Şimdi Ara

Trafik Cezasının Ödenmesi Fakat Mahkeme Verme Hakkının Baki Kalınması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.413
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar kolay gelsin. Dün abim B sınıfı ehliyeti ile ilgili bir sıkıntı yaşadı. 14 Yıllık B sınıfını ehliyeti var. Bugüne kadar sayısız çevirme ve ceza yedi. B sınıfı ehliyetinde hiç sorun yoktu fakat dün beraber girdiğimiz bir çevirmede sürücü kursunun bazı evraklarında usulsüzlük yaptığını öğrendik ve ciddi bir sıkıntılı sürece tanık olmaya başladık. 790 lira ceza kestiler. B sınıfı evraklarında sahtecilik varmış. Bu sahtecilik bizden kaynaklı değil. Bizden istenen sağlık raporu nufüs kağıdı fotoğraf ikametgah gibi bilgiler zaten. Ne gibi bir sahtecilik yapmış olabiliriz ki. Sürücü kursunun yaptığı bir sorun var. Bu sürücü kursu da kapanmış. Dün ehliyetine el konuldu ve tüm günümüzü sanki adam öldürmüşcesine karakolda geçirdik. Şimdi kesilen cezayı ödemek istiyoruz fakat memurlar mahkeme hakkınızının korunarak ödeyin dediler. Ptt'ye gittik biz böyle bir açıklama yapamayız cevabını verdiler. Şimdi nereden ödeyeceğimizi bilemedik ve buraya bu konuyu açma gereği duydum. Belki bir cevap gelir diye.

    Bu tarz saçma bir şeyle karşılaşan var ise de tecrübelerini duymak isterim. Teşekkürler İyi forumlar.



  • geçmiş olsun öncelikle..cezayı ya internetten yada vergi dairesine ödüyorsunuz yada diğer ödeme kanallarına ptt gibi.."saklı kalmak" şartını vergi alındısına yazdırmasınız (cezalarda vergi dairene gittiğinden vergi gibi görülüyor) ..polisler mahkemeye basvurun demiş...siz %25 inidirmli ödemenizi yapın dekontunu saklayın..sonra bulundugunuz ilin trafik cezalarına bakan sulh mahkemesine gidip cezaya itiraz edin dosya masrafı fotokopiler dilekçe falan 5-6 tl masraf çıkar..dilekçenizi ve elinizdeki tüm delilleri dosyaya ekleyin ..duruşma olmadıgından hakimler eldeki delile göre karar veriyor..eğer kazanırsanız paranızı vergi idaresinden alıyorsunuz kazanamassanız hiç olmassa %25 indirimli ödemiş olursunuz..cezayı ödemedende mahkemeye verebilirsiniz ancak sonuç min 2 max 6 aydan önce açıklanmadıgından %25 indirim hakkınızı kaybedersiniz..trafik ceza mahkeme kararları kesindir itiraz edemesiniz..
    edit:2 kere trafık cezasına itiraz ettim ikiside reddedildi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reko -- 19 Şubat 2016; 15:44:33 >
  • reko kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için çok teşekkür ederim. Ben bu davayı kazanacağımızı düşünüyorum. Çünkü biz suçlu veya yanlış bir şey yapmadık. Saçmalık yemin ediyorum. Yıllarca kullanıldı bu ehliyet şimdi nasıl b sınıfı sahte oluyor. Aynı yerden hem A2 hem B alındı. A2de sorun yok Bde var. Nasıl oluyor bu? Çileeee

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sizi töhmet altında bırakma gibi bir niyetim yok ama hatırlayanlar bilirler eskiden bazı sürücü kursları usulsüzlük yaparak kimlik fotokopisi ve para verince size ehliyetinizi yolluyordu. Bizzat işitmişliğim var. Sizi kursa kayıtlı gibi gösterip, sınav ve evrak takibini de bazı usulsüz yollarla hallederek ehliyet sahibi ediyorlardı. Acaba diyorum öyle bir kursa mı denk gelmişsiniz? Şimdi geri dönük tespitte bulunuyordur polis belki.
  • Ben Anlamadım konuyu. Meslektaşlarım neyden dolayı ceza kesti ? Ayrıca sürücü kursu ne gibi usulsüz işlem yapmış
  • eskilerin ehliyetleri yüksekova ve siirt den alınma hep
  • mustyyyyy kullanıcısına yanıt
    Yok hocam Estağfurullah. Öyle bir durum yok ama ehliyet kursunda bir sıkıntı olduğu da kesin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kkke_3319

    Ben Anlamadım konuyu. Meslektaşlarım neyden dolayı ceza kesti ? Ayrıca sürücü kursu ne gibi usulsüz işlem yapmış

    Vallahi usulsüzlük var tam nerede bizde çözemedik. Benim anlamadığım şey bunca yıl sıkıntı olmayan ehliyette neden simdi sıkıntı var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne gibi hocam usulsüzlük. Bence yarın trafik tescile gidip bunun hakkında dilekçe verip sorun

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kkke_3319 kullanıcısına yanıt
    Bize söylenen o. Tam olarak nasıl olduğunu bilmiyoruz. Sonuçta bize bu ehliyeti emniyet verdi. Bakkaldan almadık. Tam 12 yıl kullanıldı. Şimdi B sınıfında sorun varmış. Nasıl olduğunu bizde pek anlamadık. Zaten böyle sorun yaşayan çok nadirdir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dilekçe ver hocam , nedenini sor. Hangi evrak eksikliğinden alındığını sor

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.