Şimdi Ara

ELECTROLUX EDH 3897 SDE 9 kg IRONAID KURUTMA MAKİNESİ İNCELEME (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
241
Cevap
17
Favori
35.729
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • NoDRaC N kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun. İyi günlerde kullanın. Ben de kurutma makinesi araştırıyorum. Nereden, kaça altınız acaba?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Skuller

    Hayırlı olsun. İyi günlerde kullanın. Ben de kurutma makinesi araştırıyorum. Nereden, kaça altınız acaba?

    2800tl happy.com.tr Electrolux garantili

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Detaylı yorumlarınız ve paylaşımlarınız için elinize sağlık. Benim gibi kurutma makinesi cahili birisi için bunlar çok değerli bilgiler. Elektrolux üzerinde yoğunlaştım ve kısa bir süre için bilgimi artırmaya çalışıyorum.

    Bu arada bir konu dikkatimi çekti. Gördüğüm kadarıyla ek ücret ödeyerek garanti süresini artırıyorsunuz. Eve eşya sigortası yaptırmak daha mantıklı olmuyor mu acaba? Yani 5 yaşına kadar olan cihazlarınız tam kapsam dahilinde oluyor, sigorta fiyatı yanlışım olmasın ama 150-200 TL gibi, bir de evinizdeki cam kırılması, çilingir vs gibi diğer sıkıntılar da kapsam dahilinde oluyor. Konudan biraz uzaklaştım kusura bakmayın ma bahsetmeye değer gördüm.
  • The Compass T kullanıcısına yanıt
    slm formdaki bilgiler sayesinde bende electrolux kurutma aldım 2 3 aydır kullanıyorum sizde ki bu olay bz makinada da oldu formda okumustum aklıma geldi sizi bu yüzden rahatsız ediyorum nasıl bi çözüm ürettiniz
  • tengin78 T kullanıcısına yanıt
    Garanti ile sigortanın içerikleri farklı.



    Otomobil gibi düşünün. Kaskonun klozları ile örneğin 3 yıl uzatılmış garantinin içeriği de farklıdır.



    Eşya sigortası, bozulan beyaz eşyaya bişey yapamaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrahsnr -- 9 Kasım 2017; 8:42:0 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dilmec69 kullanıcısına yanıt
    Ayni şekilde duruyor. Sertleştigi için çıkmıyor artık. Çözüm gerektirecek bir konu degilmis. Bı zararı yok şimdilik. süpürgeyle o kisimlarida supuruyorum bazen ama içini cizmemek lazım süpürge ucuyla.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,

    3897 modeli ile 3498 modeli arasında tercih edilmesini öne çıkaracak bir fark varmı?
  • The Compass T kullanıcısına yanıt
    bizim kinin yumusak tornavida sayesinde temizlesem gerçi ileride yine tuylerden dolacak en iyisi dokunmayalım problem oluşturmaması güzel cevap için çok teşekkürler
  • Merhaba,

    3897 modeli ile 3498 modeli arasında tercih edilmesini öne çıkaracak bir fark varmı? konu hakkında görüşü olan varmı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: infra_dark

    Evet arkadaşlar,

    Yaklaşık 2 haftalık kullanımımdan sonra artık ben de bu makine hakkında üç beş kelam edebilirim diye düşünüyorum.
    Öncelikle makineyi seçmemde yardımcı olan forum duayenlerine ve konu sahibi @emrahsnr ye teşekkür ederim.

    Makineyi Şubat ayında Tekzen internet sitesinden aldım. %5 kod kullanınca fiyatı kargo dahil 2450 TL'ye geldi. Ürün 2 gün içinde Ankara'daki evime teslim edildi. Horoz lojistik eve kadar çıkarttı. (Bazı firmalar beyaz eşyayı araçta teslim ediyormuş)
    Kurulum için Ankara'daki servisi aradım. Cuma günü kayıt aldılar, cumartesi geldiler. Makineyi balkona kurduk. Detaylı olarak kullanımını ve temizliğini anlattı.
    Ertesi gün balkona çıktığımda malesef makinenin su akıttığını gördüm. Evet elektronik şans meselesi ve o şansızlık bana denk geldi. Servisi aradım, sözleştiğimiz tarihte geldiler. İlk defa karşılaşmışlar, benimki harbiden talihsizlik. Makineyi sökünce, işçilik olarak güzel göründü. Herşey derli toplu ve kaliteli gözüküyor. Buhar ve kurutma ekipmanları solda, motor ise sağda yer alıyor. Herneyse makinede, buhar su rezerv tankında ufak bir çatlak vardı. Söktüler, parça ellerinde olmadığı için 1 hafta kadar bekledik. Parça gelince hemen gelip taktılar. Ve makineyi kullanmaya başlayabildim.

    Makineyi çocuk beklediğimiz için almıştım. Tamiri ile birlikte bebeğimizi de kucağımıza almış olduk. Malum her dakika üstünü kirleten bir tatlılık abidesi var artık. İlk olarak elbiselerini ilk kullanım öncesi yıkadık. Kurutucuyu deneme fırsatım da böylece oluştu. Az miktarda attığım için 1,5-2 saatte tamamen kuru olarak çıkarttı. Daha sonra kendi elbiselerimizi denedim. Pamuklu da bu defa 2,5 saat civarında tamamen kuruttu. Kurutucular çok kırışık yapıyor derlerdi, henüz böyle bir problem ile karşılaşmadım. Makine gürültüsüz çalışıyor. Balkon kapısı kapalı olduğunda odadan bile sesi zor duyuluyor.

    Temizliği kolay ancak herseferinde yapmak gerekiyor atlamamk lazım. Havları ilk gördüğümüzde hayret ettik. Eğer kurutma makinesi o havları toplamasaydı onlar kurutma ve ütü esnasında eve yayılacaktı. Korkunç. Bunu gören kayınvalide de aynısından istiyor :) Filtrede havlar elle bile alınıyor, ardından musluk altında kalanlar gidiyor. Buranın temizliği iyi yapılırsa aşağıdaki radyatör tarzı yoğuşturucu için temizlik gerekmiyor. 2 -3 yıkamada bir su tankının boşaltılması gerekiyor. Yakınınızda gider varsa direkt bağlantı da yapılabilir. Suyu dikaktlice süzerek ütü de kullanabilirsiniz. Bir filtre de su için su tankının altında bulunuyor. Makine zaten hangi filtrenin dolu olduğunu size söylüyor.

    Henüz buhar özelliğini kullanmadım ancak yaşadığım probleme rağmen çok memnunum. Elektrik faturama nasıl yansır bilmiyorum ama büyük kolaylık. Ayrıca tozların ve havların ayrılması harika.

    Aklımda iki soru var.
    1- Beyazlar ile renkliler aynı anda kurutulabilir mi?
    2- Su problemi bende takıntı oldu. Alt kapağı açınca yoğuşturucunun olduğu bölgede su olıuyor bu normal mi?

    Merhaba,
    Ben de geçtiğimiz Cumartesi günü, çamaşır makinesi üstüne kurulumu yapılan makinemle aranıza katıldım. Çamaşır, buzdolabı, fırın ve davlumbazım da aynı marka. 8 senedir sorunsuz kullanmakta olduğumdan yine Electrolux markasını tercih ettim. Kurutma makinesi gerçekten büyük bir nimetmiş, özellikle de kış günlerinde. Fakat şöyle bir şey dikkatimi çekti. Sayın @infra_dark sanırım benim makinemde de sizin yaşadığınız sorundan mevcut. Makineyi en son pazar günü kulanmıştım, çarşamba akşamı kurutma makinesinin altında ıslaklık dikkatimi çekti. Alttaki kapağı açtığımda sol taraftan damlama yaptığını, makinenin içinde de bazı yerlerin ıslak olduğunu gördüm, bezle kuruladım. Sabah baktığımda yine ufak çaplı damlama mevcuttu, sildiğim yerler yine ıslanmıştı. Su giderini tesisata bağlatmamıştım. Öncelikle; su kabını çıkarırken, makinenin içine su dökmüş olabilir miyim diye aklıma geldi. Fakat sabah buhar sistemi su seviyesi göstergisine baktım, dün geceye göre sanki ufak bir azalma olmuş gibi geldi bana. Akşama seviyesini tekrar kontrol edeceğim, bu bana sorun hakkında daha iyi fikir verecektir. 1 hafta olmadan servis gözükecek gibi. Size sorum olacak, çözüm getirilene kadar bu şekilde kullanmanın bir sakıncası oluyor mu? Servis size, cihazı kullanmayın demiş miydi? Teşekkürler.
    ELECTROLUX EDH 3897 SDE 9 kg IRONAID KURUTMA MAKİNESİ İNCELEME




  • Merhaba, işaretlediğiniz alanda buhar tankı boşaltma tıpası var. Tıpa kısmen açık kaldıysa oradan su damlıyor olabilir. Dilerseniz yukarı doğru bakarak kontrol edin.

    Kapağı açtığınızda makinenin iç tabanında su birikmesi görmeniz normaldir, ancak dışarı akma varsa bütük ihtimalle tıpa tam kapanmamıştır.

    Bu şekilde kullanmanızda bir sakınca yoktur bu arada. Makineniz hayırlı olsun.
  • candogan62 C kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler, @candogan62 bey.
    orayı da ayrıntılı olarak kontrol edeyim akşam.
  • Merhaba.
    Geçen hafta farklı bir marka için kurutma makinası arastırması yaparken mediamarkt satıcısının övgüleri sonucu araştırmam Electrolux EDH3897SDE üzerine yoğunlaştı.Kullanıcı yorumları olumlu yönde .Dün de bu başlıkta yazılmış tüm yorumları okudum ve bugün siparişimi verdim.Makinamın teslimatını ve kurulumunu sabırsızlıkla bekliyorum.Bir an önce kullanıp gözlemlerimi sizinle paylaşmak istiyorum
  • giovanni G kullanıcısına yanıt
    Tıpayı kontrol edin. Eğer tam kapalı değil ise kapatın hemen farkeder.

    Bu problem kullanmaya mani değil güvenle kullanabilirsiniz. Benimki bir defa tamir edildi problem devam edince makineyi değiştirdiler. Şimdi sorunsuz kullanıyorum .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cevabınız için teşekkür ederim. Tıpayı gördüm ve kontrol ettim. Tamamen kapalıydı. Emin olmak adına; suyu boşaltıp, tıpayı tekrar kapattım. Buhar sistemi suyunun seviyesi yarıya yakındı, tamamen doldurmamıştım. Bir kaç gündür gözlemliyorum. Birkaç gün sonra elimi tıpa çevresine değdirdiğimde ıslaklık yoktu, ne yalan söyleyeyim sevindim sorun yok diye. Ne zaman ki son kurutma işlemi sonrası, buhar sistemi suyu da tamamen doldu, dün akşam kontrol ettiğimde zemin ıslak ve tıpa çevresinden tekrar su damlıyordu. Sanırım bu, su direkt tıpadan sızmıyor da, yukarıdan aşağıya doğru süzülüyor. Servise bildireceğim artık durumu haftasonu gelip baksınlar.
    ELECTROLUX EDH 3897 SDE 9 kg IRONAID KURUTMA MAKİNESİ İNCELEME




  • giovanni G kullanıcısına yanıt
    Hocam problemlerimiz benzer gibi gözüküyor. Su göstergesi aslında bir su haznesinin gözüken kısmı. Benimkinde bu şeffaf sert plastik haznenin bağlantı kaynaklarında kaçak vardı. Sanırım üretim hatasıydı. Yurtdşından hazne geldi, değiştirdik ama problem devam etti. Servis de uğraşmayalım değiştirelim dedi ve sıfır yeni makine geldi.

    Çok fonksiyonel bir bölge değil, ama uzun süre sızıntı devam ederse, cihaz paslanabilir. Servis ile irtibata geçin. Yedek parça gelecek derlerse ki bu süre biraz uzun olabiliyor makineyi kullandıktan sonra depoyu manuel olarak tıpdadan boşaltın. Hem yerleriniz ıslanmaz hem de şasesi paslanmaz.

    Hangi şehirdesiniz. Ankara Servisinde çok düzgün, yardımsever arkadaşlar vardı
  • emrahsnr makineniz hakkında bir şey sormak istiyorum. Ben sizin modelin bir altı 3685 buharsuz modelini almaya karar vermiştim fakat buhar olayı kafamı karıştırıyor. gerekli yada işe yarar bir uygulamamı.
  • Ben ütü konusundaki titizliğim sebebiyle buhar programını kırışık açma sebebiyle aktif olarak kullanmıyordum. Ancak dün ütü yapmaya üşendim ve 3-4 gömleğimi attım. Sonucu görünce ütüyle niye uğraşıyorum diye kızdım kendime :) Ütüye göre farkı sadece gömlek kollarındaki ve pantolondaki çizgiler oluyor. Onun dışında performansı şaşırtıcı. Dilerseniz kırışık gömleklerle video çekip atabilirim.

    Tazeleme konusunda zaten performansı çok iyi, özellikle sigara kokusunda.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: candogan62

    Ben ütü konusundaki titizliğim sebebiyle buhar programını kırışık açma sebebiyle aktif olarak kullanmıyordum. Ancak dün ütü yapmaya üşendim ve 3-4 gömleğimi attım. Sonucu görünce ütüyle niye uğraşıyorum diye kızdım kendime :) Ütüye göre farkı sadece gömlek kollarındaki ve pantolondaki çizgiler oluyor. Onun dışında performansı şaşırtıcı. Dilerseniz kırışık gömleklerle video çekip atabilirim.

    Tazeleme konusunda zaten performansı çok iyi, özellikle sigara kokusunda.


    candogan62 bey sizin söylediğiniz kolay ütü programımı,yoksa SteamCare onu söyleyebilir misiniz? bunun için müşteri hizmetlerini aradım bir türlü anlaşamadık. Bu cihazların ikisinde de , 1 kg çamaşır için "Kolay Ütü" programı var. Kurutma sonrasında ütü kuruluğu denilen özellik değil yanlış anlaşılmasın. ayrı bir program olarak gözüküyor. bu program ne işe yarıyor öğrenmek istiyorum. Siz gömlek ütüleme gibi olan işlemi makinada buharla mı yaptırdınız. Müşteri hizmetleri Kolaya ütü ve Steam care buhar programları ne işe yarıyor dediğimde iron aidi, kuru temizleme gibi kullanabilir, tazelemeleri yapabilirsiniz diyorlar . Kolay ütü programdır, bu özellik her makinada aynı çalışır diyorlar. kısaca iki makinadaki kolay ütünün ikisi de aynı dediler.
    Bende yaptığım ütüyü azaltsam çok sevineceğim. :) en azından , az ütü gerektirenleri uğraşmadan yapabilirsem kar kardır.
    Maddi olarak 3897 biraz daha pahalı olduğu için buhar özelliği sadece tazeleme içinse , benim için olmasada olur ama o ütü özelliği ne ise o olsun istiyorum.Kendimi zorlayıp almaya çalışacağım. Buhar işlemi olması veya olmaması farkını netleştirmek istiyorum. Sizin söylediğiniz özellik için benzer bir video Youtube da var çekmek için uğraşmayın isterseniz. Linki aşağıda .SteamCare diyor bu özelliğe;
    https://www.youtube.com/watch?v=e8BbuZ-xOpY

    Cevabınız için teşekkürler.




  • Merhabalar,

    Müşteri hizmetlerinin size verdiği bilgi doğru. Benim kırışıklık açtığım programın ismi "Pamuklu kırışık açma" yani kolay ütü değil.

    Kolay ütü daha alt modellerde de olan bir program. Bu programda 1,5 kg kadar çamaşır (örneğin 5 adet gömlek) fazla kırışıklık yaratılmadan ütüye hazır olacak şekilde narince kurutuluyor. Yani bu bir kurutma programı. Amaç kırıştırmadan ve ütü için gereken nemi bırakarak narince kurutmak.

    3897'nin asıl fark yaratan programı ise başka. Bu programın adı "kırışıklık açma". Bu program daha önce kurutulmuş giysilerin kırışıklıklarını buharla gidermek, yani bir nevi ütülemek için kullanılıyor. Bu programda kırışıklıklar buharla gideriliyor.

    Yani fazla kırıştırmadan kurutmak çoğu modelde var, ama kırışmış eşyaları buharla düzeltmek bu modelde var.

    Buharla kırışıklık açma programı 2 adet, 1 adet de tazeleme programı var. Her program 3 farklı süreye sahip. Toplamda 9 tane buhar programı var. Attığınız çamaşır miktarına göre + ve - tuşlarından program süresini ayarlayabiliyorsunuz.




  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.