Şimdi Ara

yabancı dil bölümü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
3.071
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • yabancı dil bölümü seçmeyi düşünüyorum bu bölümde hangi dersler kaç saat görülüyor ?



  • Liselerde dil bölümü
    20 saat zorunlu(edebiyat , dil anlatım , ingilizce , felsefe , ikinci yab.dil vb) ve
    20 saat seçmeli(zorunlu 4 saat ingilizceye ek olarak 8 saat seçmeli ve seçilmesi durumunda 2 saat ing.edebiyatı , geri kalan seçmeli ders saati ister ikinci yabancı dil veya tarih veya coğrafya gibi sözel başka bir ders ile tamamlanabilir.

    anadolu liseleri ders çizelgeleri diye aratın bütün ders saatlerini görürsünüz veya burdan bakabilirsiniz :http://www.ogretmenler.com/haberler/1228-2015-2016-yili-lise-ders-cizelgeleri.html




  • Geçtiğimiz lise mezun oldum, bizde 9.sınıfın sonunda bölüm seçiliyordu, şuan 10.sınıfın sonunda seçiliyor, ders saatleri de değişmiştir herhalde, bizim günde 7 saat dersimiz vardı, ve haftada 12-14 saat ingilizce dersimiz vardı. Dil bölümünde sayısal ders yok, fizik,kimya,mat vs. Sözeller var, tarih,edebiyat, dil anlatım vs.
    Seçmeli olarak Bilgisayar dersi veriliyordu, son sene de Mantık dersini veriyorlar genelde. Ama tabi ders saatleri 7den 8e çıkmıştı diye biliyorum.
  • şimdi 11. sınıflarda bölüm seçiliyor ve seçmeli ders saati toplamı 20 , seçmeli ingilizce derslerinin yanısıra en az 12 öğrenci olması halinde geri kalan dersleri isterseniz sayısaldan da seçebilirsiniz ama pek fazla tercih eden olmuyor , genellikle ygs de lazım olabilecek dersler tercih ediliyor , benim tazvsiyem dil anlatım zaten zorunlu dolayısıyla tarih ve cografya dışında matematiğinde seçilmesi çünkü ygs de lazım olacak
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.