Şimdi Ara

Ayrıldıgım yer maas fazla yatmis diye geri istiyor ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
205
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba 20 kasımda calistigim bir sahis limited sirketinden istifami verip ayrildim.İstifa dilekceme asagida belirttigim gibi yazıp verdim.Aksam uzeri avukat aradi.Maasiniz 400 tl fazla yatmis hesabinizi kontrol edip tarafimiza iadesini yapin,dedi.Bende 5 dk dusunup tekrar aradim.Herhangi bir fazla odeme yok,sorun goremedim.Adam basladi tehdit etmeye icraa takibi baslatirim soyle boyle...durumum yok kardesim deyip kapattim.

    Senet vs. imzalamadim.Ben dilekceyi ayin 12 sinde verdim.1 senemi doldurdugum icin 15 gun ihbar suresinin yarisini orada calisip kullandim.1 haftalik iznimi ihbar suresine saydirdim maas ayin 5 inde yatti.1 sene gece calismasina kaldim,fazla mesai parasi almadim esek gibi gece gunduz calistim adamlar kendileri muhattap olmayip bizi adam saymayip avukata arattiriyorlar.İtimat etmelimiyim ?

     Ayrıldıgım yer maas fazla yatmis diye geri istiyor ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • etmemelisin.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Olurda tekrar ararsa işi yokuşa surecem,bakalim gittigi yere kadar.Dilekcede belirttim,sahitlerde var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sebepsiz zenginleşme hükümlerince alır parasını.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fazla mesai yaptığına dair bir şahit gösterebilirsen İş mahkemesine gidip dava açabilirsin ve parasını alabilirsin. Bizim şirkette o şekilde fazla mesaisini alan çok eleman oldu, ya bizim avukatta iş yok ya da mahkemeler böyle meselelerle uğraşmak istemiyor, davayı işverene yıkıyor hemen... İşçinin ve şahidin sözlü beyanı mahkeme için yeterli, senden başkaca bir delil istemiyor. Biz çok uğraştık şirket olarak bunlarla, puantaj kayıtlarını gönderdik, elektronik mesai takip sistemi kayıtlarını gönderdik, fazla mesai yapmadığını ispatlamak için ne kadar somut delil varsa elimizde sunduk mahkemeye... Ama bunlara rağmen her davada mahkeme işçinin sözlü beyanını dikkate aldı ve işçinin bordrolarında fazla mesai tahakkuku ve ödemesi görmediği için şirkete bu sözde fazla mesaileri gecikme faizleriyle beraber ödettirdi... Benim birimimde çalışan adam bile aldı ya! adamın fazla mesaisinin olmadığını bizzat ben biliyorum, herif gene de aldı!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AE08F0836 -- 6 Ocak 2016; 13:34:43 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.