Şimdi Ara

★★ General Mobile GM 5 Plus [ANA KONU] ★★9 Ay sonra Her tarafı sorunlu bir OREO Geldi ★★ (1548. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
46.393
Cevap
229
Favori
1.710.941
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
66 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 15461547154815491550
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • benim sorum var samsung gear s olupta gm5plusa baglayan varmı ben bir türlü baglayamadım yardımcı olabilirmisiniz?
  • oskurrr kullanıcısına yanıt
    Hocam şimdi sensörler kişinin kullandığı uygulamaya bağlı aktiftir. Ben sürekli fit kullanan biriyim o yüzden sürekli çalışıyor dedim. Yürürken adım sayıyor harekete bağlı. O yüzden benim kullandığım tüm cihazlarda sensör çalışır.
    2 . bu uygulamada süreyi düşürün sadece 2 saniye çalışır yani sizi etkileyen bişey olmaz. Her halükarda kullanıcıların çoğu gün içinde öylesine ekranı açıp kapatıyor en azından ben yapıyorum. 5-6 saattir kullanıyorum bunu ciddi anlamda alışkanlığım değişti.
    3. Ekranda hangi rengin çok şarj yediğini bir araştırın google da.. Sırf bu yüzden özellikle siyah tonlu duvar kağıdı kullanın diye onlarca tavsiye bulursunuz
    4. Alarm uygulamasını sadece cihazın içinde olduğu için söyledim. Yoksa işine yarayan tabiki kullanır tercih meselesi. Ben telefonu kendimden uzak tutuyorum alarm çalınca kapatmak için mecbur kalkıyorum :)
    5. Şarj konusunda sadece biraz deneyin emin olun etki etmediğini görürsünüz
    6. Bildirim ışığıni zaten çoğu uygulamada renk seçeneği mevcut. Cevapsız çağrıda hala çalışmıyorsa bence gereksiz. Ama batarya dolulugunu göstermesi isteyenin işine yarayabilir tercih meselesi
    7. Dediğiniz gibi tercih meselesi.. Bende zaten önerdiğiniz uygulamarin hepsi için gereksiz demedim..
    8. Esasen ben airdroid olsun sizin dediğiniz olsun ikisinide öneriyorum. He kullanmak isteyen olursa onada tercih meselesi derim. Çünkü Wifi ile ağ üzerinden bağlandığınız da aşırı şarj yiyor
    9. Duvar kağıdı zil sesi vs işlemler için uygulama benim açımdan gereksiz. Zevk meselesi sadece.. Cihaz kendi içinde yapabiliyor sonuçta

    İlaveten hocam hiç bir sensör %10 batarya yemez dediğiniz gibi gm5 lerde bataryanın düşmanı ekran birde işlemci.. Gerisi zararsız, günlük kullanımda etkisi hissedilmeyecek şeyler..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Çift tıkla ekran büyütmeyi nasıl kapatabiliriz arkadaşlar?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zaramnahya Z kullanıcısına yanıt
    Bu uygulamayı sizin tavsiyenızle görüp indirdim
    Sorum var Size hem uygulamayı özelliklerini doğru anlayabilmiş miyim diye . Uygulamayı açmak için elimızı sensörden geçirerek ve bir de sanırsam ekrana bakarken açılıyor. El ile kullanmak daha mantikli sanırsam.

    Bir de sensörden açmayı yaparsak.
    Telefon cebimızdeyken sürekli sensör ile glance açılmayacak mi? yani cebimızdeyken kapalı olduğu için sensör uyarılır açılmaz mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bir arkadaşa yeni gm5 plus aldık ve yeni kurulumunu yaptım. Öncelikle gelen güncellemeleri yüklemek içim ağıma bağladım, ağımda mac şifreleme var cihazın mac adresini modeme akledim android 7 güncellemesini yükledim ve yükledikten cihaz wifi ya bağlanmadı. Kontrol ettim bir de baktım telefonun mac adresi değişmiş o yüzden bağlanmıyor. Android 7 ye yükselttikten sonra mac adresinin öncekinden farklı olduğunu gördüm, yeni mac adresini modeme tanımlayınca wifi a bağlandı. Yani durup dururken mac adresi niye değişti anlamadım sizde böyle bir şey oldumu hiç ben mac adresi hiç değişmez sanıyordum. Cihaza şuan 3. güncellemeyi yüklüyorum.
  • Anlamadığım yönleri var programın.
    "Ekran kapandıktan sonra glance'ı göster."Açık olursa né oluyor kapalı olursa ne oluyor.
    Kapattıktan hemen sonra glance ekranı geliyor doğru mudur? Peki bunun bir mantığı ve avantajı var mı? Orasını anlamadım.
    Cevaplarsanız sevinirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ellekem kullanıcısına yanıt
    Ayarları iyi inceleyin tüm gereken ayarlar mevcut. Sensörler ışık şiddeti çok değiştiğinde açılıyor ekran cepte açılmaz yani.

    Ek olarak cepte iken açılma özelliği var ayarlarda yine. Buda cihazı elinize aldığınızı algılayıp açıyor yine ekranı.

    Kendi kendine açıldığına rastlamadım şimdiye kadar.

    Benim tek sıkıntım z5 de parmak izi okuyucu biraz sersemledi bununla, glance açıkken ilk önce ondan çıkmak gerekiyor parmak izi okutmak için. Çift tıkla glance kapat özelliğini aktif ettim çift tıklıyorum artık.

    Glance mantığı zaten siz ekrana kilitlediğinizden 1-2sn sonra devreye giriyor. 60sn ekranda duruyor, daha sonra ekran kararıyor. Glance açılsın isterseniz sensörden elinizi geçiriyorsunuz bildirimler saat hava durumu vs gözüküyor, veya cepten çıkarıyorsunuz. BAktıktan sonra yine kapanıyor bir süre sonra. SÜrekli butona basmanızı önlüyor bir şekilde..

    Ekran aydınlanınca çift tık ile glance i kapatıyorsunuz dolaylı yoldan çift tıkla ekranı açmış oldunuz. Nova yükler çift tıkla da ekranı kapatırsanız. Güç tuşunu sadece cihazı açmak kapatmak için kullanıyorsunuz..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dhretireduser -- 3 Kasım 2016; 0:40:7 >




  • Evet arkdslar bendecbi arkds tavsiyesiyle aldim gm5 plus i izlenimlerim i aktarayim telefonu 3 gundur kullaniyorum ama herseyini ogreneyim die karistirip durdum.
    1.telefon hizli fakat oyunlarda isinma yapiyor 2.menuleri cok kullanissiz (bence) belki de daha once gm kullanmamamdan kaynaklanmis olabilir yada diger telefonlarimin menuleri hosuma gitmis de olabilir.
    3.android guncellemesini operator ile yapamadim ila wifi istiyor salakliga bak bilen varsa da yazabilir
    4.rehber uygulamasi tam bi rezalet ben hic begenmedim dosya yoneticisi galeri fln programlarla olacak isler kendi uygulamalari yetersiz
    5.kasa ya onem vermezdim ama tahmini 1m yukseklikten ot olan ve bence cok sert olmayan bi zemine bi kere dustu ve ekran gitti kasasi ozellikle cami cok dandik
    6.telefonla konusurken kulaklikla ozellikle cizirti geliyo muzik de dinledim sirf hoporlor koymak icin koymuslar muzik sesi bence berbat kulaklikla dinlemedim.
    7.ben bi daha alir miyim almicam ayni segment bi de huawe p9 lite yi denicem ondan da randiman alamassam samsunga geri donucem onceki telefonlarim s3 ve lg3 tu LG beni delirtti
    8.telefondan cok anladigimi yada ustasi oldugumi soyleyemem ama bi kullanici olarak ben memnun kalmadim genelde elestir gibi oldum kusura bakmayin sahsi fikrim hepsi ayrica batarya oyun oynamadigim halde telefomda hic oyun oynamadan hattacdogru duzgun konusmacharici kullanmadan suan %18 yaklasik 14 saatte bemce az gidiyor.
    9.telefonun ekranini yaptirmiyacagim tamidigima vericem yeni bi tel alicm nasipse
    10.kisacasi ben teli muntazam tasirim sadece face twiter whatsup ile kullanirim diyorsamiz fena degil

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bu arada ben gm 5 kullanıcısı değilim.
    Uygulama tavsiyesini konuda gördüm

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • shinnig kullanıcısına yanıt
    Ayarlar/Erişilebilirlik/Büyütme hareketi.

    Çift tıkla değil ama 3 tıkla büyütme buradan kapatılıp açılıyor, herhalde bunu kastediyordunuz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fyilmaz kullanıcısına yanıt
    Daha önce ben de böyle bir şeye şahit olmamıştım ama 7 güncellemesi sonrasında benim de mac adresim değişti
  • zaramnahya Z kullanıcısına yanıt
    quote:

    4- yazılımsal olarak çift tıkla açmak mümkün değildir bunu biliyorum. o özelliğin telifi LG nin elinde olduğundan resmi yollardan kimse kullanamıyor.

    Nokia'da olmasın?

    Nokia ezelden beri kullanır. benim 4 sene önce aldığım Nokia'da bile çift tık uyandır var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jemalizm1 -- 3 Kasım 2016; 3:16:56 >
  • oskurrr kullanıcısına yanıt
    quote:

    2- anlamadıgınız bir nokta şu ki Bizim ekranlarda ayrı ayrı aydınlatma yok. yani o gördüğünüz siyahı da piksellerden siyah renk vererek olusturuyor. YAni sadece saati aydınlatayımdediğinizde saat siyah haricibirrenk diğertümpanel siyah şekilde acılıyor sizin bahsettiiniz durum amoled ekranlar için geçerli... Amoled ekranlarda siyah için pikselleri kapatır bizdesiyah renk veriyor...


    arkadaşın anlatmak istediği, saate veyahut bildirimlere bakmak için ekranın tamamını değil, sadece sensörde elimi gezdiririm ekranın tamamı şarj yemez diyor.
    burda haklıda aynı uygulamayı kullanan çok kişi var, aynı yöntemi yerleşik sunan (amoloed olmayan) firmalar var. Siyah renk en az şarj yiyen renktir bu yüzden sadece bildirime saate bakmak için bu yolu tercih edenler var.

    bu tartıştığınız zaramnahya nın savunduğu özellikler, samsung'tan, LG den önce Nokia'da vardı ve hala var.

    1 uygulama yüzünden bile şurada ikili tartışma yaratıyorsunuz.
    o program işe yarıyor bunun mutlak kanıtlamak zorunda değil.
    sizin söyledikleriniz de işe yarıyor aynısı sizin içinde geçerli, ama siz o programa işe yaramıyor, dezavantajı var diyemezsiniz. sadece varsayımlara göre cevap veriyorsunuz.

    **son olarak. çift tıkla ekran uyandır, ve sensöre elini gezdirdiğinde bildirimleri saati gösteren bir telefon kullanmadıysanız rahatlığını bilemezsiniz.
    demişsiniz ki, bakacak olan tuşa basarak bakar.

    öyle olmuyor o, ben PC başında bir proke çizerken önüm deki telefona bir mesaj geliyor, o an bakmıyorum daha sonra aklıma geliyor "neymiş o yazılan diyorum, ve sadece elimi sensörde gezidirp mouseye geri götürüyorum o an ekran açılıyor ve yazılanı okuyorum.

    sayfalarca amoloed, o bu tartışıyorsunuz. kullanmadığınız, bilmediğiniz,tecrübelemediğiniz şeyleri kötülemekten vazgeçin.
    şarj marz de yemez arkadaşım. ekranı açıp bakmak katvekat fazla yer.


    @herkese; şurada EGO larınızı kenarı koyupta tartışın da millet faydalansın.
    bu kadar EGO ile kimse bir yere varamaz.
    illaki benim dediğim olacak derdindesiniz, ha senin dediğin olacak, bir yerleriniz mi uzayacak 3-5 cm?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jemalizm1 -- 3 Kasım 2016; 3:31:6 >




  • ikinizde yanılıyorsunuz, herhangi bir telif gerektirmeyen bir özellik bu. sizin bahsettiğiniz "knock on" ve bunun patenti lg de. "knock on" ile "dt2wake" farklı şeyler.. eğer kastettiğiniz kısık ekranda bildirimlerin verilmesi ve saat, hava durumu benzeri şeyleri, bende size katılıyorum. o özellik senelerdir nokia da var, samsung da kullanıyor. lg de getirdi son dönemde.


    şu şekilde çeşitleri mevcut, kernel tarafında yazabilirseniz açık kaynak kodlu bir özellik..

    double tap 2 wake

    double tap 2 sleep

    swipe 2 sleep

    swipe 2 wake



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dhretireduser -- 3 Kasım 2016; 4:6:4 >
  • Bu nasıl iş telefon kendi kendine şarj yiyo
    Bunun bir çözümü yok mu?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • jemalizm1 kullanıcısına yanıt
    Arkadaşın anlatmak istediğini anladımtercümeye gerek yok. BEndediyorumki elini sensörde gezdir o ekranın siyah renkte olması tamamının açılmadıgı anlamına gelmez. O ekran siyahta olsa tümekran aktif hale geçiyor. Zaten uygulamanın ayarlarında Arkaplan ve içerik parlaklıgı ayarından da bunu gayetnetbirşekilde anlaya bilrisiniz...

    Kimseden işe yarar veya yaramazlıgı ile ilgili birkanıt istemedimprogram hakkında kendidüşüncemi belirttim kendisiyle dekonuyu konustuk ve kapattık. Ayrıca burda kime nesöyleyeceğim konusunda da kararvermek sizin haddiniz değil. Kime nesöyleyeceğimeburaya ne yazacağıma ben karar veririm. İşe yaramaz demedim ama diye debilirim bunun için ne sizden ne de herhangi birinden izin almak zorunda değilim. Burada herkes ne yazacağına kendisi karar verir ve yazdıklarından mesuldür.

    Neymiştuşa basmak yerine elimisensörde gezdirirm... Tuşa basmak tan tek farkı tusların deformeolmasını engellemek olabilir el oraya gittikten sonra tuşa basmak sensöre sallamaktan daha kolay çünkü herzaman stabil şekilde sensör algılamaya biliyor. TAbi bunun çinde Kullanmadgınız bilmediğinizş şyleri savunmamak gerekiyor sanırım...

    Telefonun ekranını acıp bakmak sonra kapamak katve kat daha fazlaşarj yemez baktım kapadım 3saniye mi 2 saniyemi... BAktım bıraktım kapanmasüresi artık neyse onu bekledim... Durumbu şekilde oluyor...

    Mesela uygulamada bir ayar var sürekli acık kalsınmı diye onu seçtiğinizde uyarı veriyor " Her zaman açık özelliği çok fazla pil tüketebilir. Sadece AMOLED ekranlariçin önerilir.devam etmek istiyormusunuz? " BU amoledkısmınıdaaynen bu şekildekoyu yazmıslar yani :) Arkadaş diyor sen bunu sürekli aktif tutarsan ekran sürekliacık olur buda bataryanın anasını ağlatır.HAdi 30saniye yada120saniye acık olunca idare ederde böyle yaparsan sonra bana sövme demek istiyor... Aynı şekilde BAtarya zayıfken kapat diye bir ayarda var. Bunlar zaten bu uygulamanın normalden fazlaşarj harcanmasınasebep oldugunu gösteren şeyler. HA sizuygulamayokken kişarj ekran beklemesüresi uygulama varkenki bekleme ve ekran sürelerinikoyarsınızbu uygulamaile daha uzun süregidiyorsa herkes kullanmaya başlar zaten.

    YAni uygulama zaten kendisi ne oldugunu kullandıgınızda size açıklıyor...
    Ayrıca benim neyikullanıp neyi kullanmadıgımh neyi tecrube edip neyi etmediğim bu uygulamayı kullandımmı kullanmadımmı bu gibikonular hakkında bilginiz olmadan ahkamdakesmemek lazım.Ben buraya birşeyler yazdıgımda size içerden birdürtü geliyor sanırım cevap ver cevap ver şeklinde:) Sizin gruba daha dogrusu. herneyse konuyu tartıştık konustuk kapattık tekrar en başından sizinlede polemiğe girmek istemiyorum.

    BEnim yazacaklarım bukadar bunda sonra bu konu üzerine yazdıklarınızada cevap vermeyeceğim çünkü biriniz bitiyor diğeriniz başlyor.Diğerarkadaşa yazdıklarımı alır baştan sona okursun yeterli...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oskurrr -- 3 Kasım 2016; 5:2:3 >




  • ellekem kullanıcısına yanıt
    elimizi sensörden geçirerek ve sallayarak açılıyor. telefon masadayken yada cebimizden çıkarttığımızda açılabiliyor..

    çepteyken açılmıyor denedim, tabi bende tereddüt ettiğim için sadece elle açmayı aktif bıraktım,
    cebimden çıkarınca uyanması pek işlevsel gelmedi..

    hocam kullandıgınız cihaz nedir? eğer fiziksel home tuşu varsa önerdiğim diğer iki uygulamayıda tavsiye ederim..
    ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    kapattıktan hemen sonra gelmesini engelleyebilirsiniz, zaten kapatmadan görüyorsunuz saati.. ayrıca her zaman açık seçeneklerini seçmeyede gerek yok.. benim tavsiyem, bende ekran kapandıktan hemen sonra açılmasını kapattım..

    - bildirimleri açın
    - sensörlerden sadece elle açmayı aktif (edin en üstteki)
    - cepteyken kapanmayı aktif etmenize gerek yok, her cebinizden çıkarttıgınızda açılmasını istemezseniz..
    - saniyeyi de 10 sn gibi ayarlamak yeterli
    - çift tıklamada ekran açmayı seçin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zaramnahya -- 3 Kasım 2016; 9:46:12 >




  • hocam telif neye göre alınır, yada os değiştiginde başka firma kullanır mı o konuda net bilgim yok.. ama patentin LG de olduğnu daha önce çok okudum, nokia telif hakkını verip almış olabilir, yada nokia bulduysa lg telif hakkını verip almış olabilir araştırmak lazım.. Tek bildiğim android tarafında çift tıkla uyandırmanın patentinin şuan lg de olduğu..

    bir de arkadaşın haklı olduğu kısım dediğin amoled kısmının uygulama ile alakası yok tamamen saçma sapan yerlerden giriyor konuya.. ben diyorum ki ekran 3-5 saniye açılıyor sonra kapanıyor. amoled olsa ne olur ıps olsa ne olur? o zannetti ki s7 deki gibi always on screen olacak.. anlattım öyle değil diye ama bi kere muhalefet oldu ya, pardon yanlış anlamışım kelimesi ağır geliyor, gururu inciniyor..

    @oskurrr kardeşim yanlız senin anlamadığın nokta şu, ekranda saati gördüğümüzde ekrnaın tamamen aydınlandığını bizde biliyoruz sonucta amoled değil tüm ekran aydınlanıyor.. ama burda senin anlamak istemediğin nokta, ekran zaten 3-5 saniye açık kalıyor sürekli açık değil, ikincisi ekran tamamen aydınlansa bile led panellerin tümünde en az şarjı koyu renkler yer, bir araştırın bakın.. yani saat bildirim hava durumu vs şeylere ekranı açıp bakmaktansa siyah ekranda bakmak batarya açsından daha avantajlı, bununla birlikte bide hiç elimizi sürmeden bunu yapabilmek ayrıca bir zevk.. sanırım hiç lg kullanmadığınızdan bunun konforunu yaşamamışsınız..
    telefonu dünden beri elime almam abartısız %50 azaldı.. masanın üzerinde elimi geçiriyorum bakıyorum 5 saniye sonra kendisi kapanıyor..
    Ayrıca amoled konusunda yanlış yoldan gidiyorsun, adamlar demiş zaten kendin de diyorsun, batarya zayıfken kapat yada açık kalma vs süreleri, bu apk nın sadece amoledler için olmadıgının ispatıdır..

    anlamıyorum altı üstü bir uygulama sonuçta ve burda ben önerdiğim için illaki deneyenler olacak, özellikle bu cihaza g3 ten g4 den geçen bayağı kullanıcı var ve yana yana çift tık özelliğini arıyorlar, bırakın faydalansınlar.
    Ne demek oluyor bu kişilerin önerdiği şeyleri yüklemeyin? virüs mü yayıyoruz hayırdır, yada sizin burda her hangi bir yetkiniz varda benim haberim mi yok?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zaramnahya -- 3 Kasım 2016; 9:27:57 >




  • dhretireduser D kullanıcısına yanıt
    hocam yanılmıyorum, patenti LG de dediğim şey, "knock on" evet..
    zaten söyledim mesela "discovery elite" da vardı çift tıkla uyandırma, kullannalara sorun tam bir rezaletti.
    kernel tarafında yazabilmek farklı bir konu, geliştiricilerin yazdığı ama firmaların yasal olarak kullanamadığı durumlar, ve geliştiriciler yazılımsal olarak bu özelliği getirmeye çalışıyorlar, ama henüz tam anlamıyla "knock on" kadar stabil olan görmedim ben..
  • pisherif P kullanıcısına yanıt
    HASÇORUMLU H kullanıcısına yanıt
    1-ısınma dediğiniz gibi sorun oluyor, işlemci kaynaklı, bu cihaz performans cihazı değil sd617 orta sınıf bir işlemci ki o kadar ısınması doğal
    2-menüler gm ile alakalı değil, saf android olan tüm cihazlarla aynı, bir launcher ile kişiselleştirme yapabilirsiniz
    3- güncellemenin son günü izin veriyor mobil veri ile indirmeye
    4- rehber olarak "ex dialer" indirin. ama marketten değil apk sını bulun. marketteki deneme sürümü.. en iyi rehber uygulmasıdır bence
    5- camı gg4 şuan en iyi camlardan biri, fakat haklı olduğunuz bir nokta var gg4 lerinde kendi içinde farklı kalınlıkları mevcut, gm nin kullandığı en ince olan, muhtemelen diğer gg4 lere göre daha zayıflığı ondandır
    6- hoparlor kısmında şikayet sayısı epeyi var evet, size has değil
    7- bende bi daha almam :)

    8- bu yorumlarınızı şurayada yapmanızı rica edeceğim https://forum.donanimhaber.com/m_121370023/tm.htm

    @HASÇORUMLU maalesef kalıcı çözümü yok hocam, sadece siz değil burda yüzlerce kullanıcının sorunu o.. tek etkili yöntem şarjdan çıkarttıgınız zaman cihazı kapatıp açmak..

    yaşadığınız şarj sorununu alttaki linkede paylaşmanızı rica ediyorum..

    https://forum.donanimhaber.com/m_121370023/tm.htm



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zaramnahya -- 3 Kasım 2016; 9:31:0 >




  • 
Sayfa: önceki 15461547154815491550
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.