Şimdi Ara

''CASSETTE DECK'' kullananlar ve meraklıları !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
418
Cevap
13
Favori
24.361
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İyi haftalar arkadaşlar. Benim gibi kaset tutkunları ve hala kasetçaları zevkle kullanan arkadaşlarım ve üstatlar...

    Ben Technics RS-B85 kullanıyorum. 3 kafa, Amorphous kafa, 2 motor vs...

    Sizler de marka ve model belirtirseniz, tecrübe ve deneyimlerinizi paylaşırsanız hoşnut olurum...
     ''CASSETTE DECK'' kullananlar ve meraklıları !







  • merhaba, elimde 1995 de aldığım resmini gördüğünüz japon malı pioneer ct-w620r deck var ve en eskisi paul simon - graceland le başlayıp devamında hala elimde bulunan 20-30 yaşlarında ki kasetlerimi hala dinlemekteyim. kaset dönmüyor kapak kitliyordu, lastiklerini değiştirdim geçen sene, şimdilik çalışıyor..

    elbette kasete takılı kalmıyorum, mesela geçenlerde net ten graceland albümünün 25. yıldönümü albümü indirdim. o nuda cd ye kopyaladım.

    cd çalarım daha eski, milliyet pazarlamadan almıştım sene 1991.. 6 lı, tık tık diye ses(şarkı sesi) çıkarıyordu 3-5 senedir meğer lensi havada tutan yumuşak kauçuk ezile ezile küçülmüş..bir operasyonla onuda düzelttim artık sorunsuz. lastikleri hala iyi..

    amfim vardı pio A-229 (25+)o da parazitli ses çıkarıyor.. input seçici kafa yıpranmasına bağlı.. geçen ay bluetooth lu yamaha stereo receiver aldım.. cep ten ve laptop dan müzik dinleyebiliyorum.
    pioneer ı yazın söküp o parçayı ya tamir etmenin yoluna bakacağım yada mekanik aksama elektronik input selector takıp 8 kablo lehimleyim çalışır hale getireceğim tekrar..

    bu sistemde pioneer cs-3070 3 yollu 8 ohm 120 watt lık hoplar çalışıyor



    Ct-w620r özellikleri
    Ble tuşu.. Kasete kayıttan önce kaseti analiz edip bant kalitesine bağlı ses kayıpları önleyip kayıt yapar.
    Flex.. Tiz kayıplarını kazandırır.
    Relay, skip.. Şarkılar arası boşluk fazla ise veya kaset sonundaki boşluğu algılar, ileri sarıp sizi dak larca bekletmez.
    İleri geri tuşları.. Arka arkaya basarsanız +2, -3 gibi ilerdeki gerideki şarkılara atlar. Sevmediğiniz şarkıları hatasız pas geçersiniz.
    Uzaktan kumandalı pio amfiniz varsa aöfi kumandasındaki tuşlarla kontrol edersiniz, cd den kasete tek tuşla senkronize kayıt yaparsınız.

    Cd çaları 30, 45, 60 lık programlarsınız kaset 60 lıksa 2x30 dak şarkıları yerleştirir ve kopyalar..

    Ozamanlar için mükemmel özellikler
  • set uyumlulugu acisindan pioneer ct-757 dusunuyorum. pek kullanacagimi sanmam amac oncelikle dekor ve tatmin :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • DarthSidious kullanıcısına yanıt
    Ben de çok beğeniyorum o modelleri. Hele hele bir de CT-939 ''Reference Cassette Deck'' alırsanız müthiş olur. Şuan sahibindende var fakat çok yüksek fiyatları.
     ''CASSETTE DECK'' kullananlar ve meraklıları !
  • Bir kaç tane değiştirdim. Son olarak sony TC U2 kullanıyordum. O iflas ettiğinden beri henüz bir şey almadım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O modelin VUmetreleri çok şık. Rahat 40 senelik bir cihaz.
  • technics rs-tr474 çift kasetçalar kullanıyorum. Elimdeki kasetleri pcye aktarmak için ve bazen kaset kopyalamnak için 7 sene önce almıştım yeni yeni bir yüzü problem çıkarmaya başladı. deck meraklılarına tavsiye ederim. Ayrıca Teac w-860 cihazıda mevcut bu cihazda dinleme amaçlı kullanıyorum. Cihazın kayıt esnasında filitreleme özelliği mevcut.
  • Hocam ben de Akai GX 959w kullanıyorum.
     ''CASSETTE DECK'' kullananlar ve meraklıları !

    Not: Akai diye düzeltildi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Phyron -- 22 Şubat 2016; 10:28:08 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu mini set tarzı sanırım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Buda bendeki cihaz Teac 8030s

     ''CASSETTE DECK'' kullananlar ve meraklıları !
  • merhaba arkadaşlar ben de kaset dinleyicisiyim ancak oto teybini evde kullanılacak şekilde ayarladım. kasetten müzik dinlemenin tadı başkadır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kasetçalarlar soft bir müzik sunuyorlar. Bu benim hoşuma gidiyor. Dinlerken insanı yormuyor. Bir de işin keyif noktası var tabi. Tamamen mekanik olmaları ise ayrı bir zevk veriyor. Günümüz teknolojisi malum çok gelişti. USB ye dilediğimiz kadar şarkı atıp kasetçalarların zahmetleri olmadan müzik dinleyebiliyoruz. Fakat biraz da bu işin zevklerini tatmak lazım. Bu yüzden, iyi bir kasetçalar ile çok güzel deneyimler edinilebilir.
  • 80 ler efsanesi Pioneer CT 9R
    o yıllar Nakamıchı ,Akaı, Pioneer ve diğerleri kapışırken , büyük sükse yapan Pioneer'ın cihazı .
    elime geçme şansını elde etmiştim , bakımla onarımla sahibine teslim etmiştim ,için yanarak sağlam mekanizması 3DD bipolar step motor özellikli ,3head geniş frekans band aralığı ile gerçekten hayran olunacak bir cihazdı.
    Avrupada 1156 eu etiketle şu anda çok temizini satış fiyatını görünce ,hayranlığımı hak ettiğini düşünüyorum .
    Bu mesaja eklenen görseller:

     ''CASSETTE DECK'' kullananlar ve meraklıları ! ''CASSETTE DECK'' kullananlar ve meraklıları !
     ''CASSETTE DECK'' kullananlar ve meraklıları !



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elektürükçü -- 22 Şubat 2016; 13:13:18 >




  • Ben böyle mekanik olarak çok özellikli kaset decklerden çekiniyorum biraz. Çünkü zamanla bazı özellikleri arıza yapıp tamiri sıkıntılı olabiliyor.

    Ayrıca auto reverse olan cihazlara pek sıcak bakamıyorum. Bende 2 tane pioneer auto reverse Cihaz vardı ikisinde de sürekli kristal ayarı yapmak gerekiyordu. Bir yüz bitip diğerine geçince kafa döndüğü için balansı şaşıyordu. Bu da sesde bariz bir şekilde farkediliyordu. Benim bildiğim kadarıyla üst seviye kaset deck lerde auto reverse özelliği çoğunda olmuyor. Mesela pioneer ct-939 referans kasetçalarda yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CT 939 ile CT 9 aynı sınıfa koymayın . bakmayın öyle referans ıvır zıvır yazdıklarına . elit serisi deseydiniz aynı sınıfta sayardım .
    auto reverse özelliği üst sınnıfta olmaz düşünceniz yanlış . çift kaset çalar deseydiniz tamam derdim . 80 lerde özellikle Nakamıchı ve Akai gibi popüler markaların üst segmentlerinin çoğunda bu özellik vardır .
    CT 7-8-9 aynı mekanizmayı kullanır , çok sağlam yapıdadır , bir kaç serisi elime geçti , mekanik hiç bir sıkıntı yaşamadım . azimuth ayarı öyle kafaya göre ayarlanmaz , çok severiz o ayarı kurcalamayı
  • Elit serisinde de yok auto reverse (örnek ct-91) belki diğer elit serilerinde vardır bilemem.

    Kaseti hafif boğuk çalınca ufak bir kristal ayarı ile güzel ses vermesini sağlayabiliyorduk sevdiğimden değil en kolay o şekilde halledebildiğim içindi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mer_SL kullanıcısına yanıt
    Fabrika o ayarı master kasetle yapmıştır ,boğuk çalması sizin kasetinizin kötü oluşundan veya yine azimuth ayarı bozulmuş başka teypten kayıt yaptığınız içindir .
  • elektürükçü kullanıcısına yanıt
    Dediğinizi anlıyorum fakat, kasetin bir yüzü bitip diğer yüzüne otomatik başladığı zaman boğuk çalmaya başlıyordu. Bunu 4-5 dinlemeden sonra yapıyordu. Sanki 4-5 kaset dinledikten sonra ayarı hep bozuluyor gibiydi. Kayıtta bir problem yoktu. İyi bilirsiniz ki, auto reverse kasetçalarların kristali kaset bittiği zaman tam tur ters dönüyor. En azından benim cihazın çalışma prensibi öyleydi. Cihaz sanırım tam tur döndüğü zaman eski yerinde olmuyordu ve ayar yapıp düzeltmek gerekiyordu. Sonra satmaya karar verdim. O günden beri tekli deck ve auto reverse olmayan cihaz kullanıyorum. Bahsettiğim cihaz Pioneer CT-W910R idi.
    Bu mesaja eklenen görseller:

     ''CASSETTE DECK'' kullananlar ve meraklıları !




  • Mer_SL kullanıcısına yanıt
    Daha önce yazdığım gibi çift kaset çalarlar ucuz sistemlerde oluyor . mekanizmalar size onlarca yıl hizmet edecek diye kural yok ,bakımları yapılırsa ,eğer mekanizmada ciddi aşınma yoksa tekrar eski sağlıklı haline geri döndürülebilir . Toz ve kurumuş gres en büyük düşmanıdır . gerekiyorsa sökülüp temizlenip yeniden montajlanması gerekir .bazı yayların tansiyonu düşer , gereken çekmeyi veya itmeyi yapamaz ,bunlar yıllar içinde oluşan basit problemlerdir ,yeterki kırık ,veya aşırı aşınmış parça olmasın .
  • Bu arada bir ilave yapmak istiyorum. Her cihazda kafa tam tur dönmüyor, belirttiğiniz bazı cihazlar için geçerli. Mesela kendi kullandığım AKAI 'de kafa her daim sabitti.
  • Nakamıchı RX 505 de örneğin kaset döner bazı tape lerde kafa ileri geri hareket eder . kafa normal kristallere göre farklıdır , oto teyplerindeki gibidir .
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.