Şimdi Ara

STEAK YAPIMI ve DÖKÜM TAVA ANA KONU (92. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
10 Misafir - 10 Masaüstü
5 sn
1.905
Cevap
315
Favori
128.293
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
63 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9091929394
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eozen81

    Bizde LAVA döküm tencere de var (o zaman dökümcübaba'da tencere yoktu, mecburen aldık), onu da kullanınca gerçek dökümün farkını anladım.

    LAVA'daki kaplama tuhaf, kelimelerle pek ifade edilemez ama dökümcübaba'nın malzemesini kullandığım için çok iyi ayırt edebiliyorum, e zaten adı üzerinde kaplama, adamlar az çelik malzeme üzerine kaplama kullanıyorlar, tamamı döküm olsa ucuz olur mu
    Çelik ne alaka, yanlış bilgi veriyorsunuz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlkerA. İ kullanıcısına yanıt
    Demir diyecektim pardon
  • birde sormak istediğim şey SEASONING yapılı gelen tavalar . böyle bu yağlama SEASONING gibi bir işlem yapılması gerekiyormu daha sonradan yada ileride?
  • Onu bunu bilmem ama bunca yıldır evde et değil başka bir şey yiyormuşuz. Döküm tavadan sonra et yemeye başladık. Bu tavayı bu kadar sık kullanacağımı sanmazdım.

    Kendi dışımda 4 arkadaşa daha döküm tava aldırdım. Hepsi aynı şeyi söylüyor.

    Bu arada et için mutlaka iyi bir şef bıçağı edinin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TurkeyStar

    Peki emaye kapılar hakkında ne düşünüyorsunuz lavanin emaye kaplılari 70 80 arası bulunuyor arada . Emaye kaplilar bu kadar fiyatı uygunken kaplamasiz olanlar neden bu kadar pahali onuda anliyamadim dogrusu

    Alıntıları Göster
    Merhaba, hocam elimde emaye kaplamalı Lava, Silver ve Hecha tava ve tencereler var. Ayrıca kaplamasız olarak da Lodge ve
    Uğur kullanıyorum.
    Çok açık bir şekilde söyleyebilirim ki Lava çok kaliteli bir marka. Gönül rahatlığıyla alıp kullanabilirsiniz. Şimdiye kadar emayelerinde bir dökülme olmadı. Daha pahalıya satılan Hecha tencerede ise ufak dökülmeler oldu ama zaten demir ürünleri emayeli de olsa kaplamasız gibi kullandığım için sorun olmuyor.
    Yerli ve kaplamasız ürünler arasında ise en kusursuz üretim gördüğüm kadarıyla Dökümcü baba, helal olsun.
    Uğur'un ise tava büyüklük ve derinliği çok güzel ama ufak kusurlar oluyor bazen. Fiyatı da çok iyi aynı zamanda.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • zx6r kullanıcısına yanıt
    Zeytinyağı ısının etin içine daha az girmesine neden olur. Ayçiçek yağı ile deneyin çoğu şef bu yöntemle pişirir. Ben 2 gün öncesinde 3 cm kalınlığında antrikotun iki yüzünü hafifçe zeytinyağı ile ovalayıp strece sarıp dolapta 1 gün beklettikten sonra soğan suyu, süt, karabiber, tuz, kekik ve biberiye ile yine streçleyip bekletiyorum. Zeytinyağının yoğunluğu etin içine hava girmesini engelleyip sinirleri yumuşatıyor. Soğan suyundaki asit ise o sinirleri tamamen parçalıyor. Böylece müthiş yumuşaklıkta ve aromalı suyu içinde bir et çıkıyor karşımıza. Pişirmeden 1-2 saat evvelinde dışarı çıkarıyorum eti ten sıcaklığına gelene kadar bekletiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bytar89 kullanıcısına yanıt
    Ayçiçeği yağı da mantıklı dediğin gibi yapılabilir evet. Bende organik zeytinyağı var onu kullanayım dedim, zaten çok da atmıyorum ete katman oluşturmasın diye.

    Dediklerini deneyeceğim hocam. Açıkçası bu ara vakit bulamadım, bir de aklımda steak köftesi yapmak var.
    Tarif veren olursa iyi olur 👍

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: shockwave error

    Arkadaşlar lava marka döküm tava da yapmaya çalıştığım antrikotlar düzgün olmuyor. Şöyle;

    dry aged antrikot alıyorum yaklaşık 1.5 parmak kalınlığında
    döküm tavamı 5dk kadar ısıtıyorum. elimi yakın tutamayacak kadar sıcak oluyor
    Yağ olarak AVOKADO yağı kullanıyorum ısıya en dayanıklı yağlardan biri olduğu için (eskiden zeytinyağı kullanıyordum)
    deniz tuzu vs ekledikten sonra bir yüzünü yaklaşık 1 dk kadar mühürlüyorum ama bu şekilde yaptığım zaman etin üstü yanık oluyor. haliyle yanık et tadı geliyor. 30-35saniye kadar mühürlemeyi denediğimde ise bu sefer başarılı bir mühürleme olmuyor ve suyu akıyor.

    Bu yanma olayını çözemiyorum. Resimde göründüğü gibi yanık şekilde yanık tadı geliyor.



    Hocam dry aged antrikod nereden buluyorsunuz ?




  • Xpesolpw X kullanıcısına yanıt
    Ataşehir bölgesinde aşağıya linkini eklediğim kasaptan alıyorum. Online servisi var, kendi soğutmalı araçları ile aynı gün teslimat yapıyorlar. Semi-Dry aged veya Tam Dry Aged olarak satıyor. Biraz fiyatları yüksek gibi ama köftesinden, etine, sucuğundan pastalarına kadar her şeyi çok iyi. Özellikle 2 kişilik hazır hamburger setini mutlaka deneyin. Ekmeğini, sosunu, etini, cheddar peynirini, karamelize soğanına kadar her şeyini paket halinde gönderiyor.
    https://www.etineniyisi.com/


    Ek olarak arkadaşlar; Ayçiçek yağı sağlık için pek hoş olmadığı için, ısıya en dayanıklı yağlardan biri olan (ayçiçek yağından daha dayanıklı) Avokado yağı kullanın.

    Bu listede yağların yanma dereceleri yazıyor. En alt kısımda 271 derece ile Avokado yağını görebilirsiniz. Avokado yağının tadı falan yok. Hani ağzınıza o meyvenin tadı gelmiyor, merak etmeyin. Tatsız bir yağ. Biraz pahalı sadece :/
    https://i.pinimg.com/236x/6d/bf/dd/6dbfdde157f5a5fc16ac7ffc3277d2dc--cast-iron-cooking-smoke.jpg



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shockwave error -- 23 Haziran 2020; 10:46:18 >




  • shockwave error kullanıcısına yanıt
    hocam aslında yağın amacı ısıyı ete çok hızlı bir şekilde geçirmek.Ben de bütün yağları denedim ama artık çok ince ayçiçek yağı kullanıyorum

    senin kasabın videosunu izlersen önerdiği yağları görebilirsin.Bu arada ben de buradan alıyordum son 2 siparişimde üzdüler başka yere geçtim.


    https://www.youtube.com/watch?v=FTBA3RYUfnA




  • JazHoyt J kullanıcısına yanıt
    Ayçiçek yağını sağlık açısından uzak durmak istiyorum aslında. Yoksa ayçiçek yağı mühürlemek için en ucuz ve en güzel yol doğru.

    Ne tür bir problem yaşattılar? Başka yer neresi? paylaşırsan alternatif olarak bende deneyebilirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shockwave error -- 23 Haziran 2020; 10:53:34 >
  • shockwave error kullanıcısına yanıt
    Aşırı ince bir tabaka sürdüğüm için zaten yanıp gidiyor.Uzun süre dayanan yağlar bence tadı bozuyor.hindistan cevizi yağından avokado yağına her şeyi denedim test amaçlı. Oda sıcaklığında olan eti marine etmeden çok ince kızartma yağı sürüp yapıyorum artık.Spor yaptığım için aslında dikkat ederim yağsız yemeye.diyet bozduğum zamanlara denk getiriyorum

    yoğunluktan mı bilmiyorum ramazan dönenimde gönderilen etler hoşumuza gitmedi.Bir sonraki siparişte uyarı yaptım yine aynı geldi.
    üsküdar uncularda bir kasaptan alıyorum.internet siparişi yok



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JazHoyt -- 23 Haziran 2020; 11:11:31 >
  • Ben de döküm tava alacaktım ama dumandan çekindim açıkçası. Benim aspiratörün kendine faydası yok
  • Merhaba konu güzel. Bende de LAVA tava var. Et çok seviyoruz. Genelde antrikot ve bonfile tercih ediyoruz. Kuzu pirzola da yapıyoruz.
    Kendi tarzımı söyleyeyim ben ete TUZ ve KARABİBER harici bir şey sürmem. Aldığım eti 2 gün kadar et bölmesinde (0-1 derece) dinlendiririm. Pişirmeden önce çıkarır oda sıcaklığına getiririm. Üzerine tuz ve karabiber yapıp masajla yediririm. Sonra aşırı kızgın döküm tavaya cosss. Orta pişmiş seviyoruz.

    Et haricinde benim ustalaştığım ve çok sevdiğim yemek HAMBURGER. Yine döküm tavada sulu köftelerle ve kaliteli malzemelerde yaptığım hamburgerleri çok seviyoruz. Ekmeğini de kesinlikle kendim yaparım. Örnek;

     STEAK YAPIMI ve DÖKÜM TAVA ANA KONU

    Bu arada yazmışken size sorayım aşağıdaki gibi bir pres arıyorum ama firmalar saçma sapan fiyatlara satıyorlar. Bunlardan kullanan var mı? Uygun fiyatları bulabilir miyiz?

     STEAK YAPIMI ve DÖKÜM TAVA ANA KONU




  • Kerasuslu K kullanıcısına yanıt
    Hamburger tarifi alalım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mavi_des kullanıcısına yanıt
    -Köfte için ben %80 dana döş ve %20 kaburgadan orta yağlı tek çekim kıyma alıyorum. Kıymayı kesinlikle yoğurmuyorum içine hiçbir şey koymuyorum. Kıymayı 1 gün dolapta bekletiyorum. Güvendiğiniz bir kasaptan alın en önemli kısmı et sonuçta kaliteli et lezzet düzeyini çok yukarı çekiyor. Şekillendirip dolaba koyun daha kolay olur. 1.5-2 parmak kalınlığında yapıyorum ben. Şekillendirmeyi elinizle de yapabilirsiniz çember, pres vs de kullanabilirsiniz.

    -Ekmek hamburger için çok önemli. Hatta et kadar önemli. Yumuşacık, yerken baymayacak, köfte ile büyüklüğü uyumlu olmalı.

    Ben şu videodaki ekmeği yapıyorum;
    https://www.youtube.com/watch?v=gTGSUYMu6Ns&list=FLx1jz5B1j-pZg5fV_O62v_w&index=6&t=0s

    Ekmekte Thangzoung (waterroux) tekniği kullanıyor. Ekmek yumuşacık oluyor. Eğer ingilizce istemezseniz;

    Danilonun tarifi var aynı teknik;https://www.youtube.com/watch?v=HWju16fXpzA&t=75s
    Veya Burger haritası kanalında da teknik var;https://www.youtube.com/watch?v=ykTKA4nwRlk

    Brioche ekmek kullananlar da var hiç denemedim ama teknik gereği yumuşak oluyor o da.

    -Et üzerine kaliteli bir peynir koymalısınız. Marketlerde paketlerdeki peynirler aslında sevmiyorum ama alternatif fazla yok. Ben köyden getirdiğim acı-küflü köy peyniri kullanıyorum çok hoş bir tat oluyor. Kaliteli kaşar da olur. Mesela gerçek kars kaşarı güzel gider.

    -Hamburgerde bence karamelize soğan kesinlikle olmalı. Hamburger hazırlamadan 3-4 saat önce 5-6 soğanı yeterli zeytinyağı ile tencereye koyup kısık ateşte karamelize olana kadar kavuruyorum. Yağını iyi ayarlamak, yapışmaz bir tencerede yapmak lazım. Ara sıra karıştırılmalı. Soğan miktarı ve ateşin kuvvetine göre değişir pişme süresi. Tadına bakarak karar verin. İçine şeker koymayın. Soğan zaten şekerlidir.Balzamik deneyebilirsiniz çok az.

    -Hamburger sosu olarak basit şekilde mayo-ketçap-hardal karıştırabilirsiniz. Ben bu üçüyle beraber çok küçük küp doğranmış turşu, yine küçük doğranmış iceberg, çok az tatlı toz biber koyuyorum. Ekmeğin altına üstüne sürüyorum. Bence çok hoş oluyor. Hatta birazcık turşu suyu koyabilirsiniz. Az ama.


    Hazırlanışı;

    -Köfteyi dolaptan alıp soğuk şekilde üstüne tuz karabiber yapıp, kızgın döküm tavaya atıyorum. Soğuk atınca hem dağılmıyor hem de iç tarafı benim istediğim gibi az pişmiş olarak kalıyor. Pişme isteğinize göre çevirebilirsiniz. tersini çevirince üzerine peynirini koyuyorum.

    -O sırada ekmeklerin iki yüzüne de tereyağ sürüp başka bir tavada iç taraflarını kızartıyorum. Sonra sos sürüyorum.

    Sırayla ekmeğin alt parçasına sos, üstüne köfte+peynir, üstüne karamelize soğan, üstüne ekmek. Hamburger olabildiğince sade olmalı. Ben domates, marul vs. hiç sevmiyorum içinde. Lezzeti tırmandırmak için tavada dana bacon, kuzu pancetta vs. kızartıp köftenin üzerine koyabilirsiniz. Hığmmm canım çekti :D

    Sonuç yukarıdaki fotoğraf.

    Afiyet olsun.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Umut K.

    Ben de döküm tava alacaktım ama dumandan çekindim açıkçası. Benim aspiratörün kendine faydası yok
    Hocam duman yok denecek kadar az çıkıyor. Mutfak balkon kapısını açsanız yeterli olur.
  • celebic kullanıcısına yanıt
    Lava tava mi var hocam siz de? Ben daha önce kullanmıştım eti attığım anda baya duman kaplıyordu her yeri

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Umut K. kullanıcısına yanıt
    Aspiratör kötüyse geçmiş olsun. Bizimde durum aynı ben 3 kere antrikot yaptım lava kırmızı döküm tavayla ev de balkon oda ve mutfak cakı açık + aspiratör ama dehşet duman oluyor.

    Tavuk ve köftede pek sorun yok da et de göz gözü görmüyor desem yeridir.

    Aspiratör dandik benim.
  • Resurrectionn R kullanıcısına yanıt
    Evet hocam ben de yapamıyorum o yüzden

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 9091929394
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.