Şimdi Ara

Dsg, Cvt ve tam otomatik (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
3
Favori
2.265
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • 2007 Honda City Cvt, 78000Km civarında önce yokuş iniş ve kalkışlarda durduğunuzda sık devir dalgalanması ve vuruntu ardından 78000km civarlarında yerinden kalkamama durumu ile servis.Sonuç 14000tl sıfır şanzıman takılması gerektiği.Garanti bittiği için vaziyet buydu.Haliyle başka yere yaptırdık yarı ücrete.Şimdi cvt tavsiye etsem bir dert etmesem bir dert.Ama bu aracın cvt olanını edemem.Çoğu vuruntu şikayet ile satıyor zaten.Peki Honda'nın bir çözümü var mı? yok.Merak edenler için aynı sorun yaşayan kişinin videosuhttps://www.youtube.com/watch?v=EbYJlVlSYgk

    Ford Focus 2006 1.6 At, klasik tork konvertörlü az kaçan çok yakan şanzıman, arıza 100.000km, 3500tl civarlarında revizyon gördü.Şimdi 120.000 kmde.

    Saab 9-3 Ttid 2008, 120.000km 6 ileri tork konvertörlü şanzıman, arıza 120.000km revizyon gördü ücreti bilmiyorum 140.000 kmyi geçti.

    Dsg ise kuru kavrama denilen daha az yağ ile çalışan modelin ise arızasını duymayan yok zaten.Sanayide mekatroniğini de inceleme şansı bulan biri olarak.Mekatronik sorunlarının çoğunun elektronik devre arızasından ötürü olduğunu ve bu arızanın çıkma sebeplerinin çoğu devre üzerinde bulunan onlarca atlamaların kısa devre yapması veya kopması diye de gösterdi usta.Açıkcası görünce çok şaşırdım zira o kadar emek ver ancak incecik atlamalar kullanarak titreşime dayanıklılığı düşür, şaka gibi. Dsg, Cvt ve tam otomatik Örnek fotoğraf.

    Peki tüm sistem sorunsuz çalışsa sıralaman ne olurdu diyenler için, kaliteli tork konvertörü, kaliteli ıslak çift kavrama, kaliteli kuru çift kavrama, kaliteli cvt ve son ihtimal kaliteli tek kavrama olurdu tercihim.

    Gözlemim, her otomatik şanzıman arıza verebiliyor illaki, ancak oldu da size denk geldi bu durumdan en iyi şekilde nasıl kurtulmak isterseniz o şanzımanı seçebilirsiniz.Yok imkanım var bütçe de ayırırım derseniz de sorun yok istediğinizi alın ve çok düşünmeyin.Sakınan göze çöp batar hesabı bir durumda olabiliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayerli -- 22 Aralık 2015; 22:29:10 >




  • Forumumuzun bir numaralı VAG fanatiği Duratec bile DSG kullanmıyorsa tartışmaya gerek yok.
  • Önceki aracımız 2011 chevrolet captiva 2.0 idi tork konvertörlü 5 ileriydi 55 kuruş yakıyordu. Şimdiki araç 2015 skoda superb 1.6 7 ileri dsg. Belirgin şekilde captiva nın kalkışkarı ağırdı ama bi o kadar sarsıntısız dı dsg ye göre. Yoğun trafikte yavaş dur kalk yaparken hep titreşim oluyor dsg de captiva daki şanzuman bariz olarak daha konforlu idi ama ağır kalıyor du. Dsg ise sarsıntılı ama hızlı ve az yakıyor. 1.5 tonluk superb şehir içi 25 kuruş yakıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben çift kavramalı şanzımanların hiçbirisini tercih etmem. sadece dsg bu konuda kötü nam salmış olsa da dsg, edc, powershift sonuçta temelde hepsinin çalışma mantığı aynı olduğuna göre ömürleri farklı olsa da hepsinin sonunun aynı olacağı kanaatindeyim.
    tam otomatik tork konventörlü şanzımanlar performansı biraz törpüleyip yakıt tüketimin, arttırsa da sorunsuzluk açısından tercih edilebilir ki ben de öyle tercih ettim zaten.
    robotize yarı otomatik şanzımanlar da yakıt tüketimi artmasın, motor gücü törpülenmesin, vites geçişleri tam otomatiğe nispeten konforsuz olsa da olur diyenler için tercih edilebilir.
    cvt hakkında teorik bilgim olsa da kullanmışlığı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lord Sparhawk

    quote:

    Orijinalden alıntı: DolceVita.

    Benim çevremde de kuru kavraması patlayan 4 kişi var, 2-3 kişi de titreyerek geziyor.

    Bu sebepten ıslak kavrama koymalı.

    Sizin sorunsuz gezmeniz değil, şanzımanın bazı ülkelerde hükümet baskısı yaratacak kadar sorunlu olması kilit nokta.

    Şanzımanın kavramasında ıslak olma diye bir durum yok. Kavrama ıslak olsa kavramaz zaten, kavrama her zaman kuru olur.

    Islak kuru olayı şanzıman içindeki dişli parçalardaki farktır. Birinde az miktarda yağ var diğerinde daha fazla. Bu parçalar zaten kolay kolay aşınan parçalar olmadığından ıslak ya da kuru olmasının burada da önemi yok. Çünkü artık piyasada mekatroniği bozulan ya da tamamen dağılan dsg duyamazsınız o ilk dönem dsglerde görülüyordu. 7 ileri kuru tiplerde mekatronik ünitesini tamamn ayrı bölmeye aldılar zaten o da sıkıntısız.

    7 ileri kuru tipteki sıkıntı şanzımanın kalibrasyonu. Araç kalkıştan hemen sonra 2 ve 3. vitese atacak şekilde ya ekonomi ya bilerek üçkağıt amaçlı kalibre edilmiş. Siz trafikte dur kalk yaptığınızda daha 4-5kmde hemen 2.vitese atıyor. Hatta ara sıra 2 ile kalktığı bile oluyor. Tamam motorun torku kaldırıyor da şanzımanın baskı balatası kaldıramıyor. Titreme de bundan kaynaklı. Manuelide böyle acemi gibi sürerseniz baskı balatayı çok erken bitirirsiniz. Haliyle dsg'de kavramayı gereksiz yere yorup bitiriyor, ve önce titremeler başlıyor sonra da kavrama bitiyor. Yoksa 200nm torklu motorun düzgün vites değişimiyle titreterek kalkması mümkün değil. Spor moda almak da işe yaramıyor çünkü bu sefer de dsg vitesi çok fazla tutyor. İyice yüksek devirlere geçmeden üst viteslere atmıyor bu da konforu bozuyor. Tek çare yoğun dur kalklı trafikte manuel sürmek. O zaman ömrünü uzatırsınız. Ama şanzımana 8-10bin fark verip, bozulmasın diye trafikte manuel şekilde kulakçıkla sürmek zorunda kalmak bana abes geliyor. Bu kadar jenerasyondur bu sorun var ben bunda beceriksizlik değil art niyet arıyorum. Bana göre vw bilerek kalibrasyonu bu şekilde yaparak kavramanın kabuk bitmesini sağlıyor ve sürekli müşteriyi kendi servisine gelmeye mahkum burakıyor. Çünkü karmaşık sistem olduğu için dışarda pek dsg kavrama değişimi yapar yer yok.

    Sonuç olarak turbo motorla birleşen atik ve ekonomik yapıısndan dolayı ya bu üçkağıtvari durumlara bile bile kabullenip gülü seven dikenine katlanır mantığı alıp kullanacak sorun çıkarsa da ben biliyordum zten deyip şikayet etmeyeceksiniz. Ya da tüm o güzelliklerden vazgeçip başka markaya geçeceksiniz doğru otm şanzıman için.

    Ben bile kararsızım, her şeye rağmen 1.4tsi motorun 7. viteste 1500 devirde hiç zorlanmadan rampa çıkmasını görünce insan,ulan bozulursa bozulsun diyor. Öbür yandan trafikteki karakteristiğini görünce sizin yapacağınız şanzımanın ta içine diyor. Küstah ama çok güzel kadın gibi. Öyle de böyle de olmuyor.

    Kesinlikle katılmıyorum. Aracın titremesi kesinlikle motordan olmuyor. Çok bariz biçimde şanzımandan oluyor. Kavramanın kendisi titreme yapıyor. Hiçbir benzinli araba 3000 devirdeyken titremez. 1'den ikiye atarken 3000 devirde de yapıyor.

    Mekatronik konusuna da katılmıyorum. 7 ileri otomatikte mekatronik bozmuş çok DSG araba var. Biri benim. Vites geçişlerinde vurma yaparak başladı. Ha şu söylenebilir, onu bilemem. Benim aracım 2010 model. "Yaptıkları revizyonlarla sonunda 2014 itibari ile bu işi çözdüler." Doğru olabilir. Onu bilemem.

    Kavrama konusunda da bir dönem dizayn hatalı kavramaları vardı. Benim aracımda son seri kavramayı taktıklarında sorun çözüldü. Uzun süre problemsiz kullandım. Mekatroniğim değiştikten sonra araca yeni yazılım da yüklediler. Arabanın canından biraz can gitti. Sapık vites atmalar, yüksek devirde bile vites küçültebilmeler falan yapıyordu. Hepsini törpülemişler. Arabamdaki kavrama 35.000km eski yazılımla, 55.000km yeni yazılımla kullanıldı. Şimdi titremeler tekrar başladı. Bu da kavramamın bitmeye başladığına delalet.

    Tebrik ettim kendilerini, uzun yol arabasında 3000TL'lik kavramaları 90.000km dayanıyor... Suyunu çıkaralım, 35.000km boyunca eski yazılımla gezdiğim için bir 35.000km daha ömür koy. Bu kavrama 125.000km dayanıyor ve 3000TL. O da VAG olmasa Porsche Boxter alırım bunu mu çekeceğim? Her şeyi ile utanç vesikası. O kavrama 200.000km'den önce cortlamamalı ki, orta sınıf sıradan otomobil kavrama maliyetlerine yakın bir maliyetle araba yürüsün. Şu anda dandiri A3'de Boxter debriyajından %30 pahalı bir debriyaj var gibi geziyoruz. Polo'cuların hali daha da fena.

    Savunmaya geçmeden şunu belirlemek lazım. Otomatik arabada insanlar kavrama maliyeti çıkmayacak diye alıyordu. Bu iş yeni icat oldu. Yani tork konvertörlü bir arabada 400.000km veya daha fazla, şanzıman patlayana kadar kullanıyorsun işte. Bu arabada hem otomatik için üzerine para veriyorsun, hem kavrama maliyetlerine katlanacaksın... O zaman kavrama maliyeti manuel araba kavraması ile hiç olmazsa aynı olmalı. 3 katı fiyatına satmamalılar. Satıyorlarsa 3 kat daha uzun süre dayanmalı. Ama yok. VAG müşterisi keriz. Malını yemeyen de keriz. Gerçekten tiksiniyorum VAG'dan. VAG ölsün istiyorum.



    Şaka bir yana VAG güzel de, ah o yağ yakan motorlar, DSG sorunları, GAS Auto dizelleri olmasaydı... Şaka bir yana 200 kodlu DSG'yi değiştirmeye niyetleri var mı? Yoksa Revizelerle topladıklarından eminler mi? Firma o kadar kocaman ki, kendileri de bilmiyor gibi geliyor bana. "Topladık, mışız, oluyor yani, eli kulağındaymış" falan diyorlar gibi geliyor bana. Teknik ekibin yönetimle olan ilişkisini de zayıf buluyorum bu tarz dev firmalarda. CEO ne olup bittiğinin farkında mıdır acaba?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 23 Aralık 2015; 10:20:20 >




  • Auto 6r tercihim olur.
  • cvt ile ilgili olumsuz yorum yapan arkadaşlar cvt deyince aklınıza sadece nissan QQ cvt gelmesin.Sizden ricam lütfen boş zamanınızda bir toyota bayisine uğrayın ve makyajlı 2015 auris 1.6mds ile test sürüşü yapın!!!!
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Huseyin-ZST

    quote:

    Orijinalden alıntı: Lord Sparhawk

    quote:

    Orijinalden alıntı: DolceVita.

    Benim çevremde de kuru kavraması patlayan 4 kişi var, 2-3 kişi de titreyerek geziyor.

    Bu sebepten ıslak kavrama koymalı.

    Sizin sorunsuz gezmeniz değil, şanzımanın bazı ülkelerde hükümet baskısı yaratacak kadar sorunlu olması kilit nokta.

    Şanzımanın kavramasında ıslak olma diye bir durum yok. Kavrama ıslak olsa kavramaz zaten, kavrama her zaman kuru olur.

    Islak kuru olayı şanzıman içindeki dişli parçalardaki farktır. Birinde az miktarda yağ var diğerinde daha fazla. Bu parçalar zaten kolay kolay aşınan parçalar olmadığından ıslak ya da kuru olmasının burada da önemi yok. Çünkü artık piyasada mekatroniği bozulan ya da tamamen dağılan dsg duyamazsınız o ilk dönem dsglerde görülüyordu. 7 ileri kuru tiplerde mekatronik ünitesini tamamn ayrı bölmeye aldılar zaten o da sıkıntısız.

    7 ileri kuru tipteki sıkıntı şanzımanın kalibrasyonu. Araç kalkıştan hemen sonra 2 ve 3. vitese atacak şekilde ya ekonomi ya bilerek üçkağıt amaçlı kalibre edilmiş. Siz trafikte dur kalk yaptığınızda daha 4-5kmde hemen 2.vitese atıyor. Hatta ara sıra 2 ile kalktığı bile oluyor. Tamam motorun torku kaldırıyor da şanzımanın baskı balatası kaldıramıyor. Titreme de bundan kaynaklı. Manuelide böyle acemi gibi sürerseniz baskı balatayı çok erken bitirirsiniz. Haliyle dsg'de kavramayı gereksiz yere yorup bitiriyor, ve önce titremeler başlıyor sonra da kavrama bitiyor. Yoksa 200nm torklu motorun düzgün vites değişimiyle titreterek kalkması mümkün değil. Spor moda almak da işe yaramıyor çünkü bu sefer de dsg vitesi çok fazla tutyor. İyice yüksek devirlere geçmeden üst viteslere atmıyor bu da konforu bozuyor. Tek çare yoğun dur kalklı trafikte manuel sürmek. O zaman ömrünü uzatırsınız. Ama şanzımana 8-10bin fark verip, bozulmasın diye trafikte manuel şekilde kulakçıkla sürmek zorunda kalmak bana abes geliyor. Bu kadar jenerasyondur bu sorun var ben bunda beceriksizlik değil art niyet arıyorum. Bana göre vw bilerek kalibrasyonu bu şekilde yaparak kavramanın kabuk bitmesini sağlıyor ve sürekli müşteriyi kendi servisine gelmeye mahkum burakıyor. Çünkü karmaşık sistem olduğu için dışarda pek dsg kavrama değişimi yapar yer yok.

    Sonuç olarak turbo motorla birleşen atik ve ekonomik yapıısndan dolayı ya bu üçkağıtvari durumlara bile bile kabullenip gülü seven dikenine katlanır mantığı alıp kullanacak sorun çıkarsa da ben biliyordum zten deyip şikayet etmeyeceksiniz. Ya da tüm o güzelliklerden vazgeçip başka markaya geçeceksiniz doğru otm şanzıman için.

    Ben bile kararsızım, her şeye rağmen 1.4tsi motorun 7. viteste 1500 devirde hiç zorlanmadan rampa çıkmasını görünce insan,ulan bozulursa bozulsun diyor. Öbür yandan trafikteki karakteristiğini görünce sizin yapacağınız şanzımanın ta içine diyor. Küstah ama çok güzel kadın gibi. Öyle de böyle de olmuyor.

    Kesinlikle katılmıyorum. Aracın titremesi kesinlikle motordan olmuyor. Çok bariz biçimde şanzımandan oluyor. Kavramanın kendisi titreme yapıyor. Hiçbir benzinli araba 3000 devirdeyken titremez. 1'den ikiye atarken 3000 devirde de yapıyor.

    Mekatronik konusuna da katılmıyorum. 7 ileri otomatikte mekatronik bozmuş çok DSG araba var. Biri benim. Vites geçişlerinde vurma yaparak başladı. Ha şu söylenebilir, onu bilemem. Benim aracım 2010 model. "Yaptıkları revizyonlarla sonunda 2014 itibari ile bu işi çözdüler." Doğru olabilir. Onu bilemem.

    Kavrama konusunda da bir dönem dizayn hatalı kavramaları vardı. Benim aracımda son seri kavramayı taktıklarında sorun çözüldü. Uzun süre problemsiz kullandım. Mekatroniğim değiştikten sonra araca yeni yazılım da yüklediler. Arabanın canından biraz can gitti. Sapık vites atmalar, yüksek devirde bile vites küçültebilmeler falan yapıyordu. Hepsini törpülemişler. Arabamdaki kavrama 35.000km eski yazılımla, 55.000km yeni yazılımla kullanıldı. Şimdi titremeler tekrar başladı. Bu da kavramamın bitmeye başladığına delalet.

    Tebrik ettim kendilerini, uzun yol arabasında 3000TL'lik kavramaları 90.000km dayanıyor... Suyunu çıkaralım, 35.000km boyunca eski yazılımla gezdiğim için bir 35.000km daha ömür koy. Bu kavrama 125.000km dayanıyor ve 3000TL. O da VAG olmasa Porsche Boxter alırım bunu mu çekeceğim? Her şeyi ile utanç vesikası. O kavrama 200.000km'den önce cortlamamalı ki, orta sınıf sıradan otomobil kavrama maliyetlerine yakın bir maliyetle araba yürüsün. Şu anda dandiri A3'de Boxter debriyajından %30 pahalı bir debriyaj var gibi geziyoruz. Polo'cuların hali daha da fena.

    Savunmaya geçmeden şunu belirlemek lazım. Otomatik arabada insanlar kavrama maliyeti çıkmayacak diye alıyordu. Bu iş yeni icat oldu. Yani tork konvertörlü bir arabada 400.000km veya daha fazla, şanzıman patlayana kadar kullanıyorsun işte. Bu arabada hem otomatik için üzerine para veriyorsun, hem kavrama maliyetlerine katlanacaksın... O zaman kavrama maliyeti manuel araba kavraması ile hiç olmazsa aynı olmalı. 3 katı fiyatına satmamalılar. Satıyorlarsa 3 kat daha uzun süre dayanmalı. Ama yok. VAG müşterisi keriz. Malını yemeyen de keriz. Gerçekten tiksiniyorum VAG'dan. VAG ölsün istiyorum.



    Şaka bir yana VAG güzel de, ah o yağ yakan motorlar, DSG sorunları, GAS Auto dizelleri olmasaydı... Şaka bir yana 200 kodlu DSG'yi değiştirmeye niyetleri var mı? Yoksa Revizelerle topladıklarından eminler mi? Firma o kadar kocaman ki, kendileri de bilmiyor gibi geliyor bana. "Topladık, mışız, oluyor yani, eli kulağındaymış" falan diyorlar gibi geliyor bana. Teknik ekibin yönetimle olan ilişkisini de zayıf buluyorum bu tarz dev firmalarda. CEO ne olup bittiğinin farkında mıdır acaba?

    Ben titreme motordan kaynaklı demedim ki onu nerden çıkardınız? Ben şanzımanın 2 ile kaldırmasından kaynaklı dedim orada mesajımda. Motordan değil kavramadan.

    İkinci olarak sizin aracınız 2010 model. Mekatronik ünitesi 2013 civarlarında ayrı yere alındı. Yeni serilerde mekatronik bozulmuyor. Eskiden mekatronik direk şanzıman ünitesinin içinde yağdaydı. Yağın içindeki sülfür elementi korozoyona uğrayarak mekatronikte arızaya sebap oluyordu. Sizinki model araçlarda önce yağı sülfürsüz olanla değiştirdiler. 2013 sonrakilerde de mekatroniği ayrı kısma aldılar tamamen.




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.