Şimdi Ara

Komplo teorilerine matematiksel çözüm (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
368
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: barakli87

    Maalesef, haklı olduğunuz yanlar olmakla beraber, genele hitap eden bu söyleminiz çok acımasız. Sorgulayan her birey aynı sonuça ulaşmıyor, nice insanlar sorgulayarak tanrıyı bulmuştur. Kaldı ki, sorgulamada kullandığın tüm argümana Kuranın çok mantıklı açıklamaları var. Bir düşünürün dediği gibi, iyi yapılmış bir felsefe; ki iyi yapılmak demek, yeterli bilgi birikim seviyesine ulaşarak, sizi Tanrıya ulaştırır, ancak kötü yapılmış bir felsefe, safsatalar üzerinden bir felsefe kişiyi Tanrı tanımazlığa götürür. Saygılarımla


    Cevap verme ,prim yaptırma kendi inanmıyorsa inanmasın.Teknoloji başlığı altına yazdığı alakasız şeye bakılırsa zaten yarası derin demekki.Siz cevap yazdıkça bunlar naz yapıyorlar, bir insanı şartlandığı şeye karşın ne kadar ikna etmeye çalışırsan o kadar o şeye düşman olur.Anlattığın şeye ne kadar delil mantık koyarsan koy.

    O yüzden boşver hem canını sıkma kendi kendine yorum yazsın cevap vermeyin bunlara.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: Elsa

    quote:

    Orijinalden alıntı: Virinom
    quote:

    Orijinalden alıntı: 112112acilAcaba insanların dinleri bırakması kaç yıl sürecek onu da hesaplaya biliyor mu acaba? Her geçen yıl dinlere inanan insan sayısı azalıyor gibi geliyor bana.
    Her geçen yıl insanlar daha çok aklını kullanıyor aklını kullanan insan sayısı artınca sorgulayan insan sayısı da artıyor zaten sorgulamaya başlayınca din denilen şey saçmalıktan ibaret.
    Ben hatimim, Kuran ı parça parça ayet şeklinde internetten okursan kafanda soru işareti oluşabilir. Her ayet birbirini tamamlıyor. Tamamını okuman lazım. Böyle okuyunca hiç bir hata olmadığını fark edeceksin.


    Cevap vermeyin abicim cevap vermeyin.Bunların amaç farklı.Zaten bir kere konu farklı.Baksana din'e gelene kadar bir sürü şey var bu adamlar o kadar olay içerisinde din'e takıyorsa amaçları zaten farklıdır.Üretecek adam her türlü üretir din'e saldırmak falan bahane.





  • 11 Eylül saldırlarının da komplo olduğu söyleniyor, hatta bunun üzerine belgeseller var. Hadi bunu da açıklayın matematikçiler :)

  • Haklısın dostum, cevap için değil ortamı kızıştırmak için yapıyorlar zaten. Ciddiye almamak gerek bu tipleri.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kadirirdem

    sıva amerika sıva bakalım hadi,yedir insanlara...

    yorumun orjınali hemen 5 yazı öncsindeyken birilerinin copy & paste olanına +2 puan vermesi asıl komployu gözler önüne seriyor.
  • Ay'a ayak basılmasına inanmayan cahil bir kişidir. Bunu kanıtlamak çocuk oyuncağı, şöyle ki:
    Her standart ve yaygınlaşmış teknolojinin bir de göreceli olarak high tec versiyonu vardır. Ay' a ayak basıldığı yıllarda insanlar vızır vızır uçaklara biniyordu ve bu yaygın bir teknoloji olmuştu. Bunun da aşırı gelişmiş halı zaten uzay yarışı idi, Sovyetler ve Sam Amca arasında. Dünyanın çevresindeki uyduları da bir düşünün derim, binlerce sayıda...

  • Ne zaman orjinal bir yorum yazacaksyn da burada birilerine bir ?eyler ö?reteceksin cidden merak ediyorum. Ynanyyorum Amerikaly bilim adamlary bunu da ara?tyryyordur ama çözüm getirememi?lerdir.
  • Amerika yıllarca yalanlarıyla hem kendi insanlarını hemde dünyanın tamamını kandırmış bir ülkedir ve bunu siyasi askeri politik bürokratik vb. her kademede görmek mümkün. En basit ve başarılı örneklerden biri "SİGARA SAĞLIĞA ZARARLI DEĞİLDİR" kampanyası olmuştu. 1903 yılında Kanada ABD İngiltere ve adını hatırlayamadığım birkaç ülke daha sigaranın zararları hakkında bilgi sahibiydi(Bkz: Kanada'da sigaranın yasaklanması için meclise kanun tasarısı verilmesi 1903). Ama sigara şirketlerinin lobicilik faaliyetleri(Tamamıyla yalan üzerine kuruludur konuyla ilgili Prof. Dr. Elif Dağlı'nın 2010 yılında hazırlamış olduğu sunuma bakabilirsiniz kaynaklarıyla anlatılıyor.) nedeniyle ancak 1980'lerde bir takıp yasal çalışmalar oluşturulabilmiştir. Kısacası insanların hayatı üzeriden pazarlık yapan bir ülkeden her şeyi beklerim buna profesörleri satın almakta dahil.

  • Bayrağın dalgalanması: Kalkış aracından çıkan gazların etkisi ile gerçekleştiği düşünülmektedir.
  • Hiçbir zaman inanmadım cıktıklarına ama neyse

  • Hayattaki tek basarisi oturdugu yerden insanlarin emeklerini hice sayarak elestiri yapan insanlarin okuyup arastirip sorgulayarak bu konu hakkında yorum yapmasını beklemiyorum. Adamlar yillarini bilime vermis inanilmaz bir emek ve calisma sonucu insanligi sasirtacak buyuk islere imza atmislar. Bizimkiler de oturup elestirsin.

    Komplo teoirisi uretmekte bir numarayız cunku uretebildgimiz baska birsey yok. Bir zahmet arastirin.

    http://www.evrimagaci.org/makale/492

    http://www.evrimagaci.org/makale/11

    Buyrun okuyun tum komplo teorilerinizin cevabi aciklanmis.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mnyksvsc

    11 Eylül saldırlarının da komplo olduğu söyleniyor, hatta bunun üzerine belgeseller var. Hadi bunu da açıklayın matematikçiler :)

    @mnyksvsc

    matematikçileri aşar, bunu sende, bende biliyoruz.
    benide aşıyor, sen buyur
  • Eğer denilse: Bu kadar elîm ve karanlıklı, müşkilâtlı yola nasıl ekser insanlar gidiyorlar?

    Elcevap:
    İçine düşmüş bulunuyorlar, çıkamıyorlar. Hem insandaki nebâtî ve hayvânî kuvveleri, âkıbeti görmedikleri, düşünemedikleri ve o insandaki letâif-i insaniyeye galebe ettikleri için, çıkmak istemiyorlar ve hazır ve muvakkat bir lezzetle mütesellî oluyorlar.

    Sual:
    Eğer denilse: Dalâlette öyle dehşetli bir elem ve bir korku var ki, kâfir, değil hayattan lezzet alması, hiç yaşamaması lâzım geliyor. Belki o elemden ezilmeli ve o korkudan ödü patlamalıydı. Çünkü insaniyet itibarıyla hadsiz eşyaya müştak ve hayata âşık olduğu halde, küfür vasıtasıyla, mevtini bir idam-ı ebedî ve bir firâk-ı lâyezâlî ve zevâl-i mevcudatı ve ahbabının vefatlarını ve bütün sevdiklerini idam ve mufarakat-i ebediye suretinde, gözü önünde, daima küfür vasıtasıyla gören insan nasıl yaşayabilir? Nasıl hayattan lezzet alabilir?

    Elcevap:
    Acip bir mağlâta-i şeytaniye ile kendini aldatır, yaşar. Sûrî bir lezzet alır zanneder. Meşhur bir temsille onun mahiyetine işaret edeceğiz. Şöyle ki:

    Deniliyor: Devekuşuna demişler, 'Kanatların var, uç.' O da kanatlarını kısıp 'Ben deveyim' demiş, uçmamış. Fakat avcının tuzağına düşmüş. Avcı beni görmesin diye başını kuma sokmuş. Halbuki koca gövdesini dışarıda bırakmış, avcıya hedef etmiş. Sonra ona demişler, 'Madem deveyim diyorsun, yük götür.' O zaman kanatlarını açıvermiş, 'Ben kuşum' demiş, yükün zahmetinden kurtulmuş. Fakat hâmisiz ve yemsiz olarak avcıların hücumuna hedef olmuş.
    Aynen onun gibi, kâfir, Kur’ân’ın semâvî ilânâtına karşı küfr-ü mutlakı bırakıp meşkûk bir küfre inmiş. Ona denilse:

    'Madem mevt ve zevâli bir idam-ı ebedî biliyorsun. Kendini asacak olan darağacı göz önünde. Ona her vakit bakan nasıl yaşar, nasıl lezzet alır?' O adam, Kur’ân’ın umumî vech-i rahmet ve şümullü nurundan aldığı bir hisse ile der:

    'Mevt idam değil; ihtimal-i beka var.' Veyahut, devekuşu gibi başını gaflet kumuna sokar-tâ ki ecel onu görmesin ve kabir ona bakmasın ve zevâl-i eşya ona ok atmasın!

    Elhasıl, o meşkûk küfür vasıtasıyla, devekuşu gibi mevt ve zevâli idam mânâsında gördüğü vakit, Kur’ân ve semâvî kitapların îmânün bi’l-âhiret’e dair kat’î ihbârâtı ona bir ihtimal verir; o kâfir o ihtimale yapışır, o dehşetli elemi üzerine almaz. O vakit ona denilse, 'Madem bâki bir âleme gidilecek; o âlemde güzel yaşamak için tekâlif-i diniye meşakkatini çekmek gerektir.' O adam şekk-i küfrî cihetiyle der: 'Belki yoktur. Yok için neden çalışayım?' Yani, vaktâ ki o hükm-ü Kur’ân’ın verdiği ihtimal-i beka cihetiyle idam-ı ebedî âlâmından kurtulur ve meşkûk küfrün verdiği ihtimal-i adem cihetiyle tekâlif-i diniye meşakkati ona müteveccih olur; ona karşı küfür ihtimaline yapışır, o zahmetten kurtulur.





  • kuran,incil,tevrat bunları ölçebiliyormuymuş bu formül.islamin milyar,hristiyanlığın 2 milyar tanığı var. nasanın 422 bin tanığı bunun yüzde 0.05 i ediyor.insanlar nasıl tanrısal metnin kökünü inceleyemiyorsa yani peygamber vahiy alırken onun yanında olamıyorsa,nasadaki 422 binin 420 bini de 1970 den sonra nasada yer aldi yani apollo projelerinde yer almadilar.yani apollo vahyini canlı canlı görmediler projede yer almadılar.ayni bizimcpbu formül 3 dinin hangisinin yalan olduğunu çidaha bu en önemli tanrısal konuyu ölçemiyorken insan olaylarını manipülasyonlar altında hiç ölçemeyiz.

  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.