Şimdi Ara

ABD Adalet Bakanlığı Volkswagen'e dava açtı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
547
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ABD Adalet Bakanlığı, yaklaşık 600 bin dizel araçta bulunan yanıltıcı yazılımla emisyon testlerini çarpıtan Volkswagen Grubu'na dava açtı.

    Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, yaklaşık 600 bin dizel araçta bulunan yanıltıcı yazılımla emisyon testlerini çarpıtan Volkswagen Grubu'na karşı Michigan eyaletinin Detroit şehrindeki federal mahkemeye başvurulduğu bildirildi.

    ABD Çevre Koruma Ajansı (EPA) adına açılan davanın dilekçesinde, Volkswagen'in Temiz Hava Yasası'nı ihlal ettiği ve resmi kuruluşlara yalan beyanda bulunduğu kaydedildi.

    "TÜM YASAL YOLLARA BAŞVURULACAK"
    Adalet Bakanlığı'nın Çevre ve Doğal Kaynaklar Departmanı Savcısı John Cruden, konuyla ilişkin açıklamasında, "Araçlarını yasalara uygun şekilde sertifikalandırmayan ve emisyon kontrol sistemlerini ihlal ederek kamu güvenini zedeleyen otomobil üreticileri, halkın sağlığını tehlikeye atıyor ve rakiplerini dezavantajlı konuma getiriyor. ABD, dilekçede belirtilen ülkemizin yasalarına yönelik ihlallerin tazmin edilmesi için Volkswagen'e karşı tüm yasal yolları kullanacak" ifadelerini kullandı.

    "ŞİRKETLE ANLAŞILAMADI"
    EPA yetkilisi Cynthia Giles ise açılan davanın kamu sağlığının korunması açısından önemli bir girişim olduğunu belirterek, "Bugün açılan dava ile Volkswagen'in yasal olmayan hava kirliliği için hesap vermesini sağlayarak, kamu sağlığını korumak adına önemli bir adım attık. Şirketle, araçların geri çağrılmasına yönelik görüşmelerimizde şimdiye kadar kabul edilebilir bir sonuç elde edilmedi. Bu görüşmeler, artık federal mahkemenin eylemleri paralelinde sürdürülecek" değerlendirmesinde bulundu.







  • bireysel davalar batiracak asil vwyi bekleyip gorelim.Amerika oyle bir ulkedir ki adam kanser oldum vw yuzunden diye dava acip milyon dolarlar alabilir insan hayati degerli burda biz pek bilmeyiz bende bilmezdim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi babasamsunlu -- 5 Ocak 2016; 8:34:52 >
  • Vurun vurun daha ölmedi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bizimkiler de bizi vergi adi altinda soyacagina vwye dava acsin koparsin birseyler.
  • Das Ameriko

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Paralel kelimesi direk dikkatimi çekti.
  • Jeopol kullanıcısına yanıt
    Bizde nerede öyle Adalet Bakanlığı...

    Doğuş Oto açıklama yapmasa bizimkilerin haberi bile olmayacaktı. Sanki bu ülkede Emisyonu takan var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • VAG'a birşey olmaaaaaz. ABD daha hırsını alamadı az daha saldıracak.
  • Voswos:Rahat bırakın beni, yether yha yethet.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu tutar çay kahve alıp bekleyelim.
  • çoğu insan aman ne varkı azcık fazla havayı kirletiyorsa diyor. ki abd nın kyoto protokolunu imzalamasına rağmen hava temizliğini bu kadar düşünüyor olması şaşırtıcı.
    adamların asıl takıldıgı nokta haksız rekabet. pek cok insan az yakıyor ve cevreyi az kirletiyor diye abd araclarını değil de vw yi alıyor. vw burada insanları kandırdıgı dolandırdıgı ve yalan beyanda bulundugu için, ve yalan beyanlarıyla da abd üretimi araçların önünü tıkadığı için vurdukça vuruyor abd. daha da vuracak.
  • amerıka önce kendın baksın.
    bu lafımla vw nı haklı cıkarıyorum sanmayın...
  • Açsınlar Açsınlar yav harbiden gına noktasına geldi

    şimdi gene aynı temcit pilavı gibi fanboy bilmem ne kelimelere aldırmayacağım

    Tamam hile yaptı etti
    olaya biraz aklı selim bakalım bu firma hileyi yaptı çakallık yaptı ama uzun vade de bunun ortaya çıkacağını hiç mi aklından geçirmedi temiz görünelim aman bizi çevreci zannetsinler mantığıyla mı hareket ettiler
    yaptı etti ama uzun vade de nasıl bir risklerle karşılaşçağını düşünmedi mi hiç ? uyanıklığı yapan bu nu da düşünür yani objektif olarak nasıl bakalım olaya başka ?

    bırakın şu toyota yı falan hepsi amerika şakşakçısı amerika da farklı farklı özel modeller avrupa da olmayan modeller amerika hariç diğer pazarları 2. sınıf pazar yerine koyan japonlar bunların avukatlığını yapmaya gerek yok ki keza almanlar da amerıka pazarın da farklı model ve donanımla girebiliyorlar herşey karşılıklı

    Bu olayın Bosch firmasına da uzanacağını düşünüyorum o yazılımı ve donanımı bosch tan aldık deseler nolur acaba ki bilyiorsunuz boschu araçlar motor teknik anlamda parça ve ar-ge geliştirir sadece kendi düşüncem gerçek olacak diye birşey yok

    ama 2018 de dünya liderliğine hedef koyan bir firmanın önüne böyle bir taş çıkması tam da zamanlama olayı da manidar artık nasıl çıktıysa bilmiyorum yukarı da bahsettiğim gibi aklı selim düşünülürse bu şekil bu adamlar iflasını versin gitsin çakallık yapcaklar düşünmeyecekler sonra ortaya çıkınca mıy mıy olmaz böyle ..
    savunmuyorum yaptıysa çeksin..

    martin winterkorn gitmeyecekti emisyon haberi çıktığında istifa etmeyecekti ama zorlandı kim zorladı neden ? matthias müller elini yüzüne bulaştırcak (bence)
     ABD Adalet Bakanlığı Volkswagen'e dava açtı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaggeredByRuhtan -- 5 Ocak 2016; 20:11:41 >




  • Bir Vw kullanıcısı olarak oh olsun diyorum. Aç gözlülüğün sonucu budur. Tabi Amerika'daki GM lobisi bu işin peşini bırakmaz.
    Amerikan hukukuna çok hakim değilim ama rakip firmaların haksız rekabete dayalı tazminat istekleri de olacaktır diye Tahmin ediyorum.

    Hileli motorlar yarın şirketi tırmalar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hiçbiri -- 5 Ocak 2016; 20:44:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kaygerya

    çoğu insan aman ne varkı azcık fazla havayı kirletiyorsa diyor. ki abd nın kyoto protokolunu imzalamasına rağmen hava temizliğini bu kadar düşünüyor olması şaşırtıcı.
    adamların asıl takıldıgı nokta haksız rekabet. pek cok insan az yakıyor ve cevreyi az kirletiyor diye abd araclarını değil de vw yi alıyor. vw burada insanları kandırdıgı dolandırdıgı ve yalan beyanda bulundugu için, ve yalan beyanlarıyla da abd üretimi araçların önünü tıkadığı için vurdukça vuruyor abd. daha da vuracak.

    skandalı kabul eden de kendileri...
  • Geç bile kaldılar. Umarım diğer ülkeler de takip ederler..

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3. Dünya savaşı basladi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ABD Kendi başkanına bile yalan beyandan dava açtı. Az daha başkanlığı kaybediyordu. Ki kendi firmalarına rakip olarak da yabancı bir şirketi dava eder de yüklü bir ceza kesecek de. Siyasi olarak da Almanya ABD'nin bazı politikalarına muhaliflik yapmaya çalışıyor. Kuzey Amerika pazarında (ABD, Kanada) olmayan hiç bir şirket de büyük olamaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bireysel davalar başlarsa asıl o zaman yazık olur

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hep ticari kaygılarla alakalı.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.