Şimdi Ara

AMD'nin yeni grafik mimarisi Polaris olacak (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
383
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: LastShip

    tabiki aciklayayim, eski telefonum androiddi simdikiyse ios. hangi cihazlar oldugu cok onemli degil android olan kendi doneminin amiral gemisiydi ios olanda yakin zamanin amirali.

    androidden ios e gectigimde stabilite olarak bi kere benim paragrafimda oyle bi yazi olmadi. ama gene on yargi "ios cularin" yazilarinin her zamanstabilite cercevesinde donecegi yonunde oldugundan ben stabilite kullanmasamda sizin kafanizda bu soru olmus oncelikle onyargimizi kenara birakalim.ote yandan sorun cevapsiz kalmasin diye karsilastirma bazinda cevapliyacagim;

    oncelikle stabilite olarak androidin calisma mantiginda kernel denen bi olay vardir uygulama kodlari direk islemciye giderek tepki alinmaz once buraya ugrar donusum yapilir ve isleme oyle sokulur.androidde bu donusum yuzunden laga mahkumdur. simdi sira pratikteki bilgilere geliyor

    en basitinen android bu donusum sirasinda yavas kalacagini bildigi icin bana ram verin ben bunlari acik tutayim arka planda ki siz tikladiginizda yeniden kod donusumune gerek kalmadan onunuze sunayim der. bu pratikte ise yarasada ram sismelerine dolayisiyla hantalliga yol acar ve bu sadece uygulama acilisina cozum olurken uygulama ici islemlerde ise yaramaz. buna bi ornek olarak eline note5 ve iphone 6 plus alirsan ayni anda whatsapp sohbet penceresine gelip bir konusmaya tikladiginda iphone aninda acarken note5 tikladiktan 0.5 saniye sonra acar sohbeti i gecikme yasanir sebebide basta bahsettigim kod donusumudur. bu ayni anda 3 4 kisi yazarken o kadar buyukbir sorun ki en ustteki mesaja tikladigin an baska bir mesaj gelirse tikladigin degilde onun yerine yeni atilan msaj aciliyor. ve bu ben androiddeyken inanilmaz derecede canimi sikiyordu. cihazim eski ondanmidir dedim note 5 i olan arkadasimda denedim ondada ayni sorun devam ediyor ve devamda edecek bu androidle ilgili bence bi stabilite sorunudur tepki suresi bazinda.

    ikinci ornek yine ayarlar kisminda androidde en basitinden pil detayina basarsin bastigin an pencere acilmaz ios te aninda onune gelir buda bahsettigim kod donusumu ve beraberinde gelen gecikmedir.

    kamera uygulamasinin uygulama iclerinde ornegin whatsapp ornegin vscocam vs vs... androidde tikladiginda gec acilmasi takilma ysamasi.

    googleplay hizmetlerinin her androidde illaki sorun cikarmasi yada android os nin sarj somurmesi. yahut telefonunda 100 uygulama olan bi iphone un gece %1 2 sarji giderken android cihazin kimi zaman inanilmaz sarj yemesi ki bu sorunlari ordan burdan duyduklarimla gorduklerimle degil direk kendi tecrubelerimle yaziyorum.

    sarj olarak herkesin iphone u kotulerken nedendir bilinmez eski cihazim s4 u 2 yedek batarya ile kullanmama ragmen 2 yildir her aksam saat 6 8 arasinda 2 bataryaminda tamamen bitmesine karsin yine her zamanki kullanimim ile elimdeki 6 plus in aksam 10 12 ye kadar sarjinin dayanmasi inceleme ypan tum sitelerde note 5 in sarjinin 6 plus tan uzun gittigini iddia etmelerine karsin ayni odada kaldigimiz elemanin note 5 i geldiginde sarja takmasi ve 4 5 saat ekran almasi ne kadar celiskili bir durumdur oyle degil mi?

    hicbi marka fani degilim 2 batarya ile en kotusunden totalde 6 7 saat ekran alabiliyorken ve bunu aksama kadar bitirirken 6 plus in o saatlerde hala daha 20 30 sarjinin olmasi ve daha uzun sure gitmesi beni tatmin ediyor.

    bastigim an uygulamanin acilmasi, en basitnden ayarlarda gezerken tikladigim sekmenin aninda acilmasi, herseyin olmasi gerektigi tepki suresinde gerceklesmesi oh be dunya varmis hissini yasatiyor ki bi telefonun yapmasi gerekene budur. iphone fazlasini mi yapiyor hayir, sadece rakipleri olmasi gereken duzeye yetisememis durumda.

    coklu cekirdegi mobilde kastediyorum tabiki..

    kamera olarak hicbi android uzun pozlamaya izin vermez iken yazilimsal destegi nerdeyse sifirken ki marketin altini ustune getirdim gece cekiminde basarili tek bi uygulama yokken ios e gectigimde parali mukemmel uygulamalarin olsugunu gordum ornek olarakta ekliyorum.

    fotograflardan biri iphone stock kamerasi digeride procam3 uygulamasi ile yin iphone la uzun pozlama yani 8 saniyede cekilmis bi fotograftir. saat aksam 10 11 civariydi ve gokyuzunde dolunay yoktu.

    ios herseyi ile yazilimsal ve donanimsal olarak ve arti olarak sadece plus icin konusuyorum pil olarakta androiddeki amiral gemilerini katladigi icin ben bu markayi savunmuyorum sadece olani soyluyorum bunlar bunlar var olaki biri gorurde karar vermek isterse iki platformdan amiral gemisi kullanan yada cok yakindan inceleyen biri olarak yaziyorum bunlari ve son olarakta bahsi gecen fotograflari ekleyip iyi forumlar diliyorum. fotograf nerseyse sifir isikta cekildi ve ikiside iphone ile cekildi. parlak olan fotograf procam3 uygulamasiyla cekildi. bu destegi googleplay de bulamadim. f1.7 lensli s6 dahi su fotografi cekemez emin olun yazilimsal destekler olmadigi surece salt donanim elinizde patliyor.

    http://i.hizliresim.com/or87d7.jpg

    http://i.hizliresim.com/lvr1QE.jpg




    Şimdi ben sana bir kaç şeyden bahsedeyim dostum. Benim nacizhane bilgilerim. Öncelikle androidde ram kullanımı Linux felsefesinden gelmektedir. Linux felsefesi ram var ise kullandır. Bir Linux sistemi toplamak i.in tavsiye istersen sana işlemci değil de ram yatırımı yapmanı söylerler. Bunun doğrudan kernele ulaşma ile alakası yoktur. Android'teki temel ram kullanımı mantığı da budur. Örneğin Windows işletim sistemleri bu mantığın tam tersine çalışır. Mac os x'te bu konuda Windows'tan çok linux'e yakın. Yani anlayacağın senin burada yanlış bir bilgin var. Android'de ram kullanımı ile kernele ulaşmanın hiç bir alakası yok.

    Şimdi senin asıl bahsetmeye çalıştığın olay sanırım dalvik sanal makinesi. Dalvik'in yerine art geleli 200000 milyon yıl oldu. Art ile bir aracı emülatör olmadan kernele ulaşıyor. Sen bu konularda biraz geride kalmışsın sanırım. Ayrıca meraktan soruyorum ios'in, Windows'un, mac os x'in doğrudan donanımlara ulaştığı (özellikle oyunlar da) sonucuna nasıl vardın ?

    Vallaha kardeş ios 6'ya kadar ios'te bir uygulamaya girerken animasyon vardı. Hala da bazı animasyonlar var eski ios kadar olmasa da. Hız deyince akla android geliyor. Bu konuda oldukça tartışmaya açık tabi. eğer iphone'unuz varsa beraber program açılışlarını karşılaştırabiliriz.

    Ram kullanımı ile bir sıkıntı da ios 'de multitasking seçeneğinin olmaması. (Yani var da yalandan var) Arkada uygulama çalışmıyor.

    Şimdi gelelim kamera konusuna. Vallaha bu konuda artık gülesim geldi. Son 2 programdır Erdi ve Mesut Bey inceden iphone kamerası ile dalga geçiyolar :) Şu an samsung s6 serisinin kamerasının rakibi yok. Bunu da yaklaşık 30 kere belirttiler. Tabi siz cımbız ile bir özelliği çekip iphone kamerasına s6'dan iyi derseniz bilemem.


    Asıl konuya geleyim. Dediğim gibi benim mobille pek işim yok. Fakat şunu biliyorum ki, isletim sistemleri konusunda max os x kullanıcıları pek bir sallıyor. Stabilite, güvenli, profesyonel kullanıcıların tercihi gibi.Oysa bunların hiçbiri değil. Acaba mobil platformda da bu şekilde mi diye merak ediyorum. Sözüm size değil fakat görüldüğü üzere siz de pek bilgi sahibi değilsiniz bence.


    Gelelim operasyonel tanıma.

    Görüldüğü üzere siz de stabilite, performans gibi kavramları ölçecek birşeyden bahsetmediniz. Tamamen kişisel deneyimlerinizi yazdınız. Sanırım bu düşüncelerinizin subjecktifliği konusunda yeterli.


    Tartışmak istediğin konu varsa devam edebiliriz.




  • Dalvik, java bytecode u programın çalışması esnasında parça parça cpu koduna çevirir. Art ise bu işlemi program kurulduktan hemen sonra, çalışmadan önce topluca yapar. Başka bir fark yok ve bu olayların kernel ile direkt bir ilişkisi yok.

    Art iyi hoştur ama programı çalışma zamanında yapılabilen optimizasyonlardan mahrum bırakır. Yine de toplamda dalvikten daha iyi bir deneyim yaşattığı bir gerçek.
  • amd dünya pazarından umudunu yitirdi şimdi uzayın derinliklerine doğru yol alıyor

  • Amd pazarlama işini bilmiyo yoksa nvidia dan aşşa kalır bi yanı yok :D

  • quote:

    Orijinalden alıntı: LastShip

    tabiki aciklayayim, eski telefonum androiddi simdikiyse ios. hangi cihazlar oldugu cok onemli degil android olan kendi doneminin amiral gemisiydi ios olanda yakin zamanin amirali.

    androidden ios e gectigimde stabilite olarak bi kere benim paragrafimda oyle bi yazi olmadi. ama gene on yargi "ios cularin" yazilarinin her zamanstabilite cercevesinde donecegi yonunde oldugundan ben stabilite kullanmasamda sizin kafanizda bu soru olmus oncelikle onyargimizi kenara birakalim.ote yandan sorun cevapsiz kalmasin diye karsilastirma bazinda cevapliyacagim;

    oncelikle stabilite olarak androidin calisma mantiginda kernel denen bi olay vardir uygulama kodlari direk islemciye giderek tepki alinmaz once buraya ugrar donusum yapilir ve isleme oyle sokulur.androidde bu donusum yuzunden laga mahkumdur. simdi sira pratikteki bilgilere geliyor

    en basitinen android bu donusum sirasinda yavas kalacagini bildigi icin bana ram verin ben bunlari acik tutayim arka planda ki siz tikladiginizda yeniden kod donusumune gerek kalmadan onunuze sunayim der. bu pratikte ise yarasada ram sismelerine dolayisiyla hantalliga yol acar ve bu sadece uygulama acilisina cozum olurken uygulama ici islemlerde ise yaramaz. buna bi ornek olarak eline note5 ve iphone 6 plus alirsan ayni anda whatsapp sohbet penceresine gelip bir konusmaya tikladiginda iphone aninda acarken note5 tikladiktan 0.5 saniye sonra acar sohbeti i gecikme yasanir sebebide basta bahsettigim kod donusumudur. bu ayni anda 3 4 kisi yazarken o kadar buyukbir sorun ki en ustteki mesaja tikladigin an baska bir mesaj gelirse tikladigin degilde onun yerine yeni atilan msaj aciliyor. ve bu ben androiddeyken inanilmaz derecede canimi sikiyordu. cihazim eski ondanmidir dedim note 5 i olan arkadasimda denedim ondada ayni sorun devam ediyor ve devamda edecek bu androidle ilgili bence bi stabilite sorunudur tepki suresi bazinda.

    ikinci ornek yine ayarlar kisminda androidde en basitinden pil detayina basarsin bastigin an pencere acilmaz ios te aninda onune gelir buda bahsettigim kod donusumu ve beraberinde gelen gecikmedir.

    kamera uygulamasinin uygulama iclerinde ornegin whatsapp ornegin vscocam vs vs... androidde tikladiginda gec acilmasi takilma ysamasi.

    googleplay hizmetlerinin her androidde illaki sorun cikarmasi yada android os nin sarj somurmesi. yahut telefonunda 100 uygulama olan bi iphone un gece %1 2 sarji giderken android cihazin kimi zaman inanilmaz sarj yemesi ki bu sorunlari ordan burdan duyduklarimla gorduklerimle degil direk kendi tecrubelerimle yaziyorum.

    sarj olarak herkesin iphone u kotulerken nedendir bilinmez eski cihazim s4 u 2 yedek batarya ile kullanmama ragmen 2 yildir her aksam saat 6 8 arasinda 2 bataryaminda tamamen bitmesine karsin yine her zamanki kullanimim ile elimdeki 6 plus in aksam 10 12 ye kadar sarjinin dayanmasi inceleme ypan tum sitelerde note 5 in sarjinin 6 plus tan uzun gittigini iddia etmelerine karsin ayni odada kaldigimiz elemanin note 5 i geldiginde sarja takmasi ve 4 5 saat ekran almasi ne kadar celiskili bir durumdur oyle degil mi?

    hicbi marka fani degilim 2 batarya ile en kotusunden totalde 6 7 saat ekran alabiliyorken ve bunu aksama kadar bitirirken 6 plus in o saatlerde hala daha 20 30 sarjinin olmasi ve daha uzun sure gitmesi beni tatmin ediyor.

    bastigim an uygulamanin acilmasi, en basitnden ayarlarda gezerken tikladigim sekmenin aninda acilmasi, herseyin olmasi gerektigi tepki suresinde gerceklesmesi oh be dunya varmis hissini yasatiyor ki bi telefonun yapmasi gerekene budur. iphone fazlasini mi yapiyor hayir, sadece rakipleri olmasi gereken duzeye yetisememis durumda.

    coklu cekirdegi mobilde kastediyorum tabiki..

    kamera olarak hicbi android uzun pozlamaya izin vermez iken yazilimsal destegi nerdeyse sifirken ki marketin altini ustune getirdim gece cekiminde basarili tek bi uygulama yokken ios e gectigimde parali mukemmel uygulamalarin olsugunu gordum ornek olarakta ekliyorum.

    fotograflardan biri iphone stock kamerasi digeride procam3 uygulamasi ile yin iphone la uzun pozlama yani 8 saniyede cekilmis bi fotograftir. saat aksam 10 11 civariydi ve gokyuzunde dolunay yoktu.

    ios herseyi ile yazilimsal ve donanimsal olarak ve arti olarak sadece plus icin konusuyorum pil olarakta androiddeki amiral gemilerini katladigi icin ben bu markayi savunmuyorum sadece olani soyluyorum bunlar bunlar var olaki biri gorurde karar vermek isterse iki platformdan amiral gemisi kullanan yada cok yakindan inceleyen biri olarak yaziyorum bunlari ve son olarakta bahsi gecen fotograflari ekleyip iyi forumlar diliyorum. fotograf nerseyse sifir isikta cekildi ve ikiside iphone ile cekildi. parlak olan fotograf procam3 uygulamasiyla cekildi. bu destegi googleplay de bulamadim. f1.7 lensli s6 dahi su fotografi cekemez emin olun yazilimsal destekler olmadigi surece salt donanim elinizde patliyor.

    http://i.hizliresim.com/or87d7.jpg

    http://i.hizliresim.com/lvr1QE.jpg



    Kulanım senaryoları vs kullanacıdan kullanıcıya değişir ama keşke bilmediğiniz teknik konulara girmeseydiniz kernel her işletim sisteminde var kernel olmadan zaten donanım komut veremezsiniz Stabilite açmanız gerek ne stabilitesi ram efektif kullanılıyor diyorsunuz peki hangi ram allocation algoritması kullanıyor ios biliyormusunuz da diğeri kötü diyebiliyorsunuz Kullanıcı deneyimi ile donanım bilgisi arasında çok fark var en iyisimi siz kullanımı daha rahat diyip geçin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Android telefonların en büyük sıkıntısı emülasyon (taklit etme demeyi daha çok seviyorum sanırım), çoğu arkadaşın dediği gibi doğrudan işlenebilecek iken taklit etme söz konusu olduğu için iki kere işleniyor. Bu da sıkıntı, hem işlemci yönünden hem de bellek yönünden. Aslında taklit etme olmasa ve işlemci/donanım doğrudan kullanılsa çok daha hızlı ve verimli kullanılacak, buna pil kullanımı da dahil. Yazılımla çalıştırılan her sistem yavaş olacaktır, çünkü hem kendisi hem de taklit edilen bellek ve işlem gücü harcıyor. Buna rağmen bu şekilde, demek ki emülasyon olmasa kim bilir nasıl hızlı olacak?

  • AMD'nin değerini bilin yoksa kaybeden siz olursunuz.Hem CPU hemde GPU sektöründe rekabet eden başka firma yoktur.bugün bunu Intel yada Nvidia yapsa başaramaz, ayrıca AMD'nin batması Intel yada Nvidia'nın batmasından daha tehlikelidir çünkü 2 farklı sektörde rekabet kaybedilir.AMD kilit önem taşıyor.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: OverClocK1ng

    Bugün markette nVidia %80 gibi bir paya sahipse, bunun sorumlusu AMD dir. Adam gibi enerji tüketen, fiyat performans odaklı, rekabetçi kartlar çıkartıp, yine adam gibi sürücü yaptı da mı almadık...


    AMD ekran kartı yapmayı bilmediği gibi pazarlamayı da bilmiyor. Hiç AMD ekran kartlı ucuz bir laptop göremiyoruz.

  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.