Şimdi Ara

Şarjlı Piller Hakkında Her Şey (166. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17.650
Cevap
367
Favori
1.942.091
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
24 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 164165166167168
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Demekki okumamışsınız, @vonathan, Son 3 sayfada bu konuya 3 defa cevap yazdım.
    Aşağıdaki fotografta yer alan Kodak KILIC-8000 Li-Ion şarjlı pil ile bu pil için üretilmiş şarj cihazını alacaksınız.

     Şarjlı Piller Hakkında Her Şey

    quote:

    Orijinalden alıntı: vonathan1

    arkadaşlar merhaba.. msjlarınızı okudum banada yardım edebileceğinizi düşündüm.. kodak z1485 makina aldım yurt dışından geldi.. yanında kocak crv 3V'lık pil göndermişler.. makinayı hemen denemek istedim duracell pil wardı kutusundan çıkardım taktım makina açıldı daha tarihini ayarlayamadan güç kapandı.. farklı bir pil denedim yine aynı sorun çıktı.. 2700 pil ile denedim makina 2 dakika bile dayanmıyor hemen kapanıyor.. kendi pilini taktım denedim hiç bir sorun yok.. CRV3 piller pahalı sürekli para verip almak istemiyorum bu konuda bana yardımcı olabilirmisiniz kullanabileceğim başka türde piller varmı acaba.. hangi tür piller işimi görür?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 7 Kasım 2009; 23:39:05 >
  • arkadaşlar

    Bende mause ma şarjlı pil kullanıyorum.1-2 sene önce 14 tl ye uniross 2100 mah pil ve şarj cihazı aldım.Yaklaşık 16 saatte şarj ediyor.Bunun yanına yedek olsun diye varta 1400 mah lık pil daha aldım.Değişmeli olarak bu iki farklı marka pilleri kullanıyorum.Şunu belirtmek istiyorum: uniross sarjlı pil vartaya nazaran daha uzun süreli kullanıyorum.Şunuda açıkcası bilmiyorum : mAh nin düşük olmasımı etki ediyor?
  • Elbette....@savaskyaa,
    UNIROSS piller Varta ile pek mukayese edilemezsede aralarında %30 kapasite farkı var. Ancak benim gelişi güzel yerlerden aldığım Varta 1400 mA lerin gerçek kapasite değerleri 1850-2050 mA arasında. Bunları 2-3 defa teste tuttuktan sonra kendi aralarında 4' derli gruplar halinde kullanıyorum. Verdiğim fiyata gerçekten değdi. (Adedine 2.75-3.50 TL arası vermiştim)
    Mause için kullandığınıza göre Alkalin Pil özellikli Varta Ready2Use ve Panasonic INFINIUM 2100 mA pilleri kullanmanızı öneririm. Tek şarjda 6-7 ay kullanırsınız.
    quote:

    Orijinalden alıntı: savaskyaa

    arkadaşlar

    Bende mause ma şarjlı pil kullanıyorum.1-2 sene önce 14 tl ye uniross 2100 mah pil ve şarj cihazı aldım.Yaklaşık 16 saatte şarj ediyor.Bunun yanına yedek olsun diye varta 1400 mah lık pil daha aldım.Değişmeli olarak bu iki farklı marka pilleri kullanıyorum.Şunu belirtmek istiyorum: uniross sarjlı pil vartaya nazaran daha uzun süreli kullanıyorum.Şunuda açıkcası bilmiyorum : mAh nin düşük olmasımı etki ediyor?
  • Arkadaşlar sıcak fırsatlarda konusu var.. Burada da o bölümü görmeyen arkadaşlar faydalanmak ister diye düşündüm.. Linki veriyorum.. Piyasaya göre baya uygun.. Ayrıca kargo bedava..

    6 Adet GP ReCyko AA pil 19,9 TL (BEDAVA KARGO)

    http://forum.donanimhaber.com/m_35661882/tm.htm
  • Fotoğrafları buraya da koyayım ki diğer sıcak fırsatlar konusunda kaybolup gitmesin.

    quote:

    Orijinalden alıntı: fatih.089

    Daha önce konya sokaktan filan alıyorumdum fakat son aldığım bir grup pilin (Hem de sonrada alınmasın rağmen) şarj süresi normalin çok çok altında.
    Sayma imkanım olsa 20-30 kere filan tam şarj olmadan performansının büyük bir kısmını kaybetti diyebilirim.

    Daha da kötüsü dış kapmalaması fotoğraf makinasına takıp çıkartmaktan kopmaya başladı.

    Vartalar en iyisi çıktı şimdiye kadar. Hem sağlam hem de kapasiteleri iyi.
    Sanırım son aldığım GP'lerde bir korsanlık durumlar var.

    @bipekkan
    Hocam iyi güzel demişsiniz fakat en son aldığım pillerin haline bakın.

    Bunların orjinal olmasına imkan yok.

     Şarjlı Piller Hakkında Her Şey

     Şarjlı Piller Hakkında Her Şey



  • @fatih.089,
    Bunların tamamı ORJİNAL.... Bu konuda ASLA TEREDDÜT etmeyin..... Bu iş kalpazanların 100-200 TL dururken 5 TL' lik sahte para basmasına benzer. Oturup kimse bu kadar ucuz bir mala tenezül etmez. GP 5 TL. Varta neredeyse 7-9 TL arası. Varta Power serisi ilk çıktığında millet " Bu piller kusuyor- Şarjı muhaza edemiyor (2006 Yılı) demişti. Hepsi toplatıldı. Var mı bir şikayet şimdi ?, YOK. Elbette fotograflarınızında bir anlamı var benim için. Eğer bu topikteki son 10-12 sayfaya bir göz atarsanız GP' nin Özellikle bu yeni ambalajları ile ilgili tespitlerimi ve sonuçlarını da, Özellikle şarj sırasında bazı makinelerin bu marka pile hatta bu marka pilllerin hızlı şarj sırasında gösterdiği tepkileri defalarca yazdım.
    Fotograflarınızda görülen hasarlar, pillerinizi Hızlı Şarj yapan bir makine ile şarj ettiğinizin bir göstergesi. Pilleriniz aşırı ısınıyor ve genişliyor (ŞİŞİYOR) ve sert plastik kaplamada çatlıyor. Pillerin özellikle (+) kutup tarafında bazı emniyet delikleri mevcuttur. Isınma sırasında oluşan gaz çıkışlarını atabilmesi için ve bunu bazen plastik kaplama engeller veya yeterli çıkışı sağlayamaz. Bu durumda gördüğünüz izalasyon kaplamalarında çatlamalar oluşur.
    2. fotografta görülen sıyrılmalar, yine bu şişmenin sonucu pilin pil yuvasına girerken yaptığı sürtünmeler. Aslında bu şişmeyi gözle zor farkedersiniz. Bu etkiyi, böyle pil yuvalarına konulurken oluşan sürtünme ve sıyrılmalarla farkedersiniz.
    Diğer bir konu, Örneğin Varta-Kodak hatta Panasonic ve GP gibi diğer burada sayamadığım markalı veya uyduruk marka fason pillerin dış yüzeyinde kullanılan izalasyon meteryali ve koruma kaplamalarının kat adetleri dahi birbirlerinden farklıdır. Kiminde marka, model vs. bilgilerin yazılı olduğu bir yapışkan tabaka ve üstünde sıcak kaplanmış şeffaf bir naylon sert tabaka (KODAK), kimi GP' de olduğu gibi basılı bilgilerinde olduğu tek bir tabaka veya Varta' da olduğu gibi altı yapışkanlı naylon üzerine, yazılı bilgilerin basılı olduğu Aliminyum foil ile birlikte pilin üstüne sarılarak yapıştırılmış ve yüksek ısı altında şekilllendirilmiş bir koruma. Elbette 3-5 TL' ye satılan bir pille 7-9 TL ye satılan pil arasında bu farklılıklarda olacaktır.
    Adam kampanya yapmış, 6 Adet ReCyko' yu (2050 mA) 20 TL' ye (19.95) satıyor. Diğerlerinden, Konya sokakta tanesi en ucuz yerde Varta Ready2Use (2100 mA) 5.5 TL Yani 6 adedi 33 TL' ye geliyor veya Panasonic INFINIUM 4 adedi 24 TL. satılıyor. Bizim millette mal bulmuş Mağribi hesabı, elinde TUZLUK koşuyor.
    Neden ? diye hiç sorgulama YOK.
    Ucuzsa, vardır bir illeti..... ya da bir İngiliz deyişi.... Ben ucuz mal alacak kadar zengin değilim !... tabi, bunlar boş laflar olduğu için akla getirilmiyor.
    Orijinalden alıntı: fatih.089
    ..................
    @bipekkan
    Hocam iyi güzel demişsiniz fakat en son aldığım pillerin haline bakın.

    Bunların orjinal olmasına imkan yok.
    .........




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 9 Kasım 2009; 20:18:01 >
  • @bipekkan hocam,
    Hızlı şarj aleti demişsiniz ama keşke olsa ama yok. Şu taşınabilir, kısmen hızlı şarj eden GP MINI POWERBANK QUICK ŞARJ aletinden var.
    Bana yeterli oluyor.

    Hocam işte son dönemde aldığım pillerin kılıflarında ve içeriğinde bir problem var. Yani diğer konuda da yazdım biraz daha eski olan GP'ler idare ederken bu son aldığım partide bir problem var. Mesela şarjdan alıp fotoğraf makinesinde kullanmaya başladığım gibi çok kısa sürede bitiyor. Pil göstergesinden % olarak takip edebiliyorum çok hızlı tükeniyor.

    Birebir zaman tutup şu kadar gidiyor diyemem ama bunu ilk 2-3 kullanımdan sonra fark ettim. Zaten kuşkularım bu kılıfların sıyrılmasıyla zirve yaptı.
    Belki orjinal olup hatalı üretimde olabilir ama o eski yeşil kılıflılar bile iyi kötü işimi hala görüyor, sağlamlar.

    Ama bunlarda var bir numara.
  • Canon PowerShot A590 IS Fotoğraf makinası alacağım. Yanında, pil şarz cihazı ve 4 adet şarz edilebilir pil almayı düşünüyorum. Araştırmalarım sonucunda en uygun fiyatı pilburada.com da buldum. Pillerde aradığım özellikler, şarzını kaybetmeden uzun süre tutabilmesi ve fotoğraf ve video çekiminde uzun süre idare edebilmesi. Şarz cihazı için ise hızlı şarz etsin etmesin benim için çok büyük bir önem teşkil etmiyor. Ama 15 saat beklemek de istemem. Ancak tek pil şarzedebileyim ve pil şarz olduktan sonra otamatik olarak şarzı kessin. Aşağıda yazdığım seçeneklerden hangisini önerirsininiz. Ancak tecrübeleriniz benim için, benim kendi araştırmamdan daha önemli, yani demem o ki ister aşağıdakiler olsun ister olmasın önerilerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

    2 adet Varta Professional 2 x AA 2700 mAh (17 TL x 2) ya da

    1 adet Panasonic Infinium 4 x AA 2100 mAh (28 TL) ya da

    2 adet Duracell 2 x AA 2650 mAh (11 TL x 2) ile

    ATABA AT-998 (39 TL) ya da

    GP Rapid 2 Pil Şarz Cihazı + 4 x AA 2700 mAh (48 TL) ya da

    GP Travel Pil Şarz Cihazı + 4 x AA 2700 mAh (61 TL) ya da

    GP Recyko Value AA , AAA Pil Şarz Cihazı + 4 x AA 2050 mAh (30 TL)
  • Saygıdeğer bipekkan hocam,
    öncelikle verdiğiniz değerli bilgiler için çok,çok teşekkürler.
    yazdıklarınızı başından itibaren iki gündür okumaya çalıştım.benim sormak istediğim iki konu vardı.

    1.
    ben kablosuz radyo sinyalleri ile çalışan klavye maus kullanıyorum,klavyede fotoraf makinamdan çıkan 4 yıllık AA sony 2100 lük stamina (bu staminanın ne anlama geldiğini söyleyebilirseniz ayrıca sevinirim)şarjlı pil kullanıyorum onda bir sorunum yok idare ediyor memnunum yaklaşık 6 ay gidiyor. (klavyeyi pek kullanmıyorum)
    ayrıca burada pek bahsedilmemiş ama ben AAA piller hakkında önce bir sorum olacaktı;
    maus ta iki adet AAA pil kullanıyorum gecen yıl 1100 mah camelion marka iki adet AAA pil aldım bir yılı dolmadan piller öldü 1 gün bile gitmiyor,bir daha kullanmam.
    bu arada yaklaşık 3 yıldan fazladır kullandığım gema marka 850 mah.(kullanana kadar hiç duymamıştım, fiyatı uygun diye almıştım) pillerim hala taş gibi 2 gün gidiyor.şimdi sizden ricam maus için iki takım AAA pil alacağım,ne önerirsiniz,mausun arkasında yazan değerler: Rating 3V =======60 mA
    buna göre en az kaç değerlik (mAh) pil kullanmalıyım en az 2-3 gün gitsin,ayrıca burada antalyada yerel bir markette 300 mAh lik 4 adet sanyo buldum 4 ü 3,20 tl. bu değerdeki ler mausta iş görürmütahmini kaç gün gider yoksa daha yüksek değerdemi kullanmak gerek.
    2.
    Sony cybershot P93 model bir fotoraf makinam va 2 pille çalışıyor, yine bunun içinde gecen yıl AAA pillerle beraber 2 adet te AA camelion 2700 mAh lik pil aldım onlarda ince piller gibi aynı zamanda bittiler yeni şarjla 50 adet bile foto çekemiyor,şarjıda ikinci güne kalmıyor.şimdi onlarıda yenileyeceğim ne önerirsiniz.
    kullandığım şarj cihazı
    energizer compact şarj cihazı (resimi ekleyebilirsem koyacağım) değerleri:
    PRI: AA-2 x (2,8V=240-280 mA)1,568 VA
    AAA- 2x (2,8V=120-130 mA)0,728 VA
    12 saatte filan şarj ediyor.otomatik şarj kesme özelliği var.

    Ayrıca birde;
    DIGITAL EFCELL 3 Hours Charger
    INPUT:AC220V 50HZ DC 12V
    OUTPUT:2,8V 500mAX2
    5,6v 500mAX4
    boş pili kırmızı,dolunca yeşile dönen ışığı var otomatik şarj kesiyor sanırım?

    Birde üstadım 3 yıl önce bu energizer şarj cihazı ile beraber 3 çift 2500 lük AA pil çıkmıştı içinden ama onlarıda pek verimli kullanamadım şarj ediyorum makinaya takıyorum makina acılmıyor bile bunları kurtarma şansım varmı?
    Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler (marka yazma konusunda sıkıntı olursa PM den yazabilirsiniz)
    epey uzun oldu kusuruma bakmayın.


     Şarjlı Piller Hakkında Her Şey


     Şarjlı Piller Hakkında Her Şey



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi swing -- 10 Kasım 2009; 1:08:58 >
  • digimaxlar nasıl? hb'da 8tl civarı 2*3000mah
  • @fatih.089
    Aynı şeyleri söylüyoruz aslında, Baştan dedim ya ! İşler TR de distribütör eliyle yürümeye başladı pillere bi hal oldu. Sadece siz değilsiniz, şikayetçi olan benim de aldığım 2 ad. eski ambalajlı(Yeşil-Turuncu renkliler) 2700 mA' lerde durduğu yerde 2-3 günde boşalıyorlar, 2500-2300 ve 2100 mA lerde çok iyi bir mal değil ama 2-3 yıldır idare ediyor. O da arasıra yaptığım bakımla.
    quote:

    Orijinalden alıntı: fatih.089

    @bipekkan hocam,
    Hızlı şarj aleti demişsiniz ama keşke olsa ama yok. Şu taşınabilir, kısmen hızlı şarj eden GP MINI POWERBANK QUICK ŞARJ aletinden var.
    Bana yeterli oluyor.
    .............................
    Belki orjinal olup hatalı üretimde olabilir ama o eski yeşil kılıflılar bile iyi kötü işimi hala görüyor, sağlamlar.

    Ama bunlarda var bir numara.
  • @jeepers,
    Acil çıkmam lazım, sizin mesajınızdan kopyalayıp cevaplıyorum....
    2 adet Varta Professional 2 x AA 2700 mAh (17 TL x 2) ya da

    1 adet Panasonic Infinium 4 x AA 2100 mAh (28 TL) ya da (Bu pil Farklıdır, Alkalin Özellikli dir. Özellikle 2 pilli fotograf makinaları için pek düşünmem. Bunun yerine Yine Varta Power serisi 2500 mA (2700 mA değil) Kodak 2500 mA Panasonic Std.M size 2500 mA hatta 2100 mA gibi pilleri tercih edebilirsiniz.

    .............
    .............
    Ataba AT-908 veya Varta Power Station Ancak bu 2 cihazda tek tek pil şarj edemez. AT-998 ile ilgili son sayfalarda çok şey yazıldı çizildi. Şahsen özellikle son 1.5 yıldır kimseye ÖNEREMİYORUM.
    GP ile ilgili olarak son 3-4 mesajıma ve şikayetçi olanların mesajlarına bir göz atın derim.

    quote:

    Orijinalden alıntı: jeepers

    Canon PowerShot A590 IS Fotoğraf makinası alacağım. Yanında, pil şarz cihazı ve 4 adet şarz edilebilir pil almayı düşünüyorum. Araştırmalarım sonucunda en uygun fiyatı pilburada.com da buldum. Pillerde
    ............................
    aradığım özellikler, şarzını kaybetmeden uzun süre tutabilmesi ve fotoğraf ve video çekiminde uzun süre idare edebilmesi. Şarz cihazı için ise hızlı şarz etsin etmesin benim için çok büyük bir önem teşkil etmiyor. Ama 15 saat beklemek de istemem. Ancak tek pil şarzedebileyim ve pil şarz olduktan sonra otamatik olarak şarzı kessin. Aşağıda yazdığım seçeneklerden hangisini önerirsininiz. Ancak tecrübeleriniz benim için, benim kendi araştırmamdan daha önemli, yani demem o ki ister aşağıdakiler olsun ister olmasın önerilerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 10 Kasım 2009; 18:21:35 >
  • @swing,
    Size sonra cevap vereceğim 2 gün kadar yokum. Dişçi ile cebelleşeceğim !
    @tonymontana88,
    Böyle pillerden UZAK DURUN... Ucuzda olsa paranıza yazık
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bipekkan

    @swing,
    Size sonra cevap vereceğim 2 gün kadar yokum. Dişçi ile cebelleşeceğim !


    Geçmiş olsun hocam.mevsim gecişi başladı,diş ağrıma sezonu açıldı.
  • Varsa yoksa pilller
    Varsa yoksa pil şarj cihazları

    Açılım isteriz kardeşim açılım :) Bir Allah'ın kulu yok mu şurada pil saklama kapları kutuları vb. zımbırtılara yönelik açılım yapacak olan? İçimiz dışımız açılım oldu ama şu pil konusuna bakıyorum, konudaki mesajlarda tek bir açılım bile yok :)

    Yedek pillerinizi neyin içine kokyup tutuyorsunuz? Neye koyup da yanınızda taşıyorsunuz? Yoksa avuçlayıp da çekmeceye/çantaya salıp mevlam kayıra mı diyorsunuz? :)

    Yok mudur bu işe yönelik bir zımbırtı bir kutu vs?
  • arkadaşlar merhaba. Benim kodak Z1012 makinem var.Sony 2500 mAh pil ile ort.130 resim (çoğu flaşlı) çektim. makineme 2700mAh varta yada 2100mAh varta ready use almayı düşünüyorum.performansı artar mı yoksa direkt orjinal kodak pili (klıc 8000) mi alayım??(klıc pil + şarj aleti ort 70 tl)
  • canon powershot a590 IS aldım. gp2700 siparişi vermiştim hb.dan ancak henüz elime ulaşmadığından carrefourdan aldığım 12li satılan üzerinde Sony new ultra yazan pillerden aldım ancak 2-3 dk açık kaldıktan sonra kapanıp şarj edin uyarısı veriyor. Pilde sorun olduğunu düşünerek ulaşabildiğim ilk bakkaldan :) maxell marka yine dandik pillerden aldım sonuç aynı..

    Yeni makinem mi bozuk? yoksa bu piller zaten uygun değil mi bu alet için (eğer zorda kalınca bakkaldan aldığım pili kullanamayacaksam nerde kaldı kalem pilin avanatajı anlamış değilim) uygun değil. GP2700 pillerim gelince sorun çözülür mü?

    2 adet pilin bana yetmeyeceğini bildiğim için 2 veya 4 tane daha almayı düşünüyorum. GP yi tanıdık bildik olduğu için gözüm kapalı almıştım.
    Şarj cihazım gp mini powerbank olması lazım 2 adet şarj edebilen.. Bana önereceğiniz pil ne olur bu fotoğraf makinemle kullanmam için? aralarında en fazla 3-5 oynadığı için fiyat gibi bir endişem yok. Çok lazım olduğunda aaa boşalmış demeyeyim veya 50 foto sonra boşalmasın yeter.

    Şimdiden teşekkürler cevaplayanlara..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: anilozler

    canon powershot a590 IS aldım. gp2700 siparişi vermiştim hb.dan ancak henüz elime ulaşmadığından carrefourdan aldığım 12li satılan üzerinde Sony new ultra yazan pillerden aldım ancak 2-3 dk açık kaldıktan sonra kapanıp şarj edin uyarısı veriyor. Pilde sorun olduğunu düşünerek ulaşabildiğim ilk bakkaldan :) maxell marka yine dandik pillerden aldım sonuç aynı..

    Yeni makinem mi bozuk? yoksa bu piller zaten uygun değil mi bu alet için (eğer zorda kalınca bakkaldan aldığım pili kullanamayacaksam nerde kaldı kalem pilin avanatajı anlamış değilim) uygun değil. GP2700 pillerim gelince sorun çözülür mü?

    2 adet pilin bana yetmeyeceğini bildiğim için 2 veya 4 tane daha almayı düşünüyorum. GP yi tanıdık bildik olduğu için gözüm kapalı almıştım.
    Şarj cihazım gp mini powerbank olması lazım 2 adet şarj edebilen.. Bana önereceğiniz pil ne olur bu fotoğraf makinemle kullanmam için? aralarında en fazla 3-5 oynadığı için fiyat gibi bir endişem yok. Çok lazım olduğunda aaa boşalmış demeyeyim veya 50 foto sonra boşalmasın yeter.

    Şimdiden teşekkürler cevaplayanlara..


    Normal alkalin piller çalıştırmıyor malesef Canon 500 serisini. Diğer modellerini bilmem.
  • Teşekkürler @swing, 2 günde 4 dişi, dişçide bıraktım, Ağzım tam durakula mezarlığına döndü. Daha 1-1.5 aylık işimiz var,
    Gelelim sorularınıza,
    1. STAMINA' nın anlamı "dayanıklılık, tahammül, kuvvet" gibi birçok anlamı var. Sony bu serisini böyle nitelemiş.
    Camelion-Digimax gibi adlarla ve 1000mA-1100 mA gibi uçuk kapasitelerle satılan bu pillerden uzak durun diye o kadar çok yazdım ki, Şunu bir daha belirteyim. Ni-MHd pillerde SON kapasite AAA pillerde 850 mA Zorlama ile 900 mA, AA tiplerde ise 2500 mA, Zorlama ile 2700 mA dir. Örneğin kimseye Varta 2700 mA al diyemiyorum Çünkü gerçekte içte yalıtım plakaları inceltilerek atıyorum yerden kazanmak suretiyle 1 tur fazla sarılmış (+) ve (-) plakadan ne bekliyorsunuz? Tek kelime ile marka ne olursa olsun KISA ÖMÜR ya da plakalar arası kolay delinme- kısa devre (Hızlı şarjda)
    Size önerim. o bulduğunuz Sanyo pillerlerle çok ucuzda olsa ilgilenmeyin. Sizin için ideal pil Mause veya klavye için Alkalin pil özellikli AAA tip Varta Ready2Use 800 mA veya Panasonic INFINIUM 800 mA. Bu piller kullanılmadığı zaman diğerleri gibi toerik olarak boşalmazlar.
    2. Fotograf makineniz için ise 2500 mA olarak Varta (Power veya Professional serisi), Kodak PHOTO 2500 mA, Panasonic STD M SIZE 2500 mA(Farklı bir seride olabilir) GP IIHH!
    Elinizdeki şarj cihazlarını ENERGIZER dahil kullanabilirsiniz ama Piller hariç malesef. Kipa'dan Promosyona girmiş diye geçen sene 4-5 paket almıştım. İnanın şu an sadece 4 adet pili normal veriminde kullanabiliyorum Diğerleri o veya bu şekilde bir paketten en 2-3 tanesi sakat çıktı.
    quote:

    Orijinalden alıntı: swing


    quote:

    Orijinalden alıntı: bipekkan

    @swing,
    Size sonra cevap vereceğim 2 gün kadar yokum. Dişçi ile cebelleşeceğim !


    Geçmiş olsun hocam.mevsim gecişi başladı,diş ağrıma sezonu açıldı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 12 Kasım 2009; 15:09:50 >
  • @anilozler,
    Elbette Ç A L I Ş T I R A M A Z S I N I Z :::::::: ! Bakkaldan aldıklarınız ÇİNKO_KARBON PİLLER. makinayı açabildiğine şükredin Üstelik makinanız 2 ad. pille çalışıyor.
    ALKALİN PİL ALACAKSINIZ. Örneğin
    Kodak MAX Alkaline (BİM' de çok ucuza sattılar 20 gün önce 8 Ad. 2.75 TL)
    SONY Stamina PLUS, Kipada 12 adedi promosyonda 5.50 TL' ye gitti. Şimdi 8.95 TL)
    DURACELL PLUS MN1500 veya ENERGIZER Alkaline piller kullanmak mecburiyetindesiniz.
    Ismarladığınız GP 2700 mA piller elbette prb çözecektir. Ancak yukarıdaki mesajlarımda yazandığım markalardan birini alsaydınız daha iyi ve uzun ömürlü bir çözüm olurdu.
    quote:

    Orijinalden alıntı: anilozler

    canon powershot a590 IS aldım. gp2700 siparişi vermiştim hb.dan ancak henüz elime ulaşmadığından carrefourdan aldığım 12li satılan üzerinde Sony new ultra yazan pillerden aldım ancak 2-3 dk açık kaldıktan sonra kapanıp şarj edin uyarısı veriyor. Pilde sorun olduğunu düşünerek ulaşabildiğim ilk bakkaldan :) maxell marka yine dandik pillerden aldım sonuç aynı..

    Yeni makinem mi bozuk? yoksa bu piller zaten uygun değil mi bu alet için (eğer zorda kalınca bakkaldan aldığım pili kullanamayacaksam nerde kaldı kalem pilin avanatajı anlamış değilim) uygun değil. GP2700 pillerim gelince sorun çözülür mü?

    2 adet pilin bana yetmeyeceğini bildiğim için 2 veya 4 tane daha almayı düşünüyorum. GP yi tanıdık bildik olduğu için gözüm kapalı almıştım.
    Şarj cihazım gp mini powerbank olması lazım 2 adet şarj edebilen.. Bana önereceğiniz pil ne olur bu fotoğraf makinemle kullanmam için? aralarında en fazla 3-5 oynadığı için fiyat gibi bir endişem yok. Çok lazım olduğunda aaa boşalmış demeyeyim veya 50 foto sonra boşalmasın yeter.

    Şimdiden teşekkürler cevaplayanlara..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 12 Kasım 2009; 15:37:12 >
  • 
Sayfa: önceki 164165166167168
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.