Şimdi Ara

AMD FreeSync özelliği, orta seviye HP dizüstü bilgisayarlara geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
69
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj



  • AMD FreeSync özelliği, orta seviye HP dizüstü bilgisayarlara geliyor 




    AMD'nin ekran kartı ile monitör arasındaki iletişimi geliştirerek, yırtılmaların önüne geçtiği ve görüntü performansını artırdığı FreeSync teknolojisi, şimdiden pek çok monitörde yerini almaya başladı. Şimdiki hedefi dizüstü modelleri olan teknoloji, önemli bir adım atıyor. 




    Bugüne kadar Lenovo Y700 gibi bir kaç dizüstü modelinde yerini alan FreeSync teknolojisi, bu yıl HP'nin bütün orta seviye dizüstü modellerinde kendisine yer bulacak. Firma, yıl içerisine yayacağı politika ile yavaş yavaş güncelleme işlemlerine başlayacak. 




    HP'nin FreeSync teknolojisini alacak ilk cihazları Envy 15z serisine ait olacak. Teknoloji ise, AMD'nin 6. nesil Carrizo APU'ları üzerinden sağlanacak. 4 adet işlemci çekirdeği ve 6 adet grafik birimini heterojen sistem mimarisi altında çalıştıracak olan APU'lar, Radeon R6 serisi grafik kartlarına sahip olacak. Serinin Haziran ayında piyasada olacağı ifade ediliyor. 








    Envy 15z serisi hem ekran paneli üzerinden hem de HDMI üzerinden FreeSync teknolojisini destekleyecek. Böylece uyumlu harici monitörlere de aktarım sağlamak mümkün hale gelecek. Envy 15z sonrasında, firmanın diğer orta seviye dizüstü modelleri de APU güncellemesi ile Freesync desteğine kavuşacak. Güncelleme Aralık ayına kadar devam edecek. 




    HP'nin hamlesi FreeSync teknolojisinin yaygınlaşması adına önemli bir hamle. Daha düşük maliyetli cihazlarda bu imkanın sunulması, tüketicinin de ilgisini çekecektir. Zaten sonrasında diğer üreticilerin de benzer hamlelerini görmeye başlayabiliriz. Mevcut Envy 15z serisi 500$ civarında bir fiyat etiketine sahipti. 

     







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.