Şimdi Ara

TÜRKİYEDE TAVUK YEN-MEZ AÇIK VE NET!(YEMEYİN) (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
210
Cevap
5
Favori
8.939
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
51 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • shintai kullanıcısına yanıt
    yine de kendi yetiştirdiğinin zevki başka oluyor :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Phantom II


    quote:

    Orijinalden alıntı: Cemal CEMİL

    artık bu olay köylerde bile bitti sayılır
    inekler doğal değil ,yemler doğal değil ,fidanlar doğal değil vs.
    eskiden sarı inekler vardı ,süt için istediğin kadar sık ancak kabın dibinde az bir süt olurdu ama doğaldı
    şimdi ise fil gibi inekler var sıktıkça süt fışkırıyor ama doğal değiller
    hatta artık bu inekler boğa yüzü bile görmüyor :)
    ziraatçı birini çağırıyorsun ,eline bir eldiven takıyor ,hayvanın cinsel organına bir cihazla döl aşılıyor
    bu saatten sonra doğal yaşam hayal oldu

    Dedem hayvancilikla ugrasiyor,ineklerin ciftlesme zamani gelince veteriner 90-100 TL ye aşi denilen olayi yapiyor.Neden dogal ciftlesme yaptirmiyosunuz diye soruyorum bizimkilere aşi ile dogan yavrunun daha saglikli,direncli oldugunu soyluyorlar.İki inegimiz dogum yapti ikisi de ikiz oldu bu arada.

    hepsi ticari kaygılar nedeniyle oluyor
    ben köyde bir doğuma denk geldim ,vahşet bir olay
    yavru o kadar büyük ki 2 adam çekerek çıkartamadı ,halatlarla bağlayıp çektiler
    tabi bu arada yavru yere çok sert düştü ve bir müddet sonra öldü
    insanlar istiyorlar ki çok kısa sürede büyüsün ,satıp kar edelim
    ama bu şekilde gün geçtikçe doğallıktan uzaklaşılıyor




  • Yalan yaklaşık 5 yıldır hergün yarım kilo tavuk yiyorum birşey olduğu yok yiyin gitsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • PeaceBorn kullanıcısına yanıt
    senden önce bunun benzerini diyenler oldu :)
    ama özellikle karadeniz'de çok fazla olan kanserin nedenini kimse açıklayamıyor

    http://www.milliyet.com.tr/radyasyondan-korkmayan-bakan-oldu-gundem-1458256/
  • Polonyada öğrenciyim. Yiyecekler azıcık daha pahalı(euro kullanmadıklarından yakın) ama her şeyin tadı Türkiye'dekinden daha güzel

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şehirleşme arttıkça bunların olması olağanlaşiyor. Tarımin ve hayvancılığın ekonominin başı olduğu zamanlarda herkes kendi ihtiyacını kendi üretiyordu.

    Ailede 5 kişi varsa ona gör et ona göre bahçe.

    Şimdi ne oldu herkes şehirlere doluştu. Köyler boş, uretim yapan sayısı az ama üretim cok.

    Eskiden 1000 kişinin yedigini 1000 kişi uretiyorken. Şimdi 1000 kişinin yedigini 2 kişi üretiyor. Ortada abes bir durum var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kanatlı sektöründe TR de ilk 5 markadan birinde sorumluyum,

    soruları alabilirim,

    Size sadece şu kadarını söylüyorum ; Tavuk eti fiyatları şu anda en en en dip fiyattadır; Sektördeki teşvikler sebebiyle aşırı bir rekabet söz konusudur. Yoksa tavuk etinin maliyeti+kârı düşünüldüğünde şu anda ; en az fiyatların yarısı kadar zam yemesi gerekmektedir.

    Antibiyotik falan hikaye; ilk işe başladığımda sorduğum ve araştırdığım konu bu oldu. Zaten aracılara-bayilere fatura edilen tavuk eti KG fiyatı 4-5 TL arasında geziyor bütün tavukta, çoğu büyük üretici ya tek çatı altında minimum günlük 300-400 bin piliç kesmek zorunda kâr edebilmesi için; ya da ayakta durarak; kar etmeden ve zarar ederek diğer üreticilerin batması beklenmektedir. Zaten Banvit battı ; Brezilya şirketi aldı, Keskinoğlu satılıyor, CP iflas erteleme açıkladı; çoğu firma sallantıda.

    Bu pilicin maliyeti ; ıvırı zıvırı derken tavuklara tek tek antibiyotik verilmesi İMKANSIZDIR. Hem maliyet ; hemde işçilik açısında İMKANSIZ OĞLU İMKANSIZ dır.

    İslamiyete göre helal kesim ; yemek borusu, soluk borusu, ve boynun 2 yanında olan kalpten beyne giden 2 ana damardan en az birini keserek olmaktadır. Büyük üreticiler günlük 300-400 bin kesim yapmakta ; hepsini tekbir getirerek, besmele çekerek kesilmesini bekliyorsa insanlar daha çok beklerler Türkiye'de günlük 2 milyon civarı piliç kesilmekte, hiç bir bilgi sahibi olmadan öyle oldu böyle oldu diye tüm sektörün tamamını çöp ilan etmek ; en hafif tabiriyle cahilliktir.

    40 günde piliçler kesiliyor ; evet doğrudur. bunun sebebi ne şişirmedir ; ne de antibiyotiktir. Bunun sebebi ; genetik olarak ıslah edilmesinden olmaktadır. Bunu en iyi Hollandalılar yapmaktadır ; adamlar 50 senedir en iyi Tavuk ırkını oluşturabilmek için melezleme yapmaktadır. Şöyle anlatayım ; en iyi et veren ; en iyi yumurta veren ; en hızlı büyüyen ; soğuya en dayanıklı vs.vs. gibi Dünya üzerindeki bir çok tavuk çeşidinden; toplamda 120 ırk olması lazım ; bu 120 ırktan yaklaşık 50 senelik bir çalışma sonucunda en iyi verimi veren bir ırk yapıldı.. Aynı hollandanın holstein inekleri gibi düşünebilirsiniz bu mevzuyu. Tavukların 40 günde kesime hazır olacak iriliğe ulaşması bu şekilde olmaktadır.

    1.si ; koskoca devlet var ; 2.si büyük alıcıların kendi denetimleri var; 3.sü bu sektör tüm dünyada maksimum verimliliğe ulaştırmayı hedefleyen çok büyük bir sektör ;

    bunca labaratuvarlar, bunca bilim insanları, bunca veteriner hekimler görev alıyor bu sektörde; en ucuz ve en rahat bulunabilen protein kaynağı olan tavuğa saniyede mok atıp ; profesör kesiliyor ya ; hayret ediyorum. Bilmiyorsanız da bilmişlik taslamayın; ben bu sektörün içinde 4.senedir bulunuyorum ; sektörde olmadan önce düşüncelerim sizinle aynıydı ama tavuk öyle böyle demiyordum ; çünkü bilmiyordum..

    açık ve net söyleyebilirim bu spekülasyonlar tamamen şişirilme ve kulaktan dolma bilgilerden; reyting yapmak için şov yapan televizyonlara çıkan bir kaç artniyetli profesörden ve cahillikten kaynaklanmaktadır.

    İsmi duyulmuş ( Banvit, Şen piliç, CP, Keskinoğlu ) bu markalardan kesinlikle ama kesinlikle korkmamanızdır. Diğerleri için bir şey söyleyemiyorum açıkçası ; çünkü oradaki denetimler ve aç gözlülük ; bir çok üründe hileye yol açıyor.. En azından bu markalardan sıkıntınız olduğunda ; aldığınız yere şikayette bulunduğunuzda ; her türlü telafiyi fazlasıyla yaptıklarına emin olabilirsiniz. Gidip de gıd gıd gıdak tavukçuluktan ürün alırsanız ; son kullanım tarihi geçmiş ve bir çok tavuk hastalıklarıyla ; imha olması gerekirken sofranıza gelmiş tavuğu yer ; sonrada zehirlendim diye gezinirsiniz.

    Daha çok anlatıcak şey varda ; işim var, sorular olursa olduğunca cevaplamayı isterim.

    iyi forumlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bugraloji -- 10 Şubat 2017; 15:36:52 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fasmodey

    90 kilo güçlüsün mü demek? Bu da bir şey kafası. Sanarsın bağışıklı sistemi yağ ile doğru orantılı.

    90 kilo yağlısın mı demek buda şey kafası.sanarsın yağ oranı bir tek kiloyla orantılı.
  • 10 25 yildir hergun tavuk yiyen tanidiklarim var spora gideli bende hergun yiyorum bir sorun yasamadim.%100 saglikli ve organik degil tabiki ama sizin yasadiginizda istisna bir durum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.