Şimdi Ara

Bios Giriş Tuşum Bozuldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
145
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar olay biraz ilginç. Öncelikle birkaç sorum olacak ;

    1 - Şimdi konuya geçeyim. Bilgisayarımda eski harddiskim ile yeni harddiskimi değiştirecektim. Ve format atmaya kalmıştım. Bilgisayarımın bios giriş tuşu F2 ' dir . Ancak bilgisayarımda F2 tuşu bozuldu. Ve biosa giriş yapamıyorum. Harici bir klavye işe yaramıyor. Başlangıç ekranında klavye algılamıyor.


    2 - Harddiskimi değiştirirken format atmam lazım mı ?

    Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.



  • Hasanbaris-TR H kullanıcısına yanıt
    1- Bilgisayar dizüstü sanırım. Klavyede F Lock gibi bir tuş olması lazım. Bu tuş yanmıyorsa biosta da olsa F tuşları çalışmayabiliyor bazı bilgisayarlarda. O olmadı bios ayarlarını sıfırlayıp deneyin. Yine olmadı bilgisayarın kendi klavyesini söküp harici usb klavye ile deneyin. Birinden biri sonuç verecektir.

    2- Formata gerek yok. Yükleme yaparken zaten işlemtim sisteminin kendisi formatlıyor diski. Ayrıca amacınız sadece format değilse sistem backup'ını alabileceğiniz sayısız yazılım var. Biriyle yedek alıp yeni diske kurulum yapabilirsiniz. Bunun için harici bir diskiniz varsa yedeklemeyi ona yapıp aynen yeni diske atabilirsiniz. Süresi formattan daha uzun olabilir ama sisteminizi aynı şekilde korumuş olur hem de diskinizi değiştirmiş olursunuz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi profesorpc -- 22 Şubat 2016; 20:58:17 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.