Şimdi Ara

Sinemia Özel Sinema Kulübü | Ana Konu | Güncel Bilgiler Burada | (408. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8.944
Cevap
112
Favori
282.120
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 406407408409410
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Dün ileri tarihli bilet aldım sinema salonunda check in yaparken sinemaya yakın olman gerektiği yazıyordu hem gişede hemde salonda her yerde denedim olmadı canlı desteğin verdiği talimatları yaptım yine olmadı

    Nerdeyse 6 aydır hiç check-in sorunu yaşamadan kullandım. Aylık 3 sinema hakkı var iki kişilik.
  • Arkadaşlar kart kaç gün içinde geliyor ?.Geçen hafta sipariş etim tam 1 hafta oldu gelen giden yok.İstanbul içindeyim birde hatta dün bu kart gelmeyecek herhalde dedim sinemia kartsızı aktif hale getirdim filmlere gitmek için.Yakın zamanda kartı gelen birileri var mı burada, kaç gün içerisinde geldi ?
  • victor zsasz kullanıcısına yanıt
    Benim 11 günde geldi Adana. Kartsızı aktif etmek istemedim açıkcası sıkıntı olur diye düşündüm

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bomi01

    Benim 11 günde geldi Adana. Kartsızı aktif etmek istemedim açıkcası sıkıntı olur diye düşündüm
    Ben bugün kartsızla sinemaya gittim bir sıkıntı olmadı.Cevap için teşekkürler haftaya gelir büyük ihtimal o zaman
  • quote:

    Orijinalden alıntı: victor zsasz

    Ben bugün kartsızla sinemaya gittim bir sıkıntı olmadı.Cevap için teşekkürler haftaya gelir büyük ihtimal o zaman

    Alıntıları Göster
    o uygulama yeni gelmiş sanırım. bileti karta yükleme durumunda kullanamayacağınız için beklemenizde fayda var. böyle bir ihtimal yoksa çok güzel bir gelişme olmuş
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Görkem !

    o uygulama yeni gelmiş sanırım. bileti karta yükleme durumunda kullanamayacağınız için beklemenizde fayda var. böyle bir ihtimal yoksa çok güzel bir gelişme olmuş

    Alıntıları Göster
    Şöyle söyleyim belirli sinamalarda kartın gelmesini beklemeden bilet alabiliyorsunuz.Onlar sinemalar kısmında çıkıyor ve kodla gidip bilet alabiliyorsunuz.Kartı yine yolluyorlar ama kartın gelmesini beklemeden bilet alabiliyorsunuz.Mesela imax sinema seçeneği çıkmadı kart gerekiyor imax'e gitmek için.Ama onun haricinde belirli sinemalarda normal 3d filmlere girebiliyorsunuz; ancak gözlük ücretli oluyor gözlük ücretini ödemiyor sinemia kartsız.Yeni çıkmışsa da güzel uygulama olmuş




  • arkadaşlar kesinlikle sinemia almayın aldırtmayın. ilk çıktığında gayet iyidi. istediğimiz kadar özel salonlara gidiyorduk. ayda bir kez kısıtlaması getirdiler. üstelik aldığınız tarihten bir ay sonrası özel salon aktifleşiyor. burda da çakallık yapılmış. iyi denk getirmesseniz bulunduğunuz ayda gidemeyebiliyosunuz. çok sık kullanırsanız sınırsız diye belirtilmesine rağmen türlü bahanelerle iptal ediliyor. ki benim hesabım öyle oldu. aynı cihaza farklı hesapla girmişim sözde. maximumu kart alıp maximum seansa gidin daha iyi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozggr

    arkadaşlar kesinlikle sinemia almayın aldırtmayın. ilk çıktığında gayet iyidi. istediğimiz kadar özel salonlara gidiyorduk. ayda bir kez kısıtlaması getirdiler. üstelik aldığınız tarihten bir ay sonrası özel salon aktifleşiyor. burda da çakallık yapılmış. iyi denk getirmesseniz bulunduğunuz ayda gidemeyebiliyosunuz. çok sık kullanırsanız sınırsız diye belirtilmesine rağmen türlü bahanelerle iptal ediliyor. ki benim hesabım öyle oldu. aynı cihaza farklı hesapla girmişim sözde. maximumu kart alıp maximum seansa gidin daha iyi.
    Yaklaşık 1.5 senedir kullanıyorum, birkaç kere benim ihmalim yüzünden sorun yaşadım hepsini çözdüler. Ayrıca neredeyse 1 sinema bileti fiyatına 3 filme gitme hakkınız var. Böyle bakıldığında gayet uygun bence.
    İlk kullananlar olacaksa aranızda sistem karmaşık gelebiliyor ama aslında çok basit alışınca. Sadece kullanmadan önce şartlarını iyi okuyunuz hepsi bu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qezgin -- 25 Ekim 2018; 22:37:9 >




  • ozggr O kullanıcısına yanıt
    Niye almayın aldırtmayın! Siz sorun yaşadınız diye herkes sorun mu yaşayacak. Sorun yaşayanlar olduğu gibi sorun yaşamayan da baya bir kişi var. Ben 19 TL ödüyorum aylık. Ayda bir IMAX e gitsem zaten 30 TL. Onun dışında 2 filme daha ücretsiz gidebiliyoruz. Bilet fiyatları ortalama 15 TL. Bundan daha uygun bir sistem söyleyin bana geçeyim. Önceden internet üzerinden bilet alma seçeneği de benim gibi salonda istediği yerden koltuk seçenler için bir avantaj. Tamam sorunlar olabilir ama sistemi nasıl kullandığınla da ilgili birşey bu. 1,5 seneye yakın kullanıyorum. Öyle hatırladığım sorunlu bir durum olmadı. Ufak tefek biriki sorun olmuştu galiba ama sinemaya gitmeme engel değildi onlarda.
  • Benim de 1 yıldır üyeliğim var. ayda 3 sinema hakkım var. Her ayda 3 film hakkımı kullanıyorum. ( Ayda 18 tl 3 film kampanyasıydı )
    Bu güne kadar hiç bir problem yaşamadım. Gözlük gerektiren filmlerde gözlükte veriyor.
    Ben genelde Cinetech Mall of İstanbulda (20/22 tl) gidiyorum orda Sinemia kartı ile giriyorum.
    Geçen Site Sinemaları ArenaPark a (18/20 tl) gittim orda kartla olmadı uygulamada verdiği kod ile giriş yaptım.
    Çokta memnunum hakkım bitsin tekrar üye olurum tabi aynı şartlar olursa 1 sinema parasına 3 sinema olursa



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi szgnsr -- 26 Ekim 2018; 9:59:27 >
  • Bugün 19 tl'ye ayda 3 film kampanyasıyla kartı sipariş ettim. Tahmini kaç günde elimde olur?

    Ve ben kartın gelmesini beklemek zorunda mıyım filme gitmek için? Sitede kartsız işlem dedim uygulamayı da indirdim, mesela yarın bir filme gitmek istiyorum gidebilir miyim?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rodin -- 26 Ekim 2018; 17:53:11 >
  • Biri israrla demis ki 3 yildir 20 TL'ye ayda 3 film paketini kullaniyorum. Bunun olamayacagini onceki mesajda acikladim. Ayda 3 sinema paketleri Nisan - Mayis 2017 gibi kullanima alindi. Bu durumda 2 olasilik var, ya bu biri troll ya da firmada calisan veya firma tarafindan alternatif paket calismasi sirasinda secilen kullanicilardan biri. Bu da su demek oluyor, herkesin kullanimina sunulmayan bir hizmet kullaniyorsan, senin kalkip da "ben sorun yasamadim, soyle memnunum, boyle memnunum" gibi yaptigin yorumlar firmanin genele sundugu hizmeti degerlendiremez. Sozlerinin firma kalitesini degerlendirme konusunda hicbir hukmu yoktur.

    Paranoya ve kisilerle ugrasma ithamina ise baya guldum. Sen kalk, sorun yasayip buraya yazan insanlari sahtekar olmakla sucla, hile yapiyorsunuz da ondan bunlar basiniza geliyor de, sonra biri kalkip teker teker soylediklerini curutunce de "ayy paranoyak bunlar, benle ugrasiyorlar" diye konuyu saptirmaya calis. Malesef bunlar hep Troll davranislari. Kisilerle troll'ler ugrasir, akli basinda adamin yapacagi sey degildir buraya gelip sorun yasayan insanlari sacma sapan seylerle suclamak.

    Anlamadigin tek bir sey yok malesef, bir urunle veya hizmetle sorun yasiyor olmamiz onu o an birakacagimiz anlamina gelmez. Sen sorun yasadigin an bir seyi birakiyor olabilirsin ama cesitli nedenlerle birakmayanlar ve kullanmaya devam edenler de var. Insanlar tek tip degiller, robot hic degiller. Ayrica bak kendin soylemissin anlamadigini, anlamadigin konularda yorum yapmayabilirsin sen de o zaman. ;)

    Ayni arkadas forumdakilere saldirmaya devam etmis:
    "Ama forumdaki 10 kisiden 9 un basina gelse ortaligi ayaga kaldirir. Bugun bu baskasina olsa , eyvah eyvah , yangin yerine cevirir , iste nasil olur da , biz telefon degistiremeyecek miyiz de ,1990 senesinde miyiz de .. "

    Kim insanlarla ugrasiyormus? Kim insanlara saldiriyormus? :)

    Yine "Hile hurda" ve "efendi gibi kullanan magdur olmaz" yazan baska bir troll olmus, ciddiye almaya degmez.

    Simdi buradan tekrar potansiyel uyeleri uyaralim. Yillik uyeliklerden uzak durun, aylik paketleri tercih edin, sorun yasar da cozulmezse en fazla 1 aylik ucret kaybiniz olur. Twitter'da #sinemia hashtag'ine bakin, yagmur olmus sorun yasayanlar amerika'da. Yasanan sorunlar da ayni. Davalar acilmis, sorusturma baslatilmis sinemia hakkinda.
    https://chimicles.com/sinemia-subscription-class-action-investigation/

    Gelelim tekrar ulkeye, sikayetvar'da toplamda sikayet sayisi 830, bunlardan sadece 39'unun sorunu cozulmus. Memnuniyet orani %18. Bu kadar sikayet yaziliyor ve cozulen sorun orani %18 ise bunu kullanicilara yikmak sacma olur. iclerinde elbette vardir kullanici bazli hatalar ancak bu oranlar uzerinden konusursak cuvaldizin batirilacagi taraf kullanicilar olamaz.
    https://www.sikayetvar.com/sinemia

    Sorunlar icin Donanimhaber, diger forumlar, Youtube, acilan ozel bloglar vb yerlerdeki yazilari, video'lari dusundugumuzde durumun ciddiyeti ortaya cikiyor.

    Bu yazi bazi troll'lerin algilayacagi gibi firmayi kotulemek icin yazilmadi, tuketiciyi bilgilendirmek ve olasi cikacak sorunlar icin onceden bilgilendirmek icin yazildi. Ve bir de firma savunuculuguna soyunmus bazi troll'ere cevaben yazildi.

    Sinemia'yi ben de tavsiye ediyorum, fiyat / performans orani tartisilmayacak kadar iyi, ANCAK, kagit uzerinde iyi. Eger bu yola cikacaksaniz, sorunlar yasayacaginizi bilin. Forumda baska arkadaslarin da dedigi gibi ayda 3 sinema paketleri en ideal paketler, hem sorun yasadiginizda kaybiniz en kotu 1 aylik ucret olacak hem de standart hayati olan biriyseniz ayda 3 defadan fazla sinemaya gitmeye vakit bulamazsiniz ve her ay vizyona 30 film de girmiyor zaten.




  • 8 gün oldu hala kart elime ulaşmadı ve kartı takip edebileceğim bir kargo takip sistemi veya bilgisi de vermediler. Destek'ten mesaj yolladım ona da geri dönmediler. Kart geldi mi? Geldi de geri mi döndü hepsinden bihaberim. Daha başından sorunlar başladı
  • İleri tarihli bilet alımında 3 tl bedel çekiyor karttan. Bunu müşteri hizmetlerine söyleyince cinemaxium ile görüşün biz almadık diyorlar.

    1) kredi kartımdan sinemianun çektiği 3 tl nin ekran görüntüsü

    2) cinemaxium sitesinden hizmet bedeli alınmadığına dair ekran görüntüsü

    3) aldığım bilette hizmet bedeli 0 tl olduğu ibaresini

    Yollayıp para iadesi istedim. Açıklama yapmadan Canlı sohbetten çıktı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: n0y4n

    İleri tarihli bilet alımında 3 tl bedel çekiyor karttan. Bunu müşteri hizmetlerine söyleyince cinemaxium ile görüşün biz almadık diyorlar.

    1) kredi kartımdan sinemianun çektiği 3 tl nin ekran görüntüsü

    2) cinemaxium sitesinden hizmet bedeli alınmadığına dair ekran görüntüsü

    3) aldığım bilette hizmet bedeli 0 tl olduğu ibaresini

    Yollayıp para iadesi istedim. Açıklama yapmadan Canlı sohbetten çıktı
    Cinemaximumun sitesinden CGV üyesi olun o zaman hizmet bedeli ödemiyorsunuz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: n0y4n

    İleri tarihli bilet alımında 3 tl bedel çekiyor karttan. Bunu müşteri hizmetlerine söyleyince cinemaxium ile görüşün biz almadık diyorlar.

    1) kredi kartımdan sinemianun çektiği 3 tl nin ekran görüntüsü

    2) cinemaxium sitesinden hizmet bedeli alınmadığına dair ekran görüntüsü

    3) aldığım bilette hizmet bedeli 0 tl olduğu ibaresini

    Yollayıp para iadesi istedim. Açıklama yapmadan Canlı sohbetten çıktı
    3 lirayı ne zaman aldılar hocam. bileti alırken mi yoksa siz bileti aldıktan sonra ekstrede mi gördünüz alındığını. bileti alırken çektiyse cinemaximum, sonra gördüyseniz sinemia çekmiştir. kaldı ki sizde demişsiniz kredi kartından sinemianın çektiği 3tl diye. alın o paranızı bu şekilde 5 bin kişiden alsalar 15bin eder.




  • Cinemaxium üyesiyim zaten o yüzden cinemaxium hizmet bedeli almıyor. Bilet alımında da 0 göründü. Ona rağmen sinemia kredi kartımdan çekti. Hesap ekstreme bakarken gördüm.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar A ve C koltuk sırası zorunluluğu ne zaman geldi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Venomstr

    Arkadaşlar A ve C koltuk sırası zorunluluğu ne zaman geldi?
    haziranda galiba her geçen gün saçmalıyorlar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: |SteeL|

    haziranda galiba her geçen gün saçmalıyorlar

    Alıntıları Göster
    Herkese ve her gidişte mi oluyor bu?
  • 
Sayfa: önceki 406407408409410
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.