Şimdi Ara

Powerbank gücünü yükseltme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
843
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba elimde bir powerbank (2600mAh) ve 6 adet 18650 modelinde laptop bataryasından söktüğüm şarj edilebilir pil var(bunların voltunu ve kapasitesini ölçmedim henüz). bu pillerin tamamını veya bir kaç tanesini birbirine bağlayıp daha sonra powerbanka bağlasam bir sorun olur mu? ayrıca bende bu pilleri şarj edecek makina yok. makina dışında nasıl şarj edebilirim? işe yarar bir yöntem var mı. bu konuda bilgili ve deneyimli herkesin yardımını bekliyorum. :)
     Powerbank gücünü yükseltme Powerbank gücünü yükseltme







  • Bak hoca bir pil 3.7 volttur. 6 pil sökmüşsün parelel bağlarsın pilleri onuda powere bağlarsın olur. Ama 2 tanesini bana satsan iyi olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AnıL.Gndqdu

    Merhaba elimde bir powerbank (2600mAh) ve 6 adet 18650 modelinde laptop bataryasından söktüğüm şarj edilebilir pil var(bunların voltunu ve kapasitesini ölçmedim henüz). bu pillerin tamamını veya bir kaç tanesini birbirine bağlayıp daha sonra powerbanka bağlasam bir sorun olur mu? ayrıca bende bu pilleri şarj edecek makina yok. makina dışında nasıl şarj edebilirim? işe yarar bir yöntem var mı. bu konuda bilgili ve deneyimli herkesin yardımını bekliyorum. :)
     Powerbank gücünü yükseltme Powerbank gücünü yükseltme

    Aliexpress yada ebay dan 10₺ karşılığı , 5 ile 8 pil ile kullanılabilen power bank kutusu Alıp içine dizerdim ben olsam

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Pilleri direk paralel baglarsaniz saglikli olmaz cunku hepsi ayni voltajda degil, ucuna diyot koysaniz verim duser(laptop bataryalarinda 3 seri onlarda paralel oluyor ama arada devre var) seri baglarsaniz da verim dusuk olur. Bence en iyisi 5v step up alin kutuyu da kendiniz yapip icinde dizin. Sarj edecek makine yok ise almaniz gerekiyor malesef lityum piller direk voltaj verilerek sarj edilmez.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Açıkcası pek elektronik bilgim yok. 5v step up dediğiniz şu araç usb kitinde olan şey mi? :) pil yuvasını yaparım o sorun değil. 5-6 tane pil koysam pilleri de o cihaza bağlasam powerbank olmuş oluyor mu ? şarj cihazı için bi öneride bulunursanız çok iyi olur ya. Birşeyi satın almak yerine kendin yapmak gibisi yok :) cevaplar için de teşekkür ederim. bu arada elimde şuan toplam 12 tane 18650 pil var. bulduğum her laptop bataryasını söküyorum :)
  • Powerbank yaparsın hocam. Bana 2 tane satsana. Ciddiyim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende de buna benzer bir durum var ama nasıl konu baslatcam bulamadığından buraya yazıyorum


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hazar65 H kullanıcısına yanıt
    Hoşgeldiniz. İstenilen şey tam olarak nedir ?

    Eğer daha uzun kullanım süresi istiyorsanız pil sayısını artırmalısınız. Daha yüksek akım gücü istiyorsanız kullanılan modülü değiştirmelisiniz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.