Şimdi Ara

36lık film nasıl zarar görür?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
2.830
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • selamlar, çok eski bir analog makine ile çekim yapıyorum. bugün bütün pozları tamamladıktan sonra filmi geri sarmak istedim ama mekanizme tutukluk yaptı :) mecburen odayı karartıp kapağı açıp elle sarmaya çalıştım.
    bu sefer daha da tatsız birşey oldu film rulosunun içindeki yay kırıldığı için rulodan filmi saramadım mecbur ruloya filmi geri elle besledim.

    bu durumda film üzerinde bolca parmak izi oldu tabi. filme el ile değmem filme zarar verir mi? Film karanlık odada basılırken ekstra bir işlem yapmak gerekir mi?



  • Ne kadar sert ellediğinize bağlı olarak zarar görebilir ama düşük bir ihtimal. Bir mikrofiber bez ile hafifçe almaya çalışın parmak izlerini.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • dikmenibo kullanıcısına yanıt
    35mm lik filmden bahsediyorsanız onun içinde yay olmaz, normalde makinenin geri sarma mekanizması ile kasetin içine toplamanız gerekiyordu, sizin durumuzda ki gibi mekanizma çalışmıyorsa filmi makineden sıfır ışık zifiri karanlık ortamda çıkartıp kasetin altındaki çentikten tornavida ile geri sarabilirdiniz. Odayı tam zifiri karartmadıysanız ışık almış da olabilir, parmak izi yağlı olduğundan o kısımlar banyo kimyasalı ile tam temas etmeyeceği için banyodan sonra iyice ortaya çıkar. Banyo yapacak kişiye söylerseniz tanka atmadan önce antistatik bez ile iyice silerek temizlesin, yoksa sonuç kötü olabilir.
  • Edit : 35mm filmli makinelerde filmin sarıldığı taraftaki dişli makarayı filmi geri sarabilmek işin boşa çıkaran bir mekanizma vardır, onu açmamış olabilir misiniz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ARroWCoLT -- 4 Ocak 2016; 19:08:45 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ARroWCoLT

    Edit : 35mm filmli makinelerde filmin sarıldığı taraftaki dişli makarayı filmi geri sarabilmek işin boşa çıkaran bir mekanizma vardır, onu açmamış olabilir misiniz?

    +1 Bende tam bunu düşünmüştüm hocam.Muhtemelen böyle olmuştur.
  • ARroWCoLT kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler cevabınız için, filme banyo yapacak kişiye dediğiniz öneriyi söyleyeceğim, inşallah işe yarar.

    Filmi geri sarmak için deklanşöre basılı tutmak yeterli normalde, ama iyice incelediğim zaman deklanşörün iç kısmında paslanma gördüm, tutukluk yapmış gibi gözüküyor. Açıp iyice temizlemek gerekiyor gibi..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.