Şimdi Ara

SSD TRIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
749
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba ben ssd ler için trim komutu faydalımı zararlımı öğrenmek istiyorum.. Özellikle monster yetkilileri yardım ederse sevinirim...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gökhan__ -- 20 Şubat 2016; 19:57:32 >



  • trim özelliği elbetdeki faydalı ssdnin ömrünü uzatır.
  • Nasıl yapıyor bunu peki?
  • trim özelliği kardeşim şudur sen ssd diskine dosya attın o dosya ssdnin bir adresinde şuan sonra o dosyayı sildin diyelim o adresin yolu silindi tekrar bir dosya yüklemeye kalktığında trim özelliği o attığın dosyanın adres yoluna bir daha atmaktansa diğer hic kullanılmamış hücrelerine atmasını sağlar yani kısacası ssd üzerinde tüm hücrelleri kullanmış olur buda ssdnin ömrünü biraz daha uzatır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mevlut12626

    trim özelliği kardeşim şudur sen ssd diskine dosya attın o dosya ssdnin bir adresinde şuan sonra o dosyayı sildin diyelim o adresin yolu silindi tekrar bir dosya yüklemeye kalktığında trim özelliği o attığın dosyanın adres yoluna bir daha atmaktansa diğer hic kullanılmamış hücrelerine atmasını sağlar yani kısacası ssd üzerinde tüm hücrelleri kullanmış olur buda ssdnin ömrünü biraz daha uzatır.

    Peki bir ssdnin ömrü ne kadardır ortalama olarak?
    Özellikle samsung ssdlerde?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • markalarda önemli ama çoğu ssd diskler ortalama 2 ila 3 yıl arasında değişen bir ömrü var trim özelliği açık olarak kullanılırsa bu süre 1-2 yıl dahada uzatılabilir tabi bu her ssd'de böyle olacak değil ama çoğu ssdler böyle
  • SSD'de işletim sisteminden silinen verilerin üzerine direk yazma yapılmaz. Verilerin bulunduğu flaş hücrelerinin fiziksel olarak silinmesi gerekir. Trim olmazsa bu yazma işlemi esnasında yapılırdı ki bu da yazma hızını düşürür. Ayrıca her baytı da ayrı ayrı silemezsin, bir alanın blok halinde silinmesi gerekir. Trim ile bellek çiplerindeki veriler uygun alanlara taşınır ve silinecek alanlar belirlendikten sonra silinir. Bir daha yazma yapılırken veriler direk temiz alana yazılır.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.