Şimdi Ara

papagan.ne yer

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
120
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Acikti hayvan

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Ay çekirdeüi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Papağanlar Ne Yer ?

    Papağanların iyi beslenmesi sağlıklarını ,görünüşlerini ve psikolojik açıdan mutlu olmalarını sağlar ,aynı zamanda daha kolay konuşur ve size karşı daha samimi hale gelebilirler, kısaca aç ayı oynamaz diyebiliriz.
    Piyasada kolaylıkla bulunan Witte Molen, Dr. Sacchi, Bonnie, Champions, Vitakraft vb. markaların üretmiş olduğu papağan yemi karışımları kullanılabilirsiniz fakat herşeyden önce 30 -40 tl almış olduğunuz bu yemlerin ekonomik boyutları sizi ciddi sıkıntıya sokabilir de ; bunun yerine evde sizinde kullanmış olduğunuz şeylerlede onları besleyebilirsiniz ,mutlak olması gereken kavrulmamış çekirdektir ,bu arada çekirdeğe olan düşkünlüklerinden faydalanmalısınız bunun için çekirdeği ana öğün olarak vermeyin her gün yapıcak olduğunuz eğitimde çekirdek kullanmanız işinizi gerçekten kolaylaştıracaktır.

    Sağlıklı beselenmelerini sağlarken onları eğitin
    Mandalina, portakal, elma, muz, ayva, yenidünya, kiwi, kayısı, incir, armut, çilek, üzüm, erik, şeftali, kiraz, vişne, havuç, brokoli (az miktarda),
    Marul (iyice yıkanmış ve kuru olarak),
    Mısır, maydanoz sapı, ıspanak(iyice yıkanmış ve kuru olarak)
    Yeşil biber toplam bir yem kabını geçmeyecek şekilde günlük olarak verilmelidir(asla acı olmaın )ek olarak yeşil biberin çekirdeklerine bayılırlar.
    Meyve çekirdekleri bazı tehlikeli kimyasallar içerdiklerinden kesinlikle verilmemelidir.
    Kolza, ayçiçeği, fasulye türleri, bezelye, kuş yemi, ak darı, buğday gibi tohumların filizleri yüksek besin değerine sahip olduğundan haftada 1-2 kez verilmesi yararlıdır.


    Ek Besinler
    Fındık, yer fıstığı, ceviz, badem aşırıya kaçmamak kaydıyla verilebilir. Bazı kuruyemişlerde ve özellikle yer fıstığında aflatoxin (bir tür küf) bulunabileceğinden kaliteli ve markalı ürünlerin tercih edilmesinde yarar vardır.
    Çok iyi haşlanmış bir yumurtanın çeyreği haftada bir kez, çok az miktarda iyi pişmiş tavuk veya balık eti ise 3-4 haftada bir verilebilir.
    Az miktarda olmak kaydıyla haşlanmış ve yağsız makarna verilebilir. Çok az miktarda tuzsuz ve az yağlı beyaz peynir çok ender olarak verilebilir.


    Su
    Su, oda ısısında ve mümkünse dinlendirilmiş olarak verilmeli ve günde 1 kez yenilenmelidir.


    Vitamin
    Papağanlar seçici davranabildiklerinden besinlerden yeteri derecede vitamin alamayabilirler.
    Piyasada Vetaş firmasının Vetavit fort (100gr) , Eczacıbaşı firmasının Polivitamin Forte (100 gr), Biyoteknik firmasının Viosol (20gr) ve daha pekçok markanın benzer ürünlerini kolaylıkla bulabilirsiniz. Genel olarak vitamin tozlarının pek çoğu aynı etkiye sahiptir ancak amino asit katkılı ürünleri tercih etmeniz tavsiye olunur.
    Not: Papağanınızı ilk aldığınızda bir hafta boyunca her gün vitamin vermeniz yararlı olabilir. Yer değişikliği gibi nedenler stres seviyesini yükselttiğinden, papağanların bağışıklık seviyeleri düşmekte ve hastalıklara açık hale gelmektedirler. Vitamin takviyesi bu gibi istenmeyen durumları engellemektedir.


    Mineral
    Papağanların mineral ihtiyaçlarını karşılamak üzere Vetaş firmasının Depomin ve diğer veteriner ilaçları üreten firmaların benzer mineral solüsyonları kullanılabilir. Orta boy papağanlarda ayda bir kez, üst üste 4-5 gün 15 damla solüsyon suyuna katılarak verilmelidir. Küçük papağanlarda bu miktar 5 damla, büyük papağanlarda ise 20 damla olarak verilebilir. Günde iki kez olmak üzere su kabının yıkanması, ardından suyun değiştirilmesi ve her defasında solüsyon katılması gerekmektedir.
    Kafese koyacağınız mineral katkılı gaga taşı hem papağanın gagasının fazla uzamasını engellemekte hem de kafes ortamında mahrum kaldığı bazı mineralleri sağlamaktadır.
    Not: Papağanınızı ilk aldığınızda vitamin takviyesinin ardından bir hafta boyunca her gün mineral vermeniz yararlı olabilir.

    Kum
    Papağanlar, üst gagalarının iç kısmında bulunan pütürlü yüzey sayesinde yiyecekleri çok küçük parçalara ayırabilmekte ve kanarya, saka vb. kuş türlerinin aksine kuma çok az miktarda ihtiyaç duymaktadırlar. Birkaç ayda bir, yemin üzerine bir miktar kum dökerek ya da ayrı bir kap içerisin kafesine asarak bu ihtiyaçlarını karşılayabilirsiniz.

    Kesinlikle verilmemesi gereken yiyecekler

    Avokado
    Çikolata
    Tuzlu gıdalar (cips,tuzlu kuruyemiş)
    Yağlı gıdalar
    Her türlü alkol
    Gazlı içecekler
    Hazır meyve suları
    Meyve Çekirdekleri
    Maydonoz yaprakları (sap kısımları verilebilir)
    Hurma(cennet meyvesi)
    Soğan
    Mantar
    Patlıcan




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.