da daha geniş mekanikleri var.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.