Şimdi Ara

AÖL ile ilgili teknik destek pls

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
182
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar ben 12.sınıf öğrencisiyim malum 2 ay sonra ygs var ve ilk dönem bitmek üzere. Bildiğiniz gibi 20 ocakta mı ne aöl kayıtlar açılıyor. ben geçmek istiyorum ama kafamda çok fazla soru var hiç bir şey bilmiyorum.Bir kaç soru soracağım o yüzden.
    1-)Benim şu an matematik ve geometrim pert. Geometri karnede 3 gelicek muhtemelen ama matematik 1 ya da hoca not verirse 2. Ben bu derslerden geçmek zorundamıyım diplomamamı almak için (AÖL de yani)
    2-)Bu kredi olayı ne oluyo 192 kredi diyor herkes tamam orayı anladıkta benim şimdi atıyorum 75 ortalamam var karnede oraya gittiğimde bu kaç kredi demektir.
    3-)YGS de puan nasıl eklenecek ve mezun olamamama gibi bi durumum olursa ne olcak ygs puanım yanacak mı?

    Saçmalıyor olabilirim siz benim anlayacağım şekilde cevap verirseniz sevinirim aslında sormak istediğim matematiğim geometrim pert ben aöle geçersem mezun olmak için bu 2 dersi geçmek zorundamıyım



  • güncel
  • 1)Sen normal lise işleyişine göre 1. dönemi bitirirsen 2.dönem açık liseye geçeceğin için etkilemez sanıyorum. Matematiğin 1 olursa ne olur onu biraz daha araştır.
    Sen 2.dönem aölye geçince çok yüksek bir ihtimal ile kredin 192 yi geçmiş olur. Yani demektir ki mezun olmak için 5 zorunlu dersi geçmen gerek.(trafik-din-ingilizce-edebiyat-dil anlatım) . Benim ortalamam çok yüksek değildi 75 80 falan 192 yi baya geçmiştim. Sorun olmaz.


    3)o 5 dersi veremezsen YGS LYS puanın yanar. Geçen sene bir arkadaşım dil anlatım ı geçemedi. üniversiteye kayıt yaptıramadı ilk başta. daha sonra tekrar açtılar bir sınav dönemi arada verdi öyle kayıt yaptırdı. yandı yani puanı sıralaması. Her sene açarlar mı bilemem.

    Geçen sene 2.dönem (12.sınıf) aöl ye geçtim. Açık lise mezunuyum. Ve kesinlikle tavsiye etmiyorum!!!. Sakın geçme. Ders falan çalışılmıyor. Bol şans.
  • Aöl de mat4 e kadar zorunlu diye hatirliyorum geo da 2 ye kadar zorunluydu sanirim yani sen orguluden gececegin icin bu 2 derside vermissindir. Krediyi cok kafaya takma o kolay. Mezun olamazsan ygs yaniyor evet tek dersten kalirsan aol de sene sonu o dersi vermek icin bir sansin oluyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nevertouchme kullanıcısına yanıt
    ben yine tam anlamadım 4e kadar zorunlu dedin ya yani 4tede zorunlumu ve benim 4senedir matematiğimde geometrimde 1 nası vermiş olcamki biraz açıklayabilirsen sevinirim.
  • şimdi ben ygs den yerleşmeyi düşünüyorum başta onu söyleyeyim istediğim bölüm özel eğitim.
    benim mat geo harici diğer derslerim iyidir hatta en kötüsü 4 düşer karneye yani. dediğin gibi 192 yi geçeceğimi bende düşünüyorum ama matematik ve geometriden kalırsam ne olur asıl sorum bu yani benim. o dediğin 5 zorunlu dersi geçerim gibi edebiyat belki biraz sıkıntı olur ama hallederim.
    yani demek istediğim ygs den girmek istediğim için 2 ay gidip istediğim puanı da alacağımı düşünüyorum ygsden sonra okula gitmek istemiyorum boş yere.şunuda sormadan geçmeyim diyelim ki edebiyattan veya ingilizceden kaldım mezun olamadığım için üniyede yerleşemem değil mi? yani mezun olamam eğer o 5 dersi vermezsem.
    birde çok soru sordum biliyorum ama edebiyattan kaldığımı varsayarsak ben bu dersi ne zaman verebilirim yani seçim yapmadan olur değil mi kurtarma sınavları
  • Valla Bu YGS den girme işi falan benim de kafamı karıştırdı şimdi biraz. Sana yanlış bilgi vermek istemem tam anlayamadım olayını. Direk gidip halk eğitim ile falan konuşabilirsin ama dikkatli ol onlar da tam olarak olaya hakim değil yanlış bilgi alma. Bol Şans. Kolay gelsin.
  • Belirli bi sayıda dersten kalınca muaf oluyordun. Benim zamanımda öyleydi yani. Matematikten sürekli kalınca muaf olup diplomayı almıştım. yıl 1999-2009 arasıydı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.