Şimdi Ara

Hükümetten Türk Turizmini Kurtarma Planı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
189
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türk turizmini kurtarmak için hükümetin yaptığı eylem planını duyurdu. Planın 9 ayağı var.

     Hükümetten Türk Turizmini Kurtarma Planı



    Türkiye'nin Rusya ile yaşanan uçak krizi sonrası turizmde girdiği dar boğazı aşmak için hükümet sektörle görüşerek bir eylem planı hazırladı. Planla turizm sektöründe çalışan yüz binlerce kişinin işini kaybetmesinin önüne geçilmesi hedefleniyor. Başbakan Ahmet Davutoğlu, Çankaya Köşkü'nde 2016 Turizm Eylem Planı'nı açıkladı.

    BAŞBAKAN'IN KONUŞMASINDAN SATIR BAŞLARI

    Özgüven sadece kendisine güvenmek değil, başkalarının güvenini de kazanmaktır. Başkalarının fikirlerini de dikkate almaktır.Etrafımızın yangın yerine döndüğü bugünlerde bir yandan büyük bir fedakarlıkla milletimizin güvenliğini koruyoruz. 1 Kasım seçimlerinden sonra hazırladığımız eylem planlarını tek tek gerçekleştirdik. Bugün de turizm eylem planımızı açıklayacağız.

    "KİMSE İÇE KAPANACAĞIMIZI DÜŞÜNMESİN"

    Türkiye'nin bütün şehirleri medeniyet tarihinin birer sayfasıdır. Dünyanın 17'nci en büyük ekonomisiyiz. Kimse etrafımızdaki ateş çemberi nedeniyle içe kapanacağımızı düşünmesin. Dünyaya daha çok açılacağız. Türkiye her halukarda güvenliğini ve istiklalini, vatandaşlarını koruyacaktır.

    "RUSYA İLE YAŞANAN GERİLİMİN ARDINDAN..."

    Türkiye algısını negatife çevirmeye çalışanlar tarih önünde hesap verecektir. Terörle mücadelemiz sürecek, içeride ve dışarıda olması fark etmez hak edene hak ettiği cevabı veririz. Rusya ile yaşanan gerilim ve çevre faktörleri nedeniyle eylem planı hazrırladık. Devletler arasında sorun yaşansa da turizmi bir yaptırım aracı olarak kullanmak doğru değildir.

    Turizm halklar arası iletişim aracıdır, ülkeler arasında sorunlar olsada turizm bunları onarıcı etkiye sahiptir.Türkiye dünyanın 6. büyük turist çeken bir ülkedir.Bu nedenle son dönemde yaşanan olaylar nedeniyle sekteye uğrayan sektörü için bir dizi önlem aldık.

    İŞTE O EYLEME PLANI

    1-) Tüm ülkelerden turist getiren A Grubu seyahat acentasına uçuş başı destek vereceğiz. Bakanlar Kurulu kararını Resmi Gazete'de yayımladık. 1 Nisan- 31 Mayıs arasında tüm ülkelerden turist getiren A Grubu seyahat acentasına uçuş başı 6 bin dolar destek vereceğiz. Destek verecek havalimanları Alanya Gazipaşa, Antalya, Muğla Dalaman, Muğla Bodrum, İzmir Adnan Menderes ve Kütahya için sadece 8 ülke için kullanmıştık. Zafer Havalimanı'nı da ekledik, tüm dünyadan gelecek olan turistlere uyguluyoruz.

    2-) Türkiye'ye turist getiren A grubu firmalara Kredi garanti fonu ile kredi kullanma imkanı sağladık. En az 400 bin turist getiren A Grubu firmalara 100 milyon kredi kullanma imkanı sağlanacak.

    3-) Turizmde muhtemel bir daralma söz konusu olduğunda sektör firmalarının banka borçları yeniden yapılanmaya gidilecek.

    4-) Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan bağlı deniz turizmi işletmelerine Kalkınma Bakanlığı tarafından desteklenecek.

    5-) Bakanlıktan belgeli deniz turizmi tesisleri, ihracatçı kapsamına alınıyor. 750 bin dolar ve üzeri gelir getiren tesisler ihracatçı sayılacak. Belgeli deniz turizm tesisleri, yeni yatırımlarında bölge teşviklerinden yararlanabilecek.

    6- Çevreye duyarlı tesislere su ve katı atık bedelinde en düşük bedel uygulanacak. Farkı devlet karşılayacak.

    7- Bakanlık belgeli tesislerin ödediği ecri misil değeri azaltılacak

    8- Bakanlığa ait konaklama tesislerinden ciro üzerinden alınan paylar 2016'da ertelenip 3 taksite bölünecek

    9-) Bu destek paketi telafi edilecek tedbirler geçirecektir. Ayrıca Kültür ve Turizm Bakanlığımız yapısal tedbirler üzerine de çalışmaktadır. Sektörümüze 255 milyon destek sağlıyoruz. 288 milyon TL'lik ödemelerini de erteliyoruz ve 3 yıla yayılmış bir şekilde düzenliyoruz.

    "TURİZM TÜRKİYE ÜSTÜ BİR ALANDIR"

    Hassas bir dönemden geçiyoruz. Turizm Türkiye'nin ortak çıkarlarını ilgilendiren siyaset üstü bir alandır. Hükümete, AK Parti'ye muhalefet edeceğim diye Türkiye'yi karalamak kabul edilemez. Bütün dünyaya sesleniyorum gönül rahatlığıyla Türkiye'ye gelebilirsiniz. Hedefimiz turizmi deniz turizmi olmaktan çıkarığ diğer alanlara kaydırmaktır. İç turizme yönelik erken rezervasyon teşviği sağlandı.

    "TÜRKİYE'YE DÖNÜK KARAPROPAGANDA YÜRÜTÜLÜYOR"

    Türkiye'ye dönük bir karapropaganda yürütülüyor. Ülke içinden siyasi partilerin ve STK'ların bu propagandaya alet olmaması gerekiyor. 2015 yılında petrol üreten ülkelerin gelirlerinde azalma olmasına rağmen Türkiye'ye gelen turist sayısında azalma yaşanmadı. Şu anda telafi edici tedbirleri devreye sokuyoruz. Bıunu yapısal reformlarla da destekleyecğiz. Turizm eylem paketi herhanbi bir şekilde ekonomiye yük getirmeyecek.


    http://www.sondakika.com/haber/haber-hukumetten-turk-turizmini-kurtarma-plani-8182171/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cem300 -- 22 Şubat 2016; 11:08:57 >







  • Özellikle Avrupalı turistlerin gelmesi lazım. Bunlarla yönelik olursa daha iyi olur. Almanya, İngiltere, Hollanda, Sırbistan, Ukrayna, Polonya, İsveç...
  • Öncelikle sahillerin milletin karısına kızına sulanan kekolardan temizlenmesi gerekiyor
  • Türk Turizm'inin kara günü...

    Bunlar kurtaracağız dedi ise geçmiş olsun...
  • Meali: madem sıçtık sıvadık o zaman biraz daha vergi harcamalıyız
  • Turist getiren gemilerde bu sene Turkiye limanlarini seyahatlerinden cikarmislar. Onlemlerin fayda bir faydasi olmaz. Zira yurt disinda cok fena bir Turkiye algisi olustu. Resmende bizimle dalga geciyorlar(dis politika). Hele forumlarda,gazetelerde durumumuz facia. Hic bu duruma dusmemistik. Moral bozuklugundan okuyamiyorum bile birak bir seyler yazmayi. Hemen don isid li ulkene diyorlar. Yada seni isidli saniyorlar. Isler cigirindan cikti. Eskiden en azindan Turkiye hakkinda yarisi kotu konusuyorsa diger yarisida bizi koruyordu.
  • Turizm bu yılı kayıp olarak kapatır. hiç bir önlem bu durumu kurtaramaz.. Alman ve Rus turist gelmeyeceğine göre turizimcilerin işi zor.
  • Turist rehberi arkadaş, kpss çalışmaya başladım diyor. Sadece bu yıl değil önümüzdeki bir kaç sene daha durumun bu ve daha kötü olacağını tahmin ettiğini söyledi.

    Valla onun yalancısıyım. Ama biraz düşünce durum zaten bunu gösteriyor.

    Umarım en kısa zamanda bu problem aşılır. Turizm gerçekten iyi para getiriyor ülkeye.
  • ben truzim bölgesinde yaşıyorum.antalya alanya bölgesindeyim.alanyada doğdum büyüdüm.ne uzadım ne kısaldım.7 ay çalış 5 ay yat.doğru düzgün hayat yok.ne teşvik edersen et.avrupa pazarı alanyada bitti.son 5 yılda avrupalı müşteri alan oteller bile rusa döndü.her taraf rus şöyle özetlersem.yüzde 70 rus yüzde 30 avrupalı.eskiden bu memlekette alman turistler vardı herkez bayram ederdi.tabi kazıklıya kazıklıya onlarda gitti.hiçbir avrupalı turist rus ile kalmak istemiyor.vede nefret ediyor.mesela sohbetlerde sorardım.rusları neden sevmiyorsunuz diye.onlar çok görgüsüz,soğuk,menediyetsiz bir ülke derlerdi.antalya bölgesi kemer tarafı komple russs.belek de avrupalı yüzde 50 geri kalan karışık milletler.en iyi bölge side manavgat tarafı yüzde 70 avrupalı gerisi rus.rus denilen ırk günlüğü 7 dolar 10 günlük 70 dolar 30 dolar da uçak parası.100 dolara tatil yapıyor daha ucuzları da var.otel muhasebesine soruyorum.nasıl kazanıyormu diye kazanıyor diyo salak salak bakınıyorum etrafıma.alanya ya 15 km uzaklıkta konaklı diye belde var 40 yakın oteller var yan yana 10 sene önce hepsi avrupalıydı.şimdi ise 1 2 tanesi anca avrupalı kaldı oda zor bela otel sahibi avrupalıdan başka almam diyorda.otel bir nevi avrupalı oteli ismi oldu.yani demem o ki ruslara heba ettik truzimi.hükümet ruslara öle imkanlar yarattık ki gelin yaşayın görürsünüz.avrupalıyı bitiren de hükümettir zaten.şunu da belirteyim.norveç,danimarka,finlandiya,isveç vatandaşlarınında burda evleri var.yaz kış sende 2 defa gelirler.otellerde cok az kalıyor.alanyada ki resturanlar diskolar bu milletler sayesinde hayatta onlarda olmasa restoran göremezsin.şunuda diyim adamlar oteli yeni dikiyor veyada oteli komple tatilat etmiş.adam 2 sene dolmadan her yıl tatilat yapıyorlar.yapılan tüm tatilatlar vergiden düşüyor.hükümet sağolsun.truzim bitmiş bu ülkede.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.