Şimdi Ara

C-HR Toyota Ana Konu (134. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.985
Cevap
101
Favori
514.915
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 132133134135136
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: haunt54

    Her yorum yapanı önemseyip, cevap yazmayınız.

    Muhtemelen araçları sadece bilgisayar oyunlarında kullanabilen bir ergen, fazla araştırmaya gerek yok, profile tek tıkla fikir sahibi olabilirsiniz.

    Haklısınız... Açtığı konulara yazdığı yazılara bakıyorum bir tane mx5 ile ilgili bir yazı yok Bilgisayar oyunlarında araba yarışlarını mx5 ile oynuyor galiba :)
  • 1000 km kontrolünü bugün atlattık ve cam açma/kapama olayı tamamdır.. Servis dün yaptığımız görüşme ile ilgili özür diledi ve işi tatlıya bağladık.. Araç hakkında servisten bile fazla bilgi sahibi olmak efsane bir özgüven ve biraz ukalalık yaratabiliyor

    Emeği, yazısı, yorumu geçen herkese sonsuz teşekkürler..

    Mutlu sürüşler C-HR'cılar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Toyota müşteri hizmetleri hattında bir sıkıntı var sanırım bugün yine aradılar açıyorum önce müzik çalıyor sonra müşteri temsilcisi yerine ya bilgisayar çıkıyor veya telefon kapanıyor. Pazartesi veya Perşembe boş vaktimde gidip bakmayı düşünüyorum ama hibrit test aracı yoksa boşa gitmek istemem ilk gelen araçlarda giden arkadaşlar Ankara bayilerinde 1.2 test aracı var hibrit yok demişlerdi bu durumda benim için gitmenin anlamı olmaz 2017 yi beklerim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aliece A kullanıcısına yanıt
    tekrardan selamlar :)

    aracı mezar kabin olarak tanımlmamın sebebi arka camın hem küçük oluşu hemde yükseğe konumlandıırlmasından dolayı iyice gömülme hissi vermesi. Tasarımın biraz coupe olması gereği böyle olmak zorunda orası ayrı.

    qq 1.6 dci 130hp olan motorun düz vitesi 9.9 fabrika verisi 0-100 hızlanmaya sahip yani chr nin memlekette bulunan tüm versiyonlarından en az 1sn daha hızlı. Fabrika verileri ile konuşuyorum.

    ha birde mx5 performanslı bir araç değil aslında kendi motorumada hitler diyorum çünkü ilkel bir teknoloji kullanıyor. mx5 tamamen sürüş keyfi odaklı bir araç yada sürüşü keyfe çeviren diyelim :)

    fiyatla ilgili eleştirimde lansmanda 83 e çıkarıp kar ettiğin bir aracı ''hadi beyler bu tuttu 90-100 Allah ne verdiyse zamlayalım'' yöntemiyle alakalı. mx5 ilk çıktığı günde aynı fiyattı hala aynı fiyat zaten ullanıcı kitlesi benim gibi bir avuç insan :D

    ek olarka chr Türkiyede üretiliyor ve üretim maliyetleri lojistik olarak ithal araçlara göre çok daha uygun.

    ötv çılgınlığı ile yorum yapsam hapse atarlar o derece öfkeliyim.


    birde bana sallayan arkadaşlara cevap veriyim...

    eleştirilerim bir otomobile gençler insanlara değil bir otomobile mezar dedim diye kızıyorsanız japon olmanız lazım yada art niyetli. sizde aaa yumurta kadar arabaya çuvalla para vermiş diyebilirsiniz kimseye kızmam emin olun.

    profilimi inceleyen hafiye arkadaşada son sattığım pc'nin 14.000TL olduğunu görmesini istiyorum yani pc'ye 14.000 verebilyorsam otomobilede 100 bin verebiliyorumdur heralde.


    DSG vites değiştirme hızı olarak şu an yeryüzünde son nokta. EDC'de peşinden geliyor DSG nin kullanıma bağlı dağılma sorunları var bu birazda 1.4 180hp lik aşırı beslemerde standart olarak kullanılmasındna kaynaklanıyor. EDC'nin kararsızlık sorunları var ama 2. sınıf olduğuna katılmıyorum hız olarak bakarsan dsg 1 edc 2 sorunsuzluk olarak bakarsak bmw m serisi SMG ve SMGII'yi bile çöpe atmamız gerekir. CVT yüklenilen sürekli pres altında çalışan bir şanzıman değil. gördüğü en yüksek hp gücü 200hp atmosferik ve ordada tüm çalışmalara rağmen 1sn performans kaybettirmiş.

    sorunsuzluğunun kaynağını ben genellikle 100hp civarı günlük yumuşak kullanımına bağlıyorum.



    CHR sahibi olma konusuna gelirsek

    benim eleştirilerim otomatik vitesineydi: ben manuel hariç kullanmıyorum o yüzden şamsızmanda eksi yok benim için

    performansınaydı: şöyle 8-9 sn 0-100 ile çok keyifli bir araç olabilir mevcut motorla bence hantal

    boğuculuk hissi arkadakini ilgilendirir ben zaten tek yaşayan biriyim beni ilgilendirmez birde cam tavan seçeneği mutlaka gelmeli

    CHR'ye 1.6 litreyi geçmeyen 8-9sn 0-100'lü bir motor gelirse siyah tavanlı dynamic versiyonunu düz vites ve cam tavanlı olarak alırım evet :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rcpdrnc -- 9 Aralık 2016; 23:53:12 >




  • rcpdrnc kullanıcısına yanıt
    Eleştirilere soğuk kanlı cevap vermeniz güzel :) CHR için ve diğer modeller için toyota nın gelecekte güzel planlanları var umarım her şey gönlünüzce olur.. http://m.ototeknikveri.com/haber/8458/toyotadan-tnga-tabanli-yeni-motor-ile-8-ve-10-ileri-sanzimanlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • rcpdrnc kullanıcısına yanıt
    Merhaba:-))

    Öncelikle sizinle sohbet güzeldi her mesajda daha net oldunuz ve en sonunda neredeyse sipariş verme durumuna geldiniz:-)))

    Sadece hem sizde hem de diğer insanlarda fiyat konusunda neden ibu araba Türkiye'de üretildi ucuz olacak mantığı oldu anlamıyorum. Sonuçta araba Toyota Anadol değil:-)) Bilgisayar konusunda uzmanlığınız tartışılmaz anladığım kadarıyla oradan bir örnekle devam edelim Apple bütün bilgisayar ve telefonlarını Çin'de üretiyor peki Çin'de farklı ve ucuz fiyata mı satıyor? Cevabını siz daha iyi bilirsiniz ama ben yine de söyleyeyim "Hayır" Çünkü bu tür büyük firmaların global satış politikaları vardır ve ona göre fiyatlarını belirlerler. Ben Toyota'nın sahibi değilim sonuçta keşke 50000 TL'ye araba verselerde ona binsek neden bu kadar para vereyim o ayrı bir konu ama gerçeklerdende kaçamıyoruz Eğer birgün bizim mühendislerimiz bu arabanın benzerini Türkiye'de %100 yerli üretimle gerçekleştirirlerse o zaman bu sitemleriniz karşılık bulur. Araba Toyota olduğu sürece siz ister kızın ister sevin adam bunu nerede ürettiğine bakmadan fiyatını koyar. Eğer üretilen yerde ucuz olsaydı yıllardır Meksikalılar VW'ni bedavaya alırlardı:-))) Bir de arabanın fiyatı çok satttığı için değişmedi. Adamlar lansman için fiyat belirlediklerinde dolar 3 TL'ydi. 15 gün içinde 3.50 olunca onlarda şaşırdılar bir de ÖTV girince kimse zarar etme istemez bastılar zammı (Beni Toyota yetkilileri görse kesin madalya verirlerdi onların haklarını savunduğum için:-))))

    Bu arada az önce Toyota yetkilileri lle görüştüm telefonda beni kırmadılar istediğiniz özelliklere uygun bir modeli hazırlıyorlar adresinizi verirseniz kısa sürede eve teslim edecekler:-))) 1.5 manuel 8 sn 0-100 olacak cam tavan dynamic versiyon değil mi? Renkte bir tercih varsa onu da alalım da olmuşken tam olsun eksiklik kalmasın Hayırlı geceler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aliece -- 10 Aralık 2016; 0:36:56 >




  • rcpdrnc kullanıcısına yanıt
    Size yazdıktan sonra zamaneking'in verdiği bağlantıdan C-HR için bir bilgi buldum kalbim temizmiş sizinle onu da paylaşayım:-)))

    Toyota yöneticileri seriye daha sonra yüksek performanslı bir versiyon da eklemek istiyorlar. C-HR’ı Nürburgring 24 Hours yarışlarına sokma kararı da bu performans versiyonu olasılığını güçlendiriyor. Yarış versiyonu 1.5 litre dört silindirli 178 hp (133 kW) motora sahip.

    Gördünüz mü siz istediniz bir göz Allah verdi iki göz (Motorda 1.5 iyi sallamışım vallahi:-))). Artık bir zahmet gidip Nürburgring 24 Hours yarışlarına katılırsınız:-)))
  • Aliece A kullanıcısına yanıt
    aslında 50 bin liraya veriyor zaten aracı ötv+kdv+kdv'nin ötv si ile 100 oluyor :D

    ucuz olacak mantığı şu. toyota bu aracı 83 den satmaya devam etse kar etmeyede devam edecekti neden ?

    ihtal araçlar biliyorsunuz fabrikadan çıkışından itibaren lojistik firmaları aracılığı ile taşınır misal hadımköy'de üretilen bir mercedes otobüs'ün almanyaya gidiş hikayesini anlatıyım

    1. hadımköy fabrikadan sürerek pendik limanına kadar 100km mesafe
    2. pendik limandan ro-ro gemisine yüklenir
    3. 3 gün sonra italyanın trieste limanında gemiden iner
    4. buradan yine sürerek ve tır üzeri olarak avrupadaki fabrikalara oradanda bayilere dağılır

    peki bu aşamaları kim yükleniyor ? tabiki bir lojistik firması ve her kalemine ayrı fatura kesip ayrı karlar alıyor.

    ancak bu otobüslerin parçaları tek bir konteylerde geliyor ve ortalama 50 otobüsün parçaları diyebiliriz.

    yani chr nin parçaları yurtdışından toplu olarak tek seferde 50-100 araçlık partiler halinde gelirken, yurtdışına tek tek yukarıda saydığım masraflar ile gidiyor.

    tek tek 50 otomobilin gümrük masraflarını düşünün buna karşılık tek bir konteyner masrafını. İşte bu yüzden CHR istense ucuz satılabilir.

    ama 1 ayda 1000 tane satınca normal kim olsa artırır fiyatı.




  • Aliece A kullanıcısına yanıt
    http://www.ototeknikveri.com/haber/7942/japonya-icin-toyota-c-hr-nin-ozellikleri-yayinlandi

    aklın yolu 1 :D

    bu motorla manuel gelsin alınır işte.
  • rcpdrnc kullanıcısına yanıt
    Bu konuya itiraz etmeyeceğim haklısınız istense ucuza satar ama satmaz dünyada da satan kimse yok onu söylemek istedim sizde zaten durumu çok güzel izah etmişsiniz. 1 ayda bin tane satmakla hala fiyat bağlantısı olmadığını iddia ediyorum. Bu tamamen firmanın fiyat politikası ile alakalı birşey çünkü 1000 rakamı Türkiye'de büyük küresel bazda ise neredeyse hiçbirşey. Ekteki İngilizce haber durumu çok güzel anlatıyor (İngilizce bilmeyenlerde durumu anlar ama özetle Toyota sadece Eylül ayında ABD'de 197000 araç satmış) Bizdeki 1000 taneden zamla alacakları para tamamen profesyonellik ve firma politikasıyla alakalı. 1000 değil 100 tane de satsa fiyat bu olurdu. Bizdeki 1000 rakamı devede kulak. Honda bunu zaten yaptı. Türkiye'de satışlar neredeyse dibe vurdu ama adamların fiyatlar hala tavan çünkü toplam satışta Honda için Türkiye'de bu araba satılmış ya da satılmamış hiç önemi yok. Dünyada satmaya devam ediyor özellikle de ABD'de. İşte söylediğim haber:

    Toyota Motor Sales (TMS), U.S.A., Inc., today reported September 2016 sales of 197,260 units, an increase of 1.5 percent from September 2015 on a volume basis. With the same amount of selling days in September 2016 compared to September 2015, sales were up 1.5 percent on a daily selling rate (DSR) basis.

    September 2016 Highlights

    Corolla up 17 percent
    Camry posts September sales of 30,707 units
    Toyota Division light trucks up 11.5 percent; posts September and year-to-date sales record
    RAV4 sales rose 8.6 percent; posts year-to-date sales record
    Highlander up 21.3 percent; posts best-ever September and year-to-date sales record
    4Runner up almost 21 percent
    Land Cruiser up almost 171 percent in September
    Toyota division pickups up 28.4 percent
    Tacoma up 35.4 percent; posts sales of 15,723 units
    Tundra up 18.2 percent
    TCUV posts best-ever sales for the month
    Lexus LUVs up more than 24 percent; posts best September, year-to-date and third quarter sales
    NX up almost 52 percent in September; posts best-ever September, year-to-date and third quarter sales
    GX up 23 percent for the month
    LX up more than 124 percent in September



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aliece -- 10 Aralık 2016; 1:19:21 >




  • murth M kullanıcısına yanıt
    Diamond CHR ı ve diğer CHR modellerini yeni alanlar yeni alanlar rüzgar sesi olmadığını söylüyorlar ....biz aracın ilk üretimlerini aldığımız için mi var acaba.. bizim araçlarda küçük bir güncelleme ile bu rüzgar sesinin giderilebileceğini düşünüyorum.. bu konu ile ilgili zamanım olursa servise gidip kayıt açtıracağım.. ( gelin şu gün detaylı bakalım dediler gidemedim ama bu konunu üzerine düşmemiz Lazım )

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vw bile yakında dsg şanzımanı bırakacak, bununla ilgili haberler çıkıyor. Ne kadar hızlı olsa da sağlam olmadıktan sonra bir anlamı kalmıyor. Konfor konusunda da kararsızlıklar oluyor, bir cvt konforu veremiyor.

    Gm, hyundai kia, Toyota gibi firmalar da yeni nesil 8kademeli şanzımanları duyurdular.

    Chr da cvt şanzımanı manuel hızlanma farkı sadece 0,2saniye. Ayrıca tüketimde de daha ekonomik.

    Motor konusunda ise katılıyorum. Bu sadece yeterli denecek motorları var, keyifli motorları yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TOYOTA MODELLERİ İÇİN 2017 MODEL YILI GÜNCELLEMESİ

    Şu kısım dikkatimi çekti; yorumsuz diyorum başka da bir şey demiyorum arkadaş!
    "Artık Toyota Safety Sense, tüm Auris Hatchback ve Auris Touring Spor modellerinde standart olarak bulunuyor. Güvenlik paketi, müşterilere Çarpışma Öncesi Sistem (PCS), Şeritten Ayrılma Uyarısı (LDA), Otomatik Uzun Far (AHB) ve Yol İşaretleri Desteği (RSA) sunarak aktif güvenlik ve sürüş yardımını yeni seviyelere taşıyor."

    http://www.ototeknikveri.com/haber/8449/toyota-modelleri-icin-2017-model-yili-guncellemesi




  • silversmith S kullanıcısına yanıt
    Toyota Safety sense için ne söylesek haktır.. Toyota ya CHR ı kasımda satın alan 1007 kişi mail ya da telefon ile irtibata geçerek biz toyota Safety sense isteriz deseydi şimdi daha güvenli araçlara biniyor olurduk.. araç yeni olduğu için insanlar merak ediyor toyota kullanan da var kullanmayan da meraklı kitle de...her şeyi sordular bu güne kadar sadece güvenlik donanımları ile ilgili hiçbir şey soran olmadı... biz böyle kaderci bir milletiz malesef ..... o zaman toyota da böyle yapıyor.. her zaman tüketicilerin ihtiyaç ve isteklerine göre şekillenir global firmalar ve özünde daha fazla kazanmak varsa neden koysun ki Safety sense donanımlarını da demek de yanlış bence burda alj nin yaptığı bir ihanet var bence...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zamaneking kullanıcısına yanıt
    Hocam kırpılmış donanımlardan ve yüksek fiyatlardan artık gına geldi. En iyisi 20.000TL'ye elektrikli minyatür arabalardan alıp bir nebze kurtulacaksın bu külfetten.
  • Toyota Türkiye chr üretim hattı ile ilgili Yeni video yayınlamış daha önce paylaşan oldu mu bilmiyorum ... https://youtu.be/KGEHN8O0HHE

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zamaneking kullanıcısına yanıt
    Paylaşım için teşekkürler böyle şeyleri zevkle izliyorum bayağı bir C-HR fanatiği oldum:-)) Bu arada sizin videoya bakarken gözüme Carviser'ın yaptığı hibrit C-HR incelemesi takıldı youtube'da (ben ilk çıktığı gün seyretmiştim). Biliyorsunuz carviser bu anlamda en çok izlenen kanallardan birisi çok ilgimi çektim videoyu tıklayan kişi sayısı 420.000'e ulaşmış !!! Bu efsane bir rakam ve rekor!! En yakın olan ondan önceki hafta yayımlanan 3008 (ki oda tutulan bir model) 257.000 kişi izlemiş. Onun dışındakiler 50000 ulaşırsa iyi. Yani seven sevmeyen herkes arabayı çok merak ediyor. Bence Fahir Talip en kısa sürede 1.2 motor seçeneğinide çekmeli diğer videolardan kazanacağının 2 katını bir haftada kazanır:-))) Gün geçtikçe arabaya olan ilginin artarak devam edeceğini düşünüyorum.
  • Aliece A kullanıcısına yanıt
    Yakın zamanda bir chr buluşması planlarız ... nasıl olur ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zamaneking kullanıcısına yanıt
    Aslında ne güzel olurdu ama sanırım hepimiz ayrı yerlerdeyiz. Gerçi yazışmalardan birçoğunuzun İstanbul'da olduğunu anlıyorum ama bizim gibi Anadolu'da olanlar için sanırım kolay olmaz buluşmayı ayarlamak. Keşke Samsun'a geldiğinizde ben de arabamı almış olsaydım siz buraya geldiniz 1-2 gün sonra ben arabamı aldım. İlk buluşma Samsun'da yapardık ve bayağı keyifli olurdu Neyse ben hiçbirşeyi yabana atmam kim bilir belki birgün buluşuruz. Sizin buraya ya da bizim oraya yolumuz düşer. Ancak forumdaki aynı mekanda olan arkadaşlar bunu mutlaka yapmalı ve fotoğraf ve videoları bizimle paylaşmalısınız. İnsanlar 1 tane bile görünce şaşırıyor şöyle küçük bir konvoy ortalığı epey karıştırır



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aliece -- 10 Aralık 2016; 17:45:37 >




  • C-HR buluşması fikri harika olabilir @zamaneking , Biz de Karadeniz Ereğli'de oturuyoruz fakat bir ayağımız İstanbul'da

    Bu arada sormak istediğim bir şey var;
    Sinyal kolunun otomatik çakma sayısının değiştirebildiği bilgisi var kitapta, "Kişiselleştirilebilen ayarlar" başlığı altında fakat bu ayara ulaşamadım. Ulaşan, uğraşan var mı acaba kullanıcılardan yoksa bu da mı servisce değiştirilebilen bir ayar.?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 132133134135136
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.