Şimdi Ara

Uydunet / Netmaster modemden Asus DSL-N66u ile dağıtmak için yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
2.420
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar

    Forumdaki 2 konuyuda okudum. Ancak tarih olarak eski ve benim modemime göre ayarlamalarını yapamadım.

    3 ay önce yeni taşındığım adreste uydunet kullanmak zorunda kaldım. Uydunet'ten Netmaster CBW-383ZN model verildi. Ancak stabil çalışmıyor.
    http://www.netmaster.com.tr/urun/68

    Bu sebeple önceki adresimde kullandığım Asus'un üst seri modemlerinden olan Asus DSL-N66U model modemimden internetimi dağıtmak istiyorum.
    https://www.asus.com/tr/Networking/DSLN66U/

    Netmaster teknik destekle görüşmemde netmaster modemi üstüne basa basa sormama rağmen sadece bridge moda almamın yeterli olduğu söylendi.

    Ardından Asus teknik destekle görüşmemde ise wan ayarları kısmından türü ppoe yerine otomatik seçmemin yeterli olacağını söylediler. Ancak bu ayarlar kısmında karşıma çıkan birçok ayar olduğu gibi her iki modemde de söylenen basit ayarları yapmama rağmen maalesef sonuca ulaşamadım.

    Bu iki modemi istediğim şekilde kullanmak için ne ayar yapmam gerekir detaylı olarak yardımınızı rica ediyorum?

    Şimdiden teşekkür ederim.







  • ZeoN Z kullanıcısına yanıt
    Bendede senin cihaza özellik olarak benzeyen ZyXEL VMG8924-B10A var.
    Netmaster'ı bridge moda aldıktan sonra modemden gelen ethernet kablosunu senin Asus'un WAN girişine bağlayacaksın.Asus modemde WAN ayarlarından ETH seçeceksin ve MAC klonlamayı aktif hale getireceksin.Bu arada routerın DHCP sunucunu açıp Netmaster'ınkini kapat.Bende bu şekil çalışıyor Motorola SB6120E ile birlikte sorunsuz.
  • Charmlander kullanıcısına yanıt
    hocam netmaster modemi bridge moda alınca alınca zaten DHCP gibi fonksiyonları kapatmanıza gerek yok bunları modem kapatır o ekranları göremezsiniz.
    Sadece kablosuzu kapatmanız yeterli.
    Ayrıca tavsiyem bu işlemleri yaparken modeme bağlı olan koaksiyel kabloyu çıkarmanız. bütün ayarları yaptıktan sonra geri takmanız.
  • ZeoN Z kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    Birkaç gün öncesine kadar (6 - 7 yıl kadardır, zamanı tam hatırlamıyorum) Scientific Atlanta kablolu modemini kullanıyordum Uydunet'in. Modemi aldığım ilk yıllarda haliyle wi-fi ve akıllı telefonlar vs. o kadar yaygın değildi. Daha sonraları kablosuz ihtiyacının doğması ile beraber ASUS DSL-N55U'yu router görevinde kullanmak için almıştım. Aşağı yukarı 3 yıldan fazladır ASUS'u router görevinde kullanıyorum. En başta birkaç gün öncesi dememin sebebi ise; yeni 25 mpbs'e geçtim ve NetMASTER ile (DOCSIS 3.0'dan dolayı) değişim gerçekleştirdim modemi ve hiç wi-fi'na vs. bakmadan yine bir nevi kablolu gibi aktif edip, ASUS üzerinden kullanmaya devam ediyorum. NetMASTER modemlerin içinde 2 tane anten bulunmasına rağmen toplamda 5 DBI'lik çıkış gücüne sahipler. Benim kullanmış olduğum ASUS DSL-N55U modelinde tek antende bile 5 DBI güç var zaten. Toplam 3 anten ile 15 DBI'lik bir çıkış gücü elde ediliyor. Sizin durumunuzu gayet iyi anlayabiliyorum. İnternet servis sağlayıcıların verdiği modemlerle bir yere kadar maalesef.

    ASUS DSL-N55U N600 İncelemesi©RS [+DUAL WAN , Router , FW Gün. vs. Anlatımı]

    Bu linkten bundan 2 yıl öncesinde yapmış olduğum incelemeye ulaşabilirsiniz ve Router görevi için yapmanız gereken ayarları görebilirsiniz.

    NetMASTER için de şunu belirteyim; bridge moda hiç girmenize gerek yok. Router'da kalması da sıkıntı değildir (ki bende öyle, akabinde wi-fi kapatılacağı için gereği olan bir ayar bile değil aslında). Akabinde modemler birbirine yakınsa (ki öyle olması lazım kablo bağlantısı için) NetMASTER'ın wi-fi'ını devre dışı bırakın, wi-fi'ların birbirini etkilememesi için. İki modem arasında ethernet kablosu ile bağlantı yaptığınızı vs. varsayıyorum tabii ki.

    Üstteki linkten halledeceğinizi umuyorum. Eğer yine bağlantı alamazsanız her türlü yardımcı olurum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 25 Aralık 2015; 1:44:12 >




  • Yardımına ihtiyacım var.dsl55u modem var.uydunetin net masterini kullanmak istemiyorum.yazdıklarını bir türlü yspamadım.uydunet modemi bridge moduna aldım ip atamasını kapadım.kablosuz kapadım.bir ethernetle dsl 55 u nun ilk portuna taktım.ama bundan sonra ne yapacağım.ben dsl55 in tüm ozellikleeini kullanacağım.aicloud gibi.harddisk bağlı.ona yine heryerden ulaşmak istiyorum.geriye 3 port kalıyor.hepsini kullaniyorum.hatta 5 olsa daha iyi.biri pc ye diğerleri tv ses sistemi fanala gidiyor. YARDIM EDERSEN SEVİNİRİM

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alinti: L.o.T.u.S

    Yardimina ihtiyacim var.dsl55u modem var.uydunetin net masterini kullanmak istemiyorum.yazdiklarini bir türlü yspamadim.uydunet modemi bridge moduna aldim ip atamasini kapadim.kablosuz kapadim.bir ethernetle dsl 55 u nun ilk portuna taktim.ama bundan sonra ne yapacagim.ben dsl55 in tüm ozellikleeini kullanacagim.aicloud gibi.harddisk bagli.ona yine heryerden ulasmak istiyorum.geriye 3 port kaliyor.hepsini kullaniyorum.hatta 5 olsa daha iyi.biri pc ye digerleri tv ses sistemi fanala gidiyor. YARDIM EDERSEN SEVINIRIM

    Selamlar,

    Kablonetin verdigi Netmaster modemin Wifi sinyalini dagitma gücü rezalet oldugu için TP-link ADSL modemimi access point olarak kullandim. Ayni dertten muzdarip arkadaslar için kisaca kurulumu anlatayim.

    Netmaster modemin ethernet çikisindan bir kablo ile ADSL modemin ethernet girisine baglanti yaptim.
    ADSL modemin kurulum arayüzünden modemi "access point" olarak konfigüre ettim. Asagiya resmi koydum.
    Daha sonra ADSL modeme 192.168.0.2 nolu IP' yi elle yazdim. Resimde nereye yazilacagini belirttim, ASUS modemde de çok benzer bir yerde olduguna eminim.
    Bu ayarlari yaptiktan sonra baglanti kuruldu.

    Not:
    1- Netmaster modem ile hiç isiniz yok, keyfi olarak evde fazla sinyal olmasin diyorsaniz eger kablosuz dagitimini kapatabilirsiniz ben öyle yaptim. (Çünkü kablosuzu artik ADSL modem üzerinden aliyorsunuz.)
    2- ADSL modeme IP vermesem ne olur diyenler için: Modeme IP vermezseniz modemin admin arayüzüne gidilmiyor. Eger benim yaptigim gibi verirseniz 192.168.0.1 ile Netmaster' a, 192.168.0.2 ile TP-Link (veya elinizdeki modem/access point ne ise) ona gidiyorsunuz. Kisaca kullanisli oluyor.
    3- DHCP off olacak dikkat!
     Uydunet / Netmaster modemden Asus DSL-N66u ile dağıtmak için yardım Uydunet / Netmaster modemden Asus DSL-N66u ile dağıtmak için yardım Uydunet / Netmaster modemden Asus DSL-N66u ile dağıtmak için yardım Uydunet / Netmaster modemden Asus DSL-N66u ile dağıtmak için yardım Uydunet / Netmaster modemden Asus DSL-N66u ile dağıtmak için yardım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HeliTeknik -- 3 Şubat 2016; 23:46:12 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.