Şimdi Ara

Araştırmalara göre Darknet'teki içeriklerin %57'si yasadışı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
244
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  Araştırmalara göre Darknet'teki içeriklerin %57'si yasadışı
    Darknet, Deepweb veya Darkweb kimilerine göre gizli işler çevirmek veya anonim kalabilmek için kullanılabilecek harika bir kaynak. Kimilerine göreyse burası gizli servislerin yasadışı işler çevirenleri izlemesi için bir çeşit örümcek ağı. Ne olursa olsun burasının standar web'ten farklı olduğu kesin. Darknet'teki içerikler de bunun göstergesi.
     
    Tor kullanıcısıyla girilebilen Darknet'teki içeriklerin %57'sinin yasadışı olduğu King's College'dan  Daniel Moore ve Thomas Rid'in araştırmasıyla ortaya koyuldu. 5,025 .onion tabanlı web sitesi incelenerek bunların 1.547 tanesinin doğrudan suç teşkil eden malzeme içerdiği ortaya koyuldu. Bu web sitelerinde ilk sırada uyuşturucu yer alırken, ikinci sırada ise finans tabanlı suç şirketleri yer alıyor. 
     
    Diğer taraftan Daniel Moore ve Thomas Rid, Tor'un kurucularının son derece idealist amaçlarla bu sistemi kurduklarını, buna karşın şu gerçeğin inkâr edilemez olduğunu söylüyorlar. Daha iyi itibar daha iyi güvenliği birlikte getirir. Kötü itibarınız varsa güvenliğiniz de kötü oluyor. Yani Darknet'in suç teşkil eden siteleri barındırdığı söylentisi, hatta gerçekliği, suça karışmak isteyenleri de buraya itiyor.
     







  • "Bu web sitelerinde ilk sıradışı uyuşturucu yer alırken"
    ilk sırada olacağına...

    Körle yatan şaşı kalkar. Ekrem71 arkadaşımız bulaşıcı. Haberi okumadan yayınlama şeysi var..

  • Zararlı hiçbirsey kullanmıyorum belirtiyim ben burdan uyuşturucu sipariş ettim diyelim. Amerika'da yaşasam zaten Türkiye'ye sınırdan geçmez gelir mi? göndermese hicbir şey diyemezsin merak ettim sadece.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: vjdrsjejv

    Zararlı hiçbirsey kullanmıyorum belirtiyim ben burdan uyuşturucu sipariş ettim diyelim. Amerika'da yaşasam zaten Türkiye'ye sınırdan geçmez gelir mi? göndermese hicbir şey diyemezsin merak ettim sadece.

    Ödeme Bitcoin ile olduğuna göre bence bunun da PayPal gibi bi dispute sistemi vardır. Olmasa bile uyuşturucu öyle bi defa alınan bişey değil, satıcı zaten gerçekten o işi yapıyosa gönderecek ki alıcı sürekli ondan alsın.

    Sadece uyuşturucu değil silah da satılıyo, sanırım alışveriş aynı ülkede oluyo, gönderen kişi başta almaz öyle risk.

    Ülkemiz için zaten gerek yok, belki kızanlar olacak ama doğu illerinden silahı da uyuşturucuyu da temin etmek kolay. Kaçak sigaraların kazancı bile malum örgütün kasasına giriyo.




  • UML kullanıcısına yanıt
    Haklısınız deepwebi biliyorum zaten teşekkür ederim cevap için

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Deep webi sanıyorsunuz ki sapık yeri anasını satim. Sizin sandığınız gibi hepsiburada mantığıyla işlemez o olaylar. Tabiki de en fazla şey pornografi olmicak aklınız kesiyor mu ? herneyse. neyse ki çok bızıklayıp içli dışlı olmadığım bir mecra. gelip geçti işte.

  • tor agini amerika askeri sifreli haberlesme amaciyla kurmustur

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.