Şimdi Ara

Apple Sanal Gerçeklik Pazarına Giriyor!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
148
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Apple Geliyor!

    Sony’nin Sony Morpheus VR (PlayStation VR olarak da geçiyor), Samsung ’un Samsung Galaxy Gear VR ile HTC’nin HTC – VALVE iş birliği ile geliştirdiği HTC Vive, Microsoft’un HoloLens ile ve sanal gerçeklik pazarın temelini atan ve önderi olan, geçtiğimiz zaman içerisinde ise Facebook’un müthiş ön görüsü ile satın aldığı Oculus firmasının Oculus Rift ile dâhil olduğu Sanal Gerçeklik pazarında artık Apple de katılacağını açıkladı.

    Google cephesinde ise Google;2014 yılından beri herkesin kolaylıkla sahip olabildiği Google Cardboard ile zaten pazarda bulunuyor ve karton yapısı sayesinde de herkesin Sanal Gerçeklik gözlükleri ile tanışmasına olanak sağlamış bulunuyor.

    Apple Sanal Gerçeklik Gözlüğü pazarına gireceklerini açıklarken zaten bunun için yıllardır çalıştıklarını hatta bunun için Microsoft çalışanlarından transfer ettiklerini açıkladı.


    Tim Cook’dan İtiraf

    Apple CEO’su Tim Cook’a sanal gerçeklik hakkında yönetilen bir soruda verdiği cevap adeta bir itiraf niteliğinde zira cevapta; ”Sanal Gerçeklik konusunda ise Sanal gerçeklik gözlüklerin bir niş ürünü olduğunu düşünmüyorum bence gayet cool ve ilginç kullanım amaçları olabilir” dedi.

    Apple’ın gireceği sanal gerçeklik gözlükleri pazarında ise Oculus Rift nisan ayında tüketicilerle buluşacak. Bununla birlikte Sony’nin PlayStation VR’ı ise 2016’nın ilk çeyreğinde çıkartacağını belirtmişti.

    Apple’ın pazarda nasıl rekabet edeceğini sabırsızlıkla bekliyoruz ve işin sonucu olarak biz kullanıcıların karlı çıkmasını umuyoruz.







  • Güzel bir haber, yüksek seviyeli ekran kartları şimdiden VR desteğini sunmaya başladılar. Ayrıca VR Teknolojisinin, ileride birçok farklı kullanım alanı olacağını düşünüyorum. Yalnız, VR ile birlikte daha çok asosyal bir toplum haline geleceğimiz de bir gerçek. VR İle ayrıca farklı rahatsızlıklar ve hastalıklar da görülmeye başlanacaktır; bu nedenle risklerin çokiyi değerlendirilmesi ve ergonomik dizayn süreçlerinin çok irdelenmesi gerekir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.