Şimdi Ara

Led ampul mi daha fazla ışık verir ? Yoksa florasan mı ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
1
Favori
8.715
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Duy deyince tasarruflu ampul akla geliyor.
    Elektronik balast denilen şimdiki floresanlar oluyor. Ama geçenlerde birisini gördüm bi atölyeye eski tip floresanlardan almış hem de sıfır almış!!! Birilerinin elinde kalmış anlaşılan. Floresan için elektronik balast diye sorulabilir.
    Aslında led neden kullanmıyorsunuz? Hem az yakar hem uzun ömürlü hem de çarpmalara dayanıklı? Duyu çoklayıp birden fazla led kullanmayı da düşünün.

    N'olursa olsun şimdilik hemen idareten bi şeyler alsanız da yazdıklarımızı ilerisi için düşünün..
  • karafetva K kullanıcısına yanıt
    Hocam teşekkür ederim, lümeni yüksek led ampul Türkiye de bulamadım, ama florasanlara baktım tek 1 tane takıcağım için lümeni çok güçlü.

    Duyu yu çoklarsam bu kez hem masraf artmış olur. Kira diye fazla masraf yapmıyoruz güçlü florasan alıp idare etmek istiyoruz ama dedıklerinizde mantıklı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rica ederiz hiç önemli değil. Bu ampüllerin saati döndürmeyenleri bile olduğundan tasarruftaki yerini yeterince anlamak gerek.

    Led ampül duyu kaç lira ki? Belki çoklu duy bile vardır. Olduunu biliyorum da kompleksti biraz.
    Masraf da sanmayın gittiğiniz yere götürürsünüz. Evin eski lambası dursun çıkarken onu takın.
  • karafetva K kullanıcısına yanıt
    neye göre zayıf siz burada otoritemisiniz.
  • @kadircitak espiri yapıyosun da şimdi kaç mesaj okucaz anlamak için?
    ledlerin zayıf olduğu başka üye tarafından yazılmış ben kullanılmasını destekliyorum ledlerin. Ama zayıf sonuçta. Güçlü olan projektör için kullanılanlarını da yazdım. Soğutma sorununu aşması gerektiğini akım kısıtlayıcı kullanılması gerektiğini felan...
    Led ler takıldığı yeri ancak loş yapıyor. Buna göre zayıf mesela...
  • karafetva K kullanıcısına yanıt
    anlamak okumakla olsa sen alim olurdun sadece okuyup kendi çapında karar vererk sonuca varılmaz test eder kanıya varırsın. senin forumdas biri için yazık diyorum evren senin etrafında dönmüyor..
  • N'anlatıyosun? Teknik bi mesele var biz yanlışsak buyur yaz??
    Ben bi şeye zayıf deseydim bile sen neden bana yanıt veriyosun? Teknik olarak aydınlat biz de aydınlanalım
  • karafetva K kullanıcısına yanıt
    ne kulladınki zayıf dedin kullan sonra konuş..
  • Araya karışıp bende nacizane tecrübe edindiklerimi yazayımda yeşillik olsun.
    Klasik tasarruflu ampül meselsinde durum şu,(bu benim gözlemlediğim) osram bu konuda en iyisi ,diğerlerinin hepsi nerede ise aynı.Philips,GE,ve diğer birçok markanın içindeki balast devresinin malzeme kalitesi aynı.
    Sırf merakım yüzünden farklı bir çok ampül aldım zaman içerisinde,eniyi malzeme Osram'da.Para konusunda sıkıntı yoksa Osram,uygun olsun dersen BİM'den Powerkey alınabilir, Philipsin yarı fiyatına olmasına rağmen malzeme kalitesi aynıdır.
    Led konusunda ise bence piyasada had safhada kaos var.Ne idüğü belirsiz yüzlerce çeşit ürün var.Bunların içindede (halogen tipi olmayanlarda) basit çipler var.
    Watt'ına göre 5/10/20/25/vs adet led var içlerinde,Ama bugüne kadar hiçbir led lambanın üzerinde yazan kadar enerji harcadığını görmedim.
    Özellikle ne idüğü belirsiz marka lambaların üzerinde yazan rakamlar tamamen şişirme,hayal ürünü.
    Ve bu dandik marka led ampüllerin içinde adam gibi led sürücü devre bulunmaz,bir direnç bir kondansatör daya gitsin,( ee üç beş liraya satılan led lamba bu kadar olur)
    %90'ında ledlerin dizildiği PCB alüminyum olması gerekirken,ucuz olsun diye epoxi plaket'dir.Kısa bir süre sonra, ledler soğutulamadığı için biri bozulur ve tüm ledler seri bağlı olduğu için hepsi söner.(Bu arızanın tamiri basitdir,3.5 volt ile tüm çipler tek tek kontrol edilip arızalı olan çip üstden atlama yapılırsa lamba tekrar yanmaya başlar.)
    Bunlar benim kendi tecrübelerim tabi,kimseyi bağlamaz.Yaa böyle işte.




  • ekrem3457 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim, bende led almaktan vazgeçtim, güçlü florasan ampul alacağım. Osram markasına bakmadım, hep philipse baktım. Şimdi osrama da bakıcam, aradım güçte ampul bulursam alıcam.
  • 12 Angry Men kullanıcısına yanıt
    Hocam ışık ihtiyacınızı karşılayamadıysanız yardımcı olabilirim.
  • yalnizkimse Y kullanıcısına yanıt
    Henüz değil, zaman bulamıyorum ampul almak için genelde büyük yerlerde satılıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 12 Angry Men kullanıcısına yanıt
    Mekan metrekare,duy tipi ve yönü(aşağı yukarı yan) hakkında bilgi verirseniz ürün önerebilirim.
    Ayrıca ürünleri beğenmezseniz sorunsuz iade edersiniz,Sattığımız lamptime marka ürünlerden alıp memnun olmayan forumdaşım olmadı.
  • Hocam metrekareyi bilmiyorum da, yatak odası boyunda duy tipi e27.

    Ben aslında florasan almayı dusunuyorum phılıpsten, konu un başındaki arkadaşın tavsıyesıyle beğendım de, sadece fırsat bulamadım alışverişe.

    Yine de siz soyleyın incelerım içime sınerse alırım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cooper light diğer adıyla halo led nasıldır?
  • @kadircitak yeteri cevap almışsın. Teşekkürler Sayın @ekrem3457
    Ledler malum zayıf. Pahalısı derseniz ne tasarruf ile o fiyatı geri döndürsün? Sınır dışı kalmaları çok kolay olur pahalı olurlarsa. Pahalısı dahi deseniz gün ışığında seçilmeyecek halde oluyorlar. Bazen gün batmadan ışık gereği oluyor. O zamanlarda hiç faydası olmaz.
    Ama masa lambası olarak ideal olsa gerekler?
    @yalnizkimse
    quote:

    Hocam ışık ihtiyacınızı karşılayamadıysanız yardımcı olabilirim.

    Üşüdüm diyorsan güneş olurum.......
  • karafetva K kullanıcısına yanıt
    senden mum olsa toplu iğne başı kadar ışık saçarsın. led segmenti çok sektör geniş adamlar otobanlarda ,arabalarda kullanmış sen daha masal anlat.
  • Salona, avize;
    yatak odasına, mutfağa, antreye, koridora sarkıt mı almak mantıklı?
    Avize işinden anlamıyorum. LED olanlardan mı alayım? Bi yardım beyler...
  • @kadircitak
    quote:

    mum olsa toplu iğne başı kadar ışık saçarsın.

    Bayağı bi sorunun var anlaşılan. Nerede n'oldu? başka forumların meselesi mi taşınıyor buraya? Hiç kimseyi şikayet etmedim hatta övünürüm bununla. Ama sataşıp sırf şikayet etmek için bekleyenler "deforum" dan öteye geçemezler. Küfürlü konuşan birisi değilim istediğini bende bulamayacaksın.

    Ledler çok geniş alanlarda verimsiz kullanılıyorsa ışık saçtığını sanıp ne idüü belirsiz dalga boylarında saçmalayanlarca kullanılmıştır. Tabi teknoloji gelişiyor son saniye bi şe olsa yazılırsa haberimiz olur. Çıkıp da behemahal bilinen genel geçer bilinen bir zaaf için, gelişme kat edildiğinde nasıl bilmezsin demek dengesiz konuşmaktır. Yeni birşeyse yazılır herkes öğrenir. Öğrenmek böyle olur.

    Mum neden toplu iğne başı kadar? Hiçbirşey bilmeyen bir kardeşime ben hakaret etme gereği duymam. Sizlerin bu hakaretlerinizin sebebi nedir? Meşhur olmak için sataşıyorsanız ben şahsi cevap değil düşen forum kalitesini ayağa kaldırmak için cevaplıyorum. Bu mesajların silinmesi değildir forum kalitesi, gerekli cevapların verilmesidir.




  • karafetva K kullanıcısına yanıt
    benim senin forumcularım forumdaşlarım yok bilader bu dünya seninle var olmuş gibi tavırlarında vaz geç senin bir derdin olmasa her konuya , atmazsın civciv bile 21 günde çıkıyor yumurtdan sen 7 günde çıkmış tam algılaman oluşmamış.hakaret varsa admine dersin keser cezayı
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.