Şimdi Ara

İstanbul-Paris 11 TL, İstanbul-Frankfurt 11 TL Edit: Güncel kod geldi. (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
198
Cevap
12
Favori
14.645
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İyi akşamlar. Bileti dutyfree ye girmek için almayı düşünüyorum ancak hiç yurtdışına çıkmadım için prosedürü bilmiyorum bu bileti alıp uçağa binmezsen dutyfree ye girme hakkım var mı. Uçak gittikten sonra çıkış kapısından geçerken tekrar xray'e girecek miyim. Olayları sırasıyla anlatabilir misiniz Bilen arkadaşlar yardımcı olun lütfen

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben çek Cumhuriyeti'nden alıp Avusturya'ya gittim sorun olmamıştı ancak geçen ay Frankfurt'a gittim pasaport görevlisi neden geldin kaç gün kalacaksın dönüş biletin varmı diyo sordu 10 larca ülkeye gittim ilk defa başıma geldi .ekim gibi vizeler kalkıcak nasılsa rahat rahat gider herkez

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vize için hangi ülkede daha çok kalacaksanız o ülkeye vize başvurusu yapmalısınız. Zaten vize için başvurduğunuzda yetkili istesenizde vizeyi vermeyecek ve size bunu belirtip sizi diğer ülkeye yönlendirecektir. 10 ay önce bir gece Roma'da konaklayıp daha sonra 2 gece Paris'te kalacaktık, İtalya üzerinden başvurduk fakat bizi Fransa vizesine yönlendirdiler. Tekrar evraklarla uğraşmamak ve kısıtlı süre sebebiyle göstermelik gidiş dönüş bilet rezervasyonu yaptım. Geri gelip Paris'ten vazgeçtik dedim ve vizeye başvurdum:)

    Ayrıca vizeyi tek giriş verseler dahi Schengen içinde dolaşım iç hatlar şeklinde oluyor, yani tekrar pasaport kontrolü ve giriş çıkış olmuyor. Mesela Roma'dan Paris'e, Paris'ten Amsterdam'a geçtik ve oradan İstanbul'a döndük. Pasaportta sadece Roma giriş ve Amsterdam çıkış görünmüş oluyor, Fransanın F si geçmiyor.




  • sekodemo kullanıcısına yanıt
    Alman polisi hep soruyor detaylı bir şekilde malesef. Vize kalkma hikayesi tatlı bir masal, yurt dışı görmüş biri zaten bunun Türkiye için imkansız ve kandırmaca olduğunu çok iyi anlar....
  • onurdinhooo O kullanıcısına yanıt
    Dutyfree de limitli miktarda ürün alabilirsin, max 3 karton sigara, 1'er adet 1 litrelik yoğun alkollü ve az alkollü içeçek gibi. Bunlar Pasaport kaydı ile veriliyor, istesende fazla alamıyorsun. Belki 5-6 adet parfüm alabilirsin ama bence ne masrafına ne uğraşına değer.
  • Bu aralar Suriye sorunu sebebiyle maalesef Türk vatandaşlarını baya sorguya çekmeye başladılar, özellikle tek veya erkek arkadaşlarınızla gidiyorsanız. Ben eş ve çocuklu gezdiğim için sıkıntı olmadı pek, sadece Singapur'a 2. gidişimiz olmasına rağmen 2-3 soru sorup 10 dakika civarı beklettiler. Fakat birçok arkadaşım neden geldin, kaç gün kalacaksın, nerde kalacaksın vs. şeklinde sorguya çekildiklerini belirtiyor.
  • sonerkilic S kullanıcısına yanıt
    Eyvallah hocam kısacası maceraya gerek yok diyorsun

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bitmiş sanırım kod calismiyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: onurdinhooo

    İyi akşamlar. Bileti dutyfree ye girmek için almayı düşünüyorum ancak hiç yurtdışına çıkmadım için prosedürü bilmiyorum bu bileti alıp uçağa binmezsen dutyfree ye girme hakkım var mı. Uçak gittikten sonra çıkış kapısından geçerken tekrar xray'e girecek miyim. Olayları sırasıyla anlatabilir misiniz Bilen arkadaşlar yardımcı olun lütfen

    Check in yaparken vizeyede bakiyorlar. Vize yoksa giremeyebilirsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • oymak.beyi O kullanıcısına yanıt
    Hocam yeşil pasaport var sanırım almanya yeşilden vize istemiyor

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Paris işe yarar bir şehir değil ama Louvre girememiştim uzun kuyruktan dolayı. Sırf müze için bile gidilir ama tarih çok erkenmiş(şehir sakin olur gidenler için avantaj). Keşke nisan başı gibi olsaydı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sioux


    quote:

    Orijinalden alıntı: sinergy

    Multi vize alırsanız -ki shengen normalde öyle veriyorlar- normalde pasaport konttolündeki görevli tip tip bakıyor, soruyor öyle alıyor.
    Ancak aktarma süreniz kısaysa sizi direkt öbür uçağa yönlendirebilirler. Pariste çıkışı göstermezler sizi kendinizi Frankfurtta bulursunuz brnfen demesi

    Ayrıca aktarmalı uçaklarda bagaj bavulunu siz almazsınız aktarmada. Yani bagaja verdiğiniz bavul Frankfurt yolcusu... (aslında uçağa binmediğinizden bavulu da almazlar uçağa, bavul da pariste mahsur kaldı )

    Bence saçma bi plan

    şu bavul olayı kritik bi bilgi

    11 liraya parise gitmeyi düşünen adam valizle gitmez zaten sirt çantanla gider gelirsin öbür türlü ben bir valizi almak için Moskova'da 4 saat beklemistim ki rus vatandaşlığı başvurum varken ve Türklerden vize falan istemedigi bir dönemde yamulmuyorsam 2014 yılı ortası o yüzden 11 liraya ucmayi hayal edip valizle yola düşmek pek mantıklı değil 3-5 tişört birde kot al at sırt çantana

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Kod geçersiz diyor sadece mobil de mi geçerli?
  • CnnRose kullanıcısına yanıt
    İlk girişi vize aldığınız ülkeye yapmazsanız giriş yapamazsınız. Araya sağlam birilerini koymanız gerek girmek için. Sonraki tüm Schengen vize başvurularınız da sıkıntıya girer.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Atmosphere

    aynı şeyden bahsediyoruz. iki durum da olası. fakat açıklamayı mantıklı bulmayabilirler, memur ters birisi olabliir. olabilir de olabilir. ben riske girerim diyen varsa ne ala. bakın tekrar söylüyorum ben böyle bir şeyi metazori yaşadım ve avusturaya'ya sorunsuz girdim ama elimde imkan olsaydı girmezdim.

    Neyse konuyu uzatip tartisma ortami yaratip kimsenin kalbini kirmayalim. Isteyen istedigi sekilde gitsin doya doya gezsin gelsin.

    Bilet alan tum arkadaslara hayiri yolculuklar diyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler , başka yere vize alıp Paris e girmeye kalkmayın hele ki aktarmalı uçuşta . Memur size soracak uçağına neden binmedin diye , neden başka yere vize alıp burda iniyorsun, neden Neden neden diye uzatır nedenleri ve bence %70 giremezsiniz. Özellikle son olaylardan sonra

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Var mı hala kod ?
  • Bir arkadaşımız veya fırsat sahibi son durum hakkında bilgi verebilir mi ?
    Kod hala geçerli ? İlla Mobilden mi alım yapmamız gerekli ?
    Dönüş için uygun bilet bulabilen var mı ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kamerconkarli

    Bir arkadaşımız veya fırsat sahibi son durum hakkında bilgi verebilir mi ?
    Kod hala geçerli ? İlla Mobilden mi alım yapmamız gerekli ?
    Dönüş için uygun bilet bulabilen var mı ?

    Ilk mesajin sonuna ekledim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CnnRose

    Yanlış bilgilendirme yapmayalım, iki ülke de Schengen ülkesi diye Yunanistan'dan vize alıp Fransa'ya girmeye çalışırsan içeriye %99 giremezsin. Vizesini aldığınız ülkeden ilk girişi yapmanız gerekir. Schengen vizesiyle bütün Schngen ülkelerine giriş yapılabilir, fakat daha önceki mesajımda da belirttiğim gibi "vizeyi aldıktan sonraki ilk girişi" farklı ülkeden yaparsanız sıkıntı doğar.

    Fransa-Almanya gibi ülkeler Schngen vizesini İtalya-Yunanistan kadar kolay vermezler, senin dediğin gibi olsa herkes vizeyi Yunanistan'dan alıp Fransadan başlar Hollanda'dan bitirir.

    Sevgiler.

    Yunanistandan vize alıp Hollanda , yine Finlandiyadan vizesi olup Hollanda'dan giriş yaptı arkadaşlarım gözümün önünde :) Risk tabi ki var ama pasaport geçmişinde başka ülkelere gittiysen ve kendini ifade edebilecek kadar ingilizcen varsa bence sorun çıkmaz.Uçağı kaçırdım , iş için aldım vizeyi tatil için planım değişti dersin en kötü sahte otel rezervasyonu yaparsın daha uzun süre kalacağım ülkeye vize aldım oraya geçecem dersin.Schengen ülkelerinden birisi vermiş sana reddedilmen yüzde 5 bile değil bana göre :)




  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.