Şimdi Ara

int cafe ip atama sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
432
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • selamlar.
    bızım 10 makınelı bır ınt cafemıuz vardı ıkı makıne daha aldık ve 16 gırısalı hub la zoom 4 modem kullanmaktayız suanda ara sıra daha once de basımıza gelen bır olay yasıyoruz ama cozumunu bılemıyoruz..
    onceden bazı makıneler
    10.0.0.12
    10.0.0.4
    gıbı ıp alırken bırısı
    163....
    dıye ıp alır ve agı gormezdı modemı acıp kapıyınca tekrar gorurdu.
    su anda
    kapatıp acınca modemı bırının ıp sı duzelıyor baska bırısı gıdıyor.
    ag maglantısı ıkonunda ıp cakısması tespıt edıldı yazıyor bunu nasıl cozerız.



  • Ip'ler statik verilmiyorsa statik verin. Statik vermeyecekseniz adsl modem'in firmware'ında advanced setup'ta Lan Configuration var orda da user defined end address'i 10.0.0.50 yapın. Bundan sonra bir problem olmaz.
  • Bu arada ADSL Modem'lerin DHCP sunucuları biraz aptaldır. Bazen ip vermez bazende verdiği ip'yi unutur bundan dolayı ip'lerinizi makinalardan statik olarak ayarlamanızı tavsiye ederim.
  • userı 75 yapmama ragmen hale ıp cakısması goruyor..
    bunu cozmek bu kadar zor olmasa gerek statık ıp vermedede ıp verınce ınt baglantısı kesılıyor..
  • Eğer ip çakışması varsa birisi statik alırken daha önce otomatşk ip alan adrese denk geliyordur. Bence bütün makinelere statik ip ver bu arada ağ geçidi kısmına da 10.0.0.2 yazmayı unutma aynı şekilde dns'e de 10.0.0.2 yaz. Eğer bunları yazmazsan internet'e çıkamazsın o pc'den.
  • saoLun, Sorun CozuLdu. :)
  • Rica ederim...
    Forum'un topic'ine çözümlendi(konu) yazarsan forum kirliliğinin önüne geçmiş olursun.
  • selm kardeşler foruma yeni üye oldum ve aynı sorunu bende yaşıyorum sorunun çözüldüğünü yazmışsınız ama tam olarak nasıl ve nerelere neler yazacağımızı nlymdım şu problemi ayrıntılı bir şekilde tek tek yazar mıınız lütfen saolun pc leri kaptark mı tek tek ayarlayacaz bunları ve modeme mi ayarlar yapılacak yoksa ağ özelliklerine mi yapacaz bende 15 pc var zoom x4 ve ethernet ile bağlı bazen ağlar kayboluyo bir kısmını görüyo sadece bazende agları gördüğü halde internete girmemezlik yapıyo teşekkürler
  • Yukarıda yazdığım gibi her makinenin tcp/ip ayarlarından ip nosunu birbirinden farklı 10.0.0.20 ile 10.0.0.254 arasında değerler vermen gerekiyor. Bunun dışında subnet mask 255.255.255.0 olacak ve gateway'inle birlikte primary DNS'ini 10.0.0.2 yapacaksın. Bu işlemler yapılırken ip çakışması olması önemli değil, çakışan makinenin ip'sini farklı verirsin bu seferde.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.