Şimdi Ara

Bilgisyararım Oyunlarda Kucuk Donmalar Yapıyor

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
449
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar imzamdaki sitemi kullanıyorum.Driverlarım hep guncel.Ama oynadıgım 5 oyundan 4'ünde kucuk takılmalar yasıyorum.Grafikleri mediumdan yukarı acmıyorum.antialising falan kapalı,cozunurluk dusuk ama bir cok oyunda anlık takılmalar oluyor.Ekran kartım zorlanmıyor.Mesela bi patlama falan oldugunda hic yavaslama olmuyor.Yani bilgisayarım o oyunu rahatlıkla oynatıyor.Fakat bu takılmalar her seyi mahvediyor.Kucuk bir saniyelik takılmalar.Antivirusu falan kapatıyorum yine aynı...
    Bilgisayarımın bulundugu yer hafif kapalı ve biraz ısınıyor alet.Ayrıca guc kaynagım cok ısınıyor.Acaba sorun bu iki sebepten olabilir mi?Ayrıca ramlerim oem.Amdlerle oem ram kullanmanın pek iyi olmadıgını soylemislerdi bana.Sorun bu yuzden olabilir mi?Senelerdir dinmeyen oyun hevesimi 2 ayda yedi bitirdi bu alet.Nolur yardım



  • Takilmalarin genel nedeni RAMin yetersizligidir,senin ramlerin OEM de olsa bu takilmalari yasamaman lazim,performans programlarini yukle ve sisteminin puanlarini digerlerine gore kiyasla,puanin dusukse sorunu deneme yanilma yolu ile cozebilirsin,kolay gelsin..
  • o takılmaları yaşamaman için 256MB ekran kartı ve 1 Gb min. sistem ramine ihtiyacın var.. üzgünüm
  • 3d mark yapmıstım.cok yakın puanlar alıyordu diger makinalarla.argesus dostum ilk cumleni tam anlayamadım.Yani benim sahip oldugum 512 oem ram guncel oyunlar icin yeterli mi?Yoksa bu takılmamalar ram az oldugu icin mi oluyor?
    Bir de sormak istedigim biseyler daha var bu takılmalarla baglantılı olarak:
    Cpu fsbm 166(333).Ramlerimi 400 de mi calıstırsam iyi yoksa 333 de mi?
    Harddiskimi biosta ne olarak tanıtırsam en dogru olur (lba,large...)klavuzunda lba olarak tanıtın diyor.Fakat biosu otomatige aldıgımda Large olarak goruyor.
    Bir de ramlerim dual modda mı calısmalı yoksa normal mi?
  • bu donmalar bende de mevcut takmıyorum pek oynuyorum 2600+ 512 dual ddr400 asusa7n8x-x vs.vs
  • Evet sanırım 1 GB Ram sart gorunuyor.Oyunlarda cıkıp sistem kaynaklarına bakıyorum da oyunlar rami resmen somuruyor.
  • arkadaşım sen yinede bi böcük traması yaparsan iyi olur bi patlamada takılmayın görüntü oyle dandik dundik yerlerde takılıyorsa donanımsal bir hta olduğunu sanmam... spybot13 veya ad-aware hatta ikisinde kullanmanı tavsiye ederim....
  • quote:

    Orjinalden alıntı: bamkan

    o takılmaları yaşamaman için 256MB ekran kartı ve 1 Gb min. sistem ramine ihtiyacın var.. üzgünüm



    abartmışsın yani.. kolaydı öyle 256 ekran kartı 1 gb ram filan. biz internet cafeler ne yapacak o zaman, donumuza kadar satar 5 bilgisayarı anca karşılarıs herhale. uçmayın arkadaşlar ya uçmayın. donuyorsa anlık donmalarsa ısınmadan kaynkalı olabilir. şifre giriliyorsa oyunlara o yapabilir. bir ihtimal tabi.. ama ısınma derdi büyük amd nin. kasaya ek fan takmaya çalış kardeşim..
  • Abi fan var ama masam cok dar.Alet sirkule ettigi havayı bulundugu dar yere yayıp daha beter ısıtıoyr kendini.Bilgisayarı ısınmayacagı bir yere koydum ama sorun yine duzelmedi.Isı normal ama takılmalar yine var.Ben su olasılıklardan kıllanıyorum:
    1-Guc kaynagım yetersiz.Bildigim kadarıyla 9800ler cok fazla yakıyor 3d de
    2-Ramlerim dandik
    3-Ben ram frekansını falan dogru durust ayarlayamadım

    Bu arada ramlerimi hala nasıl kullaacagımı bilmiyorum.Dual mi yoksa normal mi?
  • Ramlerini Dual kullan ama bu tek başına yeterli olmayacak. Çünkü oyunda donma sistem performansı ile ilgili Sistem performansı ise belki 100'lerce sebeple deişiklik gösterir. Ama tavsiyem asgari 512 Ram Agp8x en az fx5600 vs. Bir vga. ve yüksek Cpu frq. yani = Çok Para. :)

    Ama Güç kaynağının fanından Ekran kartının ısınmasına kadar. Hdd doluluğundan işletim sisteminin çalışma zamanına kadar bir sürü sebep var. önce bunlara dikkat ederdim.
  • 1gb ramle rahatlarsın.ama dikkat et.sonra oyunları hızdan oynuyamıyorum deme
  • hangi oyunu oynuyosun ki? 1 gb olayı banada biraz abartı geldi. 256 ram bile çoğuna yetiyor. ama son çıkan bazıları var ki onlar kastırıyor. bu kasılmalar olrken task manager dan bi bak hele cpu u kim ne kadar yiyor. ona göre bişeler yapılabilir
  • Arkadaslar takılan oyunlar sunlar

    Batllefield ve BF Vietnam
    Silent Hill 3
    The sims 2
    NFS underground
    UT 2004

    Cogu medium detailde takılıyor.Hicbirinde Antialising kullanmadıgım gibi catalystten texture kaliteleri de en yuksegin bi altı.ki bu fabrika ayarının bile altı oluyor.

    Simdilik ramleri kingston yapmayı (alet simdiki ramlerle overclock bile olmuyor.),bir de guc kayagımı degistirmeyi dusunuyorum Aopenle falan.

    Ha bu arada 3dmark 2005 le 2860 puan aldım.Ama onun testlerinde bahsettigim takılmalar olmadı.Bildigimiz normal yavaslamalardan oldu.

    Ayrıca 9800pronun (sapphire) en az kac mA guce ihtiyacı oldugunu bilen var mı?Psu nun ustundeki degerlerle karsılastıracagım.
  • arkadaslar bence ısınmadan değil ram den kaynaklanıyor bence baska bi ram tak bakalım ne olacak özellikleri aynı olan tabi eğer donmalar yasanırsa ram i yükselt
  • SORUN HARDDİSKTE OLABİLİR.8MB KAŞE VAR MI.BEN O OYUNLARI 1024X768 256 SDRAM 128 ATİ 9200 LE TAKILMADAN OYNUYORUM.RAMLERİN YETERLİ BENCE.
  • underournd ta takılmalar yaşıyordum (dizüstü 128mb ekran 256 rem) ekran kartını 32 e düşürüp 256 ram daha ekledim takılmalar azaldı daha rahat oynuyor Umarım bi fikir verir
  • RAM TAKVİYESİ YAP YADA ELİNDEKİ RAMLERİN DÜZGÜN PERFORMANS VERDİĞİNDEN EMİN OL.. ELİNDEKİ SİSTEMLE ÇOK RAHAT OYNATIRSIN. BEN O OYUNLARI ATİ RADEON 9200 SE 512 DDR 400 LE ÇOK RAHAT OYNATIYORUM 2,4 İŞLEMCİYLE. BİLMİYORUM YANİ 1 GB RAM BANA UÇUK GELİYOR..
  • nfs de olur bu anlık takılmalar.ama sadıselıktır neden bu kadar buyutuyosun ki.512 ram yap bayaa düzelir 1gb yi orada yazmışlar diye yazdım.yoksa ne yapca 1gb ramı
  • Katılıyorum 1 gb ok fazla
  • Bence NFS Underground'da o sistem ile hiç takılma yaşamamanız gerek. Ben imzamdaki sistem ile tüm ayarlar full de (gözümü rahatsız ettiği için asfalt parlaması orta seviyede, blur özelliği kapalı) 1280*1024 çözünürlükte oynuyorum ve çok çok nadir anlık takılmalar oluyor o kadar.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.