Şimdi Ara

%94 kısıtlanıyoruz! (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
843
Cevap
39
Favori
25.937
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
210 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kontratak

    2813 No'lu Kanun: (Değişik ikinci fıkra: 5/11/2008-5809/67 md.) Kurum görevlerini yerine getirirken bağımsızdır. Hiçbir organ, makam, merci veya kişi Kuruma emir ve talimat veremez.

    Uygulamada böyle değildir diye bir imada bulunuyorsan bilemem. Prosedür bu şekilde. O saydıkların hep kulağa fısıldama ile yapıldı diyorsan da yine senin bileceğin iş.

    adaletın bagımsız olamadıgı bır ulkede fazla seyler beklıyor gıbıyız

     %94 kısıtlanıyoruz!


    kımdır telekom

    telekom bızım sayemızde telekomdur

    ama
    tekrar basa donuyoruz bu durumda oncekı mesajlarımın bırınde belırttıgım gıbı

    2 ana organın duzelmesı lazım

    1-adalet
    2-egıtım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi InsideR -- 13 Ocak 2016; 21:16:28 >




  • InsideR kullanıcısına yanıt
    Yorumsuz bir şekilde prosedürü aktardım.

    Konuda kota durumumuzu ve kabataslak bu kullanımı nasıl yaptığımızı da paylaşalım.

    Ben bu ay şu ana kadar günlük olarak sadece 2 saat müzik, en fazla 30 dakika video ve cihaz güncellemeleri ile 45 gb kullanım yapmış görünüyorum.
  • teknoloji, gelişmemiş ülkelerde pahalıdır diye bir söz duymuştum. bu kesinlikle doğru.

    internet artık su, elektrik gibi temel ihtiyaç halini almış durumda. ama bizim ülkemizde hala lüks olarak görülmekte.

    akk uygulaması olacağı söylenmesine rağmen hemen hemen herkes kotayı geçse de uygulanmamıştı, tam zamanını hatırlayamadım ama belli bir süre devam etti. Sonra uygulanmaya başladı.

    akk nın olduğu fakat uygulanmadığı zamanlar gösteriyor ki altyapı pekala yeterli.

    konuda belirtildiği gibi biz de ki gibi adice ve gaddarca akk uygulayan bir ülke yok. bizde akk bir sömürü aracı olarak kullanılmakta.

    ttnet denilen haysiyetsiz firma biz yapmadık btk yaptı diyor ama bu iki kurum birbirinin yardakçısı durumunda. ttnet in istemediği bir kararı bu adamlar yürürlüğe koyamaz.

    akk nın sömürü aracı olarak kullanılmasının en basit örneği, ttnet den gelen daha yüksek kotalı paket teklifleri.

    adamlar 20 yıllığına işletme hakkı aldı ne kadar sömürürsek kâr mantığı hakim.

    gençleri anlayacak, teknoloji ve internete ilgili bir yönetici, bakan, başbakan vs olmadığı sürece ucuz ve hızlı internet bu ülkede hayal.

    edit: şunu da ekleyeyim, türk telekom un tekelleşmesi de büyük bir etken, zamanında koç ve sabancı bu sektöre ilgi duyup yatırım yapsalardı şimdi durum çok farklı olabilirdi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fantasticoo -- 13 Ocak 2016; 21:51:12 >




  • lan sene 2016 kullandığım net 8 onu düşürmeyin bari ya verdiğim paralar haram zıkkım olsun
  • Tekrar vurgulamakta yarar var: Servis sağlayıcılar aylık kota uygulamasını sürdürmenin anlamsızlığını kendi yaptıkları uygulamalar ile kanıtlamaktadırlar. Örneğin, Superonline Gece Kuşu tarifesinde saat 00:00 - 06:00 arası trafiği kotaya dahil etmemekte. Günün dörtte birlik kısmında 50 mbps ile tam kapasitede 135 gb'lık bir kullanım yapılabilir. Bu şekildeki bir tarifenin varlığı "adil kullanımın" bir aldatmaca olduğunun açık kanıtıdır.

    Bunun yanında servis sağlayıcıların sundukları IPTV hizmetlerinde kota uygulanmıyor oluşu da bir başka itiraftır.

    http://forum.donanimhaber.com/m_105229292/tm.htm

    IPTV hizmetinde kota uygulanmıyor oluşunda yurtdışı trafik masrafları bahane edilemez, zira bu masraflar oldukça düşüktür. Önceki sayfadaki mesajımı burada da paylaşıyorum:


    İnternet trafiği temelde iki şekilde sağlanıyor: Peering ve transit.

    https://en.wikipedia.org/wiki/Peering
    https://en.wikipedia.org/wiki/Internet_exchange_point
    http://gigaom.com/2012/10/22/the-internet-is-like-the-old-soviet-union-except-it-works/

    Peering anlaşmaları genelde karşılıklı olarak ücretsiz veya çok çok düşük ücretli oluyorlar. Peering kanalı ile kullanılan trafik ekstra ücretlendirmeye tabi olmuyor.

    Transit ise peering ile kıyaslandığında pahalı. Ancak günümüzde transit ücretleri dramatik bir şekilde düşmüş durumda.

    Bu iki kanalı göz önünde bulundurduğumuzda günümüzde saniyede 1 megabit için aylık ücretlendirme en kaba şekilde 0.5 - 2 $ arasında. Saniyede 1 megabit aylık yaklaşık 324 gigabyte yapar, bir diğer deyişle aylık 1 TERABYTE başına ücret 1.5 - 6 $ arasına denk gelmekte.

    Bugün Superonline ve Türk Telekom'un birçok büyük internet değişim servisi (internet exchange) ile peering anlaşması bulunmakta. Bizim kullanabileceğimiz trafiğin çok büyük bir kısmı bu peering kanalı ile gerçekleşiyor.

    Örneğin:

    https://ams-ix.net/connected/
    https://www.de-cix.net/customers-partners/customers/de-cix-frankfurt/
    https://www.linx.net/members/support/route-servers.html


    Ayrıca büyük internet şirketleri ile de peering anlaşmaları bulunmakta. Örneğin Superonline'ın peering yaptığı şirketler arasında YouTube, Google, Facebook gibi dünya devleri yer alıyor.

    http://www.log.com.tr/turkcell-superonline-fiber-internet-agini-genisletiyor/


    İnternet trafiğinizin rotasını takip etmek için komut istemini açıp (CMD şeklinde aratarak kolayca başlatılabilir) tracert internet adresi veya ip'si (örneğin tracert vimeo.com) şeklinde komut verebilirsiniz. Şaşırtıcı olarak, birçok torrent tracker'ının trafiğinin anlaşmalı internet değişim noktaları üzerinden geçtiğini görebilirsiniz.




  • Fantasticoo kullanıcısına yanıt
    2009 ve 2010 yılları boyunca hiç uygulanmadı diye hatırlıyorum. Ayrıca Tellcom (daha sonra Superonline ile birleştirilip kapatıldı) o zamanlar yeni yeni temellerini attıkları kısıtlı fiber altyapı ile abonelerine hızlı ve tamamen limitsiz bir internet sunmaktaydı.
  • 8 mbps internet ile trafiği aşırı yorman imkansızken adil kullanımdan bahsederek bunu bile 3 mbps'ye düşürmeleri oldukça trajikomik.
  • .:DONANIMHABER:. kullanıcısına yanıt
    Mesajı almışsın okuduğum gibi yazmışım doğrudur.
  • Birçok kez aynı sorunlar dile getirildi ve artık ciddi bir şekilde harekete geçmemiz gerekiyor. Reşit ve hukuki konularda bilgili birisi veya birkaç kişi tarafından bu iş yürütülebilir.
  • Hümiyettin kullanıcısına yanıt
    +1
  • Saçma ve saçma.

    Ben bu internet 16 mbps diye para ödüyorsam istediğim vakit istediğim kadar üst limitte kullanırım.

    Hobi olarak oyun geliştiriyorum;

    Oyun motorlarını bilirsiniz,onların örnek projeleri vs. var.

    Bir yağmur efektinin nasıl yapıldığına bakmak için yaklaşık 7 gb,araç fiziğinin nasıl çalıştığını görmek için 5 gb,oyun motoru ve visual studio indirmek için ise +10 gb internete ihtiyacım var.

    Tabiki bunlar birşey değil,

    2048x2048 onlarca texture,ses dosyaları,3 boyutlu modeller vs. vs.

    Bu yaptıklarımda yasal olmayan birşeymi var yani?

    Biz bilgisayarı sadece sosyal medya denilen şey için kullanmıyoruz.

    Onu tabletlerde yapabiliyor.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • zotacing kullanıcısına yanıt
    Hızı düşürmeye gelince hızlı, yükseltmeye gelince yavaş davranıyorlar. Bununla kalmayarak önceki ayda yapılan kullanımları da kotaya dahil ediyorlar.

    http://forum.donanimhaber.com/m_82028321/f_//tm.htm

    Bu yönüyle de uygulamada olan bu kota sisteminin adillik adına uygulanmadığı çok açıkça bellidir.
  • Belli başlı siteler için steam facebook you tube Spotify twitter deezer vs. Kullanıcıya yönelik sistemlerin akk ile sınırlandırılması saçma bu tarz işletmelerin amacı belli kötü niyetle kullanılması imkansız. Bu sitelerin akk'den çıkarılması gerekli. Akk tamamen kalkmasın ama her siteye de uygulanmasın mesela torrentte akk devam edebilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ClimbDown kullanıcısına yanıt
    Sadece sosyal medya için bile gigabyte'larca veri trafiğine ihtiyaç duyulurken günümüzün kütüphanesi, sineması, televizyonu, müzik çaları, fotoğraf albümü, oyun salonu, dershanesi, kursu, hobi merkezi, konferans salonu, ofisi, iş yeri olan internetin aylık kotalarla kısıtlanıyor olması akıl kârı değil.
  • Türkiyede toplam internet kullanıcılarının nerdeyse yarısı interneti sosyal ağlar, youtubeden muzik dinleyip, yetişkin sitelerden porno izlemek için kullanıyor yine bu kişilerin ne 2k ile nede 4k ile işleri var bunun için kendilerine verilen sınırı çoğunlukla aşmıyorlar bunun içinde sesleri çıkmıyor. Fakat burdaki asıl sorun kendilerine verilen sınırlamaya kayıtsız kalmalarıdır. Bu sebeble diğer gruptaki kişiler akknin kaldırılması konusunda yetersiz kalıyor.

    Bir diğer konu ise Türkiyede oyun, albüm, film benzeri şeyleri satın almak, bunları almayanlar için genellikle aptallık olmakla birlikte alanlar içinde fiyatlarını göz önüne alındıgında bir lüks durumunda. Bence içerikleri legal şekilde kullanmayanlar akk konusunda söz sahibi değiller onlar sınırlamayı haketmekle birlikte illegal içerik kullananlar daha katı yaptırımlar hakediyor.

    Baz alınan ülkeler ekonomi, tıp, hukuk, sosyalleşme, eğitim ve benzeri alanlarda en önemliside insanlıkta türkiyeden üstün durumundalar. Bugün türkiyenin durumu belli nerdeyse hiç bir alanda gelişme olmamakla birlikte gelişmeye de izin vermiyoruz. Böyle bir toplumda da yasaklar / engeller daima olur hiç bir zaman azalmaz hep daha da artar. Bunun için herhangi bir konuda yasaklara / engellere karşı yapılan hareketler hiç bir zaman sonuca erişmez.




  • Güzel bir bilgilendirme konusu olmuş, örneklemeler güzel teşekkür ederim bunun için.

    Bildiğim kadarı ile -emin olmamakla birlikte- Türkiye altyapısı genel anlamda PTT ye ait, Telekom bunu kullanıyor, superonline ise bunun dışında hat kullanıyor. Telekomun satılması ile birlikte belirli satış talepleri falan var diyordu, TT den başka firma altyapı çalışması yapmayacak şeklinde, bunu forumda falan birileri yazmıştı sanırım.

    AKK nin temel amacı herkese eşit ve adil kullanım sunmak, server yoğunluğunu eşit paylaşmak. Yalan! Superonline gibi gece 00:00 - 06:00 arası AKK sistemini devre dışı bırakabilir. Bu saatler arasında kim internet kullanıyor söylesinler bana. Şimdi pencereden baktığımda milletin %90 uyuyor! Saat 03:12

    AKK tt nin tamamen üst paket satmak için uyguladığı bir yol başka bir amacı yok. İtirazlara da cevap vermeme nedenleri kesinlikle şu; "Onlarda filim oyun indirmesinler." Henüz Netflix gibi kaynaklardan, PS ortamlarından ve internet trafiğinden haberleri yok kanımca. Umursamadıkları birşey.

    Şu memlekette profesyonel çalışan bir sektör sanırım yaşadığım süre zarfında göremiyeceğim.




  • Adil kullanım kotası Almanya da var ama yalnızca 200mb/s ye hızında 1TB kotalı internet var bende. 1TB i geçince hız nereye kadar düşüyor bilmiyorum ama

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkürler emeğine sağlık. Belki birileri okur da bir şeyleri duzeltirler.

    AKIN kısa sürede kalkmasını beklemiyorum ama biraz iyileşme yapabililer. 500 600 gb kota d oldukça bir alt hıza indirme gibi 1 oo Mbps den 50 sonra 25 e

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • @kyorhan Buyurun hocam benim geçen yüzüme gözüme bulaştırıp anlatamadığım mevzuyu arkadaş çok güzel açıklamış. Bu konuya ne diyorsunuz ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elinize kolunuza sağlık, çok açıklayıcı ve güzel bir çalışma.

    Bunu kotayı koyan adamın gözüne gözüne sokmak lazım, belki o zaman aklı başına gelir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.