Şimdi Ara

Dindeki Adaletsizlik İle İlgili Bir Soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
0
Favori
1.525
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle bu soruyu kimseyi trollemek veya dini inançlarına hakaret etmek için sormuyorum aklıma takılan bir soru var belki mantıklı cevap verebilen birileri çıkar.

    Aslında sıkça sorulan bir soru ama bu soruya aynı şekilde sıkça verilen cevaplar benim için yetersiz.

    Bildiğim kadarıyla müslümanlıktan haberi olan ve müslüman olmayan herkes cehenneme gidecek.Şimdi ben çok koyu ateist bir ailenin veya çok koyu müslüman bir ailenin çocuğu olabilirdim.Diyeceksinizki ama ateist,hristiyan ailelerin çocuklarındanda müslüman insanlar çıkıyor.Bu istisnai bir durum yani bana göre ateist bir ailede doğan çocuk %80 ateist müslüman bir ailenin çocuğuda %80 müslüman olur.

    Bunun üzerine şunuda diyebilirsiniz eee ama ateist ailede doğup müslüman olmanın mükafatı çok daha yüksek.Bu yine durumu değiştirmez benim açımdan çünkü her koşulda ortada bir adaletsizlik söz konusu yani ben sorgulamaya açık bir ailede doğup din üzerine fazla kafa yorup ateist oldum ve cehenneme gidicem diyelim ama sorgulamaya hatta düşünmeye bile ihtiyacı olmayan koyu müslüman bir çocuk sınavı kazanıcak ve cennete gidecek.

    Yani ortada bir sınav olmasını anlarım ama sınavın adil olması için herkesin eşit olması gerekmezmi ?
    Yani din ayırmadan Tanrı şunu diyemezmiydi benim için insanlar ikiye ayrılır iyi insanlar ve kötü insanlar. Herkes yaptığı kötülüklerin bedelini öder bunun ötesinede karışmam.

    Biraz uzun oldu kusura bakmayın.







  • Cevabın için teşekkürler öncelikle bu kadar uzun uzun yazmışsın.İnsanlar elbetteki sorgulama becerisine sahiptir bunun örnekleride vardır sen ateist bir ailede doğsaydın yine arayıp araştırıp müslümanlığı bulacağını iddia ediyorsun ama ben bunu ateist olma ihtimalinden kesinlikle daha düşük görüyorum.Doğduğun aile, yaşadığın çevre, maddi durumun gibi birçok faktör hayatını etkiliyorken dini tercihini nasıl olurda etkilemez ? Eğer % 1 bile etkiliyorsa bu adaletsizlik değilmidir ?
  • Öyle değil işte.Türkiyedeki zatla polonyadaki katolik muhafazakar çomar aynı şansa sahiptir temelde

    Çünkü herkes politeist doğar çok azı bundan gerçek manada sıyrılabilir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zodion -- 7 Mart 2016; 11:56:08 >
  • -abluka- kullanıcısına yanıt
    Tamam şu an farkındasın işte. İslamı öğrenmek istiyor musun peki ? Beni ilgilendirmez ama açtığın konu doğrultusunda bir yere varacağım.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnsanın kişiliği, dünyaya bakışı, dünya görüşü, hatta dinlediği müzikten zevk aldığı şeylere kadar hepsi en çok çevreden etkilenir. Bir insanı o kişi yapan şeyin %70 i belki daha fazlası çevredir. Burada Müslümanalr ın bu çevre etkisini görmezden gelmesi işi romantizme dökmekten başka bir şey değil. Nitekim RealW benim yerime doğsaydı ben onun yerine doğsaydım bugün yine ben RealW nickiyle buralarda Allah savunuculuğu yapacak o da Lokomatif nickiyle tam tersini yapacaktı. Bu işler bu kadar basit. Belli bir zekanın üzerindeki herkes düşünebiliyor. Fakat kimse aynı şekilde düşünmüyor. Ve yine insanların düşünme şekillerini etkileyen şey işte bu bahsettiğim çevredir. Bir insan Allah ı düşünürken yahu ne kadar mantıklı ben hayatımda bu kadar mantıklı bir şey duymadım diyebilirken ben baktığımda tam tersini görüyorum. İkimizde düşünüyoruz. Fakat ikimizde farklı şekilde düşünüyoruz. Çünkü ikimiz de farklı bir ailede farklı bir çevrede doğduk ve yetiştik. Farklı eğitimler aldık farklı müzikler dinledik farklı filmler izledik farklı arkadaşlara sahibiz. Bu nedenledir ki bir şeylere bakış açımız o kadar farklılaştı ki, ikimiz de düşünebilen insanlar olmamıza rağmen ikimiz de birbirimizin zıttı olduk. Bu dünyadaki en basit şey için bile böyledir. Ve yine bu düşünceleri şekillendiren bu dünyadaki en basit şeylerden biri bile olabilir. Küçükken evinde kuş beslenmesi bile kişiliğini etkileyebilir. Bir gün vereceğin bir karara etki edebilir. Çocukken şu an hatırlamadığın başına gelen ufacık bir olay bugünkü düşünme şeklini etkileyebilir. İşte bunu görmezden gelmek romantikliktir başka bir şey değil. İnsanlar kendi kararlarını kendi verir özgür ve hürdür Allah bize özgür irade vermiştir gibi romantik düşüncelere iman ederler. Nitekim öyle bir şey yoktur. İnsan kendi kararlarını kendisi verir. Fakat insanın kendi kararlarını kendisi veremediği zamanlarda ileride ne kararlar vereceği büyük oranda belirlenmiştir zaten. Bugün böyleysem bunun sebebi belliydi. Daha 1. sınıftayken nasıl biri olacağım belliydi. Daha doğduğum gün çokta dinine bağlı biri olmayacağım belliydi.
    Madem ki insanlar düşünebilir ve her şeyin ayırdına varabilir o halde neden insanlar birbirinden farklı düşünüyor? Yeterince düşünen herkesin her şey hakkında hep aynı sonuca varması gerekmez miydi?

    Varolan kişilğimizi değiştirmek? Hiç öyle söylendiği gibi kolay değil. Nitekim bir insan kişiliğini bu dünyada en çok sevdiği insanlar bile değiştiremiyor. Gerçek olup olmadığı belli olmayan bir şey için nasıl değiştirsin? İstediğin kadar inan istediğin kadar imanın güçlü olsun farketmez. Karşındaki insan her zaman daha gerçek olacak ona karşı nefretin veya sevgin de her zaman daha gerçek olacak. Buna rağmen bir insan karşısındaki insan için bile kişiliğini değiştiremiyor. Değiştiremez çünkü. Bu hiçbir zaman öyle kolay olamaz. Değişir mi? Değişir. Her zaman küçük değişiklikler olur. Fakat bir insanın tüm yaşamını tüm düşüncelerini tüm dünya görüşünü ve tüm düşünme tarzını değiştirebileceği kadar büyük marjinal bir değişiklik, inanılmaz zor. İmkansıza yakın. Din dediğin şey inandığın Tanrıyı değiştirmekten ibaret bir şey değil. Bütün yaşam tarzını, bütün kültürünü, bütün düşüncelerini, fikirlerini, ideolojini, dünya görüşünü, konuşma tarzını değiştirmek. Hayatını değiştirmek. Burada gerçek bir dindar olmaktan bahsediyorum tabiki. Düşünemiyorum bile. Türbanı falan savunduğum bir paralel evreni düşünemiyorum. O kadar uzak. O kadar imkansız. Aklımın almayacağı bir şey. Böyle bir şeyi savunmam demek artık benim ben olmadığım anlamına geliyor. Komple başka bir insan olmuşum demektir. Başka birisi olmuşum demektir. Ve bu bir önyargı değil. Bu benim açımdan benim düşünme tarzıma göre gerçek. Net bir şekilde böyle. Olup olmaması umrumda değil ama şaka gibi. Zaten bu bir önyargı olsaydı bile farketmez.
    Bunun kolay olacağına inanan bir insan anca kendini kandırır. Bu imkansıza yakın bir olaydır. Dünyada tek tük gerçekleşir. Aşırı dindar bir hristiyanın aşırı dindar bir Müslümana dönüşmesi muhtemelen 1000 yılda bir kere falan oluyordur. bunun dışında dinle alakası olmayan bir adamın dindar bir Müslüman olma ihtimali daha fazladır. Yine Richard Dawkins ayarında bir ateistin dindar bir Müslüman olması bin yılda bir oluyordur insanalr o gün dilek falan tutuyordur.
    Kendinizi kandırmaya gerek yok. Bu işler öyle yürümüyor. Öyle kolay değil. Bugün olduğunuz insan olmanızın tek sebebi, ruh dediğiniz şeyin aile seçiminde aldığı karar. Kıplayıyla benim ailemi seçseydi vay halinize. Benim açımdan hayatınızın fırsatını yakalardınız orası ayrı. Tabi kararı ruh değil Allah alıyor. Dolaylı yoldan kimin ne olacağınada o karar veriyor. Ama buraya girersek hiç çıkamayız.

    Nitekim ben bir insanı o insan yapan faktörün %100 çevre olduğunu düşünen bir insanım. Daha yumuşak olsun diye %70 dedim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Scritous

    Haklısın bro ne diyeyim. Birazdan gelip ayetler atıp Allahın adaletinden şüphe yoktur, herkes yaptıklarının bedelini ödeyecek, bu da onun sınavı gibi gibi şeyler diyecekler. Seni tatmin edecek bir cevabı kimse vermeyecek. Veremez de.

    Hiç araştırıp, okumadan dinde açık bulduğunu iddia etmekte moda oldu. Araştırana cevap çok ancak inkarcı bunu görmek istemez, o gözlerini ve kulaklarını kapatır..

    Birkere konu başlığı hatalı, islamda adaletsizlik yoktur. Sen araştırıp incelemessen, yüzeysel bakarsan öyle olduğunu düşünürsün.

    Öncelikle islamdan habersiz olanların durumunu konuşalım ;

    Ayetle sabittir ki ; biz kimseye peygamber ve kitap göndermedikçe ona azap edecek değiliz der. Bunu anlayabilmek çok zor değil.

    Açacak olursak ; Mesela bir insan ateist ailede doğdu, doğal olarak ateist olarak yetiştirildi. Eğerki bu kişiye ömrü boyunca Kur'an'ı ve Peygamberi anlatan, ''bir yaratıcı vardır, kitabı ve peygamberi budur, islamdır'' diyen bir söz ulaşmazsa bu kişi dinden mükellef değildir. Bu kişiye dinsizliği sebebiyle azap edilecek değildir. Çünkü o inkar etmiyor, bilmediği birşeyi inkar edemez.

    Ancak bu kişi; '' Kur'an , Peygamber ve Yaratıcıdan'' herhangi bir yolla haberdar olursa bunu araştırmakla yükümlüdür, eğer bunu araştırmazsa inkar edenlerden olacaktır..
    Çünkü ona bu bilgi ulaşmıştır ve aklı başında her insan bu neyin nesidir diye araştırması gerekir. Aksi halde gözlerini kapayan bir nankör konumuna düşer.

    Bu kişiye bilgi ulaşmadı diyelim yinede davranışlarından sorumludur, mesela birini öldürdü diyelim, öldürdüğü kişi hakkını helal etmez ise doğal olarak cehennemlik olacaktır. Çünkü kul hakkı tüm insanlık için geçerlidir, Allah adaletli olduğundan her bir hak, hak sahibine teslim edilecek. Mesela hırsızlık yaptı buda bir haktır, bunun gibi örnekler çoğaltılabilir...Kul hakkı çok kapsamlı bir kavramdır, bunuda ayrıca araştırın. Her insan bir kuldur.

    Bu kişinin ailesi, bilgileri olduğu halde ; ''Allah, peygamber ve kitabı'' bile bile çocuğundan gizlerse buda büyük bir kul hakkına girer. Ahirette bundan dolayı mahrum olan her insan, ailesinden şikayetçi olacaktır.

    Bir insan; Yaratıcıdan, islamdan ve peygamberden habersiz bir şekilde, 'iyi bir insan' olarak, hiç bir 'hak yemeden' ölecek olursa, bu kişiye azap olunmayacağı ayet ile sabit olduğundan, doğal olarak cennetliktir diyebiliriz. Tabiki bu insanın , iman ederek cennete girmiş olanlarla aynı konumda olması adalete terstir, hiç şüphe yokki ahiretteki adaleti Allah (c.c.) sağlayacaktır.

    İslamda adaletsizlik olmaz. Her hak, hak sahibine tamamiyle verilir.

    Kur'an gibi eşsiz bir kitaptan habersiz olmak için gerçekten gözleri ve kulakları kapatmak gerekir yada medeniyetten uzakta ormanlarda yaşamak lazım.. Böyle insanlarda çok azdır.

    Herkez eşit olsa zaten sınavın anlamı kalmazdı.

    Sınavın adaleti ; herkese sorulan sorunun aynı olmasıdır. Sınava çalışacak olan bizleriz, Allah bilgileri bize; peygamberleri ve kitapları vasıtasıyla iletmiştir. Bu bilgileri yaymak her insanın birincil görevidir. Bu bilgileri, bilmeyen insanlardan bile bile gizlemek kul hakkına girer ve karşılığı ahirette verilir.

    Bu sınavdan habersiz olarak sonuca giden bir insan, üzerinde hak var ise bedelini ödeyerek Allah'ın rahmetine kavuşacaktır



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hsnksy92 -- 7 Mart 2016; 15:23:07 >




  • bir sürü din var sanki herkes diğer dinlerin hepsini araştırmış gibi islama hak din diyebiliyorlar
    onlara göre sorgulama yetisi olan insan direk kurana bakar
    diyelim ki kurana baktı mantıklı bulmadı kendi dini daha mantıklı geldi ne olacak... zorlamaya bak...
    bana vahiy geldi kitap yazdım sana bunu verdim sende okudun mantıklı gelmedi dedin o zaman bende derim ki inanmazsan cehennemden daha kötüsünü yaşayacaksın ama inan
    korkuyla yöneten tanrı olmaz olsa da inanan olmaz normaldir...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Zodion

    Öyle değil işte.Türkiyedeki zatla polonyadaki katolik muhafazakar çomar aynı şansa sahiptir temelde

    Çünkü herkes politeist doğar çok azı bundan gerçek manada sıyrılabilir

    Nasıl herkes politeist doğuyor bunu nereden çıkardın? Hepimiz Allah'a şirk koşuyor durumda mı doğuyoruz şaka mı bu?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Koşulsuz_Uyarıcı

    bir sürü din var sanki herkes diğer dinlerin hepsini araştırmış gibi islama hak din diyebiliyorlar
    onlara göre sorgulama yetisi olan insan direk kurana bakar
    diyelim ki kurana baktı mantıklı bulmadı kendi dini daha mantıklı geldi ne olacak... zorlamaya bak...
    bana vahiy geldi kitap yazdım sana bunu verdim sende okudun mantıklı gelmedi dedin o zaman bende derim ki inanmazsan cehennemden daha kötüsünü yaşayacaksın ama inan
    korkuyla yöneten tanrı olmaz olsa da inanan olmaz normaldir...

    Akla bak akla :) Konu sahibi konuyu islam üzerinden tartışmak için açmış, başka dinden bahsedenmi oldu ? Bu kadar saçmalamak zor olsa gerek.

    Senin şu cümlenden islamı ne kadar araştırdığında belli zaten, iman edersen mükafat var, inkar edersen ceza, bunlar dini kavramlar, inanmayan birini bağlamayacağı için niye zorlama oluyormuş bu ?

    Ayrıca hem ben cehennemden korktuğum için değil; tüm bu evren, gezegenler, dünya ve içindekiler, biz insanlar, herşey milimetrik ve simetrik, tüm bunlar 'tesadüf' gibi bir saçmalıkla meydana gelemeyeceği için Allah'a inanıyorum. Allah'a inanıyorsam gönderdiği peygamberlere, kitaplarada inanıyorum böylece cennet ve cehennemede inanıyorum. Gördüğün gibi cennet ve cehennemden önce diğer inançlar vardır, sonra bu iki kavram gelir, en temelde ben Allah'a bizi yarattığı için inanıyor ve iman ediyorum.
    Ve bu gerçekleri bilenlerde bunun için inanırlar, cehennem ve cennet sonra gelir.




  • İslam ve adalet? 70 yıllık ortalama ömrünü sonsuz işkence ve ızdıraba sığdıran Allah mı adilmiş? Hitler ile aynı cehenneme gidiyoruz hepimiz, hatırlatayım dedim. Onun benden ne kadar daha fazla işkence çekeceği umrumda değil, sonsuz - 900 oktilyon yine sonsuz demek.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hsnksy92

    quote:

    Orijinalden alıntı: Koşulsuz_Uyarıcı

    bir sürü din var sanki herkes diğer dinlerin hepsini araştırmış gibi islama hak din diyebiliyorlar
    onlara göre sorgulama yetisi olan insan direk kurana bakar
    diyelim ki kurana baktı mantıklı bulmadı kendi dini daha mantıklı geldi ne olacak... zorlamaya bak...
    bana vahiy geldi kitap yazdım sana bunu verdim sende okudun mantıklı gelmedi dedin o zaman bende derim ki inanmazsan cehennemden daha kötüsünü yaşayacaksın ama inan
    korkuyla yöneten tanrı olmaz olsa da inanan olmaz normaldir...

    Akla bak akla :) Konu sahibi konuyu islam üzerinden tartışmak için açmış, başka dinden bahsedenmi oldu ? Bu kadar saçmalamak zor olsa gerek.

    Senin şu cümlenden islamı ne kadar araştırdığında belli zaten, iman edersen mükafat var, inkar edersen ceza, bunlar dini kavramlar, inanmayan birini bağlamayacağı için niye zorlama oluyormuş bu ?

    Ayrıca hem ben cehennemden korktuğum için değil; tüm bu evren, gezegenler, dünya ve içindekiler, biz insanlar, herşey milimetrik ve simetrik, tüm bunlar 'tesadüf' gibi bir saçmalıkla meydana gelemeyeceği için Allah'a inanıyorum. Allah'a inanıyorsam gönderdiği peygamberlere, kitaplarada inanıyorum böylece cennet ve cehennemede inanıyorum. Gördüğün gibi cennet ve cehennemden önce diğer inançlar vardır, sonra bu iki kavram gelir, en temelde ben Allah'a bizi yarattığı için inanıyor ve iman ediyorum.
    Ve bu gerçekleri bilenlerde bunun için inanırlar, cehennem ve cennet sonra gelir.

    islamdan bahsediyorum zaten akla bak :) gidip diğer dinleri araştırmadan islama hak din demeyi kesin bence onu diyorum...
    siz tanrının olduğunu ve inanmayanların cehenneme gideceğini söylüyorsunuz değil mi ? işte zorlama bu inanmayanı bağlamaz evet ama inananı bağlar iyi bir tanrı olsaydı böyle yapmazdı insanın kendi özgür iradesiyle karar verdiği zaman iyi bir insansa cehenneme atmazdı...
    türkiyede başika bir din hakim olsaydı allah yerine başka bir tanrı adı koyup onun aynısını yazacaktın tekrar




  • quote:

    Orijinalden alıntı: hsnksy92

    quote:

    Orijinalden alıntı: Koşulsuz_Uyarıcı

    bir sürü din var sanki herkes diğer dinlerin hepsini araştırmış gibi islama hak din diyebiliyorlar
    onlara göre sorgulama yetisi olan insan direk kurana bakar
    diyelim ki kurana baktı mantıklı bulmadı kendi dini daha mantıklı geldi ne olacak... zorlamaya bak...
    bana vahiy geldi kitap yazdım sana bunu verdim sende okudun mantıklı gelmedi dedin o zaman bende derim ki inanmazsan cehennemden daha kötüsünü yaşayacaksın ama inan
    korkuyla yöneten tanrı olmaz olsa da inanan olmaz normaldir...

    Akla bak akla :) Konu sahibi konuyu islam üzerinden tartışmak için açmış, başka dinden bahsedenmi oldu ? Bu kadar saçmalamak zor olsa gerek.

    Senin şu cümlenden islamı ne kadar araştırdığında belli zaten, iman edersen mükafat var, inkar edersen ceza, bunlar dini kavramlar, inanmayan birini bağlamayacağı için niye zorlama oluyormuş bu ?

    Ayrıca hem ben cehennemden korktuğum için değil; tüm bu evren, gezegenler, dünya ve içindekiler, biz insanlar, herşey milimetrik ve simetrik, tüm bunlar 'tesadüf' gibi bir saçmalıkla meydana gelemeyeceği için Allah'a inanıyorum. Allah'a inanıyorsam gönderdiği peygamberlere, kitaplarada inanıyorum böylece cennet ve cehennemede inanıyorum. Gördüğün gibi cennet ve cehennemden önce diğer inançlar vardır, sonra bu iki kavram gelir, en temelde ben Allah'a bizi yarattığı için inanıyor ve iman ediyorum.
    Ve bu gerçekleri bilenlerde bunun için inanırlar, cehennem ve cennet sonra gelir.

    Sadece Allah'ın mı yaratma gücü var bütün dinler arasında? Hayır yani dinleri saymasan bile deizm diye bir şey var, senin ilk aradığın sorunun cevabı olup gerisine gerek duymayan. Madem yaratıcıya bu kadar ihtiyaç duyuyorsun git Deizm'e inan deist ol.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-C36D8071F

    quote:

    Orijinalden alıntı: hsnksy92

    quote:

    Orijinalden alıntı: Koşulsuz_Uyarıcı

    bir sürü din var sanki herkes diğer dinlerin hepsini araştırmış gibi islama hak din diyebiliyorlar
    onlara göre sorgulama yetisi olan insan direk kurana bakar
    diyelim ki kurana baktı mantıklı bulmadı kendi dini daha mantıklı geldi ne olacak... zorlamaya bak...
    bana vahiy geldi kitap yazdım sana bunu verdim sende okudun mantıklı gelmedi dedin o zaman bende derim ki inanmazsan cehennemden daha kötüsünü yaşayacaksın ama inan
    korkuyla yöneten tanrı olmaz olsa da inanan olmaz normaldir...

    Akla bak akla :) Konu sahibi konuyu islam üzerinden tartışmak için açmış, başka dinden bahsedenmi oldu ? Bu kadar saçmalamak zor olsa gerek.

    Senin şu cümlenden islamı ne kadar araştırdığında belli zaten, iman edersen mükafat var, inkar edersen ceza, bunlar dini kavramlar, inanmayan birini bağlamayacağı için niye zorlama oluyormuş bu ?

    Ayrıca hem ben cehennemden korktuğum için değil; tüm bu evren, gezegenler, dünya ve içindekiler, biz insanlar, herşey milimetrik ve simetrik, tüm bunlar 'tesadüf' gibi bir saçmalıkla meydana gelemeyeceği için Allah'a inanıyorum. Allah'a inanıyorsam gönderdiği peygamberlere, kitaplarada inanıyorum böylece cennet ve cehennemede inanıyorum. Gördüğün gibi cennet ve cehennemden önce diğer inançlar vardır, sonra bu iki kavram gelir, en temelde ben Allah'a bizi yarattığı için inanıyor ve iman ediyorum.
    Ve bu gerçekleri bilenlerde bunun için inanırlar, cehennem ve cennet sonra gelir.

    islamdan bahsediyorum zaten akla bak :) gidip diğer dinleri araştırmadan islama hak din demeyi kesin bence onu diyorum...
    siz tanrının olduğunu ve inanmayanların cehenneme gideceğini söylüyorsunuz değil mi ? işte zorlama bu inanmayanı bağlamaz evet ama inananı bağlar iyi bir tanrı olsaydı böyle yapmazdı insanın kendi özgür iradesiyle karar verdiği zaman iyi bir insansa cehenneme atmazdı...
    türkiyede başika bir din hakim olsaydı allah yerine başka bir tanrı adı koyup onun aynısını yazacaktın tekrar

    Alıntıları Göster
    quote:

    Orijinalden alinti: Kosulsuz_Uyarici

    quote:

    Orijinalden alinti: hsnksy92

    quote:

    Orijinalden alinti: Kosulsuz_Uyarici

    bir sürü din var sanki herkes diger dinlerin hepsini arastirmis gibi islama hak din diyebiliyorlar
    onlara göre sorgulama yetisi olan insan direk kurana bakar
    diyelim ki kurana bakti mantikli bulmadi kendi dini daha mantikli geldi ne olacak... zorlamaya bak...
    bana vahiy geldi kitap yazdim sana bunu verdim sende okudun mantikli gelmedi dedin o zaman bende derim ki inanmazsan cehennemden daha kötüsünü yasayacaksin ama inan
    korkuyla yöneten tanri olmaz olsa da inanan olmaz normaldir...

    Akla bak akla :) Konu sahibi konuyu islam üzerinden tartismak için açmis, baska dinden bahsedenmi oldu ? Bu kadar saçmalamak zor olsa gerek.

    Senin su cümlenden islami ne kadar arastirdiginda belli zaten, iman edersen mükafat var, inkar edersen ceza, bunlar dini kavramlar, inanmayan birini baglamayacagi için niye zorlama oluyormus bu ?

    Ayrica hem ben cehennemden korktugum için degil; tüm bu evren, gezegenler, dünya ve içindekiler, biz insanlar, hersey milimetrik ve simetrik, tüm bunlar 'tesadüf' gibi bir saçmalikla meydana gelemeyecegi için Allah'a inaniyorum. Allah'a inaniyorsam gönderdigi peygamberlere, kitaplarada inaniyorum böylece cennet ve cehennemede inaniyorum. Gördügün gibi cennet ve cehennemden önce diger inançlar vardir, sonra bu iki kavram gelir, en temelde ben Allah'a bizi yarattigi için inaniyor ve iman ediyorum.
    Ve bu gerçekleri bilenlerde bunun için inanirlar, cehennem ve cennet sonra gelir.

    islamdan bahsediyorum zaten akla bak :) gidip diger dinleri arastirmadan islama hak din demeyi kesin bence onu diyorum...
    siz tanrinin oldugunu ve inanmayanlarin cehenneme gidecegini söylüyorsunuz degil mi ? iste zorlama bu inanmayani baglamaz evet ama inanani baglar iyi bir tanri olsaydi böyle yapmazdi insanin kendi özgür iradesiyle karar verdigi zaman iyi bir insansa cehenneme atmazdi...
    türkiyede basika bir din hakim olsaydi allah yerine baska bir tanri adi koyup onun aynisini yazacaktin tekrar

    Araştırmadığımızı nerden biliyorsun sen müneccimmisin arkadaşım ? Önyargılarını kendine saklayarak yorum yap.

    Evet inkar eden cehenneme gidecek, bu inancın gereğidir, sen inanmıyorsan bu sana niye tehdit olarak geliyor ? İnanmadığın birşeyi niye tehdit ve zorlama olarak algılıyorsun ? Bu ne perhiz ne lahana turşusu ?

    Din senin kafana göre olsaydı, zaten din olmazdı, inanmıyorsan bu seni bağlar. Bize düşen tebliğdir.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fasmodey

    quote:

    Orijinalden alıntı: hsnksy92

    quote:

    Orijinalden alıntı: Koşulsuz_Uyarıcı

    bir sürü din var sanki herkes diğer dinlerin hepsini araştırmış gibi islama hak din diyebiliyorlar
    onlara göre sorgulama yetisi olan insan direk kurana bakar
    diyelim ki kurana baktı mantıklı bulmadı kendi dini daha mantıklı geldi ne olacak... zorlamaya bak...
    bana vahiy geldi kitap yazdım sana bunu verdim sende okudun mantıklı gelmedi dedin o zaman bende derim ki inanmazsan cehennemden daha kötüsünü yaşayacaksın ama inan
    korkuyla yöneten tanrı olmaz olsa da inanan olmaz normaldir...

    Akla bak akla :) Konu sahibi konuyu islam üzerinden tartışmak için açmış, başka dinden bahsedenmi oldu ? Bu kadar saçmalamak zor olsa gerek.

    Senin şu cümlenden islamı ne kadar araştırdığında belli zaten, iman edersen mükafat var, inkar edersen ceza, bunlar dini kavramlar, inanmayan birini bağlamayacağı için niye zorlama oluyormuş bu ?

    Ayrıca hem ben cehennemden korktuğum için değil; tüm bu evren, gezegenler, dünya ve içindekiler, biz insanlar, herşey milimetrik ve simetrik, tüm bunlar 'tesadüf' gibi bir saçmalıkla meydana gelemeyeceği için Allah'a inanıyorum. Allah'a inanıyorsam gönderdiği peygamberlere, kitaplarada inanıyorum böylece cennet ve cehennemede inanıyorum. Gördüğün gibi cennet ve cehennemden önce diğer inançlar vardır, sonra bu iki kavram gelir, en temelde ben Allah'a bizi yarattığı için inanıyor ve iman ediyorum.
    Ve bu gerçekleri bilenlerde bunun için inanırlar, cehennem ve cennet sonra gelir.

    Sadece Allah'ın mı yaratma gücü var bütün dinler arasında? Hayır yani dinleri saymasan bile deizm diye bir şey var, senin ilk aradığın sorunun cevabı olup gerisine gerek duymayan. Madem yaratıcıya bu kadar ihtiyaç duyuyorsun git Deizm'e inan deist ol.

    Alıntıları Göster
    quote:

    Orijinalden alynty: Fasmodey

    quote:

    Orijinalden alynty: hsnksy92

    quote:

    Orijinalden alynty: Ko?ulsuz_Uyarycy

    bir sürü din var sanki herkes di?er dinlerin hepsini ara?tyrmy? gibi islama hak din diyebiliyorlar
    onlara göre sorgulama yetisi olan insan direk kurana bakar
    diyelim ki kurana bakty mantykly bulmady kendi dini daha mantykly geldi ne olacak... zorlamaya bak...
    bana vahiy geldi kitap yazdym sana bunu verdim sende okudun mantykly gelmedi dedin o zaman bende derim ki inanmazsan cehennemden daha kötüsünü ya?ayacaksyn ama inan
    korkuyla yöneten tanry olmaz olsa da inanan olmaz normaldir...

    Akla bak akla :) Konu sahibi konuyu islam üzerinden tarty?mak için açmy?, ba?ka dinden bahsedenmi oldu ? Bu kadar saçmalamak zor olsa gerek.

    Senin ?u cümlenden islamy ne kadar ara?tyrdy?ynda belli zaten, iman edersen mükafat var, inkar edersen ceza, bunlar dini kavramlar, inanmayan birini ba?lamayaca?y için niye zorlama oluyormu? bu ?

    Ayryca hem ben cehennemden korktu?um için de?il; tüm bu evren, gezegenler, dünya ve içindekiler, biz insanlar, her?ey milimetrik ve simetrik, tüm bunlar 'tesadüf' gibi bir saçmalykla meydana gelemeyece?i için Allah'a inanyyorum. Allah'a inanyyorsam gönderdi?i peygamberlere, kitaplarada inanyyorum böylece cennet ve cehennemede inanyyorum. Gördü?ün gibi cennet ve cehennemden önce di?er inançlar vardyr, sonra bu iki kavram gelir, en temelde ben Allah'a bizi yaratty?y için inanyyor ve iman ediyorum.
    Ve bu gerçekleri bilenlerde bunun için inanyrlar, cehennem ve cennet sonra gelir.

    Sadece Allah'yn my yaratma gücü var bütün dinler arasynda? Hayyr yani dinleri saymasan bile deizm diye bir ?ey var, senin ilk arady?yn sorunun cevaby olup gerisine gerek duymayan. Madem yaratycyya bu kadar ihtiyaç duyuyorsun git Deizm'e inan deist ol.

    Evet hak olan, delili olan, peygamberi olan tüm dinlerde yanlızca Allah'ın yaratma gücü vardır.
    Sen gidip ineğe tapabilirsin, bu senin aklına kalmış birşey.

    Son gönderilen İslama inanıyorum, islamda zaten diğer peygamber gönderilen, hak dinleri doğrular, bu dinler olmasa yaratıcının varlığınıda bilemezdik.

    Dolayısı ile inanacaksan delili olan, peygamberi olan son inen hak dine inanacaksın, inkar ediceksende ateist olacaksın. Dolayısı ile deistlik bir seçenek olmaktan uzak. Arada kalmış yanlış bi kavramdan ibaret.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hsnksy92 -- 7 Mart 2016; 16:17:19 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: hsnksy92

    quote:

    Orijinalden alinti: Kosulsuz_Uyarici

    quote:

    Orijinalden alinti: hsnksy92

    quote:

    Orijinalden alinti: Kosulsuz_Uyarici

    bir sürü din var sanki herkes diger dinlerin hepsini arastirmis gibi islama hak din diyebiliyorlar
    onlara göre sorgulama yetisi olan insan direk kurana bakar
    diyelim ki kurana bakti mantikli bulmadi kendi dini daha mantikli geldi ne olacak... zorlamaya bak...
    bana vahiy geldi kitap yazdim sana bunu verdim sende okudun mantikli gelmedi dedin o zaman bende derim ki inanmazsan cehennemden daha kötüsünü yasayacaksin ama inan
    korkuyla yöneten tanri olmaz olsa da inanan olmaz normaldir...

    Akla bak akla :) Konu sahibi konuyu islam üzerinden tartismak için açmis, baska dinden bahsedenmi oldu ? Bu kadar saçmalamak zor olsa gerek.

    Senin su cümlenden islami ne kadar arastirdiginda belli zaten, iman edersen mükafat var, inkar edersen ceza, bunlar dini kavramlar, inanmayan birini baglamayacagi için niye zorlama oluyormus bu ?

    Ayrica hem ben cehennemden korktugum için degil; tüm bu evren, gezegenler, dünya ve içindekiler, biz insanlar, hersey milimetrik ve simetrik, tüm bunlar 'tesadüf' gibi bir saçmalikla meydana gelemeyecegi için Allah'a inaniyorum. Allah'a inaniyorsam gönderdigi peygamberlere, kitaplarada inaniyorum böylece cennet ve cehennemede inaniyorum. Gördügün gibi cennet ve cehennemden önce diger inançlar vardir, sonra bu iki kavram gelir, en temelde ben Allah'a bizi yarattigi için inaniyor ve iman ediyorum.
    Ve bu gerçekleri bilenlerde bunun için inanirlar, cehennem ve cennet sonra gelir.

    islamdan bahsediyorum zaten akla bak :) gidip diger dinleri arastirmadan islama hak din demeyi kesin bence onu diyorum...
    siz tanrinin oldugunu ve inanmayanlarin cehenneme gidecegini söylüyorsunuz degil mi ? iste zorlama bu inanmayani baglamaz evet ama inanani baglar iyi bir tanri olsaydi böyle yapmazdi insanin kendi özgür iradesiyle karar verdigi zaman iyi bir insansa cehenneme atmazdi...
    türkiyede basika bir din hakim olsaydi allah yerine baska bir tanri adi koyup onun aynisini yazacaktin tekrar

    Araştırmadığımızı nerden biliyorsun sen müneccimmisin arkadaşım ? Önyargılarını kendine saklayarak yorum yap.

    Evet inkar eden cehenneme gidecek, bu inancın gereğidir, sen inanmıyorsan bu sana niye tehdit olarak geliyor ? İnanmadığın birşeyi niye tehdit ve zorlama olarak algılıyorsun ? Bu ne perhiz ne lahana turşusu ?

    Din senin kafana göre olsaydı, zaten din olmazdı, inanmıyorsan bu seni bağlar. Bize düşen tebliğdir.

    araştırdım diyorsan kanıtla o zaman
    beni tehdit etmiyor çünkü umursamıyorum ama sürekli allah vardır islam hak dindir deniyorsa benimde söz hakkım var inanmıyorsan cehenneme gideceksin demek her şekilde "zorlamadır".
    diyelim ki gerçekten allah var islam hak din ben kuranı okudum ve özgür iradem ile reddettim dini mantıksız geldi öldüm cehenneme gittim şimdi bu zorlama değilde ne ? (zorla mantığına yedireceksin demek)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: RealW

    Tamam şu an farkındasın işte. İslamı öğrenmek istiyor musun peki ? Beni ilgilendirmez ama açtığın konu doğrultusunda bir yere varacağım.

    Şuan farkındayım ve evet öğrenmek istediğim için bu soruları soruyorum fakat sorduğum soru farkında olmam değil.
  • Kaçımız bütün dinleri araştırıyoruz ki ? Türkiye'deki müslümanların %90'ı daha Kuran'ı Türkçe okumamış. Kuran, Tevrat, İncil'i okuyan, bunların kökenleri araştıran( Sümer, Babil), farklı düşünenlerin fikirlerini sorgulayan kaç kişi var ? % 1 bile etmez. Direkt bize yüklenen dini doğru kabul ediyoruz, böyle bi coğrafyada yaşayıp diğer dinlerle ilgili bilgimiz kulaktan dolma.

    20 yaşında bi Japon düşünün. Ailesinde, çevresinde müslüman belki hiç yok. Kendi kültürünün İslam'la uzaktan yakından alakası yok. İslam'ı televizyondan duyuyor sadece. Kafa kesen, bomba patlatan müslümanları biliyor. Ailesi hangi dindense o da o dinden ve kendi dinlerinin doğru olduğunu, diğerlerinin uydurma olduğunu düşünüyor(Bizim gibi) İslam'ın onun için diğer onlarca dinden farkı yok. Ve bu Japon kardeşimiz çok kaliteli bi insan. Yardımsever, dürüst, çalışkan. Çalmıyor, insanların hakkına girmiyor. Bi gün bi kaza geçirip 20 yaşında ölüyor. Ne olacak peki ? İslam'ı biliyor ama İslam'ın tanrısına ve peygamberine inanmıyor, dolayısıyla ibadetlerini yapmıyor. Cennete mi cehenneme mi ? Müslüman olma ihtimali % 1 bile olmayan bi coğrafyada, kültürde doğup erken yaşta öldüğü için, 4-5 sene seçim hakkına sahip bu kardeşimiz onlarca din arasından doğruyu seçemedi diye sonsuza kadar işkence görecek, derisi değiştirilip tekrar tekrar yakılacak. Adalet mi bu ?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-C36D8071F

    quote:

    Orijinalden alıntı: hsnksy92

    quote:

    Orijinalden alinti: Kosulsuz_Uyarici

    quote:

    Orijinalden alinti: hsnksy92

    quote:

    Orijinalden alinti: Kosulsuz_Uyarici

    bir sürü din var sanki herkes diger dinlerin hepsini arastirmis gibi islama hak din diyebiliyorlar
    onlara göre sorgulama yetisi olan insan direk kurana bakar
    diyelim ki kurana bakti mantikli bulmadi kendi dini daha mantikli geldi ne olacak... zorlamaya bak...
    bana vahiy geldi kitap yazdim sana bunu verdim sende okudun mantikli gelmedi dedin o zaman bende derim ki inanmazsan cehennemden daha kötüsünü yasayacaksin ama inan
    korkuyla yöneten tanri olmaz olsa da inanan olmaz normaldir...

    Akla bak akla :) Konu sahibi konuyu islam üzerinden tartismak için açmis, baska dinden bahsedenmi oldu ? Bu kadar saçmalamak zor olsa gerek.

    Senin su cümlenden islami ne kadar arastirdiginda belli zaten, iman edersen mükafat var, inkar edersen ceza, bunlar dini kavramlar, inanmayan birini baglamayacagi için niye zorlama oluyormus bu ?

    Ayrica hem ben cehennemden korktugum için degil; tüm bu evren, gezegenler, dünya ve içindekiler, biz insanlar, hersey milimetrik ve simetrik, tüm bunlar 'tesadüf' gibi bir saçmalikla meydana gelemeyecegi için Allah'a inaniyorum. Allah'a inaniyorsam gönderdigi peygamberlere, kitaplarada inaniyorum böylece cennet ve cehennemede inaniyorum. Gördügün gibi cennet ve cehennemden önce diger inançlar vardir, sonra bu iki kavram gelir, en temelde ben Allah'a bizi yarattigi için inaniyor ve iman ediyorum.
    Ve bu gerçekleri bilenlerde bunun için inanirlar, cehennem ve cennet sonra gelir.

    islamdan bahsediyorum zaten akla bak :) gidip diger dinleri arastirmadan islama hak din demeyi kesin bence onu diyorum...
    siz tanrinin oldugunu ve inanmayanlarin cehenneme gidecegini söylüyorsunuz degil mi ? iste zorlama bu inanmayani baglamaz evet ama inanani baglar iyi bir tanri olsaydi böyle yapmazdi insanin kendi özgür iradesiyle karar verdigi zaman iyi bir insansa cehenneme atmazdi...
    türkiyede basika bir din hakim olsaydi allah yerine baska bir tanri adi koyup onun aynisini yazacaktin tekrar

    Araştırmadığımızı nerden biliyorsun sen müneccimmisin arkadaşım ? Önyargılarını kendine saklayarak yorum yap.

    Evet inkar eden cehenneme gidecek, bu inancın gereğidir, sen inanmıyorsan bu sana niye tehdit olarak geliyor ? İnanmadığın birşeyi niye tehdit ve zorlama olarak algılıyorsun ? Bu ne perhiz ne lahana turşusu ?

    Din senin kafana göre olsaydı, zaten din olmazdı, inanmıyorsan bu seni bağlar. Bize düşen tebliğdir.

    araştırdım diyorsan kanıtla o zaman
    beni tehdit etmiyor çünkü umursamıyorum ama sürekli allah vardır islam hak dindir deniyorsa benimde söz hakkım var inanmıyorsan cehenneme gideceksin demek her şekilde "zorlamadır".
    diyelim ki gerçekten allah var islam hak din ben kuranı okudum ve özgür iradem ile reddettim dini mantıksız geldi öldüm cehenneme gittim şimdi bu zorlama değilde ne ? (zorla mantığına yedireceksin demek)

    Alıntıları Göster
    quote:

    Orijinalden alynty: Ko?ulsuz_Uyarycy

    quote:

    Orijinalden alynty: hsnksy92

    quote:

    Orijinalden alinti: Kosulsuz_Uyarici

    quote:

    Orijinalden alinti: hsnksy92

    quote:

    Orijinalden alinti: Kosulsuz_Uyarici

    bir sürü din var sanki herkes diger dinlerin hepsini arastirmis gibi islama hak din diyebiliyorlar
    onlara göre sorgulama yetisi olan insan direk kurana bakar
    diyelim ki kurana bakti mantikli bulmadi kendi dini daha mantikli geldi ne olacak... zorlamaya bak...
    bana vahiy geldi kitap yazdim sana bunu verdim sende okudun mantikli gelmedi dedin o zaman bende derim ki inanmazsan cehennemden daha kötüsünü yasayacaksin ama inan
    korkuyla yöneten tanri olmaz olsa da inanan olmaz normaldir...

    Akla bak akla :) Konu sahibi konuyu islam üzerinden tartismak için açmis, baska dinden bahsedenmi oldu ? Bu kadar saçmalamak zor olsa gerek.

    Senin su cümlenden islami ne kadar arastirdiginda belli zaten, iman edersen mükafat var, inkar edersen ceza, bunlar dini kavramlar, inanmayan birini baglamayacagi için niye zorlama oluyormus bu ?

    Ayrica hem ben cehennemden korktugum için degil; tüm bu evren, gezegenler, dünya ve içindekiler, biz insanlar, hersey milimetrik ve simetrik, tüm bunlar 'tesadüf' gibi bir saçmalikla meydana gelemeyecegi için Allah'a inaniyorum. Allah'a inaniyorsam gönderdigi peygamberlere, kitaplarada inaniyorum böylece cennet ve cehennemede inaniyorum. Gördügün gibi cennet ve cehennemden önce diger inançlar vardir, sonra bu iki kavram gelir, en temelde ben Allah'a bizi yarattigi için inaniyor ve iman ediyorum.
    Ve bu gerçekleri bilenlerde bunun için inanirlar, cehennem ve cennet sonra gelir.

    islamdan bahsediyorum zaten akla bak :) gidip diger dinleri arastirmadan islama hak din demeyi kesin bence onu diyorum...
    siz tanrinin oldugunu ve inanmayanlarin cehenneme gidecegini söylüyorsunuz degil mi ? iste zorlama bu inanmayani baglamaz evet ama inanani baglar iyi bir tanri olsaydi böyle yapmazdi insanin kendi özgür iradesiyle karar verdigi zaman iyi bir insansa cehenneme atmazdi...
    türkiyede basika bir din hakim olsaydi allah yerine baska bir tanri adi koyup onun aynisini yazacaktin tekrar

    Ara?tyrmady?ymyzy nerden biliyorsun sen müneccimmisin arkada?ym ? Önyargylaryny kendine saklayarak yorum yap.

    Evet inkar eden cehenneme gidecek, bu inancyn gere?idir, sen inanmyyorsan bu sana niye tehdit olarak geliyor ? Ynanmady?yn bir?eyi niye tehdit ve zorlama olarak algylyyorsun ? Bu ne perhiz ne lahana tur?usu ?

    Din senin kafana göre olsaydy, zaten din olmazdy, inanmyyorsan bu seni ba?lar. Bize dü?en tebli?dir.

    ara?tyrdym diyorsan kanytla o zaman
    beni tehdit etmiyor çünkü umursamyyorum ama sürekli allah vardyr islam hak dindir deniyorsa benimde söz hakkym var inanmyyorsan cehenneme gideceksin demek her ?ekilde "zorlamadyr".
    diyelim ki gerçekten allah var islam hak din ben kurany okudum ve özgür iradem ile reddettim dini mantyksyz geldi öldüm cehenneme gittim ?imdi bu zorlama de?ilde ne ? (zorla manty?yna yedireceksin demek)

    Neyi kanytlamamy istiyorsun merak ettim, islamla ilgili bu konu altynda gelip di?er dinlerimi anlatayym ?

    Senin inanmady?yn, aklyna yatmayan bi nokta varsa sorarsyn, cevaplamaya çaly?yryz. Gelip burda zaten inanmady?yn bi argümana , böyle bir konu altynda laf etmeye çaly?ymaktaki amaç nedir ?

    Ynanmady?yn bir?ey tehdit olmaz, çünkü zaten öyle bir?ey yok dolayysy ile tehditte yok demektir. Artyk çeli?kiye girmekten bi kurtulun, net olun.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: hsnksy92

    quote:

    Orijinalden alıntı: Scritous

    Haklısın bro ne diyeyim. Birazdan gelip ayetler atıp Allahın adaletinden şüphe yoktur, herkes yaptıklarının bedelini ödeyecek, bu da onun sınavı gibi gibi şeyler diyecekler. Seni tatmin edecek bir cevabı kimse vermeyecek. Veremez de.

    Hiç araştırıp, okumadan dinde açık bulduğunu iddia etmekte moda oldu. Araştırana cevap çok ancak inkarcı bunu görmek istemez, o gözlerini ve kulaklarını kapatır..

    Birkere konu başlığı hatalı, islamda adaletsizlik yoktur. Sen araştırıp incelemessen, yüzeysel bakarsan öyle olduğunu düşünürsün.

    Öncelikle islamdan habersiz olanların durumunu konuşalım ;

    Ayetle sabittir ki ; biz kimseye peygamber ve kitap göndermedikçe ona azap edecek değiliz der. Bunu anlayabilmek çok zor değil.

    Açacak olursak ; Mesela bir insan ateist ailede doğdu, doğal olarak ateist olarak yetiştirildi. Eğerki bu kişiye ömrü boyunca Kur'an'ı ve Peygamberi anlatan, ''bir yaratıcı vardır, kitabı ve peygamberi budur, islamdır'' diyen bir söz ulaşmazsa bu kişi dinden mükellef değildir. Bu kişiye dinsizliği sebebiyle azap edilecek değildir. Çünkü o inkar etmiyor, bilmediği birşeyi inkar edemez.

    Ancak bu kişi; '' Kur'an , Peygamber ve Yaratıcıdan'' herhangi bir yolla haberdar olursa bunu araştırmakla yükümlüdür, eğer bunu araştırmazsa inkar edenlerden olacaktır..
    Çünkü ona bu bilgi ulaşmıştır ve aklı başında her insan bu neyin nesidir diye araştırması gerekir. Aksi halde gözlerini kapayan bir nankör konumuna düşer.

    Bu kişiye bilgi ulaşmadı diyelim yinede davranışlarından sorumludur, mesela birini öldürdü diyelim, öldürdüğü kişi hakkını helal etmez ise doğal olarak cehennemlik olacaktır. Çünkü kul hakkı tüm insanlık için geçerlidir, Allah adaletli olduğundan her bir hak, hak sahibine teslim edilecek. Mesela hırsızlık yaptı buda bir haktır, bunun gibi örnekler çoğaltılabilir...Kul hakkı çok kapsamlı bir kavramdır, bunuda ayrıca araştırın. Her insan bir kuldur.

    Bu kişinin ailesi, bilgileri olduğu halde ; ''Allah, peygamber ve kitabı'' bile bile çocuğundan gizlerse buda büyük bir kul hakkına girer. Ahirette bundan dolayı mahrum olan her insan, ailesinden şikayetçi olacaktır.

    Bir insan; Yaratıcıdan, islamdan ve peygamberden habersiz bir şekilde, 'iyi bir insan' olarak, hiç bir 'hak yemeden' ölecek olursa, bu kişiye azap olunmayacağı ayet ile sabit olduğundan, doğal olarak cennetliktir diyebiliriz. Tabiki bu insanın , iman ederek cennete girmiş olanlarla aynı konumda olması adalete terstir, hiç şüphe yokki ahiretteki adaleti Allah (c.c.) sağlayacaktır.

    İslamda adaletsizlik olmaz. Her hak, hak sahibine tamamiyle verilir.

    Kur'an gibi eşsiz bir kitaptan habersiz olmak için gerçekten gözleri ve kulakları kapatmak gerekir yada medeniyetten uzakta ormanlarda yaşamak lazım.. Böyle insanlarda çok azdır.

    Herkez eşit olsa zaten sınavın anlamı kalmazdı.

    Sınavın adaleti ; herkese sorulan sorunun aynı olmasıdır. Sınava çalışacak olan bizleriz, Allah bilgileri bize; peygamberleri ve kitapları vasıtasıyla iletmiştir. Bu bilgileri yaymak her insanın birincil görevidir. Bu bilgileri, bilmeyen insanlardan bile bile gizlemek kul hakkına girer ve karşılığı ahirette verilir.

    Bu sınavdan habersiz olarak sonuca giden bir insan, üzerinde hak var ise bedelini ödeyerek Allah'ın rahmetine kavuşacaktır














    Öncelikle teşekkürler cevap için;

    Başlık hatalı olabilir size göre ancak benim konumumda soruyu soran olarak konu içeriği özetleyen en mantıklı başlık bu oldu.

    Haberi olmayan ve kesinlikle duymamış kişilerin yargılanmayacağını zaten biliyorum.Öylede olması mantıklıdır.Bunda sıkıntı yok.

    3.maddenizdeki ateist bir ailede doğan ve bir şekilde müslümanlığı duyupta araştırıp bulup o dine mensup olması fikri biraz fazla acımasızca geldi.Zaten benim sorumun temelindede sizin bu maddede yazdığınız olay var.Şöyleki;

    Ateist aileden yetişme bir kişinin bir ortamda müslümanlığı duyup araştırıp bulmasının zorluğu ile müslüman bir ailede zaten o fikirlerle yetişip büyümüş olan çocuğun bu ilkelere uymasının zorluğu aynımıdır ?

    Altta herkes eşit olsa sınavın bir anlamı kalmazdı demişsiniz zaten bunu söylediyseniz üstte yazdığım sorunun bir önemi kalmamış oldu.Aslında bu tarz konuları bu şekilde kısıtlı örneklere sığdırmak doğru değildir ama siz sınav konusu üzerinden gittiğiniz için bende size öyle bir örnek vereyim.

    Bir sınıf düşünün sınav yapılacak ve ders matematik.

    Ama hoca bir şekilde sınıfı gruplara bölmüş ve bir grup doğduğundan beri matematik eğitimi alıyor çalışıyor uyguluyor.Diğer grubun matematik bilgisi çok zayıf ve çevresinde matematik bilen ona öğretecek insan sayısı çok az.Şimdi bu sınav adilmidir ?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: liberum

    Kaçımız bütün dinleri araştırıyoruz ki ? Türkiye'deki müslümanların %90'ı daha Kuran'ı Türkçe okumamış. Kuran, Tevrat, İncil'i okuyan, bunların kökenleri araştıran( Sümer, Babil), farklı düşünenlerin fikirlerini sorgulayan kaç kişi var ? % 1 bile etmez. Direkt bize yüklenen dini doğru kabul ediyoruz, böyle bi coğrafyada yaşayıp diğer dinlerle ilgili bilgimiz kulaktan dolma.

    20 yaşında bi Japon düşünün. Ailesinde, çevresinde müslüman belki hiç yok. Kendi kültürünün İslam'la uzaktan yakından alakası yok. İslam'ı televizyondan duyuyor sadece. Kafa kesen, bomba patlatan müslümanları biliyor. Ailesi hangi dindense o da o dinden ve kendi dinlerinin doğru olduğunu, diğerlerinin uydurma olduğunu düşünüyor(Bizim gibi) İslam'ın onun için diğer onlarca dinden farkı yok. Ve bu Japon kardeşimiz çok kaliteli bi insan. Yardımsever, dürüst, çalışkan. Çalmıyor, insanların hakkına girmiyor. Bi gün bi kaza geçirip 20 yaşında ölüyor. Ne olacak peki ? İslam'ı biliyor ama İslam'ın tanrısına ve peygamberine inanmıyor, dolayısıyla ibadetlerini yapmıyor. Cennete mi cehenneme mi ? Müslüman olma ihtimali % 1 bile olmayan bi coğrafyada, kültürde doğup erken yaşta öldüğü için, 4-5 sene seçim hakkına sahip bu kardeşimiz onlarca din arasından doğruyu seçemedi diye sonsuza kadar işkence görecek, derisi değiştirilip tekrar tekrar yakılacak. Adalet mi bu ?

    Örneklediğin japon kişi, eğerki temiz bir insansa, yani kul hakkı yememişse , ''azap olunmaz'' ayetine mazhardır. Yani o inkarcı değildir, çünkü yanlış yönlendirilmiş ve dolayısı ile hak bilgiden mahrum kalmıştır. İşte adalet burada.

    Allah'ın kimi nereye koyacağını biz kesin olarak bilemeyiz, o japon şahıs kesin cehenneme gidecektir diyen biri küfre girer, kesin cennete girer diyen kişide küfre girer. En iyisi ona ne olacağını Allah bilir, demektir. Çünkü her insanın ne yaptığını ve yapacağını en iyi Allah bilir.

    Dolayısı ile Allah'ın adaletini, kendi kafamıza göre yorumlamak yanlıştır, asıl adalet ahirette tecelli edecektir.




  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.