Şimdi Ara

Ev Sinema Sistemi Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
761
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba. Evimde Samsung 3D 42 inç televizyon var. 6000 serisiydi sanırım. Evdeki internete wireless ile kendisi bağlananlardan. Şimdi 5+1 ev sinema sistemi almak istiyorum ama ne alacağım konusunda hiçbir fikrim yok. Kırşehirde yaşadığım istediğim birkaç özellik var.
    Şehirde radyo kanalı sayısı oldukça kısıtlı, bu nedenle evdeki internete bağlanıp radyo kanallarını dinleyebileceğim özellik arıyorum. İpad ve iphone kullanıyoruz. bunların bluetooth ile bu ses sistemine bağlanabilmesi ve müzik dinleyip film seyredebilmek istiyorum (mümkün ise)
    televizyona da sorunsuz bağlanıp usb'den filmleri 5+1 seyredebilmek istiyorum.
    salon 30m2 civarı apartman dairesi. yüksek ses aramıyorum. kaliteli müzik dinelemk istiyorum.
    Rakam olarak 2-3bin tl'ye kadar olabilir.

    Bu arada, D-Smart kullanıyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drhilter -- 1 Şubat 2016; 11:16:25 >







  • hts yada 5.1 ev sinema sistemi bakmayın. avr set tercih etmenizde fayda. var. yeni sistem bir çok avr de bluetooth var zaten. bluetooth ile teli eşleştirip sarkı müzik vs dinleyebiliyorsunuz. 2-3 bin tl gibi bir bütçeyle kaliteli bir sistem toplayabilirsiniz. avr leri biraz araştırın. kafanıza yatarsa(ki ben olsam başka bir seçim yapmazdım) sormak istediğiniz sorularınızı srabilirsiniz.
  • avr olarak philips vsx 423 k olabilir iphone ipod uyumluluğu var usb den direkt tanıyor. bluetooth yok. ama cok ihtiyacınız olacağını sanmam.

    1000 lira gibi bir fiyatı var. 1000-1500 tl civarınada bir hoparlor seti ayarladıkmı. bütçene göre bir sistem cıkıyor.

    hoparlorlerde Pioneer S-3ESTB 5.0 Hoparlör Seti olabilir bununda 1000 lira civarı fiyatı var etti 2 bin. geriye bir sub woofer kaldı.

    bu hoparlor setinin surroundları için 2 adet hoparlor ayağı alabilrsin. koyacak yerin yoksa tanesi 25-30 lira arasında.

    su woofer de pioner s21 (ucuzdur iş yapar) birde babası s51 bie var 1000 lira civarıdır. tipide seklide işlevide cok iyidir.

    ozetle. vsx 423 k = 960 tl
    hoparlor seti = 1060 tl
    s 51 woover = 1040 tl
    2 tane suuround ayak= 60 tl
    kablolama = 5o tl

    total de= 3170 tl ama modelleri internette araştır daha uygun fiyatlar olabilir ben ilk önüme gelen baktım. surround ayağada ihtiyac yoksa 3 bin tl ye cıkıyor sistem.




  • woofer da s51 yerine s21 de alınabilir arada 600 tl kadar fark var ikisi arasında. hoparlor setinin ön iki kulesinde woofer var zaten. yani s21 ile de filmlerde şimşek caktığında noluyoz yaw dersin yani. ille s51 e para vermene gerek yok. bütçe sıkıntım yok diyorsan direkt s51 al.

    daha iyi sistemde toplanabilir. ama bu dediğim ürünleri bir cok yerde bulup satın alabilirsin. stok problemi pek yok. daha iyi sistem dediysem de arada anım şanım fark olmaz yani. 3 bin tl civarında sistem toplayacak olsaydım bunu toplardım kendimede.
  • http://www.hepsiburada.com/pioneer-htp-329-5-1-kanal-3d-1000w-dvd-ev-sinema-sistemi-p-EVPIOHTP329

    tesadüf eseri sayfalarda dolaşırken bak ne buldum. sen dediklerimi unut direkt bunu sipariş et. kampanyası bitmeden fiyatı cok cok cok iyi.

    kolonlar sana tediğim kolonlar. basta s21. avr side bir alt model ama oda aynı işlevi sağlıyor. kampanyayı kaçırma saygılar.
  • merhaba,

    Size SONY avr'leri tavsiye ederim ben SONY STRDH520 7.1 Channel 3D AV Receiver (Black) (Discontinued by Manufacturer) kullanıyorum ve son derece memnunum, şuan 650 TL civarı olması gerek, beklentilerinizi ziyadesiyle karşılayacaktır, hoparlör olarak ise tabi ki zevk tamamen size ait ama arzu ederseniz benim elimde 5'li orijinal SONY hoparlör takım mevcut, ilgilenirseniz PM atabilirsiniz, Kırşehir'li misiniz bilemem ama bende Nevşehir'liyim hemşehrime yardımcı olmaya çalışırım:)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: wwwww

    merhaba,

    Size SONY avr'leri tavsiye ederim ben SONY STRDH520 7.1 Channel 3D AV Receiver (Black) (Discontinued by Manufacturer) kullanıyorum ve son derece memnunum, şuan 650 TL civarı olması gerek, beklentilerinizi ziyadesiyle karşılayacaktır, hoparlör olarak ise tabi ki zevk tamamen size ait ama arzu ederseniz benim elimde 5'li orijinal SONY hoparlör takım mevcut, ilgilenirseniz PM atabilirsiniz, Kırşehir'li misiniz bilemem ama bende Nevşehir'liyim hemşehrime yardımcı olmaya çalışırım:)

    sony 520 yi nereden satın alacak ki? stok problemi var. satan bir site yada dukkan varmı? esnaf işi müzik marketlerde vardır bir tek. o da kırşehirde varmıdır acaba? adama avr set dersin haa der :)




  • Elbette nerede bulabileceğini bilemem araştırmak lazım, netten de alınabilir kanısındayım ki ben öyle yapmıştım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: wwwww

    Elbette nerede bulabileceğini bilemem araştırmak lazım, netten de alınabilir kanısındayım ki ben öyle yapmıştım.

    dediğiniz avr güzel vsx serilerine göre ama stok problemi var eski bir model ve piyasada bulmak cok zor. anca sahibinden de falan 2. el yada sıfır varsa satılıyordur.

    oda tam güvenilir bir site değil. ne bilim hb, n11,hizli al,vatan, mediamrkt gibi yerlerde yok.

    piooner vsx ler baya tutuldu. 1500 den 10 bin tl ye kadar bir çok modeli satışta.

    özellikle arkadaşa tavsiye ettim set varya pionert 329 5.1 set bası avrsi hopları iiçnde fiyatı da cok iyi o paralara insanlar sacma sapan home theatre alabiliyor sadece.
  • Harman Kardon avr-151 + hkts 5 modeli 1999TL

    Birkaç kişi de bunu tavsiye etmiş. Bu sete ne dersiniz?



    HARMAN KARDON HD COM 1515 (AVR151 + HKTS5) 5.1 Kanallı Ev Sinema Sistemi
    Mediamarkt'da fiyatı 1799TL
    100TL İş bankası kredi kartına indirm var. 1699TL'ye geliyor.
    Pioneer HTP-329 1300TL'ye buldum.
    Bu rakamlara başka tavsiyeniz yoksa hangisini alayım?
    Şimdiden teşekkürler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drhilter -- 10 Şubat 2016; 11:11:48 >
  • Güncel
  • drhilter D kullanıcısına yanıt
    Öncelikle sistemi müzik için de kullanacağınız için Harman kardon hkts tarzı uydu tipi hoparlörleri olan setlerden uzak durun derim. Bunun muadili bir bir onkyo hoparlör seti kullanmış biri olarak ve de bu harman kardon setleri mediamarkt'ta dinlemiş biri olarak müzikte istediğinizi yakalayamayacağınızı garanti ederim. Sistemin müzik anlamında da iş görebilmesi için ön hoparlörlerin en kötü raf tipi olarak geçen hoparlörlerden olması gerekir. Ki sizin salon 30m2 olduğu için önlerin kule tipi olması çok daha iyi olur.

    Son dönemde birçok kullanıcı tarafından kullanılan ve fiyatına göre iyi bir performans veren Heco marka hoparlörleri önerebilirim. Ben de aynı markanın hoparlörlerini kullanıyorum. Ankara'da pelin ltd bu markanın distribütörü. Eğer hafta sonu Ankara'ya gitme şansınız olursa gidip bir deneyin derim. Kırşehir Ankara arası tahminime göre 2-3 saat birşeydir. Yol parası da maksimum 100 TL tutar. Cumartesinizi bu işe ayırıp en azından dinleyerek alın derim.

    Altta Pelin LTD'nin sattığı Heco markasından sizin bütçenize uygun olacağını düşündüğüm 5.0 olarak satılan setin linkini görebilirsiniz.
    http://www.pelinltd.com.tr/Victa-Prime-502-202-C102-50-set,PR-286.html

    Bunun dışında Ankara'da bir zamanlar Pelin ltd'nin bayii olan ama artık Heco marka ürün satmayan Gsa Elektronik var. Misal ben, Heco marka ön kule hoparlörlerimi Gsa elektronik'ten almıştım. Gsa Elektronik Orhan bey, Heco'ların muadili olduğunu söylediği bir İtalyan markası olan indiana line diye bir marka getirtmiş. O da aşağıdaki gibi iki paket yapmış.
    http://www.gsaelektronik.com/urun/pioneer-vsx-423-k---indiana-line-nota-550-hcp-sinema-paketi_2145.aspx?CatId=292
    http://www.gsaelektronik.com/urun/pioneer-vsx-830-k---indiana-line-tesi-560-hcp-ev-sinema-paketi_2144.aspx?CatId=292

    Burada ucuz olan ilk paketteki AVR'de network özelliği yok, hali ile internet radyo seçeneğiniz yada ağ üzerinden pc, telefon gibi cihazlardan müzik çaldırma şansınız olmaz.. Ancak alttaki gibi harici bir bluetooth alıcı ile telefon yada laptoptan ses aktarımı yapabilirsiniz. Yada laptop yada pc'yi AVR'ye hdmi ile bağlayıp oradan internet radyolara bağlanabilirsiniz.
    http://www.hepsiburada.com/philips-aea2700-multipair-bluetooth-hi-fi-adaptor-pm-evphaea2700

    Gsa Elektronikteki 2.pakette ise bir üst model hoparlör ve 2 üst model AVR ile takım yapılmış. Bu biraz daha iyi olabilir. Fakat bu indiana line markasını hiç dinlemediğim için nasıldır birşey diyemeyeceğim. Ses çok subjektif bir konu olduğu için bana güzel gelen size gelmeyebilir. En doğru kararı siz dinleyerek verebilirsiniz.

    Bunun dışında bu hifi cihazların hepsinde minimum %10-15 indirim olur. O yüzden direkt internet fiyatlarına aldanmayın. Hatta sağlam pazarlıkla %20'ye kadar indirim alabilirsiniz.



    Bana kalırsa 30m2 oda için ön kuleleri Heco'nun bir üst modeli olan 702 yapmak daha mantıklı olur. Bu modelde bir bas sürücü daha olduğu için bas performansı daha iyi olacaktır. İlk etapta bütçeden dolayı sub woofer alamayacağınızı varsayarsak önlerin heco Victa 702 olması daha da yerinde bir tercih olur.
    http://www.pelinltd.com.tr/Victa-Prime-702-302-C102-50-set,PR-218.html

    Arkaları ise bu settekinin bir küçük boyu olan raf tipi Victa 202 alıp fiyattan 250 TL kadar daha düşebilirsiniz. Bu durumda set 702 kule, 202 arka ve 102 orta şeklinde olur.
    http://www.pelinltd.com.tr/Victa-Prime-302-Black,PR-96.html
    http://www.pelinltd.com.tr/Victa-Prime-202-Black,PR-95.html
    http://www.pelinltd.com.tr/Victa-Prime-Center-102-Black,PR-98.html

    Yani 3000 - 250 = 2750 TL, bundan da %15 indirim koparsanız 2350-2400 TL arasına hoparlör takımını kurabilirsiniz. Fakat bu durumda AVR için pek bütçe kalmıyor.


    Eğer yurtdışına gidip gelme şansınız oluyorsa yada tanıdık vs gidip geliyorsa AVR'yi yurtdışından alın derim. Ben yurtdışından 3 tane amfi aldım ve hepsi de buradakinin %50 fiyatına geldi diyebilirim. Yurtdışı fiyatları için Almanya Saturn fiyatlarını takip ediyorum. Altta ucuzdan pahalıya dizilmiş listeyi görebilirsiniz.
    http://www.saturn.de/mcs/productlist/AV-Receiver,48352,475820.html?langId=-3&searchParams=&sort=price&view=&page=

    Ayrıca Avrupa'dan alınca %12 vergi iadesini de alabiliyorsunuz. Misal Gsa Elektroniğin 2700 TL liste fiyatı yazdığı ve gerçekte 2000 TL civarına alabileceğiniz Pioneer vsx 830 model AVR'si Almanya Saturn'de 1000 TL'ye geliyor. Bu sebeple AVR için yurtdışından alma şansınız varsa kesinlikle orayı zorlayın.
    339 € * 3,3 TL * 0,88 = 985 TL
    http://www.saturn.de/de/product/_pioneer-vsx-830k-1978723.html
    http://www.gsaelektronik.com/urun/pioneer-vsx-830-ev-sinema-amfisi-yeni-seri_2118.aspx?CatId=102

    Ha yurtdışından alma şansınız yoksa da buradan alırken çok sağlam pazarlık yapın derim. Fakat her halükarda bütçeyi aşıyorsanız da ilk başta AVR ve 2 adet kule alın. Geri kalan orta ve arka hoparlörleri sonradan ekleyin derim. Hepsini birden alıp da kaliteyi düşürmektense kaliteli ama parça parça alım yapmanız çok daha doğru olur.

    1500 TL civarına Heco Victa 702 kuleleri alsanız üzerine de 1000 TL civarına gerekiyorsa 2.el bir AVR alarak güzel bir başlangıç yapabilirsiniz. Sonra da bütçe el verdiğince önce orta hoparlör, sonra arkalar, en son da sub woofer ekleyerek sistemi tamamlamış olursunuz.

    Baya uzun bir yazı oldu ama umarım kafanızda bazı şeyler netleşmiştir.

    iyi geceler




  • turuncu55 kullanıcısına yanıt
    Nisan'da Çin, Mayıs'da Amerika, Haziran'da İtalya planım var şimdilik :)

    İphone'ları hep yurt dışından alıyorum ama bu kadar büyük cihaz hiç getirmedim.
    Kutusunda getirebilir miyim yoksa kutudan çıkartmak mı lazım? veya büyük bir valizin içine mi koymak daha mantıklı olur?
    Taşınma sırasında zarar görme ihtimalleri var mı? bunları bilemediğim için hiç getirmedim. Şangay'dan ilk denemeyi yapabilirim diye düşünüyorum.
    Çin'de tax free var mı bilemiyorum... Birkaç çin sitesi gezmek lazım.
    2 yıl önce Seoul'den sony rx100 fotoğraf mkn getirmiştim. Sorunsuz kullanıyorum ama dediğim gibi bu boyutta bir cihaz nasıl gelir bilemiyorum...
  • drhilter D kullanıcısına yanıt
    Yurtdışına gitme şansınız varsa o zaman AVR işini hiç buradan düşünmeyin. Ki zaten gayet güzel seyahatler mevcutmuş :-)

    Yurtdışından getirirken ürünler 8 kg sınırını aştığı için yanınıza alamıyorsunuz. Bu sebeple mecburen bagaja vermek durumundasınız. Bagaja verirken de kendi kolisi ile vermeniz yeterli. Hatta bana göre valizin içine koyulmasından daha doğru bir yöntem. Çünkü valiz olunca allah ne verdiyse savuruyorlar. Fakat kendi kolisi ile verince ürünün elektronik cihaz olduğunu görüp ona göre taşıyorlar.

    Şahsen yurtdışından 2 amfi bir de 5.1 hoparlör takımı getirdim. Hiçbirinin kolisinde bile bir deformasyon yoktu. Bunun dışında bir amfi de arkadaşıma getirttim, o da aynı şekilde getirdi ve onda da hiçbir sorun yok. Garanti olması için kolinin üzerine kırılabilir etiketi de yapıştırabilirsiniz.

    Bu arada bu cihazların kolili ağırlığı min 10 kg civarında oluyor. Bu sebeple bagajınızı ona göre ayarlayın derim. Çünkü 10kg'lık koliyi taşımak biraz zahmetli olabiliyor. Benim Onkyo 828 AVR'nin kolili ağırlığı 21 kg idi. Getirirken ebem si...mişti :-)
    Bir de ekstra ağırlık yüzünden çok abartı bir para ödemeyin. Uzak doğuya hiç gitmediğim için bilmiyorum ama en son Avrupa seyahatlerinde fazla ağırlık için kilo başına 6 € verdiğimizi hatırlıyorum. Ona göre hesap kitap yapın derim.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.