Şimdi Ara

3dsmax için imac ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.272
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar. 3dsmax programı için stabil bir sisteme ihtiyacım var. Masaüstü olarak imac lere bakmaya başladım. 3dsmax vb programlariçin özel ekran kartları çıkartılmış. Sizce bu özelliklere sahip imac veya macbook pro 3dsmax için rahat,stabil bir çalışma ortamı sağlar mı yoksa render olaylarına gelince kasar mı?Ya da apple ı bir kenara bırakıp diğer marka laptoplardan mı tavsiye edersiniz? Şimdiden teşekkürler.

     3dsmax için imac ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi resh_aykut -- 21 Aralık 2015; 0:01:56 >







  • resh_aykut kullanıcısına yanıt
    bu resımdeki pc ancak render ıcın alınacaksa buna verecegınız paraya i7 li dizustuler bakın. 47xx işlemcili wndows notebooklar cok cok daha ıyı performans verecektır.ayrıca redımekı pc de ekran kartı yok. ıslemcı uzerındekını kullanıyor.yanı bır halta yaramaz.

    3d ıcın su anda ıyı bır pc nın ederı 4000 lira ekran dahıl. sıfır toplama. ve bu pcde 6700k şlemci olacak. ve gtx750 üzeri br ekran akrtı olacak. artık fıyatları karşılaştırın.

    render alırken ıslemcı gereklıdır.render motorlarının cogu cpu kullanır. gpu ıle render alana program azdır. gpu sadece calısırken lazım olur.sahneler uzerınde calısırken falan. onada 400-600 tl lık ekran kartı yeter fazla fazla.

    illa para sorun degıl dersenız. 5960x l pc toplatın. ekran kartı olarakda 3-4 bın lıraya quadrolar var.

    eger paranızın lımıtlerı ıcındekı bırkac pc de karar kılamıyorsanızda cinebench gıbı render testlerınden aldıkları puanlara bakın.pek cok ıngılızce sıte detaylı testler ve ıncelemeler yapıyorlar bunları acıp karsılastırırsanız alınmıs puanları render konusunda fıkır sahıbı olur ve alabılecegınız en ıyısını alırsınız.3d amaclı pc toplamada en onemlı husus budur.render testlerınden alınan puanlar.cunku en cok yoracak en cok bekletecek olay render almaktır.

    amd toplayacaksanız 8350 den aşagı sıstem olmasın.ıntel toplayacaksanızda 4770k dan aşagı olamsın.




  • resh_aykut kullanıcısına yanıt
    kasezo'nun açıklamalarına ek olarak, amd sistemlerdeki ekran kartları veya amd ekran kartlarının GPU'ları tanınmakta,
    sisteme tanıtılmakta sıkıntı oluyor. İyi bir intel GPU; ki GTX serisi uygundur, alınabilir.

    Ama bu işten para kazanıyor ve masaüstü bir sistem düşünüyorsanız, bir workstation almanızı önereceğim.
    En azından çift işlemcili bir sistem ve daha derli toplu bir donanımınız olur. Tabii diğerlerinden çok daha pahalı olduğunu
    eklemek isterim.

    son olarak ekran kartında Quadro serisi ile GTX'leri bir yanyana getirin. Quadro'lar bir hayli pahalıdır, ATI'deki FirePro serisi de
    aynı şekilde ama testlerde GTX'den güzel sonuçlar geliyor. Quadro için verilecek para hiç de az değil.





  • Öncelikle bilgilendirmeler için teşekkür ederim. Daha yolun başındayım . İlk olarak basit bir şey alırım diye düşünmüştüm fakat program ciddi bir sistem istiyor. Ben de bu sebeple ayrıntılı araştıramadım. Dediğiniz ekran kartına sahip olan dizüstü modellerine bakmaya karar verdim .Masa üstü toplamak daha ucuza gelebilir evet fakat muhtemelen televizyona bağlayıp çalışırım veya kursa ayrıyetten gidersem yanımda götüreceğim bir şey olsun . Bu başlığı aslından genel bir araştırma için açmıştım özellikle Apple ürünlerine baktığımdan değil merak ediyordum sadece. Fiyat olarak da çok aşırıya kaçmak istemiyorum . Programı para kazanacak seviyeye kadar öğrenene kadar en azından . Daha sonra güzel bir kurulum yapabilirim bu da muhtemelen masaüstü olur.




  • http://www.sanalmarketim.com/msi-gp72-2qe063xtr-leopard-pro-core-i75700hq-8gb-1tb-gtx950m-173-full-hd-freedos/p_62597/
    http://www.sanalmarketim.com/msi-gp62-2qd409xtr-leopard-core-i75700hq-8gb-1tb-gtx950m-156-full-hd-freedos/p_63050/

    bu ıkı pc dede i7 güncel cpu ve gtx ekran kartı var.yanı senı 2+ yıl pro duzeyde ıdare edeceklerdır en azından. i7 işlemcili pc lerın en ucuzları 3 bın.kampanya vs ayagınada 2500 e bulabılırsın nadıren...

    unutma render konusunda temel gerreksınız ıslem gucu.

    gecıcı olsun dersen sonra masaustu alacam dersen 2-2500 lıra gene bayılacaksın en azından.cunku ekran kartı olmayan pc lerde goruntu olarak 3d calısmak zor olacaktıur.sadece basıt modelleme lowpoly calısarakta bu ıste ılerleyemezsın.

    ben alacak olsam bu lınktekı notebooklar gıbı bırsey alırıdm.zaten ıslemcılerı masustu ortalama ıslemcılerınden daha ıyı performans verıyor.cınebench test sonuclarına bakabılırsın. alacagın pc nın, ekran kartına ıyı bak. sagdan soldan kısıp farklı modellerı aynı fıyata pıyasaya suruyorlar farklı ıhtıyaclar adına.
    ekran kartı gt olan ve gtx olanlar aynı fıyatlara var mesela. boyle seceneklerde herzaman gtx olanı sec.ıslemcı konusunda i7 47xx dıye olan modellerden asagı ınme ve sonunda u ekı olan modellerden uzak dur. onlar enerjı ve ısı amacıyla kısıtlanmıs ıslemcılerdır ve performans yerıne pıl omru vs adına yapılmıslardır.

    bu bılgıler ısıgında bır secım yapman gerekır. dedıgım gıbnı ben olsam lınktekı pc ler gıbı bırseyler alırdım. bnıraz arastırıp bır kac hafta beklersen sagda solda kampayna ayagına 2500 cıvarına i7 ıslemcılı pc bulursun.




  • kasezo K kullanıcısına yanıt
    MSI dizüstüler gerçekten muazzam . Ne var ne yok eklemişler laptop a Bilgilendirmelerinize dayanarak bir de bimekste şöyle bir model buldum . Sanal marketteki msi fiyatı gerçekten güzelmiş fakat diğer sitelerde git gide artmakta . Uygun bir yerden bulunup alınabilir dediğiniz gibi.

    http://www.bimeks.com.tr/urun/145416/lenovo-y5070-59-440759--59-432245-w8-.aspx#specs

    Bu da kriterlere uyuyor gibi ?




  • resh_aykut kullanıcısına yanıt
    evet. gayet uygun.
  • 6. nesil işlemcileri öneren arkadaş hakkında şunu söylemek istiyorum: BİLMEDEN KONUŞUYORSUN Kİ BU İŞTEN ANLAMIYORSUN Sadece yeni dd4 ler harici gereksiz masraf olan onun yerine o fiyatlara gitmeden 2011 soketlilerin tercih edilmesi gerektiğini bilmeden şu işten anlıyormuş gibi paragraflar yazan arkadaşlar; BİR BİTMEDİNİZ

    4. Nesil i7 işlemci bir sistem toplayarak, Workstation masrafının altına girmeden birşeyler toplayabilirsin. Forumun ikinci el kısmında hazine dolu sevgili dostum. Dizüstünde ekran kartı dezavantajın olacak. Masaüstü kullanmak senin yararına. Ayrıca burada çok bilmiş arkadaşların önerilerini yapmışlar fakat başlıkta IMAC yazmışsın. MAC platformunda 3D Studio Max çalışmadığını sana söylememişler. Ayrıca DDR4 ram konusunda şunu söylemek istiyorum; render da sadece light cache hesaplarken ihtiyacın olur. Yani öyle bir masrafa girme. Corsair gibi iyi bir ram markadası tercih et. Onun haricinde çok takılma şu 6. nesillere. Bütçen varsa 2011 v3 soket.




  • resh_aykut kullanıcısına yanıt
    öncelikle o ekran kartı işini görmez işlemcisi de biraz düşük ayrıca laptop olarak değil masaüstü olarak almanı tavsiye ederim imac 27' alırsan hem tasarım yaparken ekran büyük oldugu ıcın daha rahat edersin hem de maddi durumun elverişliyse alırken işlemci ram vs upgrade edersen senin icin cok guzel bir sistem olur aynı zamanda da istedigin stabiliteye sahip olursun
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.