Şimdi Ara

İlk Mini-STX anakartlar yolda

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
289
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İlk Mini-STX anakartlar yolda





    Intel'in geçen yıl duyurusunu yaptığı 5x5 adındaki yeni anakart formatı, bu yıl itibariyle hayata geçiyor. CES 2016 fuarında bileşen üreticileri Mini-STX olarak yeniden adlandırılan format için ilk anakartlarını sergileme imkanı buldu. Anakartlar yıl içerisinde tüketiciye sunulacak. 




    Mini-STX, NUC konseptinde işlemci seçeneğinin sınırlı olması ve yükseltme imkanının olmaması nedeniyle ortaya çıkmış bir format. Yeni formda anakartın ölçüleri 5.5 inç x 5.8 inç şeklinde sıralanıyor. 140mm x 147mm ölçülerine denk gelen bu yeni form mini-ITX sistemlerden yüzde 30 daha küçük ancak NUC formatından biraz daha büyük.




    CES 2016 fuarında ASRock ve ECS firmalarının Mini-STX formatındaki anakartları görücüye çıktı. Anakartlarda depolama için 2 adet SATA 3 ve bir adet M.2 SSD slotu yer alırken, WiFi ve Bluetooth bağlantıları için de farklı bir M.2 bağlantısı kullanılmış. 2x DDR4 2133MHz SODIMM slotları ile RAM konfigürasyonu sunulurken, RJ45 bağlantısı, 3 adet USB 3.0 portu ve bir adet de USB 3.0 Type-C bağlantısı yer almış. 




    Anakartlar Intel'in H110 çipsetini temel alıyor. 65W ısıl tasarım gücüne kadar Core i3, i5 ve i7 işlemcileri destekleyen standardın en önemli ayrıntısı ise entegre grafik birimi ile yetinmesi. Harici bir grafik birimi için yuva yer almıyor. Intel yeni formatı için ısrarla 1 litre altı hacimlerdeki kasalara gönderme yapıyordu ancak ASRock, toplamda 1.92 litre ile yeni formatı biraz büyütmüş. Firma standart bir işlemci fanı desteklediği için anakartın benzersiz olduğunu savunuyor.




    Anakart hali hazırda mühendislik örneği sürecinde. Nihai sürümde Alpine Ridge kontrolcüsü, Thunderbolt bağlantısı gibi eklemeler olacağı belirtiliyor. Bununla birlikte en erken yıl ortalarına doğru ilk Mini-STX anakartların piyasaya çıkması bekleniyor. 

     

    İlk Mini-STX anakartlar yolda 







  • quote:

    Orijinalden alıntı: SgtLittleNoob

    AMD'nin APU işlemcileri için biçilmiş kaftan bu anakart boyutu. Elimdeki A10 7850K'yı bu anakart üzerinde kullandığımı düşünüyorum da, cidden mükemmel olurdu.

    Lisa abla, bu konuyla bi ilgilenenin

    Tıkla

    On numara beş yıldız.
    Bir de R9 ekran kartı tamamdır işte.




  • kenara köşeye bi tane de PCI-E sıkıştırsalarmış iyi olurmuş, mini-itx bile büyük gelmeye başladı gözüme



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Basteryus -- 13 Ocak 2016; 22:12:57 >
  • mını ıtx dıyorsan amd apu 7850k yı koyarım keyfıme bakarım

  • anakartta ekran kartı için PCI slotu yokki, ondan bahsediyorum ben
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SgtLittleNoob

    quote:

    Orijinalden alıntı: Basteryus

    anakartta ekran kartı için PCI slotu yokki, ondan bahsediyorum ben

    Eklemeleri durumunda düşündüğüm senaryoyu yazdım bende zaten

    pardon yanlış anlamışım Öyle bi durumda anarkartın üstüne değilde yatay olarak anakartın yanına yerleştirilmesini tercih ederim. Anakartın yanına konumlandıracak şekilde max 8 cm yükseklikle falan çok hoş olur, 30*30*8 cm konsol boyutlarında... hayaller hayaller



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Basteryus -- 13 Ocak 2016; 23:17:59 >




  • İşte böyle sistemde, en azından pci-e 8x slot olmaz ise bir anlamı kalmıyor ki arkadaş. Zaten böyle sistem isteyen adam sırf bu iş için alıyor. HD Graphics ile ne yapabilecek ki kullanıcı? i7'ye tonla para ver, otur HD, UHD film seyret sadece. Ne anladım ben bu işten?

  • Birkaç sene sonraki ekran kartlarının R9 Nano gibi formlardan daha ufak boyutlarda olacağını düşünürsek ve bu form faktöre ekran kartı desteği gibi bir kaç teknoloji daha eklenirse ki mutlaka eklenecektir, geleceğin PC'lerinin Mini-STX yapıda olacağını söyleyebiliriz sanırım.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.