Şimdi Ara

Hukuk okuyan yada savcılık mesleği ilgili bilgi sahibi olan gelebilir mi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
2.767
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar ben savcı olmak istiyorum hukuk fakültesi mezunu olduktan sonra direk savcılık sınavlarına girebilir miyiz? Şu an anadolu lisesinde sınava hazırlanıyorum, internetten araştırdım ama genel olarak savcı olam gereklilikleri falan çıkıyor. Ben avukatlık yapmadan direk savcılık sınavlarına girmek istiyorum ve belli bir yaş sınırı var mıdır? Yardımcı olacaklara teşekkürler herkese iyi forumlar.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >



  • avukat olmadan savcılık sınavlarına girip savcı olabilirsiniz hukuk faküktesi bitirmeniz yeterli olur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BadBoy40

    avukat olmadan savcılık sınavlarına girip savcı olabilirsiniz hukuk faküktesi bitirmeniz yeterli olur

    Teşekkürler yani 25 yaşında bile olmayan biri savcı olabilir hiç yaş ve avukatlık tecrübesine gerek olmadan doğru mudur? Tabii ki hukuk mezunu olmak ve diğer kriterleri taşımak şartıyla.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu an için evet mezun olduktan sonra direkt olarak hakimlik savcılık sınavına girme hakkın var.
    Fakat hakimlik-savcılık sınavına katılmak için 3 yıl avukatlık şartı gerektiren düzenleme görüşülüyor şu an.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2021 yılına kadar kesin değişir mi? Ben savcı olmak istiyorum avukatlık barosuna bile yazılmayı düşünmüyorum çünkü yeri geldiğinde suçluların ceza almaması için çalışıyor ve bu bana uygun değil. Hakimliktede çok büyük sorumluluk var dini açıdan beşeri yasaları geçtim yani haksız hüküm verme gibi bir durum yaşarsam çok kötü hissederim.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Avukatlıktan hakimliğe geçiş sınavına başvuran sayısı bu kadar düşükken sadece avukatlardan alım yapılması çok düşük bir ihtimal. Bakan böyle bir açıklama yaptı fakat henüz kanunen öyle bir düzenleme olmadı. 2004 yılından beri de avukatlık sınavı gelecekti gelmek bilmedi. İstinaf mahkemeleri kaç yıldır ha kuruldu ha kurulacak diye bekleniyordu bu sene anca kuruluyor. Üniversiteni bitirdiğin gibi hakim savcılık sınavlarına girip savcı olabilirsin. Tabii senin zamanına kadar 4-5 yıl sonra bu değişir mi kesin bir şey söylemek zor. Fakat değişse bile 3 yıllık avukatlık yapmış olanlardan alıyorlar 26-27 yaşında mesleğe girersin. Eğer dini vs yönünü düşünüyorsan kamu avukatı olursun böylece insanları değil çalıştığın bakanlığı yani devleti temsil edersin onun için de KPSS'ye girmen yeterli.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dostum merhabalar.
    çok güzel bir yol seçmişsin kendine, yukarıdaki büyüklermiz/arkadaşlarımız da cevaplarını vererek seni aydınlatmışlar sağ olsunlar.

    fakat ben de sana bu konuda bir iki kelam etmek istiyorum izninle.

    şu an 23 yaşındayım. hukuk fakültesi 4. sınıf öğrencisiyim. fakültede 5. yılım ve en iyi ihtimalle seneye mezun oluyorum. yani anlayacağın işim çok zor.

    benim mahalledeki lakabım savcıdır. arkadaşlarım, esnaflar, beni tanıyan herkes bana savcı diye seslenir, savcı olmam için gün sayarlar. öyle ki benim adımı bilmeyip de savcı diyen arkadaşlarım var. ben küçüklüğümden beri savcı olmak isterdim. lisedeyken savcılık müessesesini incelemekten sınavı kaçırdım ve hukuk fakültesini kazanamadım.
    adalet MYO okudum, dikey geçiş yaptım ve hukuk fakültesine girdim. hukuk fakültesini kazandığımı gördüğümde sanki bir an savcı olmuş gibi hissettim kendimi. iki yıl sonra mezun olacaktım. zaman nasıl geçecekti, iki yıl nasıl bekleyecektim...
    neyse uzatmayayım üzerinden 3 sene geçti ve ben 18 yaşında kurduğum 23 yaşında savcı olacağım hayalinin çok uzağındayım. öyle ki artık savcı olmak istemiyorum bile. artık tek derdim sadece mezun olabilmek.

    hukuk fakültelerinde 1. ve 2. sınıf öğrencileri genellikle hakimlik savcılık düşünürler.
    3. sınıfa geldiklerinde avukatlığa geçiş yaparlar, 4. sınıfta ise sadece mezun olmak ve kurtulmak isterler.

    bütün bunları yazmamdaki amaç aslında şu; sen merdivenin en üstüne çıkmak istiyorsun ama bunun için geçmek gereken basamaklar var. aşağıdayken üstteki basamaklara çıkmaya çalışırsan benim gibi düşersin. sana tavsiyem önce öss basamağını geçmen, daha sonra 1. sınıf, 2. sınıf, 3. sınıf, 4. sınıf derken hakimlik-savcılık sınavı ve son olarak da sözlü mülakat basamağını geçmen. hedefinde en büyük başarıyı hayal etmektense elde ettiğin en küçük başarı seni çok daha fazla motive eder.

    savcılık kutsal meslektir. hedefin saygıyı sonuna kadar hak eden bir hedef. umarım çok başarılı ve hakkaniyetli bir savcı olursun.

    saygılarımla.
  • ozanozsavas kullanıcısına yanıt
    Hocam bırakta arkadas mutluluğunu yaşasın :D
    hayatın acı gerçekleriyle yüzleşmek için çok erken.
    ayrıca güzel tespit 1 ve 2 lerde savcılık hakimlik, 3 lerde avukatlık, 4+ mezun olsakta bitse düşüncesi var.

    he bu arada belirtelim savcı veya hakim olabilmek için ciddi bir torpile ihtiyaç var. Sınavdan 95 alsan yetmiyor. (Gözlemle sabittir)

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşı demoralize etmemek için o konuya hiç girmemiştim ben.
    maalesef öyle hocam. hak yiyen adamla hak arıyoruz.
  • Herkese cevaplarından ötürü teşekkürler, kafamda bir fikir oluşmaya başladı...

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hukuku fakültesini bitirmeniz savcı olmak için yeterlidir tabi sınavı kazanmak şartıyla

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hukuk Fakültesini bitirdikten sonra hakim savcılık sınavına girmelisin.Yeterli puan alırsan mülakata çağırıyorlar.Mülakatı geçersen kuraya katılıyosun meleğini ve başlıyacağın şehri seçiyosun.Bildiğim kadarıyla savcılık daha az tercih edildiğinden savcı olmak istiyosan geçiş kolaymış.2 yıl stajer olarak çalıştıktan sonra savcı olabilirsin.Staj görürüken de yeterli bir maaş alıyosun.Bende savcılık düşünüyorum.Bildiklerim böyle.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.