Şimdi Ara

200 Hz tv de pc den 3D izleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
275
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Slm arkadaşlar benim aklıma takılan bir şey var yardımcı olur ve deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim.
    Normal monitörler 60-75 hz, Led olsun Lcd olsun. Gerçek anlamda 3D film izleyebilmek için, asgari 120 hz olması gerekiyor diye biliyorum. Malum 3D monitör fiyatları da pahalı. Daha ucuza 200 hz tv ler var, ama 3d özelliği yok. Bu tür bir tv ile gerçek manadaki 3D filmleri izleyebilir miyiz, deneyen veya bir fikri olan yazarsa sevinirim.
    Yakın bir zamanda 4K (3D özelliği yok) bir tv de deneme imkanımda olacak ama şimdiden deneyimini burda paylaşan olursa sevinirim. Cevaplar için şimdiden teşekkürler...
    NOT: Red-Cyan gözlük ile izleme özelliğinden bahsetmiyorum.



  • 3D film izlemek için 120 hz zorunluluğu diye bir şey yok. Pasif 3D destekli TV ve monitörler 60 hz'dir ve 3D film izleyebilirsiniz. Aktif 3D gözlüklü monitörler ve bazı TV'ler 100-120 hz olarak çalışırlar. Yani ister 60 hz olsun ister 120 hz, TV veya monitör 3D destekli olduğu sürece 3D film izleyebilirsiniz.

    200 hz, 500 hz, 1000 hz, vb. diye belirtilen TV'lerin panelleri gerçekten o hızlarda çalışmazlar, büyük çoğunluğu 60 hz'de çalışır. Aslında müşteriyi kendine çekmek için kullanılan bir yöntemdir. Frame interpolation vb. yöntemlerle saniyedeki kare sayısını arttırarak akıcı bir görüntü oluşmasını sağlar. Gerçekten 200 hz'de çalışan paneli olan tek tük TV var ama fiyatları uçuktur ve Türkiye'de bulmanız zor, bildiğim kadarıyla Sony'de vardı bir ara.

    Yani 3D desteği olmayan TV'de 3D film izleyemezsiniz.

    3D film izlemek istiyorsanız en ucuz yöntemi Pasif 3D destekli LG TV'lerden almak (ki pasif 3D teknolojisini geliştiren kendileri zaten), hatta ufak boyut sorun olmazsa LG ve Philips'in Pasif 3D destekli ucuz monitörleri vardı bir ara, bulabilirseniz onlara da bakabilirsiniz. Aktif 3D'li TV'ler ucuz bile olsa gözlükleri pahalıdır, çünkü pille çalışırlar, pasif 3D'de pil yok, tanesi 10 TL'lik polarize gözlükler kullanılıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ledzep -- 12 Şubat 2016; 18:14:15 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.