Şimdi Ara

Resmi olarak açıklandı: İthal cep telefonlarına ek vergi gelmiyor! (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
219
Cevap
0
Favori
3.785
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Primarch

    Bu "Telefon yerli değil, dışarıdan parça getirtip birleştiriyorlar!" salaklığı bi' bizim millette var maalesef. Casper ne yapsın RAM mi üretsin işlemci mi üretsin ne yapsın istiyorsun? Tüm firmalar zaten iç aksamı fiyat bandına göre döşer Qualcomm'u ile şusuyla busuyla...

    Ha kendi aksamını üreten firma da var yok mu? Ama Türkiye'de herhangi bir firmanın o düzeye gelmesi için yıllar gerek. Hele ki böyle marka düşkünü tüketim çılgını ecnebi meraklısı insanımız varken.

    Siz VESTEL almam deyin istediğiniz kadar. Yarın öbürgün evlenirsiniz bir şey olur beyaz eşyaya yine VESTEL'e gidersiniz. Böyle marka düşmanlığına da gerek yok, tıpkı marka seviciliğe gerek olmadığı gibi.

    Enine boyuna ölçersin, fiyat performansına göre alırsın bir ürünü. Apple ise 10 kuruş eder VESTEL ise 1 kuruş etmez mantığıyla giderseniz bu firmalar da böyle salak salak yöntemlerle insanları kendine çekmeye çalışır tabi.

    Eğer ortaya rekabetçi ve iyi ürün koymazlarsa kimse almak zorunda değil.Snapdragon 200lü telefonları 1000 tl bandında çıkarıp satılmayınca da bu vergi önerisini ortaya attılarr.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Primarch

    Bu Telefon yerli değil, dışarıdan parça getirtip birleştiriyorlar! salaklığı bi bizim millette var maalesef. Casper ne yapsın RAM mi üretsin işlemci mi üretsin ne yapsın istiyorsun? Tüm firmalar zaten iç aksamı fiyat bandına göre döşer Qualcommu ile şusuyla busuyla... Ha kendi aksamını üreten firma da var yok mu? Ama Türkiyede herhangi bir firmanın o düzeye gelmesi için yıllar gerek. Hele ki böyle marka düşkünü tüketim çılgını ecnebi meraklısı insanımız varken. Siz VESTEL almam deyin istediğiniz kadar. Yarın öbürgün evlenirsiniz bir şey olur beyaz eşyaya yine VESTELe gidersiniz. Böyle marka düşmanlığına da gerek yok, tıpkı marka seviciliğe gerek olmadığı gibi. Enine boyuna ölçersin, fiyat performansına göre alırsın bir ürünü. Apple ise 10 kuruş eder VESTEL ise 1 kuruş etmez mantığıyla giderseniz bu firmalar da böyle salak salak yöntemlerle insanları kendine çekmeye çalışır tabi.


    Adamlar bari tasarımlarını kendileri yapsın diyoruz onu dahi beceremiyolar.Ayrıca bu devirde Vestel'den beyaz eşya alan kaldımı cidden.





  • Sonuçta vestel bitti artık. Hiç bir zaman da kaliteli mal ürettiğini görmedim zaten.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vestel'in talebini geri çekmesi iyi olmuş. Tabi bu Vestel'i alınmayacaklar listemden çıkarmıyor :)

  • Alma aldırman kampanyası devam ediyor benim için.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Biyturs_OnSr

    quote:

    Orijinalden alıntı: Muhammet1993

    Verdiğin 3 kuruş vergiyle mi alındı binlerce otobüs verdiğin 3 kuruşla mi yapıldı yüzlerce hastane okullar üniversiteler he nohut beyinli . Al eline kalem kağıdı da bir hastanenin bir okulun maliyetini internetten bakarak yaz bir yere . Verdiğin 3 kuruşla bir avuç harç alabiliyor musun . Allah akıl vermiş kullan biraz ısrar etme . Aa afedersin sana vermemiş belli ki

    Normalde 2 kişinin arasına girmem ama bu hepimizi ilgilendiren bir durum.

    Buradan bakınca milletvekili veya belediye başkanı gibi görünüyorsun, çok optimist yaklaşıyorsun duruma. Her gün ekmek alıyoruz değil mi ? Bak sen 3 kuruş vergiyle mi yapıldı diyorsun, nüfus şuan 75 milyon. 0,03 x 75.000.000 = 2.250.000 (2 milyon 250 bin TL) (Her gün tabi ki 1 ekmek alınmıyor, daha fazla, ama 3 kuruştan gidelim)

    Bak 2 milyon TL ile istediğin hastaneyi, okulu, köprüyü istediğin şehre dikersin, ertesi gün zaten 2 milyon TL daha geliyor, başka bir şehre dikersin, bütün şehirler bitince maaşlarını ödersin vs. yani o küçük gördüğün 3 kuruş vergiyle, günlük 1 ekmekten alınan vergiyle bak neler yapılıyor. Şimdi KDV'yi, ÖTV'yi vs. hesaplamaya kalkarsam mevzu ak saraydaki altın klozete, Mercedes'lere, helikopterlere, özel jetlere gelecek, o yüzden 3 kuruşta bırakıyorum hesaplamayı.

    Diyeceğim o ki kimse gelipte bana devlet bu vergileri hak ediyor demesin.

    mantığa bak
    sen git bu matematikle yunanistanı kurtar
    altın klozet sözünden bile belli ama yinede




  • quote:

    Orijinalden alıntı: droid7399

    Bir kişi yıllık 800 tl vergi vermiyor mu? Şaka galiba :)
    Asgari ücret 1300TL -> yıllık 15.600 TL
    1) Bu parayı kazandığında işveren zaten senin adına devlete gelir vergisi ödüyor. Bu kişinin gelirine baktığımızda %15 ile başlayıp yıl sonuna doğru %20'ye çıkacak neyse %15 de; 2340TL gelir vergisi ödendi işveren tarafından.
    2) Bu parayı harcarken çeşitli vergiler ödersin kdv, ötv, kira ödüyorsan onun bir kısmı vergi olarak gider, oranlar değişken olduğu için biz ona da %15 diyelim. 2340TL daha vergi ödedin.

    Bak Türkiye'de yaşayan en düşük gelirli insanın devlete kazandırdığı yıllık 5bin tl'ye yakın para var.

    Ben devlet düşmanı birisi değilim, harcamanın belli bi miktar vergisi olsun eyvallah ama ötv tamamen soygundur. Gelir vergisi ödemek işverene büyük bir külfettir. Bunları kalkması lazım. Ama devletin en büyük gelir kaynağı vergi olduğu için kaldırmayı bırak artırarak geliyor. Tek çözüm üretim, ihracat.

    adamım inşaat işçileri maaş sız günlük yevmiye olarak çalışır nerde nasıl kime çalıştığını da kimse bilmez.hatta işçi bile uğraşmak istemez yevmiye alayım da gerisi teferruat der bazen işi olmaz ayda 2 gün çalışır bazen 30 gün + mesai ile aylık 75 yevmiye yapanları gördüm yani 7.500 tl ediyor ama bu 7.500 tlden hiç vergi vermez türkiyede işler böyle yürür üstelik bu adamın alışveriş yaptığı yer de çoğu zaman bakkallardır bunların yüzde 80 i fiş kesmez telefonu 2. el alırsa ona da vergi ödemez.diyelim ki asgeri ücretten para kesiliyor bunu o adam ödemiyor ki iş sahibi ödüyor adam banane ben bu fiyattan çalışırım devlete verdiğinden bana ne diyebilir.bende inşaatta baya çalıştım biliyorum bu işleri.




  • vestel telefon kullanan bir insanla arkadaş kalmam mümkün değil
  • Fiyatlarda bi değişiklik olacakmı peki

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vergi gelmesine gerek yok ki zaten her yeni model daha pahalıya çıkıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sanki cihazların fiyatları çok ucuzmuş gibi, bir de ek vergilendirme getirmeye çalıştılar.
    Hayır arkadaş onu da geçtim, sen kendi cihazlarını o fiyatlara (kaldı ki fiyatlar da gayet uygun) satamıyorsan
    hatayı sistemde değil, kendinde arayacaksın.
    Çin'de falanca markanın ürettiği kalitesiz cihazlara gümrükten geçerken etiketi çakıp 50 dolara aldığın cihazı 200-250 dolara millete kitlemeye kalkarsan olacağı bu.
    Kaldı ki cihazları da kalitesiz yani. Gerçekten kalitesiz.
    Onu da geçtim, Vestel'i Vestel yapan cihazlar da kalitesiz. (Ev elektroniği)

    Yapamıyorsanız bırakın arkadaşım, çekilin bu sektörden. Niye macera arıyorsunuz ki?
  • Beter ol vestel. Geçen baktım telefonu nasıl birşey diye çöp telefonu LG K10 dan pahalıya satıyor.
  • Telefonu elinde patlayınca oraya buraya saldırdı aldı sonra 3 ün 1 ini

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ithal telefonlara ek vergi getirilsin diyen beyinsizin vestel hemen isine son verip sirkete ihanetten dava acsin bence.Suana kadar en az 20 30 bin tl lik alisverisi durdurdum resmen abim teyzem annem arkadasim derken hesaplayinca 25 bin falan yapiyor.Benim icin vestel bitmistir boyle birseyi gundeme getirdigi icin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nevfel

    Sanki lg apple samsung herşeyi kendi üretiyor. Alayını foxconn gibi çinliler üretiyor çoğu zaman. Vestel de tasarımı kendi yapıyor parçaları burada montajlıyor. Şuanda birçok dünya markası üretimini vestele yaptırıyor aynı foxconn'a yaptırıldığı gibi. O nedenle vestel düşmanlığı yapacağınıza almıyorsanızda üç kuruş menfaatinizi ülke menfaatinden üstün görme huyunuzdan vazgeçip vestel aldırmam aldırtmam diye yırtınmayın. Almayın çekilin kenara.



    Lg samsung apple ülkesinde inadına yerli deyip reklam yapmıyor. Sen hem ülkende sadece birleştirme yap sonra kalk inadına yerli de. Bosch firması bulaşık çamaşır Makinası üretirken beyin denilen dijital kartlar hariç her ürün ülkemizde yapılıyor oda mı yerli. Toyota da mı yerli kafanız boş işler çalışacağna araştırın fikriniz olsun. Sende milletin keyfine laf etme kaç kenara.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: javaprof

    vestel alın aldırın bu türkiye düşmanları forumda bile bile karalıyorlar vesteli türkiye gelişemesin diye vestel türkiyenin en büyük teknoloji firması bir sürü mühendis ekmek yiyor bu vatan düşmanlarının yazdıklarına inanmayın.vestel kalitesiz mal üretiyorsa niye türkiyenin her yerinde vestel mağazası var niye 5 milyar dolar ihracat yapıyor başka 5 milyar dolar ihracat yapan var mı vestel batsın onun yerine heryerde apple mağzaları açılsın bizim batıseverlerde bayram etsin yok öyle dava.vestel almıyorsanız da arçelik casper general mobile alın vatana hayrınız dokunsun.

    Ne satıyor 5milyar dolar saysana. Beko yıllardır yurt dışına satıyor ürünü vestel kaç sene olmuş daha 5milyar mal satarmış.

    Kay öteye Vestel trolü.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trakyAli-1986 -- 7 Mart 2016; 12:51:50 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • trakyAli-1986 kullanıcısına yanıt
    Sizin ki keyif değil sebebsiz düşmanlık. Dünyada herşeyi yüzde yüz yerli üretebilen firma enderdir. Ben sizin keyfinize karışmıyorum almazsan alma ama bu kadar insanın ekmek yediği yerin zarar görmesi için uğraşma diyorum. Neyse size cevap vermek fikrinizi değiştirmeyecek anlaşılan.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tesladanutandım

    quote:

    Orijinalden alıntı: seylem

    quote:

    Orijinalden alıntı: tesladanutandım


    quote:

    Orijinalden alıntı: seylem

    quote:

    Orijinalden alıntı: tesladanutandım


    quote:

    Orijinalden alıntı: seylem

    quote:

    Orijinalden alıntı: tesladanutandım


    quote:

    Orijinalden alıntı: Biyturs_OnSr

    quote:

    Orijinalden alıntı: Muhammet1993

    Verdiğin 3 kuruş vergiyle mi alındı binlerce otobüs verdiğin 3 kuruşla mi yapıldı yüzlerce hastane okullar üniversiteler he nohut beyinli . Al eline kalem kağıdı da bir hastanenin bir okulun maliyetini internetten bakarak yaz bir yere . Verdiğin 3 kuruşla bir avuç harç alabiliyor musun . Allah akıl vermiş kullan biraz ısrar etme . Aa afedersin sana vermemiş belli ki

    Normalde 2 kişinin arasına girmem ama bu hepimizi ilgilendiren bir durum.

    Buradan bakınca milletvekili veya belediye başkanı gibi görünüyorsun, çok optimist yaklaşıyorsun duruma. Her gün ekmek alıyoruz değil mi ? Bak sen 3 kuruş vergiyle mi yapıldı diyorsun, nüfus şuan 75 milyon. 0,03 x 75.000.000 = 2.250.000 (2 milyon 250 bin TL) (Her gün tabi ki 1 ekmek alınmıyor, daha fazla, ama 3 kuruştan gidelim)

    Bak 2 milyon TL ile istediğin hastaneyi, okulu, köprüyü istediğin şehre dikersin, ertesi gün zaten 2 milyon TL daha geliyor, başka bir şehre dikersin, bütün şehirler bitince maaşlarını ödersin vs. yani o küçük gördüğün 3 kuruş vergiyle, günlük 1 ekmekten alınan vergiyle bak neler yapılıyor. Şimdi KDV'yi, ÖTV'yi vs. hesaplamaya kalkarsam mevzu ak saraydaki altın klozete, Mercedes'lere, helikopterlere, özel jetlere gelecek, o yüzden 3 kuruşta bırakıyorum hesaplamayı.

    Diyeceğim o ki kimse gelipte bana devlet bu vergileri hak ediyor demesin.

    Bu işleri bu kadar basit mi zannediyorsun? Ülkenin ödediği faizden haberin var mı?

    Akp karşıtı biriyim ama ülke çok fazla faiz ödemesi yapıyor.Ekonomimiz bitik durumda.Üç kuruş ekmek ile olacak işler değil.Acilen ihracat yapmamız lazım.

    Yaa hani artık faiz bittiydi!! ımf ye borc para veriyorduk??! 15 senedir Üreten ,ihrac eden neler yapıldı?? varsa yoksa inşaat!! Bugday ülkesiydik ,samanı ithal eder olduk saman ya bildigin samanı ithal getirtiyoruz.Madem ülke bu durumda ,bu israf,bu savurganlık neden??Madem vergiler ,borç,faiz yüzünden yüksek , ozaman Halkı vergi yükü ile ezerken yandas işadamının 400 milyon dolar vergi borcunu neden silersin??!

    Facebookda değilsin kendine gel.

    "Facebookda" degil da ekini ayrı yazacaksın Benden tavsiye cok takılma böyle şeylere.Soru işaretlerini cok kullanmamın nedeni dikat cekmek,eleştirme amaclı.

    Dikat çekilmez.Dikkat çekilir.Ayrıca yazımda belirttim yüzde yüz uymuyoruz belki ama Facebook' da atarlı abiler paylaşır gibi mesaj yazmayın diye.İki üç tane soru işareti arka arkaya koymanın sebebi olamaz.Anlatımı pekiştirmek istiyorsan güzel yöntemmiş.Edebiyatçılara söylemek lazım.Bol bol noktalama işareti koysunlar.

    Lütfen!!!! Bir daha böyle mesajlar paylaşma olur mu?????

    Niye sen forumun agasımısın?? sanamı soracagım?Yukardaki son mesajında bile bir ton yazım yanlışı var,sen kendini düzelt önce,ondan sonra başkalarını uyar olurmu? Benle ugrasacagına yukarıdaki mesajlarda "lan" kullanılan ve hakaret içerikli mesajları şikayet et!!! Bir işe yararsın!!

    Önce bir Türkçeyi katletme lütfen.Tamam noktalama,yazım yanlışı yüzde yüz dikkat et diyemem, bizde fazla dikkat edemiyoruz ama Facebookda değilsin kendine gel.

    İlk mesajımda da belirtmiştim harfiyen uymadığımı.Ama en azından büyük küçük harfe biraz dikkat et.Peşine on tane ünlem veya soru işareti koyma.Ama anlamayacaksın yine beni.Ne demiş Mevlana;

    “Bir cümle yeter sözden anlayana, destan yazsan fark etmez laftan anlamayana.”

    Kardeş iyimisin sen? surdaki her yorumda yazım hataları var ,benden ne istiyorsun? bana niye sardın anlamadım??Sen önce kusursuz dogru yazmayı ögren ondan sonra milleti düzeltmeye kalkarsın ok?? Hatta forumdan milletin yazım yanlıslarını düzeltmek için görev iste cok meraklıysan!!Millet birbirine hakaret yagdırıyor sen gelmiş benle ugrasıyorsun!!Daha hala öyle yazma diyor!Sen kimsin yaa??Sana inat hep böyle yazacagım!!




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mementopolis

    quote:

    Orijinalden alıntı: AlkanExclusive

    Hala vestelin yaptıklarını %100 yerli sananlar var. Ulan o Casperın kasası hariç hiçbir şeyi yerli değil! (işlemcisi intel, ekran kartı nvidia, ramler yabancı vs vs vs) Vestelin ürettiği çoğu şeyin içinde kulandığı elektronik kartlar yurtdışından geliyor. O tvlerin panelleri yabancı vs vs Hangi yerlisinden bahsediyorsunuz lan? Geçen sene çıkarttıkları telefonun içi Çinden gelme! Bu adam buğday verip karşılığında onları mı alıyor sanıyorsunuz? onların yurtdışından aldıkları da cari açığa katkıdır. biraz mantık artık ya!!!!! kalkmış birde vatan haini diyor. Otur araştır sonra yaftala bari..


    Apple de sanirsin ki amerikan mali bilesenler kullaniyor, elin taiwanli markalari , koresilisi, cinlisi . Bu kafadan bir cikamadik arkadas.

    Sen apple Amerika da inadına yerli reklamı yaptığını duydun gördün mü.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Primarch

    Bu "Telefon yerli değil, dışarıdan parça getirtip birleştiriyorlar!" salaklığı bi' bizim millette var maalesef. Casper ne yapsın RAM mi üretsin işlemci mi üretsin ne yapsın istiyorsun? Tüm firmalar zaten iç aksamı fiyat bandına göre döşer Qualcomm'u ile şusuyla busuyla...

    Ha kendi aksamını üreten firma da var yok mu? Ama Türkiye'de herhangi bir firmanın o düzeye gelmesi için yıllar gerek. Hele ki böyle marka düşkünü tüketim çılgını ecnebi meraklısı insanımız varken.

    Siz VESTEL almam deyin istediğiniz kadar. Yarın öbürgün evlenirsiniz bir şey olur beyaz eşyaya yine VESTEL'e gidersiniz. Böyle marka düşmanlığına da gerek yok, tıpkı marka seviciliğe gerek olmadığı gibi.

    Enine boyuna ölçersin, fiyat performansına göre alırsın bir ürünü. Apple ise 10 kuruş eder VESTEL ise 1 kuruş etmez mantığıyla giderseniz bu firmalar da böyle salak salak yöntemlerle insanları kendine çekmeye çalışır tabi.

    Parçaları dışardan getirip yerli yerli diye reklam yapmada biz de mevcut sizin gibilerin yüzünden.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.