Şimdi Ara

REHBER: Yeni Basim Plaklar (47. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.268
Cevap
45
Favori
100.569
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4546474849
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • halitkin kullanıcısına yanıt
    Tşk.



    Dün D&R’da 105 tl idi.



    Thriler ise 58 tl.



    Akşam alırım dedim. Ben alana kadar tükenmiş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cem Karaca Dervişan grubunun 1977 albümü Yoksulluk Kader Olamaz Pharaway baskısını alıp dinleyip arşive kaldırdım. Dönem baskısına sadece bir yerde rastladım. Dinlenebilir durumda olmayan plak kabul edilebilir olmayan bir fiyata satılıyordu (nedense satılıyordu!...) Neyse, plak sıfır kondüsyonda mis gibi elimde şu anda.

    Adiloş Bebe, Maden Ocağının Dibinde gibi çok sevdiğim Cem karaca şarkılarının olduğu plağa sahip olmak bir başka ayrıcalık bence. Kayıtlar güzel. Üzerinde yazmıyor ama analog kayıt tadı veriyor. Müzikal yönden grubun performansında bir “yetersizlik” var. Döneminden mi kaynaklı bilmiyorum sanki daha gümbür gümbür bir müzikal arka planı olabilirmiş gibi geliyor bana. Ancak Cem Karaca’nın “ortama hakim” sesi her şeyi unutturuyor. Sanırım albümün oldukça eski bir kayıt oluşundan olsa gerek yer yer seslerde çok hafif gidip gelmeler de hissediliyor. Ancak kulağınızı çok iyi verirseniz farkına varıyorsunuz. Yoksa kayıt iyi olsun diye her şey yapılmış bence. İyi bir sistemde keyifle dinleniyor.

    Albümün kapağı açılır kapak şeklinde. Ön yüzü orijinal resmi koruyor. Kapak içinde de grubun açık alanda çekilmiş bir başka fotoğrafı var. Arka yüzde siyah arka fonda sadece şarkı sözleri var. Söz ve müzik sahiplerinin bilgileri yok. Dervişan üyeleri hakkında bir bilgi yok. Küçük bir künye dışında ekstra hiç bir bilgi yok. Orijinal kapak tasarımı da böyle midir bilmiyorum ama kapak içeriği bana yetersiz geldi. İçinden renkli bir hediye fotoğraf sayfası çıkıyor. Önceki örneklerde bu hediye sayfalarda plağın içeriği ve santçılarla ilgili bolca bilgi bulunurdu. Bunda sadece Hey Dergisi’nden alınma Cem Karaca fotoğrafları var. Herhangi bir yazılı materyal yok. Kapak kağıt kalitesi güzel.

    Sonuç olarak bu önemli albüme sahip olmak güzel bir duygu. Bu arada gerek yurt içinde gerek yurt dışında Cem Karaca çılgınlığı tam gaz devam ediyor. O kadar çok albümü yeniden, toplama, orijinal vb biçimlerde basılıyor ki, aynı albümü değişik kapaklarla bastıkları albümleri bile var. Sıfır plağı en çok basılan bir kaç sanatçıdan biri Cem Karaca. Gerçi hala Bir Mayıs Marşı’nın olduğu bir plak basılmadı ama... Onu da düşünüyorlardır eminim.

    Selamlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lami Tiryaki -- 26 Kasım 2018; 9:34:31 >




  • Orhan Gencebay’ın Bir Teselli Ver ve Kaderimin Oyunu isimli plakları İstanbul Plak’tan çıktı. Bu albümlerin Türküola versiyonlarından Hor Görme Garibi(Bir Teselli Ver’in küçük farklarla aynı versiyonu sayılır) daha önce piyasaya verilmişti. Kaderimin Oyunu’nu da heyecanla bekliyorum.

    Dönem baskılarının küçük karatta elmas fiyatına gittiği bu albümlerin sıfırlarının basılması benim gibi elinde dönem baskısı olmayanları heyecanlandırmış olsa gerek. Gerçi parçaların çoğunun 45’lik versiyonları elimde var ama derli toplu LP şeklinde de olması hem koleksiyon açısından hem de yedekleme açısından güzel ve yararlı oldu.

    Plakların kapakları parlak selofanlı kartona basılmış ve şahane. Fotoğrafların baskıları Kervan Plakçılık’taki gibi renklere boğulmadan sadeliğini koruyarak yapılmış ve hani nerdeyse dönem baskısı kapaklardan daha güzel. Her iki plağın kapağı da açılır kapak şeklinde. Bir Teselli Ver’in ön ve arka yüzünde orijinal kapak versiyonu korunmuş. İç kapakta sanatçının siyah beyaz bir portresi ve şarkı listesi var. Detaylı bir künye de yine kapak içinde yer alıyor. Kaderimin Oyunu’nun kapağı oldukça detaylı. Ön kapak ortasında sanatçının bir fotoğrafı altta küçük foroğraflardan oluşan kalabalık bir galeri var. Fotoğraf galerisi arka kapak ve iç kapak boyunca devam ediyor. Saydım tam 23 fotoğraf kullanılmış ve baskısı mükemmel. Yine hem arka kapakta hem de iç kapakta şarkı listesi var. Araştırdığım kadarıyla bu albümlerden bir tanesi ikinci bir kapakla daha basılmış. Hani şu sanatçının masa başında mum ışığıyla beste yaparken olan meşhur fotoğrafı. O fotoğraf 45’liklerde o kadar çok kullanılmış ki, bu albümde farklı kapak tercihi isabet olmuş bence.

    Plak baskıları güzel. Keyifle dinleniyor. Sisteminiz iyiyse gümbür gümbür çalıp keyfini sürebilirsiniz. Ben dijital baskının o yapaylığını pek hissetmedim. Tabii dijitalden kayıt olup olmadığına dair bir bilgim de yok aslında. Ama parçaları 45’liklerle paralel dinledim ve benzer keyif aldım. Tabii ses detayları konusunda çok hassas olan arkadaşların farklı fikirleri olabilir. Benim için bana verdiği his yeterli, o da tatmin edici. Plakların bir başka özelliği, göbek kısımlarının tasarımları kapakla uyumlu ve gözalıcı. İlk dönem 45’likere basılmış tam 22 enfes parça var plaklarda. Ayrıca Ümit Şarkısı isimli parçası 45’lik versiyonundan farklı gibi geldi bana.

    Türküola Kaderimin Oyunu’da basılırsa Orhan Gencebay’ın ilk dönem LP plaklarından eksik kalmamış olacak. Hadi bakalım hayırlısı.

    Selamlar




  • Ümit besen şikayetim var albümünü bu akşam dinledim. Emre müzik güzel iş çıkarmış , 180 gr analog master bant kullanılarak hazırlanmış kayıt güzel. İyi kondisyonda diğer albümleride var dönem baskısı onlar kadar güzel tavsiye ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi savast -- 26 Kasım 2018; 19:46:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba.

    Plak formtında yayınlanan "Taş plak kayıtları" isimli albümü alan veya dinleme imkanı olanlar var mı ?

    Opus 3a

    Eserlere youtube'dan baktım; ancak plak kaydı nasıldır bilemiyorum.
  • Merhaba,

    İlhan İrem senfonik rock üçlemesi setini satın aldım yakın zamanda. Hiç bir yerde inceleme bulamadığım için burada almayı düşünen arkadaşlar için gözlemlerimi paylaşmak istedim.

    box set olarak büyük sayılacak bir kutunun içinde geliyor. kutunun ambalajı baskısı gayet kaliteli. Kutuyu açtığınızda içinde önü ve arkası baskılı bir t-sirt, bir adet sticker, bardak altlığı olduğunu düşündüğüm bir parça çıkıyor. Plaklar her biri tek tek ambalajlanmış baskılı plak kabının içinde. Plak kapları üzerindeki baskı kalitesi açıkçası yeterli bulmadım. düşük çözünürlükte kalmış baskılar. plaklar beyaz şeffaf arası bir renkte basılmış. her biri selefonlu zarf içine koyulmuş. Plak ses baskı kalitesi oldukça tatminkar. Tınılar oldukça gerçekçi geldi bana. Dinlediğim en iyi yeni baskı kalitesine sahip plaklardan olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Plak zarfının üzerinde emi türkiye ve rainbowrecord işbirliğiyle yurt dışında basılmıştır gibi küçük bir açıklama var. İlk gözlemlerim bu şekildedir.




  • https://www.dr.com.tr/Muzik/Mutlu-Ol-Yeter/Yerli-Albumler/Arabesk/urunno=0001729955001#



    Müslüm Gürses'in bu albümünü dinleyip yorumlayabilecek var mı acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mutlu ol yeter albümün plağını aldım fakat beğenmedim şöyle. Kayıt remaster edilmiş ve fazla filtreden geçtiğinden vurgu ve gain düşüklüğü var ayrıca çözünürlükte azalmış. Sonradan basım kasettide mevcut bende plaktan daha live ve güzel sonuçta ben kaset çalar ile dinliyorum bu albümü bendeki kaset bile sonradan basım kasetlerden 5 yıl önce esenshop dan almıştım artık bulunmuyor bulursanız kaçırmayın. Ayrıca ilk baskı kasetide mevcut ama deforme olduğundan kayıt kalitesi güzel değil.

    Fakat bayar müzikten yeni basım küskünüm albümünü beğendim ilk basım lp elimde mevcut du karşılaştırdım tek farkı albüm kapak resimleriydi keşke oda aynı olsa albümü tavsiye ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi savast -- 4 Aralık 2018; 17:3:25 >
  • Selamlar , Ferdi Özbeğen'in ''Nice Yıllara'' yeni basım plağını dinleyip , yorum yapabilecek arkadaş var mı acaba?

    Dönem baskısı kolay bulunmuyor bulunsa da faiş fiyatlar istiyorlar , yeni basımı 75 TL civarı.
  • 2. el analog kayıt plak almak isteyenler için plakburada.com çok geniş plak arşivi var.
  • plakburada P kullanıcısına yanıt
    45'lik yerli plakları 999 TL'den satarak mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emrahsnr

    45'lik yerli plakları 999 TL'den satarak mı?
    Site sahibi arkadastan bir kac alisverisim oldu. Fiyatlari sisirmeden satan bi kac esnaftan biridir (ozellikle facebook grubunda)



    Sanirim sitesine plaklari baska biri ekliyor, ekleyen kisi fiyatlari bilmedigi icin 999 yaziyor sonra cuneyt duzeltiyor.



    Konusu acilmisken belirteyim dedim ama velhasili bu konu sifir plaklar uzerine.



    Umarim uzamaz :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,

    Zülfü Livaneli'nin yeni basım Nazım Türküsünü edinen var mıdır? Deneyimini paylaşırsa sevinirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 2runn

    Merhaba,

    Zülfü Livaneli'nin yeni basım Nazım Türküsünü edinen var mıdır? Deneyimini paylaşırsa sevinirim.
    Öncelikle herkese merhaba. Dün ben bu plağı elden teslim alıp akşam dinledim. Ses sistemim eskisine göre daha iyi bunu öncelikle belirteyim. Bundan 5-6 ay öncesinde yorum yaptığım sistemle aynı değil. Plak açılır kapaklı kapak baskısı fena değil. İçindeki zarf yine selefonlu değil direkt değiştirdim. Gelelim sesine, ben plağı dinlerken sanki sesle aramda bir perde var gibi hissediyorum bu yeni basım plaklarda malesef. Bu plak da bence öyle hatta test etme şansım yok ama bir kanalın sesi de bir tık bana az geldi. Alınır mı derseniz dönem baskısının 250-300 civarında olduğu düşünülürse alınabilir. Ben de o maksatla aldım. Ben de İstanbul konseri plağı var ondan karlı kayını dinliyorum çok farklı. Ama yine de dönem baskısını ve bu plağın ikisine de sahip arkadaşlar karşılaştırma yaparlarsa daha sağlıklı olur. Herkese iyi günler.




  • Majeste1 kullanıcısına yanıt
    Hocam ben bundan sonra, hayranı oldugum Sezen Aksu dışnda yeni basım plak almamaya karar verdim. Sezen Aksununkileri de sadece elimde bulunmasını istediğim için alıcam.

    Yeni basım Sezen Aksular, ayşegül aldinç vs hep hayak kırıklığı oldu ses kalitesi açısından. Cdlerinin çok çok altında.

    Eskiden hoparlörler yüzünden derdim ama onları da değiştirdim. Cd dinlerken kendimden geçiyorum mesela, ama yeni basım lplerde bu yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Majeste1 kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam teşekkürler. Tam tahmin ettiğim gibi. Dönem basımına güç yetmeyeceğinden edincez bu plağı da.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar , ben bu konuda defalarca yazdım ve yeni basım plakların malesef çok kötü olduğunu söyledim. Artık cd - digital hatta kasetten dinlemeye karar verdim bile. Elimizdeki dönem baskıları ve yine alabileceğimiz dönem baskıları dışında plak alınmaz .
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mustyblack

    Selamlar , Ferdi Özbeğen'in ''Nice Yıllara'' yeni basım plağını dinleyip , yorum yapabilecek arkadaş var mı acaba?

    Dönem baskısı kolay bulunmuyor bulunsa da faiş fiyatlar istiyorlar , yeni basımı 75 TL civarı.
    Bende takipteyim. Tecrübe eden varsa tavsiye üzerine alacağım.
  • brl65 kullanıcısına yanıt
    Hocam daha önce de yazdım. Arşivimdeki Ayşegül Aldinç'in, almanya dönem baskısı sanırım, CD'den 320 kbps olarak riplenmiş Sorma/Benden Söylemesi mp3 albümünün ses kalitesi, yeni baskı LP'sinden çok daha güzel. Kesinlikle katılıyorum. Yerli firmalar resmen bizi salak yerine koyuyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrahsnr -- 15 Aralık 2018; 12:4:54 >
  • emrahsnr kullanıcısına yanıt
    Yerli yeni basım plaklar hakkında Genelleme yapmak pek doğru olmaz sanırım. Sizin belirtiğiniz Sezen Aksu yeni basım plaklarından

    Emre plak Barış manço-Ümit Besen (son basımları)
    Rainbow 45 in tüm basımları
    Ferdi Tayfur Son sabah
    Esin Engin Tangolar
    Müslüm Gürses Küskünüm
    Hümeyra -yeni basım
    daha iyi olduğu gibi dönem baskılarını aratmıyor.
  • 
Sayfa: önceki 4546474849
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.