Şimdi Ara

iPhone 6S mi 6 mı ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
765
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle konuyu doğru yere mi açtım bilmiyorum dolayısıyla eğer yanlış yere açtıysam moderatör arkadaşlar konuyu taşırlarsa sevinirim.

    Şu an hali hazırda iPhone 4S 32GB kullanmaktayım.Yurtdışından iPhone alma şansım olduğu için böyle bir karar aldım ancak hangisi daha iyi hangisi daha kullanışlı aynı zamanda parasal olarak değer gibi sorularla karşı karşıya kaldım.Bu konuda beni aydınlatabilir misiniz ?

    6 ve 6s arasındaki temel farkları yazan olursa ayrı müteşekkir olurum.



  • http://www.apple.com/tr/iphone/compare/

    6S tabii ki de açık ara daha iyi, nedenlerine buradan bakabilirsin.
  • Dostum 6s tabiki de nasıl bir soru bu. S ler her zaman iyidir biraz araştır istiyorsan 6 ile farklarını zaten bana hak verirsin

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam aradaki fiyat farkı çok az zaten direk 6s yani cihazlar arasındada çok fark var donanım olarak

    - kamera iyileştirmesi arka ve ön kamerada
    - 2 kata varan fark ile daha güçlü bir donanım
    - 3d touch
    - live foto özelliği
    - daha sağlam malzeme ile yapılmış kasa

    Aradaki fiyat farkı türkiyede 350 tl

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 6s tabiki ama bana sorarsan şurda 9 ay sonra 7 çıkıcak 6s zart diye eski kasa olucak kimse 9 ayda telefonunun eskimesini istemez 4s i kullan biraz daha 7 al bence.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • WiiForVendetta kullanıcısına yanıt
    1. %70'e kadar daha iyi işlemci performansı
    2. %90'a kadar daha iyi grafik performansı*
    3. LPDDR4 bellek (6'da LPDDR3)
    4. 2 GB RAM (6'da 1 GB)*
    5. 12 MP kamera (6'da 8 MP)
    6. 5 MP ön kamera (6'da 1.2 MP)
    6. 4K video kaydı (6'da 1080p)
    7. Live Photo
    7. 3D Touch
    8. 7000 serisi alüminyum kasa

    Aslına bakarsan baya bir fark var yani. *Oyunların grafik ihtiyacı arttıkça 6s'in farkı ortaya çıkacaktır bunu da göz önünde bulundurmak gerek. *Bir diğeri de iki misliye varan RAM miktarı farkı. Çünkü zamanla gelişecek olan uygulamalar daha fazla RAM miktarına ihtiyaç duyacak bu bağlamda ileriye dönük yapısıyla 6s kesinlikle daha iyi bir seçim. 1 GB RAM'li cihazlar büyük ihtimalle seneye kasacaktır.

    @cedric
    Sırf görünüm meraklısı, sağa sola hava atma meraklısı biri değilse 6s önermek en doğrusu. Uzun vadede 6s çıkacak olan 7'den bile daha uzun kullanım ömrüne sahip olacak. Hatta şimdiye kadarkilerin en uzunu olacak. Çünkü Apple'ın cihazlarında RAM değişikliği yıllarca olmaz. 1 GB RAM'i bile üç yıl kullandıysa 2 GB RAM'i de en az üç yıl hatta dört yıl bile kullanır. Çıkacak olan 7'de de LPDDR4 2 GB RAM olacak. E niye kullanım ömrü daha kısa olacak bir cihaz olsun? 6s en az dört yıl gider ama 7 için aynı şeyi söyleyemem. Apple 6s ike birlikte 2 GB RAM'li cihaz furyasına katıldı ve bu furya en az 8'e hatta 8s'e kadar gider. Bu da demektir ben en az 8s çıkıncaya kadar 6s ile kullanabilirim demek oluyor. Ama 7'de bu durum bir yıl daha az olacak demektir. 5s ile 6'nın ömrü söylediğim şeyin kanıtı. 6s ne zaman kasmaya başlarsa 7 de o zaman kasacaktır. İşlemci olarak farktan bahsedeceksek 6s ile 7 arasındaki fark 6 ile 6s arasındaki uçurumvari cinsten bir fark olmayacak. RAM desen yukarıda değindim aynı olacak. S serileri her daim donanımsal olarak daha büyük farklarla gelirler. Bu çok kez kanıtlandı. Mesela ilk iPhone ARMv6 mimarisi işlemciye sahipti. Daha sonra çıkan 3G'de hiçbir değişiklik yapmadı. Ama 3Gsile birlikte ARMv7 mimarisine geçildi. Keza 4'e kadar tek çekirdekli iken 4s ile birlikte çoklu çekirdek yapısına geçildi. Çift çekirdekli işlemciye ve üç çekirdekli grafik birimine geçildi. 5'te RAM dışında bir şey yoktu. Ama 5s ile birlikte 3Gs'ten beri kullanılan ARMv7 mimarisi bırakılıp mobil sektörde çığır açtıkları ARMv8-A yani nam-ı diğer 64-bit işlemcilere geçtiler. Ayriyetten Touch ID desteği geldi. 6'da da hakeza büyük bir değişiklik olmadı. Ekran büyüdü ama donanımsal bazda büyük değişiklik olmadı. Ama 5 ile 5s arasında 64-bit farkı ciddi anlamda performans farkı yarattı. 6 ile 6s'e bakınca benzer bir uçurum görülüyor. Ayrıca S serileri donanımsal olmasının yanında tasarımdan kaynaklanan hataların da giderildiği seriler oluyor. 4'te olan anten skandalı 4s'te halledildi. 6'da olan bükülme sorunu 6s'te halledildi. s'ten s'e geçilmesinin daha doğru olduğunu düşünüyorum. Donanımsal anlamda kendisinden öncekiyle arasında daha büyük, kendisinden sonrakiyle ise arasında daha küçük farklara sahip oluyorlar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bircancan B kullanıcısına yanıt
    Öyle bir yazmışsın ki sanki 6 6s'ten daha iyi.

    Daha ince dediğin sadece 0.2 mm abartmanın manası yok. Ki ben 17 mm kalınlığında cihaz kullanıyordum düne kadar. 6 kullanan arkadaşım da var eline aldığında o fark hissedilmiyor bile. Daha hafif ama bu malzeme kalitesinin daha düşük olmasından kaynaklanıyor. Tek artısı benim nazarımda pil. Ayrıca 4K video çekme zorunluluğu yok. Aynı şekilde 720p veya 1080p'de çekim yapabilir. Sanki 6s sadece 4K çekime izin veriyormuş gibi yazmışsın. 3D Touch'ın faydasını da kullandıkça farkediyor insan. Her şeyden önce pratik kullanımı kolaylaştırıyor. Çoklu uygulama geçişlerinde home tuşunu kullanmıyorum artık. Sol üst köşede çıkan geçiş kısmı her zaman çıkmıyor o zaman da home tuşuna basmak gerekiyor. Ayrıca yazı yazarken de yanlış yazdığımda yazıya basılı tutmak yerine klavyeye basılı tutup imleci tıpkı mouse gibi kullanabiliyorum. 3D Touch'ın kaplayacağı alandan ne olur yahu 6'yı aldırtmak için resmen sinekten yağ çıkarmışsın. Ama oyunlar daha fazla grafiğe ve RAM'e ihtiyaç duyduğunda ne olacak? 1 GB LPDDR3 RAM'i ile 6 mı iyi olacak yoksa 2 GB LPDDR4 RAM'i ve yaklaşık iki kat daha güçlü grafik birimiyle 6s mi? Her şeyden önemlisi 6s ileriye dönük haliyle bile tercih için yeterli bir sebep. Uygulamaların çoğu 3D Touch desteğine sahip olacak ve belki de oyun deneyimini bile başka bir boyuta taşıyacak. En önemlisi RAM sıkıntısı olmayacak. Arkadaşın imkânı varken neden hata yaptırıp onun neredeyse yarı donanımında bir cihaz aldırtalım?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 6 almayın artık. 6s tabi ki.
  • 6s uçuyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ya sonraki model varken nasıl öncekini tavsiye edelim anlamıyorum
    Önceki cihazım 6+ şuan 6s+ kullanıyorum. Kimseyede burda önceki modeli önermem tabiki. Sonraki model her zaman daha iyidir. Fiyat farkı da bırakın olsun artık

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kesinlikle 6s

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle bu zevk meselesi. Ama bencede kesinlikle 6s alınmalı. Kullanan birisi olarak boyutları çok ergonomik. Belki plusada alışılabilir ama cebe sığmaması be tek elle kullanılamaması büyük bir dezavantaj. Önemli olan mobilize olabilmek :))



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kıvanç01 -- 29 Aralık 2015; 11:41:57 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 6S'e gücünüz yetiyorsa 6S alın.
    2GB Ram ile daha uzun ömürlü olur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Iphone 6 kullanan biri olarak maddı olarak sıkıntı yoksa zırt pırt telefon değiştirmiyosanız 6s alın derim 6 dan memnun değilmiyim çok memnunum ama bu saatten sonra apple bütün telefonları 2 gb çıkartır uzun vadede 6s daha iyidir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cevap veren herkese teşekkür ederim.6s aldım :)
  • 6 al 6 daha iyi
    yahu hocam 6smi 6mı diye sorulurmu. yok 5s.
    tabiiki 6s diyecek herkes :) ne bekliyordun ki konuyu açarken yarı yarıya 6 6s diyenlerin olacağını falanmı :D
    6s 6 dan iki kat daha hızlı ve yeni bir cihaz. tabiki 6s
  • Benden tavsiye 7 yi beklemen yönünde.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: srsy

    Benden tavsiye 7 yi beklemen yönünde.

    Arkadaş 6S almış zaten hocam
  • hayırlı olsun dogru tercih...
  • İphonr 7 yi bekle

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.